te tiedätte J-autoilijat. siksi kysyn jakoketjusta

tehänsentiedätte

autoni on saab ketjukoneella. eihän se jenkki ole mutta sympatiseeraan jenkkiautoja. jenkkiautoilijat tietää paljon autoista niin kysympä seuraavaa. Kun tuota noin niin on kertynyt Saabin mittariin jo 440tkm. Moottori on iskussaan. Jakoketju on alkuperäinen. Ei minun korvaani rallattele mutta johtuneeko sitten vaihtokunnossa olevista öljyistä vai siitä että korva haluaa kuulla pientä rapinan alkua kierroksia konepellin alta nostaessa, mutta niin, en tiedä rapiseeko vai ei.

Mutta sitten kun se oikeasti alkaa rapista, niin meneekö se siihen että kuulee kabiinin puolellakin ja tyhjäkäynnillä se rapustuksen? Ja kun se siihen kuntoon joskus ehtii, niin kauanko rapisevalla uskaltaa ajella? Kenties vielä 10tkm?

Auto on tekniikaltaan ja koriltaan tuota noin niin helvetin hyvä. Jakopään remontti on vain sen verran iso, että se taitaa sanella sen ajan kauanko haluaa kyseistä autoa pitää. Seuraava onkin sitten automaattiSaab.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rallattelee
      • tehänsentiedätte

        Tuossa selvästi rapisee ketju tai tasapainoakselin skedja. Omassa ei tuollaisia rapinoita ole. Voi olla että ihan öljyt käyttöikänsä päässä ja siksi hieman karkeampi käynti, ei kuitenkaan mitään rallata. Rupesi vain kiinnostamaan mitä nuo ketjut voi Saabissa kestää ylipäätään.


    • HyväPerusautoOli

      Kyllä ketju Saabissa on lähinnä ikuiseksi luokiteltava ja pienet rapinat noilla kilometreillä kuuluu asiaan kuin oikeastaan kuuluisi että tuo koko vehje oli paalattu.
      Mikäli kori on "hyvässä kunnossa"ja vissiin tarkoitus pitää sitä jonkinmoisena käyttöautona niin vaihdat uudet öljyt suodattimineen ym huollot kuntoon etkä murehdi ketjua.
      Kumminkaan mitään järkeä ei ole huvikseen jakopäätä availla ja remontoida kun hihna ei onneksi kysessä.Siinä tuo ennakointi elintärkeää,varsinkin jos ei 100%varmaa tietoa koska hihna on vaihdettu ja ammattimaisesti.
      Pienet rapinat kuuluu Saabin koneen luonteeseen,ainakin kun itselläni oli n60tkm-165tkm ajaen 900-87 perumalli niin samat rapinat sieltä kuului uudenkarheasta lähtien,tietysti en pysty sanomaan mikä on "pieni"rapina sinun ja mikä minun mielestä=)
      Automaatti Saab on koneeltaan samanmoinen jos kyse muuten samasta autosta,lie 900 tai 9000 kyseessä?
      Varautua voit automaattiversiossa ihan jotain muuta pehmeydeltään&vaihdoiltaan olevaan BorgWarneriin kuin jenkkiautoissa olevat lootat,mutta bensankulutus kylläkin nousee Saabissa samoihin lukemiin ja laiskuus kaupanpäälle.

      • sebringonkomia

        Ajatteletko että joku sopivan kokoinen jenkki pääsisi samoihin lukemiin kulutuksessa mitä esimerkiksi automaatti saab 900 tai 9-3? Ehkä joku sebring olisi komea laite mutta aika laiska sekin on varmasti 2 litran koneella. ja kun mennään kutosen koneeseen, taitaa kulutus pompata saabin automaatin luvuista. jonkinlaisena kipurajana pidän maantieajossa 7,5 litraa. kaupungissa ei ole niin väliä meneekö 9 vai 15. jakopää saisi kyllä autossa olla ketjulla. vierastan kuminauharitsoja.


    • grgrg

      Joo eipä ole tullut kuultua että kukaan olisi tehnyt Saabiin jakopääremonttia. Varmaan koko auton kestävin osakokonaisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3151
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2569
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      381
      2477
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2065
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1887
    6. 172
      1309
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      980
    Aihe