Ettei totuus unohtuisi

TälleEiAYVoiMitään

Työstä maksetaan sellainen palkka, että se kannattaa teettää, Jos kulut on suuremmat kuin tulos, työtä ei teetetä. Kuluihin lasketaan mukaan myös riskit.

Työn hintaan vaikuttaa oleellisesti verot ja sivukulut.
Työn tulokseen vaikuttaa verot ja muut kulut.
Siitä seuraa, että asiakkaan maksamasta eurosta vain hyvin pieni määrä voi mennä käteen jäävään palkkaan. Pelkkä alv ottaa neljänneksen ja jäljelle jäävästä osasta sivukulut puolet. Ilmaiseksi tehdystä tuotteesta jää eurosta kulujen jälkeen 30 senttiä palkaan.

Yrityksen pitää tehdä voittoa. Täysin riskittömälle sijoitukselle saa 3% reaalikoron. Sen saa vaikka valtion lainoista - Kreikan lainoista enemmän. Miljoonalle tulee siis korkoa 30.000 euroa tekemättä mitään. Omistaja ajattelee, että jos saan 30.000 ilman riskiä, niin yrityksestä puítää saada enemmän koska se voi mennä konkurssiin tms. Siksi omistajan pitää saada yrityksestä voittoa. Jos ei saa, se myy yrityksen ja ottaa 30.000 helpommalla työllä :D

Ketä sitten on ne ahneet omistajat?
60% sijoitettavasta rahasta on eläkerahoja. Valtaosa ulkomaista, mutta on siellä meidänkin rahamme. Meidän rahojamme säätelee laki, joka velvoittaa sijoittamaan ne tuottavasti ja turvallisesti. Se tarkoittaa sitä, että voittoa pitää tulla. Muiden maiden eläkkeillä on tietenkin samoja tavoitteita.

Asiat vaikuttavat toisiinsa eikä yhtä asiaa voi muuttaa ilman, että se vaikuttaa muihin. Lisää liksaa -> huonompi kannattavuus -> korkeammat hinnat -> vähemmän asiakkaita -> yritys myydään pois -> työ siirretään muualle -> työstä maksetava palkka on sama tai pienempi -> suomessa taas lisää työttömiä -> verot ja kulut nousevat -> hinnat nousevat -> vähemmän asiakkaita -> jne...

Jos kommentoit, niin perustele, jos osaat. Jos et osaa, niin voit haukkuakin :D

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilosoviaa

      Voi että asiat ovat helppoja sekä yksiselitteisiä:))))))
      Ainakin nojatuolista katsoen.....

    • Pobresito

      Entäs kun pyörä pyörii toiseen suuntaan, kuten EK nyt haluaisi? Pienemmät palkat > ostovoima heikkenee > tavaraa / palveluita ei osteta > ei tilauksia > ei töitä > työttömyys kasvaa > verot nousevat > firmat konkurssiin > taas lisää työttämyyttä...

      Tulos on täysin sama!

      • Tällviisii

        Fair comment.
        Se toimisi juuri noin, jos Suomi olisi eristyksissä. Silloin ei ole väliä maksaako joku yhden tai kaksi euroa koska jos kerrot kaikki kahdella tasapaino on sama ja vain numerot muuttuvat.

        Kustannusten, erityisesti palkkojen laskeminen laskee kotimaista kysyntää. Toisaalta työttömyys laskee sitä vielä enemmän.

        Samalla kuitenkin kilpailukyky muihin maihin verrattuna kasvaa. Sen seurauksena tuotteet menevät paremmin kaupaksi ja Suomeen kannattaa sijoittaa. Tämä tietenkin luo työpaikkoja, jonka merkitys on paljon palkkojen heikennysten vaikutusta suurempi koska se samalla pienentää sivukuluja ja verotusta.

        On järkevää elvyttää taloutta viennin kautta. Tie on pitkä kulkea, mutta positiivisia vaikutuksia on nyt jo havaittavissa. Yritykset ovat investoineet Suomeen ja pääkonttorit ovat pysyneet täällä. Uudet työpaikat syntyvät kuitenkin uusille aloille. Datakeskukset eivät tarvitse samoja taitoja, mitä postista vapautuu.

        Vaikka moni kiroaakin uuden oppimisen vaivaa, niin kukaan ei voi olla varma, että ensimmäisellä työpaikalla ja niillä taidoilla pääsee eläkkeelle.

        Elvytys lainaa lisäämällä voi olla järkevää, kun nousu on näkyvissä. Ajoituksen pitää olla kuitenkin hyvä koska elvytys nousun aika johtaa kuplaan, joka aina puhkeaa.


      • puolanjohtonrikkijohtonv

        Niin tarjonnantalous nero pääsee eduskuntaan, mutta palstan jakorasia odottaa sähköliikkeen varastossa omalla paikallaan milloin pääsee kiinnyttymään seinään


    • PummitSyö

      Työnostajat eli omistajat ja työnmyyjät eli duunarit tulisivit molemmat toimeen hyvin, jos ei ole ammattivarkaita kähmimässä molempien tuloista.
      Verovaroilla loisivat ammattivarkaat ovat tuottamattomia ja aiheuttavat koko ongelman. Loisvirkailijat, ay pummit, kirkon huijarit, eläkeyhtiöt ja monet muut yhdistykset ja viranomaiset aiheuttavat ahdingon, varastamalla oman elantonsa oikeaa työtä tekevilta.

    • niin.

    • pääluottamusmies

      Olet nyt täysin oikeassa tuossa kun täysin rehellisesti sinä kerrot sen kiistämättömän faktan ettei kukaan työnantaja koskaan maksa palkkaamalleen työntekijälleen tämän työntekijän tekemän työn koko arvoa.

      Mistähän tuo kertomasi asia oikein nyt johtuukaan?

      • SiksiEtSaaMitäAnsaitset

        Olet oikeassa, mutta ihan yhtä hyvin voi kysyä miksi kukaan menee työhön, josta ei makseta sen koko arvoa. Ainoa tapa saada omasta työstä enemmän on ottaa itselleen yrityksen osuus eli se, minkä omistaja haluaa rahoilleen korkoa.

        Yritysten voitto, eli korko rahalle on 10% luokkaa sijoitetulle pääomalle. Se on aika pieni osa esimerkiksi työvoimavaltaisen alan liikevaihdosta. Vaikka myisit täysin itse tekemääsi tuotetta, niin veron ja sivukulujen osuus on edelleen yli puolet yrityksen saamasta rahasta.

        Eli lyhyesti: et voi saada palkaa edes omassa yrityksessäsi koko sinun työn arvosta koska joudut maksamaan paljon veroa ja palkan sivukuluja. Lisäksi joudut maksamaan korkoa pankille, jos on lainaa. Joudut myös maksamaan vuokria, kirjanpitäjän palkkioita, pankkikuluja, toimistotarvikkeita, koneita ja raaka-aineita. Kaikista näistä maksat paitsi tuotteen arvon, niin verot päälle.

        Ethän sinä saa edes omaa palkkaasi itse vaikka työnantaja maksaisi sen arvon. Verottaja ja muut maksut vie kuitenkin puolet siitä. Kun sitten ostat sen leipäsi, joudut vielä maksamaan 24% arvonlisäveroa, vaikka olet jo palkastasi verot maksanut.

        Kun asiaa kääntelee, niin huomaa, että verot vaikuttavat vahvasti joka portaassa. Veroa myös tulee veron päälle. Juuri näiden kerrannaisvaikutusten takia on tärkeää, että verot ja sivukulut ovat pienet. Se vaatii sitä, että ihmiset ovat töissä vaikka huonollakin palkalla. Loppupelissä ostovoima kasvaa, jos poliitikot eivät vie kasvua pois veroina.


    • suomi_kuralla

      Suomessa maksetaan sellaisesta ajasta mikä on työnantajalle palkkää menoa.
      Aloitetaanko arkipyhistä. Ei ole työnantajan vika, että on keksitty vapaapäiviä keskelle viikkoa, ja paljon muuta turhanaikaista. Miksi ihmiset eivät itse ala
      yrittäjiksi ja aloita oikein kunnolla palkanmaksua. Tehkää niin!!

      • Lillukanvarsi44

        Palkkauksen rakenne on yhdentekevä. Kyse on vain siitä, että tuotteet saadaan tehdyksi niin, että ne ovat kilpailukykyisiä. Palkka voidaan jakaa vaikka vuoden jokaiselle tunnille. Kilpailukyvyn, eli sen ostaako kukaan, ratkaisee yksikkökustannus, jolla on suora yhteys myyntihintaan.

        Viikonloppu- ja ilta/yötyön korkeampi hinta perustuu siihen, että on vähemmän ihmisiä, jotka sitä haluavat tehdä. Kyseessä on periaatteessa kysynnästä ja tarjonnasta.

        Periaatteessa siksi ettei asiaa ole tutkittu. Palkat on sovittu keksusjärjestöissä aikana, jolloin oltiin vielä melkein agraariyhteiskunnassa. Nykyään rajat aikojen ja päivien välillä ei ole niin jyrkät. Voisi olla ihan hyvä tutkia kuinka halukkaita ihmidet ovat töskentelemään eri aikoihin. Voi käydä niinkin, että maanantain aamusta pitäisi maksaa tuplapalkka :)

        Joka tapauksessa kaavamainen yhteys eri työaikojen keskinäisestä palkka suhteesta on vanhentunut eikä enää perusteltavissa. Se pitäisi ratkaista ihan puhtaasti kysynnän ja tarjonnan avulla eli paikallisella sopimisella.


    • surkeat-yrittäjät-pois

      Työntekijää ei kiinnosta työantajan laskennalliset kulut joita ei voi edes varmistaa mistää vaan oma elämäntilanne ja sen vaatima palkkataso. Voi olla myös niin, että työntekijän on omalta osaltaan myös suojeltava oman alan palkkatasoa eikä näin ollen suostu palkka-aleisiin. Pitää muistaa, että työntekijä on ueimminten kouluttautunut tietylle alalle ja rakentanut urakehityksen sen palkkatason mukaan, eli ei sitä niin vaan ruveta polkemaan hintoja tässäkään hommassa.

      Loppuviimeksi yrittäjän on tehtävä yritystoiminnasta niin kannattaavaa ettei palkkamenoista tinkiminen ole se josta kannattavuus tulee. Älä rupea yrittäjäksi jos lähtökohtaisesti lasket tuloksen tulevat alhaisista työvoimakustannuksista PISTE!

      • YksiEiEnääRiitä

        Työntekijän ei tarvitse välittää kustannuslaksennasta, mutta onhan se silti hyvä tietää, miksi asiat tapahtuvat.

        Yrityksen ja työntekijän etu on yhteinen silloin, kun on kyse tavaroiden tai palveluiden kaupaksi saamisesta. Jos ei ole kauppaa eikä voittoa, ei ole hirveästi väliä jupistaanko toimistossa vai verstaassa.

        Ihan tarkoituksella en ota kantaa siihen, miten yrityksen tulos pitää jakaa. Otan vain kantaa siihen, mitä tarvitaan, että yritys ylipäänsä on olemassa. Siitä ei tarvitse tykätä, mutta ei se muutu EK:n eikä AY:n päätöksillä.

        Vastuuta omasta koulutuksesta on ihmisellä itsellään. On ihan varmaa, että höyryvetureita tekevä yritys tekee kaikkensa että vetureita tahtäisiin koska se elää sillä. Yritys ei yleensä itse ole ajamassa kehitystä pois sen ydinosaamisesta, siitä pitää huolen haastajat eli kilpailijat.

        Jo höyryvetureita tekevä yritys saisi päättää, se tekiksi niitä maailman tappiin. Mutta kun ei saa päättää. Yhtiö ja työntekijä ovat samojen voimien riepoteltavina. Jos veturite ei mene kaupaksi, molemmat voivat huonosti eikä toisten syyttämien palauta 40-lukua takaisin.

        Työntekijä, joka laskee sen varaan, että elämässä riittää yksi osaaminen, sulkee silmänsä totuudelta. Eihän se ole kenenkään vika, että höyryvetureiden kysyntä on loppunut, mutta pitäisi olla joku, jota syyttää. Turhaa se on, mutta helpottaa.


    • Ykkösuutinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3141
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2549
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      379
      2439
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1877
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      168
      1280
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe