Ex-anoppi lastenhoitoapuna - este seurustelulle?

eronnut-89

Olen päässyt yli exästäni. Hänkin on kertonut päässeensä yli, mutta on ehkä vähän katkeran oloinen eräästä asiasta. (Se ei ole pettämistä!) Olemme tällä hetkellä exän kanssa sovussa, mutta emme ole viime aikoina pitäneet hirveästi yhteyttä. Exän äidin kanssa olen pitänyt olosuhteiden pakosta yhteyttä tiiviisti. Olen tarvinnut säännöllisesti lastenhoitoapua ja se on tällä hetkellä korvaamatonta, kirjaimellisesti.

Hän on mielellään auttanut "harrastuksena" lapseni hoitamisessa sillä on eläkkeellä. Hän toivoisi minun palaavan oman aikuisen lapsensa kanssa yhteen, joten varmasti senkin vuoksi auttaa mielellään... Entinen anoppini EI ole lapseni verisukulainen, eli ei ole tyttäreni mummi.

Ongelmani on, että haluaisin aloittaa uuden suhteen ja etsiä uutta kumppania. Harmikseni olen käytännössä "riippuvainen" ex-anopin avusta. En tiedä, miten hän suhtautuisi, jos kertoisin alkavani seurustelemaan jonkun kanssa.

Kaipaan kovasti uutta kumppania. Minulla on tarpeita, jotka tulevat vain parisuhteessa tyydytetyiksi. Haluaisin jo uuden kumppanin, jonka kanssa nauttia elämästä ja jakaa arkisia asioita. Nyt se ei taida onnistua tämän hoitojärjestelyn vuoksi.

Saamani apu vaikuttaa lapseni hyvinvointiin, enkä voi siksi vielä mitenkään katkaista välejä exän äitiin. Jos olisi kyse vain minun saamastani hyödystä, voisin katkaista välit tarvittaessa - siis jos ex-anoppi suuttuisi uudesta kumppanista. Lapseni tarvitsee tutun aikuisen hoitamaan häntä, enkä voi palkata ketään vierasta... Ei minulla olisi siihen tällä hetkellä varaakaan. Saatan tarvita exän vanhemman apua vielä noin vuoden ajan. Olisi katastrofi, jos tyttärelleni tuttu, rakas hoitaja ei pystyisi enää auttamaan. Ystäväni tai sukulaiseni eivät voi hoitaa lasta.

Tuntuu siltä, että olen umpikujassa. Toisessa suunnassa on uusiin mielenkiintoisiin kumppaniehdokkaisiin tutustuminen ja mahdollisesti onnellinen parisuhde. Samalla mukana tulee asian salaaminen exältäni ja ex-anopiltani. Tyttäreni saattaisi ymmärtämättömyyttään joskus paljastaa tapailuja... On mahdollista, että välit tulehtuisivat tai muuttuisivat kiusallisiksi jonkun uuden ihmisen tapailun paljastuttua ja en saisi enää apua exäni äidiltä... Ja se toinen vaihtoehto on kituutella ilman kumppania odottaen, että pystyn itse hoitamaan lasta ja luopumaan ex-anopin avusta.

Mitä te tekisitte?

3

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppeliini1

      Oletko varma ettei toinen aikuinen ymmärrä haluasi etsiä aviiiiiiiiiiiiomiesehdokasta?
      Tutustuessasi uusiin ystäviin, miehiinkin, se ei tarkoita että heistä olisi aviomistä sinulle.
      REHELLINEN YSTÄVYYS, , kaveruus on aivan normaalia kanssakäyntiä ihmisten kanssa. Siitä on iso askel seurusteluun. Vielä isompi intiimiin kanssakäyntiin.
      (Sinä et missään tapauksessa hyökkää suhteeseen ventovieraan kanssa- tutustumisaika kestää kauan. Lapsesi ei tarvitse nähdä jatkuvasti eri miehiä yövieraina!)

      Ehdotus onkin: tee asioita ystäviesi kanssa, ota lapsesi menoihin mukaan ( kävelylenkeille, yhteisille aterioille jne. ), sinun ei tarvitse sulkea lastasi omista menoistasi/ harrastuksistasi.
      Sitten aikanaan jos erikoisystävä alkaa erottua joukosta, esittele hänet reippaasti anopille.

      Anoppisi melko varmasti ymmärtää tilanteen eikä halua luopua jo rakkaaksi käyneestä pienokaisesta. Hänen seuransa ja apunsa on tervetullut hamaan tulevaisuuteen. Anoppi on tärkeä tuki ja turva lapselle, olisi väärin rikkoa tuo alkuun päässyt ystävyys ja luottamus heidän välillään.

    • kaikkikotona

      "Saamani apu vaikuttaa lapseni hyvinvointiin, enkä voi siksi vielä mitenkään katkaista välejä exän äitiin. Jos olisi kyse vain minun saamastani hyödystä, voisin katkaista välit tarvittaessa - siis jos ex-anoppi suuttuisi uudesta kumppanista. Lapseni tarvitsee tutun aikuisen hoitamaan häntä, enkä voi palkata ketään vierasta... Ei minulla olisi siihen tällä hetkellä varaakaan. Saatan tarvita exän vanhemman apua vielä noin vuoden ajan. Olisi katastrofi, jos tyttärelleni tuttu, rakas hoitaja ei pystyisi enää auttamaan. Ystäväni tai sukulaiseni eivät voi hoitaa lasta."

      Ja vuoden kuluttua lapsi ei sitten kaipaisi tuttua hoitajaansa, joka ainoana pystyy lasta hoitamaan? Jos lapsella on noin vakavia ongelmia, että vain yksi ihminen pystyy häntä hoitamaan, niin ihmettelen, millä energialla edes uutta suhdetta kehittelisit.

    • Hei eronnut-89

      Eroaminen on aina monimutkainen ihmissuhteisiin vaikuttava prosessi. Usein eron jälkeen ihmissuhteeet muuttuvat tai jopa katkeavat puolison sukuun. Minusta on hienoa, että suhteet lapsesi mummoon ovat säilyneet. Tämä on aikuista ja vastuullista ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

      Eron jälkeen itsenäistymisprosessikin vie aikaa ja vaatii uudelleenhahmottamista.
      Joutuu käymään läpi erilaisia tunteita, jotka kulkevat eri tahdissa kuin järjen ääni. Sinäkin koet tunteen tasolla, ettet anopin mielestä saisi solmia uutta suhdetta. Varmaan järjen tasolla kuitenkin tiedät olevasi vapaa ja itsenäinen. Voit sanoa ex-anopille että olet löytänyt uuden kumppanin ja tahtoisit esitellä teidät toisillenne, sitten jos sellaista tapahtuu. Salailun tarve kertoo mielestäni, että itsenäisen elämän prosessisi on vielä kesken. On tärkeä oppia elämään yksin ja selviytymään, uuden suhteen aika on ehkä ei ole aivan vielä. Tahtoisin kannustaa sinuakin avoimeen ja rehelliseen elämään ja asioiden ottamiseksi puheeksi aikuisella ja vastuullisella tavalla myös tämän ex-anopin kanssa. Pyrkikää pitämään lapsen sukuun hyvät ja lämpimät tai edes neutraalin kohteliaat välit. Sillä tavalla myös lapsi selviää kaikesta parhaalla mahdollisella tavalla eikä turhia haavoja tule.

      Valoisaa itsenäistymisen oppimista sinulle ja uusia tuttavuuksia sitten kun niiden aika on

      Merja,diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe