Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tröllin oppi omistusoikeudesta: osa III

Vuokko-Meri-Vuokko

Nim. Meeittuus esitti tietämättään hyvän kysymyksen: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

Eräs vähempitaitoinen väitti jossakin vaiheesaa keskusteluja, että rehellisen ihmisen pitäisi tunnistaa omistukseen liittyvät asiat automaattisesti. Naapurin lumikolan omistusta ei kuulemma tarvitse kysellä oikeuslaitokselta. Vastaako ko. vähempitaitoisen antama vastaus nim. Meeittuus esittämään kysymykseen? No ei todellakaan vastaa.

Määritellään aluksi omistusoikeus. Omistusoikeudessa on kyse kohteeseen liittyvästä oikeudellisesta määräämisvallasta, käyttö- ja vallintaoikeudesta sekä käyttövapaudesta ja siten omistajan kompetenssista. Kollisiotilanteissa oikeudenomistajaa suojaavat sekä staattinen suoja että dynaaminen suoja. Käytännössä omistusoikeus ratkaistaan viime kädessä tapauksella, jossa kohde vaihtaa omistajaa joko omistajan oikeudella tai oikeudettomasti.

Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on siis niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää. Jos oikeus katsoo, että varat kuuluvat valtiolle, ne maksetaan silloin valtiolle. Nyt kyseessä ei siis todellakaan ole mikään naapurin lumikola, kuten eräs vähempiosainen on kiven kovaan väittänyt.

Jos varat ko. tapauksessa määrätään valtiolle, kuten on todennäköistä, Oikeusrekisterikeskus voi asianomaisen henkilön kirjallisesta hakemuksesta edelleen päättää, että vastaava määrä suoritetaan eli avauksen rahat palautetaan (ainakin osittain) valtion varoista ko. osin. ORK:n päätökseen tyytymättömällä on edelleen oikeus ajaa kannetta kantajan kotipaikan tai Helsingin käräjäoikeudessa.

55

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SaiskoOikeutta

      "Käytännössä omistusoikeus ratkaistaan viime kädessä tapauksella, jossa kohde vaihtaa omistajaa joko omistajan oikeudella tai oikeudettomasti."

      "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on siis niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää. Jos oikeus katsoo, että varat kuuluvat valtiolle, ne maksetaan silloin valtiolle. "

      Onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?

      Rikoshyötyhän tuomitaan valtiolle menetetyksi vain siltä osin kuin sitä ei ole voitu palauttaa rikoksen uhrille - rikosuhrin korvausvaade on siis ensisijainen syyttäjän menettämisseuraamusvaatimukseen (= tuomitaan valtiolle) nähden.

      • On_oikeus

        > Onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?

        On oikeus.

        Ensisijaisesti rikoksen tuottama taloudellinen hyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi.

        Toissijaisesti, hyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.

        Jos korvaus- tai edunpalautusvaatimus on vielä ratkaisematta silloin, kun menettämisvaatimuksesta annetaan ratkaisu, menettämisseuraamus on tuomittava. Nyt vaatimus on ratkaisematta. Korvauksen hakijoita on tähän samaan rikokseen liittyen noin 1300 kappaletta, mutta viranomaisella ei ole tiedossa kuinka paljon rikoshyötyä tullaan keräämään talteen. Lisäksi ORK:lla on oikeus tutkia heille kohdistuvien hakemusten määrä ja perusteet.

        Varat tuomitaan valtiolle siihen saakka, kunnes (kaikki) samaan rikokseen liittyvät vaatimukset on ratkaistu.


    • BrynolfinNaapuri

      "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

      Brynolf-Valkku kertoili aikaisemmin tarinanaan, että rehellinen ihminen kyllä tunnistaa hänen naapurinsa lumilingon. Hyvä niin, luultavasti moni tunnistaakin, jos linko on kokonainen.

      Voisiko Brynolf-Valkku saman tien kertoa, miten hänen naapurinsa lumilinko palautetaan oikealle omistajalleen, kun linko on purettu osiin, ja lingon rattaat, ketjut, pyörät, vaijerit, kaasuttimet, sylinterit ja männät on myyty nettihuutokaupassa maakuntiin? Pitääkö minun naapurini siis lähettää ostamansa ketjupyörä takaisin sinun naapurillesi, vaikka pyörä on jo varaosana kiinnitetty toiseen lumilinkoon?

      Kyllähän sitä naapurisi lumilinkoa voidaan käydä kasaamaan, mutta sinäkö asiaa organisoit ja sinulleko osat palautetaan?

    • SaiskoOikeutta

      "On_oikeus
      30.11.2015 9:00
      > Onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?

      On oikeus.

      Ensisijaisesti rikoksen tuottama taloudellinen hyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi."

      Tuo viimeinen lause tuli huivista eikä ole tästä päivästä.

      Oikeusministeriö on jälleen muuttamassa Rikoslain 10 lukua.

      Tämän hetkinen ja siten lainvoimainen tilanne löytyy mm. seuraavan linkin vastineista:

      http://oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/julkaisuarkisto/1436952498504/Files/OMML_43_2015_konfiskaatio_lausuntoyhteenveto_64_s.pdf

      "Sisäministeriö huomauttaa lausunnossaan, että nykyisten säännösten ja ehdotetun säännöksen mukaan asianomistajan vahingonkorvausvaatimus syrjäyttää menettä- misseuraamuksen, kun asiaa käsitellään tuomioistuimessa. "

      "Oikeusrekisterikeskus pitää viitaten ehdotettuun 10 luvun 2 §:n 6 momenttiin sinällään kannatettavana, että asianomistajan asemaa pyritään parantamaan. Voimassa olevan lain lähtökohtana on se, että yksityinen oikeus on etusijalla menettämisseuraamukseen nähden ja menettämisseuraamus väistyy vahingonkorvauksen ja edunpalautuksen hyväksi. Asianomistajan vaatimusta voidaan käsitellä rikosasian käsittelyn yhteydessä ja asianomistaja saa vaatimustensa käsittelyn tueksi syyttäjän esittämän näytön."

      Kuten huomataan, On_oikeus on väärässä esittäessään, että syyttäjän vaatimus ajaa yksityisen vaatimuksen edelle - asiahan on tarkalleen ottaen päinvastainen.

      Jospa On_oikeus yrittäisi uudelleen ottaen huomioon sen, että edustuksellisessa demokratiassa ja länsimaisessa oikeusvaltiossa (joiksi Suomikin itsensä lukee) lait säädetään eduskunnassa, ei oikeusistuimissa.

      Siten Vantaan KO:n päätöksellä jättää asianomistajat oikeusprosessin ulkopuolelle ja korvausvaateiden käsittelyn siirtäminen Oikeusrekisterikeskuksen harteille on päätöksen tekohetkellä loukannut olemassa olevan lain henkeä, joten sitä ei voi käyttää perusteena maakuntaraveissa korvausvaateiden hylkäämiselle.

      • On_oikeus

        > Tuo viimeinen lause tuli huivista eikä ole tästä päivästä.

        No jos voimassa oleva laki on huivista, niin siinä tapauksessa. RL 10:11 2 §.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L10

        Lain henki on ensisijaisesti se, että rikoksesta ei saa hyötyä. Rikoshyöty joko (1) konfiskoidaan valtiolle tai (2) palautetaan rikoksen uhrille. Nämä kaksi asiaa eivät ole toisensa poissulkevia asioita, vaan toisiaan täydentäviä.

        > Kuten huomataan, On_oikeus on väärässä esittäessään, että syyttäjän vaatimus ajaa yksityisen vaatimuksen edelle - asiahan on tarkalleen ottaen päinvastainen.

        Sotket puurot ja vellit nyt keskenään. Kysyit, "onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?" On oikeus.

        Mitä tarkoitat sillä, että syyttäjän vaatimus ajaa yksityisen vaatimuksen edelle? Ei syyttäjä käytä vain ja ainoastaan valtion ja Valtiokonttorin puhevaltaa, vaan syyttäjä ajaa syytettä rikosasiassa. Asiaanhan liittyyää paljon muuta kuin rangaistus, ja syyttäjä voi vallan mainiosti ajaa rikosasiassa samalla myös yksityistä etua - joko suoraan tai vällisesti.

        En vertaa sanallakaan yksityistä vaatimusta ja syyttäjää. Kerron vastauksessani, että rikoshyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.

        > Jospa On_oikeus yrittäisi uudelleen ottaen huomioon sen, että edustuksellisessa demokratiassa ja länsimaisessa oikeusvaltiossa (joiksi Suomikin itsensä lukee) lait säädetään eduskunnassa, ei oikeusistuimissa.

        Niin, mitä haluat asialla kertoa?

        > Siten Vantaan KO:n päätöksellä jättää asianomistajat oikeusprosessin ulkopuolelle ja korvausvaateiden käsittelyn siirtäminen Oikeusrekisterikeskuksen harteille on päätöksen tekohetkellä loukannut olemassa olevan lain henkeä, joten sitä ei voi käyttää perusteena maakuntaraveissa korvausvaateiden hylkäämiselle.

        Höpä höpö! Onko mielestäsi Winkkarissa kyse helposta asiasta vaiko vaikeasta? Onko varat ripoteltuina yhteen yhteen vaiko kahteen vaiko tuhansiin taskuihin? Onko varoja hakemassa takaisin yksi, kaksi vaiko tuhansia käsiä?

        Jos korvaus- tai edunpalautusvaatimus on vielä ratkaisematta silloin, kun menettämisvaatimuksesta annetaan ratkaisu, menettämisseuraamus on tuomittava. Näin sanoo laki.

        Winkkari-asia on vaikea ja vaativa, ja vaatimus on ratkaisematta. Korvauksen hakijoita eli rikoken uhreja on tähän samaan rikokseen liittyen noin 1300 kappaletta ja varoja haetaan pois useilta sadoilta jäseniltä. Viranomaisella ei ole tiedossa kuinka paljon rikoshyötyä tullaan keräämään talteen ja monelleko kantajalle varoja palautetaan, koska ORK:lla on oikeus tutkia sekä hakemusten summat ja perusteet. Nyt ei siis ole tiedossa miten varat saadaan kohtaamaan oikeudenmukaisesti.

        Varat tuomitaan valtiolle siihen saakka, kunnes (kaikki) samaan rikokseen liittyvät vaatimukset on ratkaistu.


      • On_oikeus

        > Onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?

        Tähän Korkein oikeus on vastannut: "Valtion on tarkoitus periä hyöty voittoa saaneilta ja jakaa varoja toiminnassa vahinkoa kärsineille. Siten tilanteen voitiin hovioikeuden mukaan katsoa rinnastuvan rikosasian syytetyn ja asianomistajan välisen vahingonkorvauksen sovittelutilanteeseen.... Tässä tapauksessa rikoksen tuottama taloudellinen hyöty on samalla ollut niille klubin jäsenille, jotka ovat menettäneet klubiin sijoittamansa varat, aiheutunutta vahinkoa, jonka kattamiseksi he voivat rikoslain 10 luvun 11 §:n 2 momentin mukaisesti hakea valtiolta suoritusta menettämisseuraamusten täytäntöönpanolla saaduista varoista. Menettämisseuraamuksen täytäntöönpanon avulla hyvitetään näin ollen niitä, jotka ovat kärsineet vahinkoa samojen A:n syyksi luettujen rikosten johdosta. Rikoshyödyn menettäminen täysimääräisesti toteuttaa näin ollen sääntelyn taustalla olevaa pyrkimystä eliminoida rikoksen vaikutuksia."


    • SaiskoOikeutta

      No voi...

      "Mitä tarkoitat sillä, että syyttäjän vaatimus ajaa yksityisen vaatimuksen edelle?"

      Nii-iin, minä koetin tuoda esille sen, että yksityinen vaatimus syrjäyttää poikkeuksetta syyttäjän menettämisseuraamusvaatimuksen.
      Elikkäs päinvastoin kuin sinä ole ymmärtänyt.

      Winkaputissahan syyttäjä ei aja rikosuhrien korvausvaateita vaan vain ja ainoastaan menettämisseuraamusvaatimusta valtiolle.
      Ei vaikka niin lupailtiin silloin joskus vuonna 2009. "jos teet rikosilmoituksen 15.6.2009 mennesssä, syyttäjä voi jne....."

      Syyttäjän vaatimus siis jää kakkoseksi, mikäli rikosuhri on esittänyt korvausvaateensa.

      Rikossyytteillä ja niiden menestymisillä tai menestymättömyyksillä ei ole mitään tekemistä rikoshyötyyn kohdistuvien vaateiden kanssa - rikoshyöty nyplätään pois olipa sitten syyllinen tai, kuten kaputissa yleensä, ei.

      "Jos korvaus- tai edunpalautusvaatimus on vielä ratkaisematta silloin, kun menettämisvaatimuksesta annetaan ratkaisu, menettämisseuraamus on tuomittava. Näin sanoo laki."

      Tottahan toki, tuon käsittää alakoulun kuunteluoppilaskin.

      "Winkkari-asia on vaikea ja vaativa, ja vaatimus on ratkaisematta."

      Mistähän vaatimuksesta mahtaakaan olla kyse?

      Kuten hyvin tiedämme, kaputissa korvausvaateet on jätetty käräjäoikeuksissa joko lepäämään (lain hengen vastaisesti), kuten Kuopiossa kun kolme kelmiä sai ehtoollista, tai hylätty rikosperustaisina syytteiden kompastuttua toristeiren puutteeseen.

      "Korvauksen hakijoita eli rikoken uhreja on tähän samaan rikokseen liittyen noin 1300 kappaletta"

      Heh, Vantaalla n. 1300 sortui sovintomenettelyyn, 27 riitautti loppuun saakka.

      Maakuntaraveissa korvausvaateita on esitetty määrä, joka ei ole ainakaan minun tiedossani.
      Eräässä tapauksessa, jota kävin hiljan seuraamassa, korvausvaateensa oli esittänyt 71 tappiolle jäänyttä, jotka tullaan armotta hylkäämään, sillä onnettomat ovat esittäneet rikosperustaiset korvausvaateet, joilla ei ole mitään menestymisen mahdollisuutta, kuten ei syyttäjän ajamilla rikossyytteilläkään.

      Kaputissa on n. 8 - 9 000 potentiaalia korvausvaateen esittäjää.

      • On_oikeus

        > Nii-iin, minä koetin tuoda esille sen, että yksityinen vaatimus syrjäyttää poikkeuksetta syyttäjän menettämisseuraamusvaatimuksen.... Elikkäs päinvastoin kuin sinä ole ymmärtänyt.

        Minä olen eri mieltä kanssasi tavasta, jolla asia etenee, samoin kuin sanasta poikkeksetta. Eivät kaikki mahdolliset vaatimukset ole välttämättä (poikkeuksetta) perusteltuja. Sinä kysyit: "Onko oikeudella oikeus katsoa, että varat kuuluvat valtiolle, mikäli rikoksen uhri on esittänyt korvausvaateensa?"

        Vastasin, että kyllä on oikeus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö yksityinen vaatimus voisi syrjäyttää menettämisseuraamusvaatimuksen. Kyllä voi syrjäyttää, mutta ei Winkkari-tapauksessa, kuten on jo selvitetty.

        > Syyttäjän vaatimus siis jää kakkoseksi, mikäli rikosuhri on esittänyt korvausvaateensa.

        Avainsana Winkkarissa on "ratkaisematta", ja vaatimukset ovat suurimmalta osin ratkaisematta. Jos korvaus- tai edunpalautusvaatimus on vielä ratkaisematta silloin, kun menettämisvaatimuksesta annetaan ratkaisu, menettämisseuraamus on tuomittava. Rahat menevät siis valtiolle, mutta on toki eri asia, pysyvätkö rahat siellä.

        > Tottahan toki, tuon käsittää alakoulun kuunteluoppilaskin.

        Miksi sitten olet asiasta eri mieltä? Vaikka menettämisseuraamus tuomitaankin valtiolle, valtion tarkoitus on periä hyöty voittoa saaneilta ja jakaa varoja ORK:n kautta toiminnassa vahinkoa kärsineille.

        > Mistähän vaatimuksesta mahtaakaan olla kyse?

        Vahingonkorvaus- tai edunpalautusvaatimuksesta.

        > Kuten hyvin tiedämme, kaputissa korvausvaateet on jätetty käräjäoikeuksissa joko lepäämään.... korvausvaateensa oli esittänyt 71 tappiolle jäänyttä, jotka tullaan armotta hylkäämään, sillä onnettomat ovat esittäneet rikosperustaiset korvausvaateet, joilla ei ole mitään menestymisen mahdollisuutta, kuten ei syyttäjän ajamilla rikossyytteilläkään.

        Emme me kaikki tiedä tästä kuvaamastasi lepäämisestä mitään, vaikka sinä tietäisitkin. Korvausvaateet voidaan kohdistaa joko Kailajärveen tai kunkin omaan sponsoriin, ja ellei oma sponsori ole syyllistynyt rikokseen, kohdistus tapahtuu vain Kailajärveen. Ellei sponsori ole syyllistynyt mihinkään rikokseen, minkä vuoksi hänen tulisikaan maksaa mitään vahingonkorvauksia?

        > Maakuntaraveissa korvausvaateita on esitetty määrä, joka ei ole ainakaan minun tiedossani.

        Niinpä, ja lakia tulkiten asia on silloin vahingonkorvaus- tai edunpalautusvaatimusten osalta ratkaisematta, ja silloin menettämisvaatimus on tuomittava.

        > Kaputissa on n. 8 - 9 000 potentiaalia korvausvaateen esittäjää.

        Siitä vain kaikki 9000 hakemaan yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavaa oikeuden ratkaisua. Se vaaditaan ORK:ssa.


    • Kysymys oli hyvä: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

      Tröllin vastaus on huono: ”Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on siis niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.”

      Lähden siitä, että omistusoikeus on absoluuttinen oikeus. Se on olemassa ilman oikeuden päätöstä tai määräystä, se on ollut olemassa jo ennen oikeuslaitoksia. Kivikautinen metsästäjäyhteisö on katsonut omistavansa tietyt jahtimaat ja naapuriyhteisöt ovat tunnustaneet tämän oikeuden.

      Maan tapa, ikimuistoinen nautinta ja oikeusjärjestelmä viimekädessä määrittelevät omistusoikeuden rajat.

      Meillä ei ole laissa kieltoa, että toisen pihapiiristä ei saa kerätä metsämarjoja. Tämä on kuitenkin ikiaikoja ollut näin. Thaikkupoimijat, jotka marjastivat liian lähelle piha-alueita saivat niskaansa sekä yksityisen omistajan että kyläkunnan vihat. Tässä on siis syvästi koettu, että omistusoikeutta on loukattu.

      Rehellinen ja täyspäinen kansalainen tuntee nämä kirjoitetut ja kirjoittamat säännöt automaattisesti. Naapurin lumikola on naapurin lumikola, vaikka se olisi jostakin syystä joutunut minun pihalleni. Ei siihen tarvitse hakea oikeuslaitoksen päätöstä.

      Oikeuslaitos ei muuten itsenäisesti päätä omistusoikeudesta yhtään mitään. Oikeuslaitos tulkitsee mitä laki, maan tapa ja ylimuistoinen nautinta kunkin asian omistamisesta sanovat.

      Huomasithan eron Trölliseni, oikea omistusoikeus on reaalisesti olemassa, vaikka oikeus ei olisi ottanut asiaan mitään kantaa.

      Kenellä oli omistusoikeus niihin rahoihin, joita Hanski klubissa jakoi?

      Kun klubin jäsen erehdytettiin luovuttamaan rahaa Hanskille, kyseessä oli petos. Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen. Edelleen, sponssi sai kotoutuksena rahaa, jonka oikea omistaja oli koko ajan tunkki. Ei se, että raha siirtyy laittomasti kädestä käteen, tee saantoa lailliseksi.

      (Tiedän vilpittömän mielen suojan, siitä on nyt turha nillittää.)

      Nyt oikeus tuomitsi konfiskoidun rahan (tilapäisesti) valtiolle. Tämä sen vuoksi, että rahan oikeita omistajia ei ehditty selvittämään. Edelleen ORK aikanaan jakaa rahan takaisin sen oikeille omistajille. Tässä vetoan yksityiskohtien osalta Tröllin jorinoihin.

      Näin ympyrä sulkeutuu ja tunkki, joka vuosia sitten sijoitti euron saa palautuksena 30 centtiä. Muu meni juokseviin kuluihin. ;))))

      • V-M-V

        > ...omistusoikeus on absoluuttinen oikeus. Se on olemassa ilman oikeuden päätöstä tai määräystä, se on ollut olemassa jo ennen oikeuslaitoksia.

        Voi voi. Miksi suuri osa Winkkarin jäsenistä on sitten menettänyt yhteyden sijoittamiinsa varoihin? Ja kuten sanot, miksi varat ovat siirtymässä valtion haltuun, vaikka valtio on sijoittanut Winkkariin tasan nolla euroa? Jos absoluuttinen oikeus on olemassa, miksi sekä tappiolla oleva että voitolla oleva vinkuvat molemmat oman omistusoikeutensa perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan kollisiolta.

        Miksi sanoit vielä hetki sitten, että Winkkarin rahankeräysrikoksessa rahat kuuluvat valtiolle, eivätkä jäsenille, jotka ovat sijoittaneet valuuttakauppaan?

        Miksi jäsenet eivät päätä kunkin reaalisia omistuksiaan ihan keskenään, jos omistusoikeus on vain ja ainoastaan absoluuttinen oikeus, eikä kiistoja koskaan suojasta synny? Oikea ja ainoa taho päättämään tämän kollision on tasan oikeuslaitos.

        > Huomasithan eron Trölliseni, oikea omistusoikeus on reaalisesti olemassa, vaikka oikeus ei olisi ottanut asiaan mitään kantaa.

        No miksi sukulaismiehesi ei tule saamaan koskaan (kaikkia) Winkkariin sijoittamiin varoja takaisin? Jos sukulaisellasi on reaalinen omistusoikeus varoihinsa olemassa, miksi hänellä ei niitä varoja ole hallussaan, vaan joku muu haluaa ne samat varat? Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista?

        ////

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.


      • SaiskoOikeutta

        "Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää"

        Tiedon tason ollessa tätä luokkaa lienee turha jatkaa.

        "Lähden siitä, että omistusoikeus on absoluuttinen oikeus."

        Perseentervaajan lähtökohtaa ei käy moittiminen.

        Yritelläänpä johdatella keskustelua vähän etiäpäin eikä jäädä jumimaan.

        Mitäpä se tunkki parka voi tehdä voidakseen saada korvausvaateensa hyväksytettyä ja selättääkseen syyttäjän menettämisseuraamusvaateen?

        Tuon kun ratkaisette niin alatte ehkä oivaltaa jotakin.


      • V-M-V kirjoitti:

        > ...omistusoikeus on absoluuttinen oikeus. Se on olemassa ilman oikeuden päätöstä tai määräystä, se on ollut olemassa jo ennen oikeuslaitoksia.

        Voi voi. Miksi suuri osa Winkkarin jäsenistä on sitten menettänyt yhteyden sijoittamiinsa varoihin? Ja kuten sanot, miksi varat ovat siirtymässä valtion haltuun, vaikka valtio on sijoittanut Winkkariin tasan nolla euroa? Jos absoluuttinen oikeus on olemassa, miksi sekä tappiolla oleva että voitolla oleva vinkuvat molemmat oman omistusoikeutensa perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan kollisiolta.

        Miksi sanoit vielä hetki sitten, että Winkkarin rahankeräysrikoksessa rahat kuuluvat valtiolle, eivätkä jäsenille, jotka ovat sijoittaneet valuuttakauppaan?

        Miksi jäsenet eivät päätä kunkin reaalisia omistuksiaan ihan keskenään, jos omistusoikeus on vain ja ainoastaan absoluuttinen oikeus, eikä kiistoja koskaan suojasta synny? Oikea ja ainoa taho päättämään tämän kollision on tasan oikeuslaitos.

        > Huomasithan eron Trölliseni, oikea omistusoikeus on reaalisesti olemassa, vaikka oikeus ei olisi ottanut asiaan mitään kantaa.

        No miksi sukulaismiehesi ei tule saamaan koskaan (kaikkia) Winkkariin sijoittamiin varoja takaisin? Jos sukulaisellasi on reaalinen omistusoikeus varoihinsa olemassa, miksi hänellä ei niitä varoja ole hallussaan, vaan joku muu haluaa ne samat varat? Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista?

        ////

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.

        "Voi voi. Miksi suuri osa Winkkarin jäsenistä on sitten menettänyt yhteyden sijoittamiinsa varoihin?"

        Kun argumentointisi on tasolla "voi, voi", keskustelua tuskin kannattaa jatkaa. ;)))


    • MeneIttees

      Röllykkä hehkuu kuumana kuin Samaran pakosarja. Tuli jo kolmanteen avaukseen itkemään pahaa oloaan. Patologisena valehtelijana tröllin piti heittää heti ensimmäiseen lauseeseen valheita. Röllykkä saa sillä tavoin itsensä kannalta kivampia avauksia kun muut lukijat eivät välttämättä lähde tarkistamaan faktoja.

      Talutetaan sinua taas oikealle polulle, vaikka kokemus on opettanut ettet siellä pitkään pysy.
      "Nim. Meeittuus esitti tietämättään hyvän kysymyksen"
      - Nimimerkki oli MeneIttees eikä esittänyt kysymystä tietämättään. Kärsitkö tarkkaavaisuushäiriöstä?

      • Meneittuus

        Lämmin kiitos osallistumisestasi keskusteluun. Ei voittoa.


    • V-M-V

      "Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista?"

      > Tiedon tason ollessa tätä luokkaa lienee turha jatkaa.

      Kuikka on hyvä vaan ja korjaa virheet, Kuikan ei pidä tyytyä piilottamaan tietojaan vakan alle ja lällättelemään.

      Oikeusrekisterikeskuksessa on Kalevan mukaan vireillä 1 300 hakemusta, joissa klubista takkiinsa ottaneet hakevat tappioitaan valtiolta. Edelleen on vireillä juttuja, joissa voitolle jääneet eivät halua palauttaa saamaansa rikoshyötyä ja ainakin haluavat summaa kohtuullistaa. Näitä voitolle jääneitä on kerrottu olevan 600 - 800 jäsenen välillä, mutta kuinka moni on jo tyytynyt kohtaloonsa, se ei tullut tietoomme.

      Kuikka tekee siis hyvin ja korjaa virheet.

      > Mitäpä se tunkki parka voi tehdä voidakseen saada korvausvaateensa hyväksytettyä ja selättääkseen syyttäjän menettämisseuraamusvaateen?

      Nämähän ovat kaksi eri asiaa. Ei menettämisseuraamusvaade sulje pois sitä, etteikö tunkki voi saada korvausvaateensa hyväksytettyä. Tunkki ei kuitenkaan saa hyväksytettyä korvaisvaadettaan jutussa, jossa ei katsota tapahtuneeksi rikosta.

      Jos tunkki on todellakin näin Matti Myöhäinen, että herää asiaan vasta nyt, tunkki:

      1. ...hankkii aluksi lakimiehen, jonka veroton tuntipalkka alkaa kakkosella tai kolmosella (= hyvän lakimiehen)
      2. ...hankkiutuu mukaan tapaukseen, jossa sponsori on syyllistynyt rikokseen ja hakee varojaan rikolliselta sponsorilta
      3. ...hankkii lakimiehensä avustamana itselleen Kailajärvi-Wartti -asiassa yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeuden ratkaisun
      4. ...laatii yksin tai yhdessä lakimiehensä kanssa hakemuksen ORK:lle ja liittää mukaan ek. oikeuden täytäntöönpanokelpoisen ratkaisun
      5. ...jää odottelemaan vuotta 2018, jolloin asian voidaan katsoa lähestyvän loppuruoraa.

      > Tuon kun ratkaisette niin alatte ehkä oivaltaa jotakin.

      Kuikka tekee hyvin ja lopettaa lällättelyn.

      • SaiskoOikeutta

        "Näitä voitolle jääneitä on kerrottu olevan 600 - 800 jäsenen välillä"

        Klubissa oli 2021 voitollista tiliä selviää KRP:n tekemästä rahaliikenneselvityksestä.

        "Oikeusrekisterikeskuksessa on Kalevan mukaan vireillä 1 300 hakemusta, joissa klubista takkiinsa ottaneet hakevat tappioitaan valtiolta."

        Lisäksi n. 100 jäsentä on haastanut valtion oikeuteen menetyksistään ja tuntematon määrä on esittänyt vaateensa niissä sadoissa tai jopa tuhansissa menettämisseuraamusoikeudenkäynneissä, joita on käyty ja käydään ympäri maata.

        "Tunkki ei kuitenkaan saa hyväksytettyä korvaisvaadettaan jutussa, jossa ei katsota tapahtuneeksi rikosta."

        Hmmm...

        "3. ...hankkii lakimiehensä avustamana itselleen Kailajärvi-Wartti -asiassa yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeuden ratkaisun

        4. ...laatii yksin tai yhdessä lakimiehensä kanssa hakemuksen ORK:lle ja liittää mukaan ek. oikeuden täytäntöönpanokelpoisen ratkaisun

        5. ...jää odottelemaan vuotta 2018, jolloin asian voidaan katsoa lähestyvän loppuruoraa."

        Tuossa on yksi vaihtoehto, jolla varmistaa sen, että ORK mahdollisesti tulee hyväksymään osan korvausvaateesta sillä muutoksella, että tuskin vielä vuonna 2018 tapahtuu muuta kuin saadaan selville ORK:lle lähetettyjen korvausvaateiden yhteismäärä.
        Sovintomenettelyyn ei kannata sortua vaan riitauttaa asia päätekijän kanssa, jolloin oikeusistuimen on pakko tutkia korvausvaade kaikkine perusteineen.
        27 jäsentä on vienyt asian tuolla sektorilla jonkinlaiseen päätökseen.

        Korvausvaateiden arviointi ORK:ssa ja mahdolliset maksusuoritukset alkavat sitten joskus kun kaikki menettämisseuraamukset on saatu perittyä valtiolle.
        Näinhän se ORK:n virkamies vast`ikään Kalevassa totesi.

        Elikkä käytännössä ei koskaan - se kun on tuo ihmisen elinikä niin rajallinen.


      • V-M-V

        "Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista?"

        > Tiedon tason ollessa tätä luokkaa lienee turha jatkaa.

        Voitollisia tilejä lienee juuri tuo 2021 kappaletta, mutta vain 600 - 800 henkilöltä on luvattu periä rikoshyödyt pois. Ehkä sinulla on sisäpiirin tietoa, jossa rikoshyöty peritään pois kaikilta 2021 tililtä, mutta media ei ole asiasta tiedottanut.

        Oikeusrekisterikeskuksessa on Kalevan mukaan vireillä 1 300 hakemusta, joissa klubista takkiinsa ottaneet hakevat tappioitaan valtiolta. Aallon mukaan noin sata wincapitalaista on nostanut erikoisen kanteen, jossa he hakevat ”WinCapita-potin” päältä yhteensä noin miljoonan euron summaa.

        1300 rikoksen uhria haluavat varansa takaisin ja 600 rikoksesta hyötynyttä ei haluaisi rikoshyötyänsä palauttaa. Tässä näin pääpiirteissään.

        Olemmeko yhtä mieltä siitä, että ilmoittamani suuruusluokat ovat oikein, vaikka muuta aluksi väitit?

        > Hmmm...

        Kerro vain rohkeasti ajatuksesi, jos olet eri mieltä. Itse olen edelleen sitä mieltä, että tunkki ei saa hyväksytettyä korvausvaadettaan jutussa, jossa ei katsota tapahtuneeksi rikosta.

        > Sovintomenettelyyn ei kannata sortua vaan riitauttaa asia päätekijän kanssa, jolloin oikeusistuimen on pakko tutkia korvausvaade kaikkine perusteineen.

        Tästä olemme jo keskustelleet useasti aikaisemmin ja laihaan riitaan aina päättyneet. Itse olen ollut alusta asti sitä mieltä, että dispositiivisessa asiassa, jossa sovinto on sallittu, täytäntöönpanokalpoinen sovintoratkaisu on yhtä arvokas kuin pääkäsittelyn läpi käynyt tuomio. Riita-asiassa oikeus ei voi antaa vahvempaa ratkaisua kuin täytäntöönpanokelpoisen ratkaisun, joka on osapuolia velvoittava, sitova ja jopa ulosottokelpoinen.

        ORK on asiassa toimeenpaneva viranomainen, ja lain tulkinnasta riippuen sillä on mahdollisuus tai velvollisuus tarkistaa joko korvauksen perustetta tai määrää. Lienee selvää, että täytäntöönpanokelpoisessa ja aktiivisesti velvoittavassa oikeuden ratkaisussa minimissään peruste on tutkittu. Jos määrä on epäselvä, ORK:n on se tarkistettava.

        Jos ORK kaikesta selvitystyöstään huolimatta hylkää hakemuksen, Oikeusrekisterikeskuksen päätökseen tyytymättömällä on oikeus ajaa kannetta käräjäoikeudessa.

        > Elikkä käytännössä ei koskaan - se kun on tuo ihmisen elinikä niin rajallinen.

        Suomalaisten eliniänodote on ollut nousussa.


    • 345-45

      Rahat kuuluvat sille kenen nimissä tili on tai patja on.
      Voihan siihen yrittää puuttua jos on todisteita.

      • V-M-V

        > Rahat kuuluvat sille kenen nimissä tili on tai patja on.

        Lähtökohtaisesti aivan oikea päätelmä.

        > Voihan siihen yrittää puuttua jos on todisteita.

        Jälleen aivan naulan kantaan.


    • "Elikkä käytännössä ei koskaan - se kun on tuo ihmisen elinikä niin rajallinen."

      Älä nyt Kuikka lietso tappiomielialaa.

      Jos isä sortuukin suuren korvaustaistelun tantereille, poika ottaa tiliotteet, pipsitaulukot sekä korvauslaskelmat ja jatkaa isän viitoittamaa tietä. Jos tämäkään ei riitä, pojanpoika vie aikanaan kellastuneet korvauslappuset ORK:n tiskille ja nostaa rahat.

      • V-M-V

        > Kun argumentointisi on tasolla "voi, voi", keskustelua tuskin kannattaa jatkaa. ;)))

        Sanoo henkilö, joka pitää paksuja reisiä ja miehekkäitä kalapuikkoviiksiä ihanteenaan. Sekä miehillä että naisilla.

        ////

        > ...omistusoikeus on absoluuttinen oikeus. Se on olemassa ilman oikeuden päätöstä tai määräystä, se on ollut olemassa jo ennen oikeuslaitoksia.

        Jos kuvaamasi absoluuttinen oikeus on olemassa myös Winkkarin jäsenille, miksi sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet molemmat vinkuvat saman omistusoikeuden perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan selkeältä kollisiolta.

        Edelleen, jos omistusoikeus on väitteesi mukaan absoluuttinen oikeus, omistuksesta ei tulisi koskaan olla kiistaa, ja jäsenet voisivat nytkin päättää kunkin reaaliset omistukset ihan vain keskenään. Vajaa sata miljoonaa euroa jaettiin Winkkarissa uudelleen, ja nyt kun sinä, Brynolf, olet selvittänyt omistusoikeuden salat, varat voidaan palauttaa oma-aloitteisesti oikeille omistajille. Sieltä vaan muiden jäsenten tileiltä, takavarikoista ja konfiskaatiotileiltä ammentamaan absoluuttista omistusta itse kullekin. Helppoa kuin heinän teko!

        > Huomasithan eron Trölliseni, oikea omistusoikeus on reaalisesti olemassa, vaikka oikeus ei olisi ottanut asiaan mitään kantaa.

        No miksi sukulaismiehesi ei tule saamaan koskaan (kaikkia) Winkkariin sijoittamiin varoja takaisin ja miksi valtio on kiinnostunut samoista varoista? Jos sukulaisellasi on oikea reaalinen omistusoikeus varoihinsa olemassa, miksi hänellä ei niitä varoja ole hallussaan, vaan joku muu haluaa ne samat varat? Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista, vaikka väiitteesi mukaan omistusoikeus absoluuttisena on jo olemassa?

        ////

        Jos minun varastossani on lumikola, onko se lumikola minun vai naapurin? Jos väität minun varastossani olevaa lumikolaa varastetuksi tai edes muutoin naapurin omaksi, sinun on parasta esittää asiasta kunnon todisteet. Hallinta kun sattuu yleensä luomaan olettaman oikeudesta hallinnan kohteeseen.


      • On_oikeus

        Kysymys: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Vastaus 1: "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää."

        Olet väittänyt vastausta #1 huonoksi. Vastaathan, Brynolf, tuohon esitettyyn kysymykseen "hyvän" vastauksen #2 ihan muutamalla sanalla tai lauseella.


      • hän_joka_näkee
        V-M-V kirjoitti:

        > Kun argumentointisi on tasolla "voi, voi", keskustelua tuskin kannattaa jatkaa. ;)))

        Sanoo henkilö, joka pitää paksuja reisiä ja miehekkäitä kalapuikkoviiksiä ihanteenaan. Sekä miehillä että naisilla.

        ////

        > ...omistusoikeus on absoluuttinen oikeus. Se on olemassa ilman oikeuden päätöstä tai määräystä, se on ollut olemassa jo ennen oikeuslaitoksia.

        Jos kuvaamasi absoluuttinen oikeus on olemassa myös Winkkarin jäsenille, miksi sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet molemmat vinkuvat saman omistusoikeuden perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan selkeältä kollisiolta.

        Edelleen, jos omistusoikeus on väitteesi mukaan absoluuttinen oikeus, omistuksesta ei tulisi koskaan olla kiistaa, ja jäsenet voisivat nytkin päättää kunkin reaaliset omistukset ihan vain keskenään. Vajaa sata miljoonaa euroa jaettiin Winkkarissa uudelleen, ja nyt kun sinä, Brynolf, olet selvittänyt omistusoikeuden salat, varat voidaan palauttaa oma-aloitteisesti oikeille omistajille. Sieltä vaan muiden jäsenten tileiltä, takavarikoista ja konfiskaatiotileiltä ammentamaan absoluuttista omistusta itse kullekin. Helppoa kuin heinän teko!

        > Huomasithan eron Trölliseni, oikea omistusoikeus on reaalisesti olemassa, vaikka oikeus ei olisi ottanut asiaan mitään kantaa.

        No miksi sukulaismiehesi ei tule saamaan koskaan (kaikkia) Winkkariin sijoittamiin varoja takaisin ja miksi valtio on kiinnostunut samoista varoista? Jos sukulaisellasi on oikea reaalinen omistusoikeus varoihinsa olemassa, miksi hänellä ei niitä varoja ole hallussaan, vaan joku muu haluaa ne samat varat? Miksi 1300 rikoksen uhria ja 600 rikoksesta hyötyjää kiistelevät samoista varoista, vaikka väiitteesi mukaan omistusoikeus absoluuttisena on jo olemassa?

        ////

        Jos minun varastossani on lumikola, onko se lumikola minun vai naapurin? Jos väität minun varastossani olevaa lumikolaa varastetuksi tai edes muutoin naapurin omaksi, sinun on parasta esittää asiasta kunnon todisteet. Hallinta kun sattuu yleensä luomaan olettaman oikeudesta hallinnan kohteeseen.

        "Jos kuvaamasi absoluuttinen oikeus on olemassa myös Winkkarin jäsenille, miksi sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet molemmat vinkuvat saman omistusoikeuden perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan selkeältä kollisiolta."

        Ihan paskapuhetta tuollainen absoluuttinen omistusoikeus Wincapitassa! Ei Hannun jakamissa wessa-rahoissa ole mitään absoluuttista omistusoikeutta olemassakaan. Kaikilla on tiedossa että voitollisia tilejä on yli 2000 mutta näistä 1100 - 1400 tiliin ei tulla kohdistamaan mitään rikoshyödyn palautuksia. Tällä hetkellä pienin takaisin peritty summa on ollut 1900 euroa ja tätä summaa pienemmät jäävät niille sijoilleen. Ei kannata periä ahvenrahoja jos jossakin on taimenia.

        Winkkarissa rahat kuuluvat sille kenen nimissä tili on ellei todisteita muusta ole tai vouti ryhdy erityisen ahkeraksi. Eikä se varmasti ryhdy.


      • Hejanorge
        hän_joka_näkee kirjoitti:

        "Jos kuvaamasi absoluuttinen oikeus on olemassa myös Winkkarin jäsenille, miksi sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet molemmat vinkuvat saman omistusoikeuden perään? - ei kuulosta absoluuttiselta oikeudelta vaan selkeältä kollisiolta."

        Ihan paskapuhetta tuollainen absoluuttinen omistusoikeus Wincapitassa! Ei Hannun jakamissa wessa-rahoissa ole mitään absoluuttista omistusoikeutta olemassakaan. Kaikilla on tiedossa että voitollisia tilejä on yli 2000 mutta näistä 1100 - 1400 tiliin ei tulla kohdistamaan mitään rikoshyödyn palautuksia. Tällä hetkellä pienin takaisin peritty summa on ollut 1900 euroa ja tätä summaa pienemmät jäävät niille sijoilleen. Ei kannata periä ahvenrahoja jos jossakin on taimenia.

        Winkkarissa rahat kuuluvat sille kenen nimissä tili on ellei todisteita muusta ole tai vouti ryhdy erityisen ahkeraksi. Eikä se varmasti ryhdy.

        Ulkomailta rikoshyötyä ei peritä pois ollenkaan.


      • onkotuollajotaki

        Jos pienin takaisin perittävä summa on ollut pari tonnia ja tätä summaa pienemmät jäävät perimättä ja ulkomaan pellet saavat pitää rikoshyödyn miten rehellinen ja täyspäinen kansalainen ymmärtää tämän?
        Kansalainen voi tuntea kaikki kirjoitetut ja kirjoittamattomat säännöt automaattisesti mutta missä ovat pienperinnät ja vaikka naapurin lumikola on naapurin lumikola miksi pienet summat jäävät perimättä?
        Marjastavat thaikkupoimijat eivät asiassa auta.
        Onko tässä siis tilanne jossa absoluuttista omistusoikeutta on syvästi loukattu?
        Loukataanko tässä ylivuotista nautintaa, lakia ja missä ovat rahani?
        Jo peruslaissa sanotaan että yksilön omaisuus on turvattu mutta ei näytä olevan.
        Voi tosiaan kysyä kenellä on omistusoikeus kun osa saa pitää hannun jakamat rahat.


      • Pyramidintervaaja

        Voi voi. Kun oikeudenkänni olis pidetty kansainvälisessä oikeudessa Englannissa, niin kuin Pitkänen vaati, olisi rahat saatu Thaimaasta ja Turkista helposti pois. Mutta eihän se sopinut Suomen oikeuslaitokselle. Nyt Ripa asuu leveesti hotellissaan ja ajelee 5 mopolla ja nauraa risupartaansa.

        raha ei kuulosta poliisia...ehkä sanonta tyhmiltä rahat pois onkin totta.


      • Laiskalussu
        Pyramidintervaaja kirjoitti:

        Voi voi. Kun oikeudenkänni olis pidetty kansainvälisessä oikeudessa Englannissa, niin kuin Pitkänen vaati, olisi rahat saatu Thaimaasta ja Turkista helposti pois. Mutta eihän se sopinut Suomen oikeuslaitokselle. Nyt Ripa asuu leveesti hotellissaan ja ajelee 5 mopolla ja nauraa risupartaansa.

        raha ei kuulosta poliisia...ehkä sanonta tyhmiltä rahat pois onkin totta.

        "ajelee 5 mopolla"

        Yhtä aikaa?


    • ”Jos kuvaamasi absoluuttinen oikeus on olemassa myös Winkkarin jäsenille…”
      Onhan se. Omistusoikeus on ollut olemassa ennen oikeuslaitoksia, järjestäytynyttä yhteiskuntaa tai kirjoitustaitoa.

      ”…miksi sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet…”
      Joko sinä unohdit, että klubilaiset ovat pääsääntöisesti sekä tyhmiä että ahneita. Tällainen veijari voi yrittää kahmia toisen omaa. Normikansalainen tunnisti tilanteen eikä liittynyt klubiin.

      ”…omistuksesta ei tulisi koskaan olla kiistaa…”
      En väittänyt näin. Omistuksesta on kiistelty kaikkina aikoina. Ahneus on synnynnäinen ominaisuus ihmissuvussa. Aiemmin kiistat on ratkottu kirvein, nyt ne ratkotaan käräjäsalissa.

      ”….jäsenet voisivat nytkin päättää kunkin reaaliset omistukset ihan vain keskenään.”
      Kyllä. Tämä on hartain toiveeni. Koijarit palauttaisivat nusasemansa rahat tekonsa uhrille ja pyytäisivät vielä anteeksi. Tällainen sen maailman tulisi olla.

      ”Jos minun varastossani on lumikola…”
      Älä esitä hölmöä. Jos olet varastanut naapurin lumikolan, sekä sinä että naapuri taatusti tiedätte asian oikean tolan.

      • V-M-V

        > Omistusoikeus on ollut olemassa ennen oikeuslaitoksia, järjestäytynyttä yhteiskuntaa tai kirjoitustaitoa.

        Irrelevanttia. Sekä tappiolla olevat jäsenet että voitolla olevat jäsenet molemmat vinkuvat saman omistusoikeuden perään - tämä ei kuvasta absoluuttista omistusoikeutta vaan selkeää kollisiota.

        > Joko sinä unohdit, että klubilaiset ovat pääsääntöisesti sekä tyhmiä että ahneita. Tällainen veijari voi yrittää kahmia toisen omaa. Normikansalainen tunnisti tilanteen eikä liittynyt klubiin.

        Irrelevanttia. Jos kuvaamasi absoluuttinen omistusoikeus pätisi myös Winkkarissa, oikeus suojaisi varsinkin tyhmiä ja ahneita, kuten sukulaismiestäsi. Olet tainnut unohtaa avauksen teeman, jonka nimim. Meeittuus tietämättään esitti: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Jos omistusoikeus on Winkkarissa kuvaamallasi tavalla absoluuttinen, varat olisi helppoa jakaa uudelleen nyt jo toistamiseen. Vaan ei ole helppoa, ja jopa ORK haluaa täytäntöönpanokelpoisen tuomion palauttaakseen mitään jäsenistölle.

        Jopa valtio haluaa omansa. Kuten sanoit aikaisemmin: "Mikäli Winkkari ylipäätään oli rikollista, rikoshyöty tullaan kyllä aikanaan konfiskoimaan valtiolle... Laki ei tunne mitään muuta mahdollisuutta". Lisäksi jatkoit: ”Nyt on sitten riemullista pohtia sitä, miten valtiolle konfiskoidut voittorahat jaettaisiin.....Yhtä oikein olisi ajatella, että tunkit saavat 25% ja valtio 75%.”

        Jos Winkkarissa omistusoikeus on niin selkeä ja absoluuttinen, miten sinun on ollut mielessäsi niin riemullista pohtia varojen jakoa jäsenille ja valtiolle? ORK:n Aalto kertoo: ”Meidän täytyy varmistua siitä, ettei kukaan saa läpi perusteetonta korvausvaatimusta. Se heikentäisi muiden korvauksen hakijoiden asemaa”. Edes ORK:n Aallolle omistusoikeus ei ole selvä, vaikka hän on pohtinut asiaa vuosia.

        ////

        > Omistuksesta on kiistelty kaikkina aikoina.

        Myönnät siis, että omistusoikeus ei ole absoluuttinen, ja Winkkarin tapauksessa kyseessä on puhtaasti kollisio, jota pohtimaan ainoa mahdollinen riippumaton osapuoli on oikeuslaitos. Aivan kuten olen sanonut.

        > Aiemmin kiistat on ratkottu kirvein, nyt ne ratkotaan käräjäsalissa.

        Kuten myös Winkkarissa, aivan kertomasi mukaan.

        > Koijarit palauttaisivat nusasemansa rahat tekonsa uhrille ja pyytäisivät vielä anteeksi.

        Kenelle varat palautetaan ja miten? Kenen kuuluu palauttaa rahat tappiolla olevalle sukulaismiehellesi, kun Winkkarin varat on levitelty tuhansiin taskuihin ympäri maakuntia? Jos sukuislaimiehesi on syyllistynyt rikokseen, hakekoon varojaan sponsoriltaan, mutta sponsorin varatpa eivät välttämättä ole Hanskin jakamia rahoja. Hanski on jakanut rahat tuhansiin taskuihin.

        MIksi sukulaismiehesi mukaan toimintaan puhuneen koijarin pitäisi pyytää anteeksi, ellei tämä koijari ole syyllistynyt mihinkään rikokseen?

        ////

        > Jos olet varastanut naapurin lumikolan, sekä sinä että naapuri taatusti tiedätte asian oikean tolan.

        Minullehan kuuluu silloin asiasta myös sanktio, eikä vain? Jos näitä varastettuja lumikolia on nyt Suomessa tuhansia, miksi vain kourallinen varkaita on saanut langettavan tuomion? Muutamalta sadalta suomalaiselta otetaan lumikola pois, mutta merkistä ja mallista riippuen useat saavat lumikolan pitää.

        Kuten esitettyä, pienin takaisin perittävä summa on ollut 1900 euroa. Jos omistusoikeus on absoluuttinen, miksi tätä summaa pienemmät summat jäävät perimättä? Miksi ulkomailla asuvat saavat pitää voittamansa rahat, vaikka sinulle on selvää, miten Hanskin jakamien rahojen kanssa pitää menetellä?

        Kenellä on omistusoikeus niiden tuhansien jäsenten varoihin, jotka eivät tehneet rikosilmoitusta? Missä siis absoluuttinen omistusoikeus?

        ////

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.


      • On_oikeus

        Kysymys: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Vastaus #1: "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää."

        Olet väittänyt vastausta #1 huonoksi. Vastaathan, Brynolf, tuohon esitettyyn kysymykseen "hyvän" vastauksen #2 ihan muutamalla sanalla tai lauseella.


    • Parahin V-M-V , ystäni Trölli,

      Kirjoitat sekavasti, hyppelet sinne ja tänne, esität perustelemattomia väitteitä ja löysiä mielipiteitä.

      En viitsi tuhlata ruutia harakoihin. Palataan asiaan taas, kun jotakin tapahtuu.;)))

      • V-M-V

        Koska et viitsi tuhlata ruutia harakoihin, minun on syytä vetää pulkka maaliin saakka. Ei pulkkaa voi ladullekaan jättää tykkimiesten töllisteltäväksi.

        ////

        Nim. Meeittuus esitti tietämättään hyvän kysymyksen: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        Tähän annettiin kolme varsinaista ja tunnistettavissa olevaa vastausta, kaksi Brynolfilta ja yksi Trölliltä.

        Vastaus #1 eli Tröllin vastaus: "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää."

        Vastaus #2 eli Brynolfin vastaus: "Tröllin vastaus on huono."

        Vastaus #3 eli Brynolfin toinen päätelmä: "Klubilaiset ovat pääsääntöisesti sekä tyhmiä että ahneita. Tällainen veijari voi yrittää kahmia toisen omaa. Normikansalainen tunnisti tilanteen eikä liittynyt klubiin."

        Näistä kolmesta vastauksesta kukin voi valita suosikkinsa.


    • Pikku-Tellervo laskee mäkeä pulkalla. SA-Int sissi kiskoo varusteitaan ahkiossa. ;)))

      Unohdit epähuomiossa sen, että tietokilpailussasi annettiin myös tämä vastaus:
      Vastaus #4 . Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen.

      Itse äänestäisin nro. 4:n puolesta. ;)))

      • V-M-V

        > Pikku-Tellervo laskee mäkeä pulkalla. SA-Int sissi kiskoo varusteitaan ahkiossa.

        Niinhän minä sanoin. Everstin pikku-Tellervo oli laskemassa pulkkaa, ja isä oli opettanut, että pulkkaa ei saa jättää leikkien tykkimiesten töllisteltäväksi. Sinne se pulkka oli kuitenkin ladulle jäänyt, josta minä sen lupasin hilata kasarmille.

        Nim. Meeittuus esitti tietämättään hyvän kysymyksen: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        ////

        Vastaus #1 : "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää."

        Vastaus #4 . "Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen."

        No näin sitä pulkkaa saatiin näköjään yksissä tuumin maalia kohti. Vastaus #4 on alustavasti ihan kelpo vastaus. Siinä on kuitenkin muutama selvittämätön yksityiskohta.

        1. Pienin takaisin perittävä summa on ollut 1900 euroa. Jos omistusoikeus on absoluuttinen, miksi tätä summaa pienemmät summat jäävät perimättä? Ilmeisimmin puhtaasti käytännön syistä. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        2. Miksi ulkomailla asuvat saavat pitää voittamansa rahat? Ilmeisimmin jälleen käytännön syistä. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        3. Miksi klubin jäsenen on vaikea saada varojaan takaisin? Koska Hanski jakoi petoksella saamiaan varoja tuhansille eri tileille, joten omistusoikeuden selvittäminen on hankalaa.

        4. Kenellä on omistusoikeus niiden tuhansien jäsenten varoihin, jotka eivät tehneet rikosilmoitusta? Voitaneen ajatella, että nämä jäsenet ovat tahtoen tai tahtomattaan luopuneet omistusoikeudestaan. Nämä varat tullaan jakamaan joko tappiolle jääneille jäsenille tai valtiolle.

        5. Kollisio jäsenten kesken on vain näennäinen, eikä vilpittömän mielen suojaa tule soveltaa, koska varat (rikoshyöty) peritään toisen tekemästä rikoksesta.

        6. Jäsenet ovat menettäneet rahoihinsa liittyvän oikeudellisen määräämisvallan, käyttö- ja vallintaoikeuden sekä käyttövapauden, ja saaneet petoksen seurauksena tilalle arvottomia valuuttakauppalisenssejä. Tappiolle jäänyttä jäsentä kuitenkin suojaa staattinen suoja.

        7. Käytännössä omistusoikeus ratkaistaan viime kädessä tapauksella, jossa kohde vaihtaa omistajaa joko omistajan oikeudella tai oikeudettomasti. Raha on vaihtanut omistajaa oikeudettomasti.

        ////

        > Itse äänestäisin nro. 4:n puolesta.

        Kyllä se sopii, vastaus ei ole täydellinen mutta ihan kelpo vastaus.


      • TavallistaParemmin
        V-M-V kirjoitti:

        > Pikku-Tellervo laskee mäkeä pulkalla. SA-Int sissi kiskoo varusteitaan ahkiossa.

        Niinhän minä sanoin. Everstin pikku-Tellervo oli laskemassa pulkkaa, ja isä oli opettanut, että pulkkaa ei saa jättää leikkien tykkimiesten töllisteltäväksi. Sinne se pulkka oli kuitenkin ladulle jäänyt, josta minä sen lupasin hilata kasarmille.

        Nim. Meeittuus esitti tietämättään hyvän kysymyksen: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        ////

        Vastaus #1 : "Lopullinen omistusoikeus ko. rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää."

        Vastaus #4 . "Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen."

        No näin sitä pulkkaa saatiin näköjään yksissä tuumin maalia kohti. Vastaus #4 on alustavasti ihan kelpo vastaus. Siinä on kuitenkin muutama selvittämätön yksityiskohta.

        1. Pienin takaisin perittävä summa on ollut 1900 euroa. Jos omistusoikeus on absoluuttinen, miksi tätä summaa pienemmät summat jäävät perimättä? Ilmeisimmin puhtaasti käytännön syistä. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        2. Miksi ulkomailla asuvat saavat pitää voittamansa rahat? Ilmeisimmin jälleen käytännön syistä. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        3. Miksi klubin jäsenen on vaikea saada varojaan takaisin? Koska Hanski jakoi petoksella saamiaan varoja tuhansille eri tileille, joten omistusoikeuden selvittäminen on hankalaa.

        4. Kenellä on omistusoikeus niiden tuhansien jäsenten varoihin, jotka eivät tehneet rikosilmoitusta? Voitaneen ajatella, että nämä jäsenet ovat tahtoen tai tahtomattaan luopuneet omistusoikeudestaan. Nämä varat tullaan jakamaan joko tappiolle jääneille jäsenille tai valtiolle.

        5. Kollisio jäsenten kesken on vain näennäinen, eikä vilpittömän mielen suojaa tule soveltaa, koska varat (rikoshyöty) peritään toisen tekemästä rikoksesta.

        6. Jäsenet ovat menettäneet rahoihinsa liittyvän oikeudellisen määräämisvallan, käyttö- ja vallintaoikeuden sekä käyttövapauden, ja saaneet petoksen seurauksena tilalle arvottomia valuuttakauppalisenssejä. Tappiolle jäänyttä jäsentä kuitenkin suojaa staattinen suoja.

        7. Käytännössä omistusoikeus ratkaistaan viime kädessä tapauksella, jossa kohde vaihtaa omistajaa joko omistajan oikeudella tai oikeudettomasti. Raha on vaihtanut omistajaa oikeudettomasti.

        ////

        > Itse äänestäisin nro. 4:n puolesta.

        Kyllä se sopii, vastaus ei ole täydellinen mutta ihan kelpo vastaus.

        Vastaus #4 . "Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen." Tämä on mitä mainioin vastaus.

        1.-3.
        Sinun esittämäsi "selvittämättömät yksityiskohdat" eivät millään tavoin vaikuta absoluuttiseen omistusoikeuteen. Eihän se omistusoikeus niihin rahoihin muutu, vaikka niitä ei käytännön syistä perittäisikään takaisin. Vääryydellä ne ovat joutuneet nykyisten omistajiensa taskuihin.

        4.
        Valtiolla, jos jää rikosvahingosta yli. Rikoksesta ei saa hyötyä. Ellei varastettu omaisuus kelpaa takaisin, niin ei sitä silti rosmon haltuun jätetä.


      • ”4. Kenellä on omistusoikeus niiden tuhansien jäsenten varoihin, jotka eivät tehneet rikosilmoitusta?”
        Tämä onkin vekkuli kysymys.

        Petoksessa rikoksen uhrin – siis asianomistajan -tulee vaatia rahojaan takaisin. Jos ei vaadi, ei niitä väkisinkään voida tunkea vastahakoisen tunkin postilaatikkoon. Toisaalta lain periaatteiden mukaisesti rikoshyöty tulee kuitenkin aina kerätä valtiolle; rikoksen tekijä älkööt hyötykö rikoksestaan.

        Ehdotin jo vuosia sitten ajatusta, että rikoshyöty voitaisiin jakaa valtiolle 80% ja tunkeille 20%. Siis samassa suhteessa kuin jäsenistö teki rikosilmoituksia tai jätti tekemättä.

        Trölliltä paloi käämit täysin. Hän repi sukkahousunsa ja syytti minua rumin sanoin. Vieläkin naurattaa, kun asiaa muistelen. ;)))


    • VTILE

      Vastaus #4 . "Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen."

      "Suuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla. Toimintaan hyvässä uskossa osallistuneilta piensijoittajilta on kyllä otettu omaisuutta pakkokeinon yhteensä kymmeniä miljoonia euroja. Varmuudella jo tiedetään, että valtion ottamia varoja ei tulla koskaan jakamaan vahinkoja kärsineille siitä yksinkertaisesta syystä, ettei ole olemassa asiakirjoja, jotka osoittaisivat, miten varat tulee jakaa. Rahat jäävät valtiolle."
      - Varatuomari, OTL Ilkka Pitkänen

      • Lasi-täynnä-tyhjä

        Kyllä kai arvostettu lis. Pitkänen on Kuikan kanssa saman luokan pessimistejä.


    • Älkäämme sotkeko Kuikkaa lyhyenläntään, kysymys on eri ilmiöstä ja eri mieheistä. Kuikka on tunnetusti rehellinen.

      Kuikalla on omat rahat winkkaripajatsossa ja hänen mielialansa vaihtelee pessimismistä totaaliseen synkkyyteen aina sen mukaan, mitä Kaleva sattuu asiasta kirjoittamaan. Toivon Kuikalle terveyttä ja elonpäiviä, nyt niitä tarvitaan.

      http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=478&Itemid=65
      Varatuomarin mielipide, joka näkyvästi esiteltiin EOK:n sivuilla liittyi vallan muuhun. Klubilaisten keskuudessa oli jo pitkään käyty kamppanjaa, jossa väitettiin, että rikosilmoituksen tekeminen ei kannata. Väitettiin, että valtio vie rahat ja parhainmillaan ilmoituksen tekijä itse joutuu syytteeseen. Varatuomari Pitkänen ja EOK halusivat luoda jonkinnäköiset viralliset raamit tälle kamppanjalle.

      Ei tarvitse olla pyramidin keksijä ymmärtääkseen, että tätä ”rikosilmoitus ei kannata” –kamppanjaa kävivät klubin voitolle jääneet sponssit. Heillä oli pelkona se, että korvausvaateet kasvata ja he mahdollisesti joutuvat itse maksamaan korvauksia rikoksen uhreille.

      Oli synti ja häpeä, että oikeusturvaa markkinoiva järjestö EOK osallistui tähän rikoksen uhrien oikeusturvaa nakertavaan kamppanjaan. Tässä - kuten niin usein ennenkin - raha meni kauniiden periaatteiden edelle. EOK uskoi voivansa hyötyä asiassa.

      Elämä on kuitenkin oikeudenmukaista. EOK lahoaa hiljalleen kuin lahnanraato kaislikossa. Poissa ovat sadat uudet jäsenet ja mainenkin on mennyt, menköön myös järjestö. ;)))

    • V-M-V

      > Vastaus #4 . "Klubin jäsenellä on edelleenkin laillinen omistusoikeus rahaan, se ei koskaan siirtynyt (laillisesti) Hanskin omistukseen." Tämä on mitä mainioin vastaus.

      Vastaus ei tietenkään ole mitä mainioin, mutta silti ihan kelpo vastaus, jossa on omat puutteensa.

      > 1.-3..... Sinun esittämäsi "selvittämättömät yksityiskohdat" eivät millään tavoin vaikuta absoluuttiseen omistusoikeuteen. Eihän se omistusoikeus niihin rahoihin muutu, vaikka niitä ei käytännön syistä perittäisikään takaisin. Vääryydellä ne ovat joutuneet nykyisten omistajiensa taskuihin.

      Alkuperäinen kysyjä kysyi tietämättään oikein hyvän kysymyksen: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

      Vastauksesi ko. kysymykseen siitä, että omistusoikeus on absoluuttinen, on periaatteessa kaunis, mutta Winkkari-tapauksessa osittain toimimaton. Kysyttiin omistusoikeutta Hannun jakmiin rahoihin.

      Omistusoikeus ei voi olla nyt absoluuttinen, jos 1900 euroa pienemmät summat jäävät perimättä. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi. Edelleen, omistusoikeus ei voi olla absoluuttinen, koska osa klubin ulkomailla asuvista jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi. Tämä kaikki siis ilmeisimmin käytännön syistä.

      > 4.... Valtiolla, jos jää rikosvahingosta yli. Rikoksesta ei saa hyötyä. Ellei varastettu omaisuus kelpaa takaisin, niin ei sitä silti rosmon haltuun jätetä.

      Omistusoikeus ei voi edelleenkään olla absoluuttinen, jos osa jäsenistä tahtoen tai tahtomattaan luopuu omistusoikeudestaan. Nämä varat tullaan jakamaan joko tappiolle jääneille jäsenille tai valtiolle, ja riippuen siitä, tuleeko kolhoosikassa täyteen vaiko ei.

      ////

      > Oli synti ja häpeä, että oikeusturvaa markkinoiva järjestö EOK osallistui tähän rikoksen uhrien oikeusturvaa nakertavaan kamppanjaan.

      EOK teki erinomaista työtä, ja oli ainoa taho, joka selkeästi puolusti jäsenistöä kollektiivista syyllistämistä vastaan.

      > Kuikalla on omat rahat winkkaripajatsossa ja hänen mielialansa vaihtelee pessimismistä totaaliseen synkkyyteen aina sen mukaan.

      Kuikalta olisi mukavaa kuulla muutama optimistinen ajatusmalli välillä. Osan pessimistisistä ajatuksistaan Kuikka perustelee erinomaisesti, mutta osa roikkuu ilmassa kuin näkymättömästä seitistä.

      > Ei tarvitse olla pyramidin keksijä ymmärtääkseen, että tätä ”rikosilmoitus ei kannata” –kamppanjaa kävivät klubin voitolle jääneet sponssit.

      Osalle jäsenistä oli juridiikan professorien (Aarnio ja Tapani) sanoin aivan sama, mistä varat tulivat, kunhan ne tulivat sääntöjen mukaan. Jos professorit ovat sitä mieltä, kyllä jäsenkin voi olla sitä mieltä.

    • ”....omistusoikeus ei voi olla absoluuttinen, koska osa klubin ulkomailla asuvista jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin...”
      Eivät saa. Mikään oikeusaste ei myöskään ole tällaista päätöstä tehnyt. Ulkomaisille koijareille jää siis sellaista rahaa taskuun, jota he eivät omista. Tämä oikeusloukkaus jää korjaamatta pelkästään käytännön syistä.

      ”Omistusoikeus ei voi edelleenkään olla absoluuttinen, jos osa jäsenistä tahtoen tai tahtomattaan luopuu omistusoikeudestaan.”
      Trallalaa, sinulla viiraa nyt. Tietysti omistaja saa tehdä omaisuudellaan mitä haluaa; myydä, vaihtaa, luovuttaa toiselle, lahjoittaa tai vaikkapa luopua siitä valtion hyväksi, kuten valtaosa klubilaisista teki.

      Kovin vähän ymmärsit minun lanseeraamasta käsitteestä absoluuttinen oikeus omistaa. Omistaminen voi muuten olla jopa geeneihin leivottua tietoa. Reviirieläin – lauma tai yksittäinen eläin – puolustaa omaa reviiriään poikkeuksellisen raivokkaasti. Reviiriä loukkaava eläin luovuttaa reviirikamppailut helpommin kuin reviirin alkuperäinen omistaja. Ymmärtävätkö eläimet jo oikean omistajan käsitteen?

      ”EOK teki erinomaista työtä...”
      Kuka mitäkin arvostaa. Näin tavallisen moraalin omaavan kansalaisena katson, että EOK tietoisesti pyrki johtamaan Winkkarin rikoksen uhreja harhaan ja samalla edistämään rikoksen tekijöiden etua.

      ”...aivan sama, mistä varat tulivat...”
      Tämä on hieno periaate. Jos joskus perustetaan pyramidirikollisten ritarikunta ja myönnetään ritarikunnan kunniamerkkejä, tämä sopii mainiosti ritarikunnan tunnuslauseeksi: Non refert qui furantur pecuniam. ;)))

      • V-M-V

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        ”....omistusoikeus ei voi olla absoluuttinen, koska osa klubin ulkomailla asuvista jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin...”

        > Eivät saa. Mikään oikeusaste ei myöskään ole tällaista päätöstä tehnyt. Ulkomaisille koijareille jää siis sellaista rahaa taskuun, jota he eivät omista. Tämä oikeusloukkaus jää korjaamatta pelkästään käytännön syistä.

        Ei taida niitä henkilöitä, joilla on muiden varoilla ostettu auto, paljon kiinnostaa absoluuttinen omistusoikeutesi. He rekisteröivät klubista saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?

        > Tietysti omistaja saa tehdä omaisuudellaan mitä haluaa; myydä, vaihtaa, luovuttaa toiselle, lahjoittaa tai vaikkapa luopua siitä valtion hyväksi, kuten valtaosa klubilaisista teki.

        Saa kyllä. Nämä varat tullaan jakamaan joko tappiolle jääneille jäsenille tai valtiolle, ja riippuen siitä, tuleeko kolhoosikassa täyteen vaiko ei. Omistusoikeuttaan käyttämättä ja siihen vetoamatta (passiivisuudellaan) ko. jäsenen varat siirtyvät tappiolle jääneille jäsenille, mikäli kolhoosikassa sen sallii, ja muussa tapauksessa valtiolle.

        > Kovin vähän ymmärsit minun lanseeraamasta käsitteestä absoluuttinen oikeus omistaa.

        Siltä osin kuin termi sopii tähän yhteyteen, ymmärsin siitä kaiken tarvittavan. Siinä on paljon hyvää ja kaunista, joka ei käytännössä toimi.

        > Näin tavallisen moraalin omaavan kansalaisena katson, että EOK tietoisesti pyrki johtamaan Winkkarin rikoksen uhreja harhaan ja samalla edistämään rikoksen tekijöiden etua.

        Tämä on todistamista vaille ihan valmista kauraa. EOK oli alusta saakka kollektiivista syyllistämistä vastaan. MOT.

        ”...aivan sama, mistä varat tulivat...”

        > Tämä on hieno periaate. Jos joskus perustetaan pyramidirikollisten ritarikunta ja myönnetään ritarikunnan kunniamerkkejä...

        Saavatko prof. Aarnio ja prof. Tapani nämä arvomerkit?


      • PankkiRosvo
        V-M-V kirjoitti:

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        ”....omistusoikeus ei voi olla absoluuttinen, koska osa klubin ulkomailla asuvista jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin...”

        > Eivät saa. Mikään oikeusaste ei myöskään ole tällaista päätöstä tehnyt. Ulkomaisille koijareille jää siis sellaista rahaa taskuun, jota he eivät omista. Tämä oikeusloukkaus jää korjaamatta pelkästään käytännön syistä.

        Ei taida niitä henkilöitä, joilla on muiden varoilla ostettu auto, paljon kiinnostaa absoluuttinen omistusoikeutesi. He rekisteröivät klubista saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?

        > Tietysti omistaja saa tehdä omaisuudellaan mitä haluaa; myydä, vaihtaa, luovuttaa toiselle, lahjoittaa tai vaikkapa luopua siitä valtion hyväksi, kuten valtaosa klubilaisista teki.

        Saa kyllä. Nämä varat tullaan jakamaan joko tappiolle jääneille jäsenille tai valtiolle, ja riippuen siitä, tuleeko kolhoosikassa täyteen vaiko ei. Omistusoikeuttaan käyttämättä ja siihen vetoamatta (passiivisuudellaan) ko. jäsenen varat siirtyvät tappiolle jääneille jäsenille, mikäli kolhoosikassa sen sallii, ja muussa tapauksessa valtiolle.

        > Kovin vähän ymmärsit minun lanseeraamasta käsitteestä absoluuttinen oikeus omistaa.

        Siltä osin kuin termi sopii tähän yhteyteen, ymmärsin siitä kaiken tarvittavan. Siinä on paljon hyvää ja kaunista, joka ei käytännössä toimi.

        > Näin tavallisen moraalin omaavan kansalaisena katson, että EOK tietoisesti pyrki johtamaan Winkkarin rikoksen uhreja harhaan ja samalla edistämään rikoksen tekijöiden etua.

        Tämä on todistamista vaille ihan valmista kauraa. EOK oli alusta saakka kollektiivista syyllistämistä vastaan. MOT.

        ”...aivan sama, mistä varat tulivat...”

        > Tämä on hieno periaate. Jos joskus perustetaan pyramidirikollisten ritarikunta ja myönnetään ritarikunnan kunniamerkkejä...

        Saavatko prof. Aarnio ja prof. Tapani nämä arvomerkit?

        "He rekisteröivät klubista saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?"
        He rekisteröivät pankkiryöstöstä saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?

        Hienoa logiikkaa sinulta. Omistusoikeus vaihtui kun rahat sai vääryydellä haltuunsa.


      • OikeusVaiKohtuus
        PankkiRosvo kirjoitti:

        "He rekisteröivät klubista saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?"
        He rekisteröivät pankkiryöstöstä saamillaan rahoilla auton, määräävät autosta, käyttävät sitä ja vallitsevat sitä kuten omaansa. Miksi? Koska auto on oma. Kenen rahalla oma auto on ostettu, ellei omalla rahalla?

        Hienoa logiikkaa sinulta. Omistusoikeus vaihtui kun rahat sai vääryydellä haltuunsa.

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        > Omistusoikeus vaihtui kun rahat sai vääryydellä haltuunsa.

        Ei Brynolfin absoluuttisen omistusoikeus -teorian mukaan omistusoikeuden pitäisi vaihtua, jos rahat on saanut vääryydellä haltuunsa. Ulkomailla asuvat kuitenkin saavat pitää voittamansa rahat. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        Näin se menee. Klubissa on kourallinen jäseniä, jotka ovat rikkoneet lakia. Varojen pitäminen, ellei varoja oteta pakkokeinoin pois, ei ole rikollista. Kenelläkään ei ole velvollisuutta vapauttaa varoja vapaaehtoisesti.


      • OikeusVaiKohtuus kirjoitti:

        "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        > Omistusoikeus vaihtui kun rahat sai vääryydellä haltuunsa.

        Ei Brynolfin absoluuttisen omistusoikeus -teorian mukaan omistusoikeuden pitäisi vaihtua, jos rahat on saanut vääryydellä haltuunsa. Ulkomailla asuvat kuitenkin saavat pitää voittamansa rahat. Osa klubin jäsenistä saa lopullisen omistusoikeuden sellaisiin varoihin, jotka heille eivät todellisuudessa kuuluisi.

        Näin se menee. Klubissa on kourallinen jäseniä, jotka ovat rikkoneet lakia. Varojen pitäminen, ellei varoja oteta pakkokeinoin pois, ei ole rikollista. Kenelläkään ei ole velvollisuutta vapauttaa varoja vapaaehtoisesti.

        "Varojen pitäminen, ellei varoja oteta pakkokeinoin pois, ei ole rikollista. "
        Ei se sentään näin ole, arvoisa nimimerkki "OikeusVaiKohtuus ".

        Ei naapurin lumikolasta koskaan tule sinun lumikolaasi vain sen takia, että poliisi ei ole pakkokeinoin hakenut lumikolaa pois sinun autotallistasi. Mikä on naapurilta varastettu, se on naapurilta varastettu, näin maailman tappiin saakka.

        Ehkä oikeusjärjestelmä ei käytännön syistä viitsi periä muutaman tonnin winkkarivoittoja pois. Yhtä kaikki, nämäkin ovat rikoshyötyä muiden rikoksesta. Rehellinen ihminen lähettäisi tämän rahan valtiokonttoriin eikä selittelisi tällä palstalla, että "kenelläkään ei ole velvollisuutta vapauttaa varoja vapaaehtoisesti".


    • ”Saavatko prof. Aarnio ja prof. Tapani nämä arvomerkit?”
      Olisi kovin koomista, jos Metsäradio valitsisi vuoden metsuriksi töppö-uunon, joka sahasi omaan polveensa moottorisahalla.

      Pyramidirikollisten ritarikunta ei voi palkita Prof. Aarniota tai prof. Tapania korkealla kunniamerkillä pelkästään sen vuoksi, että arvot herrat ovat tuottaneet vessapaperia Suomen eri oikeusasteiden käyttöön. Sillä mitäpä muuta kuin vessapaperia nämä maksetetut lausunnot ovat olleet. Hovioikeusneuvos vilkaisi lappusta, nauraa käkätti vartin ja sanoi sitten kirjurille, että pistäppä sinne pöytäkirjan loppuun tämäkin aivopieru.

      ”Ei taida niitä henkilöitä, joilla on muiden varoilla ostettu auto, paljon kiinnostaa absoluuttinen omistusoikeutesi.”
      Ei niin, tässä sanoit aivan naulan kantaan. Varasta eivät kiinnosta varkauden uhrin mietteet.

      ”Tämä on todistamista vaille ihan valmista kauraa.”
      Todisteita kaipaava lukekoot varatuomarin tekstejä ja kuunnelkoot Järviradioita. Syylliseksi epäiltynä siinä omin sanoin todistaa itse itseään vastaan. Edelleenkin - näin vuosien jälkeen - varatuomari vänkyttää, että Winkkari oli laillista toimintaa. ;))))

      • V-M-V

        Kysymys kuului: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

        > Varasta eivät kiinnosta varkauden uhrin mietteet.

        Muuten tämä sanonta meni aivan oikein, varasta vaan ei pidä sanoa julkisesti nimellä varkaaksi ilman todisteita. Eihän Winkkariin langennut sukulaismiehesikään ollut varas, vaikka Winkkari sotki tarkoituksella hänen ja vieraiden rahat keskenään. Se oli Hannu, joka petti kaikkia.

        > Mikä on naapurilta varastettu, se on naapurilta varastettu, näin maailman tappiin saakka.

        Kyllä kyllä. Ainoastaan se varkaus on osoittamatta. Jos sinä väität, että minulla on naapurin varastettu lumikola minun autotallissani, eiköhän se ole sinun tai naapurin tehtävä todistaa asia todeksi. Todisteluun saakka minä jatkan kolaamista sillä kuten omallani. Hallinta kun sattuu yleensä luomaan olettaman oikeudesta hallinnan kohteeseen.

        > Ehkä oikeusjärjestelmä ei käytännön syistä viitsi periä muutaman tonnin winkkarivoittoja pois.

        Ehkä ei viitsi, niin. Silloin kuvaamassasi teoriassa absoluuttisesta omistusoikeudesta Winkkarin kohdalla on aukko. Winkkarivoitto vaihtaa omistajaa että niks-naks. Velkakin vanhentuu viidessä, kymmenessä ja viimeistään kahdessakymmenessä vuodessa. Petos vanhenee kymmenessä vuodessa, jonka jälkeen varat ovat - niks-naks - toisen omaa.

        > Yhtä kaikki, nämäkin ovat rikoshyötyä muiden rikoksesta.

        Jossakin vaiheessa rikoshyöty näköjään vaihtaa laillisesti omistajaa, ja teoriasi absoluuttisesta omistusoikeudesta Winkkarissa lakkaa jälleen kerran olemasta todellista. Velkakin vanhentuu viidessä, kymmenessä ja viimeistään kahdessakymmenessä vuodessa, jonka jälkeen mitään ei ole tehtävissä. Absoluuttinen omistusoikeus nro 1 on vaihtunut toisen henkilön absoluuttiseksi omistusoikeudeksi nro 2.

        > Rehellinen ihminen lähettäisi tämän rahan valtiokonttoriin.

        Pitäisi olla pirun yksinkertainen näin tehdäkseen - sinähän se mielestäsi osuvasti sanoit että klubi oli täynnä ahneita ja tyhmiä rikollisia, joita professorit puolustavat. Mutta ei sentään näin tyhmiä. Jos hyvässä uskossa ja vilpittömin mielin toiminutta jäsentä omatunto vaivaa, niin antakoon katuva jäsen saman summan kirkon kolehtihaaviin, mutta että oikein valtiokonttoriin....?!

        > Edelleenkin - näin vuosien jälkeen - varatuomari vänkyttää, että Winkkari oli laillista toimintaa.

        Mitäs mieltä varatuomari nykyisin on asiasta? Juridiikan professorit ovat joka tapauksessa puhuneet: osalle jäsenistä oli juridiikan professorien (Aarnio ja Tapani) sanoin aivan sama, mistä varat tulivat, kunhan ne tulivat sääntöjen mukaan. Jos professorit ovat tätä mieltä, kyllä jäsenkin voi olla sitä mieltä.

        > Hovioikeusneuvos vilkaisi lappusta, nauraa käkätti vartin ja sanoi sitten kirjurille, että pistäppä sinne pöytäkirjan loppuun tämäkin aivopieru.

        Ei näin, vaan kirjuri käkätti neuvoksille. Latvasi taisi (taas) pettää sinut, sillä syyttäjähän se lopulta oli niin pettynyt asiaan, että valitti asiasta Korkeimpaan oikeuteen. Hovioikeudenneuvoksista kun kaksi kolmesta sattui nielaisemaan professorien vieheen koukkuineen, siimoineen ja keloineen. Palautapa nyt asian oikea laita mieleesi.


    • ”Jos sinä väität, että minulla on naapurin varastettu lumikola minun autotallissani, eiköhän se ole sinun tai naapurin tehtävä todistaa asia todeksi.”

      Olemme syntyneet eri maailmoihin, eri aikakausille ja erilaiseen moraalikoodistoon. Minulle naapurin lumikola on naapurin lumikola. Sinä, Trölliseni, taas tyrkytät ajatusmaailmaan, että naapurin lumikola on sinun, jos lautaan ei löydä pitäviä todisteita siitä, että asia ei ole näin.

      ”Petos vanhenee kymmenessä vuodessa, jonka jälkeen varat ovat - niks-naks - toisen omaa.”
      Tässäkin olen toista mieltä. Rikos vanhenee ja oikeusjärjestelmä ei ota sitä enää tutkittavakseen, se on totta. Petoksella nussitut rahat ovat kuitenkin petoksella nussituja rahoja aina maailman tappiin saakka.

      Laiton saanto ei muutu lailliseksi sillä, että aikaa kuluu. Oikeusjärjestelmä ei vaan ota asiaa tutkittavaksi.

      ”...antakoon katuva jäsen saman summan kirkon kolehtihaaviin, mutta että oikein valtiokonttoriin...” Muuten kyllä, mutta rikoshyöty, jos rikoksen uhri ei hyötyä vaadi, kuuluu valtiolle. Rehellinen ihminen toimii lakien mukaisesti.

      ”Hovioikeudenneuvoksista kun kaksi kolmesta sattui nielaisemaan...”
      Taidat puhua sitä harvinaisesta poikkeustapauksesta, jossa periferian hovioikeusneuvokset halusivat kerrankin päästä parrasvaloihin ja lukivat lakikirjaa koko suuren savolaisen sielunsa kyllyydestä. He kuvittelivat laatimaansa tuomiotaan lakitieteen taivaan kirkkaaksi tähdeksi. Sittemmin KKO pudotti nämä neuvokset takaisin Pohjois-Savon routaiselle kamaralle toteamalla, että hovioikeus oli ymmärtänyt asian täysin väärin.

      Professorien (Aarnio ja Tapani) lausuntoja on kyllä tyrkytetty monissa oikeusasteissa. Mutta kuten aiemmin jo totesin, wc-paperi on wc-paperia. Se sopii mainiosti pyyhkimiseen, mutta muuta käyttöä sillä ei juurikaan ole.

      • V-M-V

        > Minulle naapurin lumikola on naapurin lumikola.

        Kyllä kyllä. Sen vuoksi minullakaan ei ole muiden lumikolia nurkissani.

        > ...naapurin lumikola on sinun, jos lautaan ei löydä pitäviä todisteita siitä, että asia ei ole näin.

        Juuri näin. Hallinta kun sattuu yleensä luomaan olettaman oikeudesta hallinnan kohteeseen.

        > Petoksella nussitut rahat ovat kuitenkin petoksella nussituja rahoja aina maailman tappiin saakka.... Laiton saanto ei muutu lailliseksi sillä, että aikaa kuluu.

        Hannu teki rikoksen, ja hyvässä uskossa toimineet jäsenet tekevät juuri kuten oikeuslaitos käskee. Kuvaamasi petoksella "nussitut" rahat kuitenkin vaihtavat omistajaa, eikä ilmauksesi absoluuttinen omistusoikeus enää toimi. Ajan kuluessa omistusoikeus vaihtuu ja saanto muuttuu aivan virallisesti saajan omaksi.

        Jos lainasit sukulaismiehellesi tonnin Winkkaria varten, viiden vuoden normaali velka-aika on jo kulunut, ellette varta vasten muuta sopineet. Lainaamasi rahaa et enää pois saa oikeudellisin keinoin.

        Toisen tekemässä petoksessa kuvaamiesi "nussittujen" rahojen omistusoikeudessa tapahtuu siis muutos, sillä oikeudellinen määräämisvalta, käyttö- ja vallintaoikeus sekä käyttövapaus ovat täydellisesti uudella omistajalla. Uudella "nussittujen" varojen omistajalla on täydellinen omistajan kompetenssi, ja häntä suojaavat sekä staattinen että dynaaminen suoja. Määrätyn ajan kuluttua varoja ei saa pois uudelta omistajalta kuin laittomin keinoin rautakangella.

        > Muuten kyllä, mutta rikoshyöty, jos rikoksen uhri ei hyötyä vaadi, kuuluu valtiolle.

        Juurihan me pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että valtiota asia ei käytännön syistä kiinnosta. Termisi absoluuttinen omistusoikeus lakkasi siis toimimasta.

        > Taidat puhua...

        Sinulta ei näköjään mikään voi pysyä salassa.

        > Professorien (Aarnio ja Tapani) lausuntoja on kyllä tyrkytetty monissa oikeusasteissa.

        Kyllä. Jos juridiikan professorit Aarnio ja Tapani sanovat, että jäsenille on oikeudellisesti aivan sama, mistä varat tulivat, kunhan ne tulivat sääntöjen mukaan, pitää jäsentenkin asia silloin näin uskoa.


    • Anonyymi

      Onko Ripa joutunut myymään ne 5 mopoa ?

      • Anonyymi

        Han nuohooja on ja ei kukaan muu.
        Toimiiko?


    • Anonyymi

      "Kyllä. Jos juridiikan professorit Aarnio ja Tapani sanovat, että jäsenille on oikeudellisesti aivan sama, mistä varat tulivat, kunhan ne tulivat sääntöjen mukaan, pitää jäsentenkin asia silloin näin uskoa."

      Mitkä säännöt, kuka ne vahvisti, kaupparekisteri vai valtiovalta, ministeri ?

      Sääntöjä ei yksinkertaisesti ollut, jos joku vaati Hanskilta rahaa sitä sai, niin kuin Hanski totesi, toisille ei mikään riittänyt vaan piti maksaa "extraa" ...sääntö 627
      jota ei ollut

      • Anonyymi

        Kysy professori Aarniolta. Ellei hän vastaa, kysy professori Tapanilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy professori Aarniolta. Ellei hän vastaa, kysy professori Tapanilta.

        ValkkuMG ei koskaan mainitse äidistään mitään. Se kun kuoli isopääguptaa synnyttäessään.
        Mahtoi olla karmea kuolema, pusasi tuollaisen nilkin sisuksistaan oksentelemaan multinikkinä palstoille. Vieläpä heikon kukkakeppikroppaisen gaypojun. Huh huh.


    • Anonyymi

      SikaMG

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe