Anoppilaan tauon jälkeen

anoppilaonjämähtänyt

Tuli taas joulupäivänä todistettua, että anoppi ja appi ovat ajatuksiltaan ja maailmankatsomukseltaan sellaisia ihmisiä, joiden kanssa minulla ei ole miniänä sitten yhtään mitään yhteistä. En keksi yhtään mitään, minne haluaisin ja kehtaisin heidän kanssaan mennä.

He muistivat kysyä meidän kahden työpaikoista, ja kertoa, mitä mieheni sisarukset puolisoineen tekevät, ja mitä ovat ostaneet, aivan kuin se kiinnostaisi meitä ihan hirveän paljon. Mehän tosiaan Tarvitsemme tuota tietoa joulun aikaan, kun pyrimme itse saamaan ajatukset pois työasioista. Mutta eläkeellä ollessa anoppilassa on aikaa puida muiden asioita. Raha, työpaikan titteli ja mitä on ostettu ovat heille tärkeimpiä asioita.

Illan mittaan puhuttiin mm. politiikasta, ja meillä ei voisi olla erilaisemmat mielipiteet. Heidän mielestä turvapaikanhakijat ovat verrattavissa Karjalan evakkoihin. Turvapaikanhakijoita pitää auttaa eikä tekemisiään voi kritisoida. Kun turvapaikanhakijat raiskaavat suomalaisia naisia, tuli appiukolta heti kuittina, että rikoksia tekevät myös suomalaiset. Menin tässä kohtaa aivan hiljaiseksi. Sillä hetkellä päätin, että vuonna 2016 taitaa jäädä käynnit vielä vähemmälle kuin 2015.

Asuvat maaseudulla kymmenien kilometrien päässä vastaanottokeskuksesta ja ihmisistä. He ajavat turvallisesti autollaan kaiken vilinän ohi, eivätkä käy keskustassa eikä heillä ole tuttavia vok-alueilla. Heille tulee alueen kaupungin paikallislehti, mutta eivät ne näköjään lue siitä kuin uutisia tietyllä kantilta tulkittuna.

Tuollaiset yli 70-vuotiaat ihmiset ovat vuosikymmenien ajan äänestäneet Suomen sellaiseksi kuin se nyt on. Heidän mielestään Orpo on varmaan tehnyt asiat aika hyvin ja Tuomioja on edelleen oikeassa.

20

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eriäväääni

      Hmmm...
      Minulla on vanhempieni kanssa täysin erilainen ajatusmaailma.

      Katson kuitenkin tekstiäsi ulkopuolelta.
      Ehkä näet appivanhempiasi tosi harvoin, kun työpaikat ovat ensimmäisenä tapetilla joulun aikaan. Toisaalta työpaikka on asia joka jokaisella sinun ikäiselläsi on (tai opiskelupaikka tai työnhaku meneillään), mikäli henkilö ei ole sairaseläkkeellä. Se on sikäli kätevä keskusteluaihe.
      Minusta on mielenkiintoista tietää, mitä suvun ihmiset tekevät työkseen. Ei sitä tarvitse jäädä jauhamaan.

      Onko vaikea sanoa jouluna, että haluaa pitää vapaata työasioista ja jutella jostain ihan muusta? Tarjoa se muu keskustelunaihe.

      Ostamiset ovat tylsä keskustelunaihe. Toki voi olla mukava saada tieto kälyn uudesta autosta. Siinä keskustelun yhteydessä voi kertoa, että meidän perhe pyrkii hillitsemään kulutusta.

      Millä perusteilla voit torjua väitteen, että myös suomalaiset eivät tekisi rikoksia? Evakoiden ja turvapaikanhakijoiden tilanteessa on paljon eroja. Ehkä tämä keskustelunaihe olisi ollut loputon ja halusit jouluna välttää erimielisyyksiä.

      Ihmisen pitää äänestyspäätöksissään olla oikeassa. Sinulla on mahdollisuus äänestää toisin ja opastaa myös lapsesi käyttämään äänioikeuttaan. Demokratia toimii Suomessa niin kauan kuin ihmiset äänestävät vapaasta tahdostaan ja on vara valita mitä puoluetta ja ketä henkilöä äänestää.

      Kannattaa ehkä miettiä kiinnostavia keskustelunaiheita seuraavaksi kerraksi.

      • kiruyt

        Näin ulkopuolelta kommentoin että kukaan ei voi torjua väitettä siitä etteivätkö suomalaisetkin tekisi rikoksia. . Mutta eikö ole niin että esim suomalaisten tekemät raiskaukset ovat ''riittäviä'', ei siihen tarvita enää mamujen tekemiä raiskauksia! Mitä enemmän noita inhottavia rikoksia on, sen pahempi, vai mitä!
        Voi että mitä tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä!


    • Puhumalla.selviää

      Rohkeasti olisit voinut kertoa oman mielipiteesi, kun kysymyksessä on raiskausrikos. Luultavasti appesi ei tarkoittanut sitä että hän hyväksyy raiskaukset, kun sanoi että myös suomalaiset tekee niitä? Jos hän pyrki vain välttämään vastakkainasettelua maahanmuuttajien ja suomalaisten välillä? Kertomustasi sivusta lukeneena tulee käsitys, että he pyrkivät välttämään maahanmuuttovastaisuutta. Siitä kertoo myös se, että he yhdisti myös maahanmuuttajat Karjalan evakoihin? Olet oikeassa että näitä ei voi yhdistää aivan samalla tavalla kuin nykyistä pakolaisten maahanmuuttoa.
      Näihin mainitsemiisi asioihin voit sanoa oman mielipiteesi rohkeasti. Yksikin raiskaus on rikos, on se kenen tahansa tekemä. Eri kulttuureissa kunnioitetaan eri asioita. Käsittelittekö sitä että näillä maahantulijoilla on tässä suhteessa sivistyksessä kasvamisen varaa? Voit tuoda esille riitelemättä omia suomalaisia kunnioitettavia arvoja. Anoppi ja appi ovat eläneet eri aikakaudella ja heilläkin on omat mielipiteensä asioista. Jotkut voi olla mielestäsi vääriä, mutta niin nuortenkin mielipiteet voi olla vanhempien mielestä. Mielestäni tuo ei ole syy olla käymättä anopin ja apen luona. Keskustellen asiat selviää ja on vain hyvä jos tuot rohkeasti esille omia mielipiteitäsi. Sanasi jää aina vanhempien mieleen herättämään ajatuksia.

    • jouluiloavaan

      Näkyisiköhän tässä sukupolvien kuilu?

      Totta kai nämä nyt 70-vuotiaat ovat aikoinaan äänestäneet ja tehneet töitä ja muodostaneet Suomen varsin kohtuuhyväksi maaksi elää. Mitä ihmeen pahaa ja huonoa he ovat mielestäsi tehneet?

      Totta ihmeessä heidän mielipiteensä ovat erilaisia kuin sinun. He ovat eläneet ihan erilaisessa tilanteessakin, kokeneet asioita, joista sinulla ei ole aavistustakaan. Eivätkö he nyt eläkkeellä ollessaan jo saisi viimein olla ihan sitä mitä ovat? Sinuako heidän pitäisi myötäillä?

      Asioista on aina mahdollista keskustella. Kaikkien ei pidä aina ollakaan samaa mieltä. Jokaisella on omia kokemuksiaan ja omia näkemyksiään.

      Kirjoitit: "kun turvapaikanhakijat raiskaavat suomalaisia naisia..." Aivan kuin he tosiaan päivittäin sitä tekisivät. Julkisuuteen on tullut muutama tapaus, siis muutama. Niitä ei ole kunnolla edes tutkittu vielä. Ja sinä kuulutat, kuinka nämä ihmiset siis raiskaavat nyt suomalaisia naisia, ihan niin kuin yleisesti. Minunkin paikkakunnallani on VOK, eikä ainuttakaan tapausta ole ollut. Sen sijaan täällä on kyllä tehty raiskauksia ihan kotimaisin voimin, niin että olen kyllä appiukkosi kanssa samaa mieltä, että kyllä niitä vaan suomalaisetkin tekevät.

      Emme voi mitään sille, että Suomi kansainvälistyy. Oliko Suomi onnellinen lintukoto silloin, kun nämä appivanhempasi olivat lapsia ja nuoria? Vasta ulkomaalaisten myötäkö on tullut rikokset ja raiskaukset? Appivanhempasi ovat realisteja, he tietävät, että rikoksia on tehty ja tullaan tekemään aina sitä enemmän, mitä enemmän ihmisiä maassa on. Mutta Suomi ei voi eristäytyä, jos niin tehtäisiin, ei sinullakaan olisi mahdollisuutta matkustaa minnekään eikä luoda sitä laajempaa maailmankuvaasi.

      Eikö mielestäsi turvapaikanhakijoita sitten saisi auttaa? Tietenkään appivanhempasi eivät joudu tekemisiin turvapaikanhakijoiden kanssa, jos asuvat kaukana eivätkä enää ole työelämässä mukana. Mitä ihmettä heidän sun mielestäsi pitäisi tehdä? Eivätkö he jo saisi elää rauhassa sen lopun ajan, mitä heillä vielä jäljellä on? Sun mielestäsikö heitä pitäisi vielä raasata kaiken maailman asioilla, joille he eivät kuitenkaan mitään mahda, kun et mahda sinä itsekään. Katso maailmaa ja Suomea sitten, kun olet itse 7-kymppinen, mitä olet saanut aikaan. Ketä oletkaan äänestellyt ja keneen luottanut, keneen pettynyt ja ketä kuvitellut maailman muuttajaksi. Jos alat narista, että pohja oli huono, niin muistapa, että jokaisella on pohjansa ja se on aina edellisten polvien aikaansaannos, ja millainen olikaan se nyt 7-kymppisten pohja, jolta he lähtivät? Siinä on melkoinen ero siihen, mitä mahdollisuuksia sinulle on annettu.

      Mistä sitten mielestäsi olisi pitänyt puhua? Kun ne puheenaiheet olivat niin vääriä. Kun ajattelen omia vanhempiani ja sitä, mistä heidän kanssaan tulee puhuneeksi, niin kyllä ne juuri tuollaisia asioita ovat ; mitä sisarukseni ovat tehneet ja aikovat tehdä, mitä hankkeita heillä on viime aikoina ollut, mitä heidän lapsilleen kuuluu ja mitä kuuluu minulle ja minun perheelleni. Annapa jotain valaistusta siihen, mikä olisi ollut oikea puheenaihe sinulle näin joulun aikaan appivanhempiesi luona.

      Myönnän, että ärsyynnyin kirjoituksestasi, koska se oli niin itseriittoinen ja näitä vanhempia ihmisiä syyllistävä. Ikään kuin heidän täytyisi olla jotain sinun ja miehesi viihdyttäjiä ja mielistelijöitä ja tiedettävä, mitkä on juuri sinulle sopivat puheenaiheet ja osattava sitten niistä vielä puhua, vaikka ne olisivat ihan eri planeetalta. Eivät he mitään yli-ihmisiä ole, jotka osaisivat kuin kameleontit muuntua kenen tahansa kaveriksi ja pystyä juttelemaan heidän mielensämukaisista asioista, vaikkei ne koskettaisi heitä millään tavalla, hyvä jos ymmärtävätkään enää nykynuorten maailmaa, mikä ei ole heidän kohdallaan edes tarpeellistakaan enää.

      Edelleen muistutan, että tulet itsekin 70-vuotiaaksi ja maailmankuvasi ei takuulla tule olemaan tasan samanlainen kuin sen ajan nuorilla aikuisilla.

      • Kuusvitonen65

        Juuri näin.


    • Johansson

      Appivanhempasi kuullostavat suloisilta ihmisiltä, jotka elävät turvassa turhilta murheilta, ota oppia

    • Marga-Reeta

      Näin se tietysti on, että appivanhemmat ovat ihmisinä epätäydellisiä. Jokainen appivanhempi on.
      On tarkoituksellista ilkeyttä miniää kohtaan, ja tällöin miniä on oikeutettu olemaan pois appivanhempien terävän kielen ulottuvilta.
      On tahatonta ilkeyttä, jolloin anoppi ja appi ovat sosiaalisesti yksinkertaisia hölmöläisiä, tällaiset ilkeydet voi miniä ohittaa pienen pureskelun jälkeen. On hyväksyttävää, että miniä tällöin rajoittaa anoppilassa käynnit vain pakollisiin kohteliaisuuskäynteihin.
      Vanhempien, eri sukupolvea olevien mielipiteitä on mahdoton muuttaa. Ne on vain jotenkin siedettävä.
      Anoppiväkesi ei varmaankaan tajua, että puhuvat sinua loukaten, kun kertovat "suvun juorut" eli lapsiensa ja miniöidensä työpaikat ja muut kuulumiset. He olettavat, että olette kiinnostuneet ko. asioista.
      Anoppisi ikäiset ihmiset iloitsevat tietenkin lastensa työpaikoista ja ostamisista. 1930-1950 luvulla syntyneet ovat nuoruusvuotensa eläneet täysin erilaisessa maailmassa, joissa uusilla tavaroilla on ollut suuri merkitys.
      Ei maailmalla ja ammatissa menestyminen ole pahasta. He eivät ehkä osaa vain ajatella, että se satuttaa teihin kipeästi. Eläytymistaitoa ei kaikilla ole.
      Maahanmuuttopolitiikka on arka aihe, ja jakaa kansan kahtia, mitä tulee suhtautumiseen nykytilanteeseen. Se ei ole iästä kiinni, myös vanhemmassa polvessa on nykyisen maahanmuuton vastustajia.

    • 8520

      Kuule jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Ja tekee varmaan sinullekkin hyvää kuulla muiden mielipiteitä. Ei ihmisten tarvitse olla samaa mieltä sinun kanssasi. Muista että toiset ihmiset näkee asiat eri kantilta kuin sinä. Ja se ei tee ihmisestä huonompaa jos on eri mieltä asioista. Ihminen on ihminen ja tulee hyväksyä sellaisena kuin ovat mielipiteistä huolimatta.
      Enemmänkin ihmettelen sinun kapeaa katsontakantaa ja suppeaa hyväksyntää. Olisko aika kattoa peiliin.

      • sameoldstuff

        Luen samanlaisia mielipiteitä joka päivä lehdistä, mitä anoppi ja appi ajattelevat ja sanovat. Tiedän että tuollaisia ihmisiä on paljon, mutta samalla tiedän, että on paljon myös minunkaltaisia, jotka ajattelevat tietystä politiikasta ja eri puolueista aivan samalla tavalla kuin minä.

        Minusta ei tule koskaan sellaista ihmistä kuin anoppi ja appi. Enkä tule koskaan kunnioittamaan, hyväksymään, ymmärtämään miten anoppi ja appi ajattelevat.

        Voin teeskennellä, että kunnioitan, että hyväksyn.

        Voin sietää heitä hiljaa heidän kotona, mutta heistä ei tule koskaan minulle mitään oppi-isiä tai esikuvia.

        He ovat vain ihmisiä, joita pitää sietää ja tavata muutaman kerran vuodessa, vain ja ainoastaan siksi, koska he ovat mieheni vanhempia.

        Siksi olen mieluummin tilanteessa hiljaa kuin menen väittelyyn mukaan ja otan siihen oikeasti kantaa. Kannan otto ei muuttaisi heidän mielipidettä, eikä heitä millään lailla. Joten minun on parempi olla hiljaa ja teeskennellä.

        Anopilla ja apella on oikeus elää aivan sellaista elämää omassa kodissa kuin he haluavat, ajatella aivan kuten he haluavat, tehdä omassa kodissaan aivan kuten he haluavat, mutta sama oikeus on minulla.

        Minulla on oikeus mieheni kanssa tehdä omasta elämästä ja kodistamme juuri sellainen kuin me 2 haluamme. Minä ajattelen maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he, mieheni, heidän poikansa, ajattelee maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he. Minä ajattelen siivouksesta eri tavalla kuin anoppi ja appi, teen joulun eri tavalla kuin he. Lomat vietämme aivan eri tavalla kuin he. Kaikki teemme aivan eri tavalla kuin he.

        Aina on ollut erimielisyyksiä ihmisten välillä, ovat siten sukua toisilleen, tuttuja tai suvussa avioliiton kautta. Ihminen voi tehdä tietoisen valinnan: a) haastaako avoimesti riitaa, haastaako avoimesti toisen vai b) onko hiljaa, ja vähentää reilusti käyntejä ja tarvittaessa lopettaa käynnit kokonaan? Minä tein b:t, aiemmin 2000-luvulla, 2015 ja harvennan käyntejä 2016.


      • nytenymmärtänyt
        sameoldstuff kirjoitti:

        Luen samanlaisia mielipiteitä joka päivä lehdistä, mitä anoppi ja appi ajattelevat ja sanovat. Tiedän että tuollaisia ihmisiä on paljon, mutta samalla tiedän, että on paljon myös minunkaltaisia, jotka ajattelevat tietystä politiikasta ja eri puolueista aivan samalla tavalla kuin minä.

        Minusta ei tule koskaan sellaista ihmistä kuin anoppi ja appi. Enkä tule koskaan kunnioittamaan, hyväksymään, ymmärtämään miten anoppi ja appi ajattelevat.

        Voin teeskennellä, että kunnioitan, että hyväksyn.

        Voin sietää heitä hiljaa heidän kotona, mutta heistä ei tule koskaan minulle mitään oppi-isiä tai esikuvia.

        He ovat vain ihmisiä, joita pitää sietää ja tavata muutaman kerran vuodessa, vain ja ainoastaan siksi, koska he ovat mieheni vanhempia.

        Siksi olen mieluummin tilanteessa hiljaa kuin menen väittelyyn mukaan ja otan siihen oikeasti kantaa. Kannan otto ei muuttaisi heidän mielipidettä, eikä heitä millään lailla. Joten minun on parempi olla hiljaa ja teeskennellä.

        Anopilla ja apella on oikeus elää aivan sellaista elämää omassa kodissa kuin he haluavat, ajatella aivan kuten he haluavat, tehdä omassa kodissaan aivan kuten he haluavat, mutta sama oikeus on minulla.

        Minulla on oikeus mieheni kanssa tehdä omasta elämästä ja kodistamme juuri sellainen kuin me 2 haluamme. Minä ajattelen maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he, mieheni, heidän poikansa, ajattelee maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he. Minä ajattelen siivouksesta eri tavalla kuin anoppi ja appi, teen joulun eri tavalla kuin he. Lomat vietämme aivan eri tavalla kuin he. Kaikki teemme aivan eri tavalla kuin he.

        Aina on ollut erimielisyyksiä ihmisten välillä, ovat siten sukua toisilleen, tuttuja tai suvussa avioliiton kautta. Ihminen voi tehdä tietoisen valinnan: a) haastaako avoimesti riitaa, haastaako avoimesti toisen vai b) onko hiljaa, ja vähentää reilusti käyntejä ja tarvittaessa lopettaa käynnit kokonaan? Minä tein b:t, aiemmin 2000-luvulla, 2015 ja harvennan käyntejä 2016.

        Siis tuota, pyysivätkö he sinulta jotenkin erikseen hyväksyntääsi omille mielipiteilleen tai pyrkivätkö esikuvaksesi? Onko joku kieltänyt sinua siivoamasta omassa kodissasi eri tavalla kuin appivanhempasi?? Eikö sitä voi olla asioista erilaisia mielipiteitä ilman että siitä täytyy tehdä tappelu, ilmeisesti ei? Koska toteat itsekin että et voi kunnioittaa muiden mielipiteitä, tässä tapauksessa appivanhempiesi. Jonkun on oltava siis väärässä ja jonkun oikeassa joten keskustelu riitelemättä lienee vaikeaa ylipäänsä. Siis mahtaa sinulla olla todella vaikeaa elämässä kun esimerkiksi siellä töissä joutuu sietämään erilaisia ihmisiä ihan joka päivä, ei pelkästään muutamia kertoja vuodessa?

        Minä en ainakaan ihan suoraan sanottuna tajua sinua ollenkaan mutta laitapa vaikka paperille asioita joista haluat ja pystyt juttelemaan niin ensi vuonna sinulla on mistä ammentaa ja avaat sen suusi sitten ihan itse niistä aiheista. Ei se nyt oikein niinkään nimittäin käy että istut ja kiehut siinä, haukut takana mutta et ilmeisesti itse tarjoa niitä parempia puheenaiheita tai et ole asiasta tässä ainakaan maininnut. Siis oikein vierailijoiden parasta A-luokkaa, kukapa tuollaista ei mielellään kotiinsa ottaisi kestittäväksi ja viihdytettäväksi... :-D Ja kaikenlisäksi ainakin aloittaja sanoo ettei keksi paikkaa mihinkä hän edes kehtaisi (?!?) mennä appivanhempiensa kanssa joten mahtaapa kerrassaan olla melkoinen suohirviöporukka kyseessä vai olisiko mahdollista että kirjoittajilla on vakavia puutteita itsetunnossa kun ei osaa seisoa omilla jaloillaan peilaamatta kokoajan johonkin suuntaan.... Miten hitossa kirjoittajasta nyt tuli silti vielä vastuunkantaja appivanhempiensa edesottamuksista, annahan aikuisten ihmisten hoidella itse omasta puolestaan kaikki kehtaamisensa.... :-D Sää niitä vissin ole kasvattanut tai mitään muutakaan? :-D

        Ja joo, huomasin kyllä että eri nimmarit aloittajalla ja sinulla mutta jos ette ole sama persoona niin varmasti synnäriltä kaapattu identtinen sisar ainakin, en siis jaksa nyt erotella sen enempää kuka sanoi mitäkin. Koska nyt kuitenkin näyttää olevan tässä näitä oikeassa olevia ja väärässä olevia ihmisiä niin sanotaan sen verran että itsehän en sitten ole, eikä minusta koskaan tule anoppia vaan olen ihan siinä samassa leirissä kuin tekin, miniä, vaikka eri mieltä kanssanne näillä tiedoilla. Eikö ole kumma juttu.... ;-)


      • hoit_su
        sameoldstuff kirjoitti:

        Luen samanlaisia mielipiteitä joka päivä lehdistä, mitä anoppi ja appi ajattelevat ja sanovat. Tiedän että tuollaisia ihmisiä on paljon, mutta samalla tiedän, että on paljon myös minunkaltaisia, jotka ajattelevat tietystä politiikasta ja eri puolueista aivan samalla tavalla kuin minä.

        Minusta ei tule koskaan sellaista ihmistä kuin anoppi ja appi. Enkä tule koskaan kunnioittamaan, hyväksymään, ymmärtämään miten anoppi ja appi ajattelevat.

        Voin teeskennellä, että kunnioitan, että hyväksyn.

        Voin sietää heitä hiljaa heidän kotona, mutta heistä ei tule koskaan minulle mitään oppi-isiä tai esikuvia.

        He ovat vain ihmisiä, joita pitää sietää ja tavata muutaman kerran vuodessa, vain ja ainoastaan siksi, koska he ovat mieheni vanhempia.

        Siksi olen mieluummin tilanteessa hiljaa kuin menen väittelyyn mukaan ja otan siihen oikeasti kantaa. Kannan otto ei muuttaisi heidän mielipidettä, eikä heitä millään lailla. Joten minun on parempi olla hiljaa ja teeskennellä.

        Anopilla ja apella on oikeus elää aivan sellaista elämää omassa kodissa kuin he haluavat, ajatella aivan kuten he haluavat, tehdä omassa kodissaan aivan kuten he haluavat, mutta sama oikeus on minulla.

        Minulla on oikeus mieheni kanssa tehdä omasta elämästä ja kodistamme juuri sellainen kuin me 2 haluamme. Minä ajattelen maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he, mieheni, heidän poikansa, ajattelee maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he. Minä ajattelen siivouksesta eri tavalla kuin anoppi ja appi, teen joulun eri tavalla kuin he. Lomat vietämme aivan eri tavalla kuin he. Kaikki teemme aivan eri tavalla kuin he.

        Aina on ollut erimielisyyksiä ihmisten välillä, ovat siten sukua toisilleen, tuttuja tai suvussa avioliiton kautta. Ihminen voi tehdä tietoisen valinnan: a) haastaako avoimesti riitaa, haastaako avoimesti toisen vai b) onko hiljaa, ja vähentää reilusti käyntejä ja tarvittaessa lopettaa käynnit kokonaan? Minä tein b:t, aiemmin 2000-luvulla, 2015 ja harvennan käyntejä 2016.

        Olet ikävä ja itsekäs ihminen. Eipä tässä muuta.


    • Sopeutumista

      Itsekäs ajattelutapa,puuttuisi vielä tieto miten on hyvä kun anoppi ja appiukko tukevat taloudellisesti kodin ,auton ,yms.hankinnoissa miestäsi ja sinua!Siihen et pysty,tosiasioiden kertomiseen.En haluaisi puhumatonta ,meitä aliarvioivaa miniää.Valitettavasti miehesi ja lapsesi kärsivät tilanteesta.

    • hyvää2016kaikille

      "Anoppilaonjämähtänyt" tässä kirjoittaa. "Sameoldstuff" on myös minä. Joillekin minulle vastanneille tuntuu olevan kova paikka, kun joutuu lukemaan arvostelua anopista, jota eivät edes tunne.

      Minä olen tuntenut hänet jo vuosia, ihan oikeassa elämässä.

      Jo 2015 kesällä tein päätöksen 2016 varten. Sanoin miehelleni, että en tule 2016 käymään tämän vanhemmilla kovinkaan monta kertaa, ja mikä tulee shokkina teille, hän oli samaa mieltä kanssani, ei hänkään siellä mitenkään viihdy. Vuonna 2015 taisimme käydä heidän luona jotain 4 kertaa, joulu mukaan lukien.

      Emme ole mieheni kanssa mitään 30- tai 40-vuotiaita, jotka ovat olleet vain muutaman vuoden naimisissa, vaan paljon vanhempia ja paljon kauemmin naimisissa.

      Koska osa teistä on niin eri mieltä kanssani, niin teette varmaan ihan päinvastoin kuin minä. Teille oma anoppinne on varmaan kovin tärkeä apu arjessa, hän on esikuvanne, jolta otatte paljon oppia. Odotitte joulun viettoa siellä.

      Itse en odota enkä halua viettää aikaa anopin ja appiukon kanssa. En tarvitse mitään anopilta, en apua, en rahaa, enkä neuvoja, enkä tule koskaan ottamaan mallia hänestä millään tavalla.

      Henkilökemiamme eivät toimi, enkä ole koskaan ollut kahdestaan hänen kanssa missään enkä tule viettämään aikaa hänen kanssa kahdestaan kahvilassa jutustellen, shoppaillen, koska en ole hänen tyttärensä tai ystävänsä tai tuttavansa.

      Oman äitini kanssa vietän tietenkin aikaa kahdestaan kahviloissa ja käymme yhdessä kaupoissa. Tein niin 2015 ja tulen tekemään niin 2016.

      • 82.vee

        Maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka valitsevat seuransa, ystävänsä ja shoppailukaverinsa. Okei, neljä vierailua vuodessa kahdeksankymppisten vanhusten luona on heille varmasti ihan tarpeeksi. Hyvä, että ette vaivaa heitä useammin.


      • Jäpätijäp

        "Oman äitini kanssa vietän tietenkin aikaa kahdestaan kahviloissa ja käymme yhdessä kaupoissa. Tein niin 2015 ja tulen tekemään niin 2016."

        Entä jos miestäsi alkaisi ärsyttämään sinun äitisi mielipiteet ja hän vaatisi ettette tapaa äitiäsi kuin muutaman kerran vuodessa, etkä sinäkään saa hänen kanssaan aikaa viettää, koska väärät mielipiteet?

        Onko anoppisi muka vaatinut, että sinun pitäisi pitää häntä jonain esikuvanasi, tai edes olla kaikesta samaa mieltä? Enpä usko.

        En muutenkaan ymmärrä sellaista ajattelutapaa, että jos joku on eri mieltä kanssasi jostain, niin sitten pitää automaattisesti riidellä tai viilentää välit. Asioista voi tosiaan keskustella riitelemisen sijaan. Perustella oma kantansa ja ehkä todeta että olemme tässä asissa ihan eri mieltä. Ei se tarkoita, että koko ihmissuhde pitäisi lopettaa.

        Tunnut vähän sellaiselta ihmiseltä joka ei kestä erilaisia mielipiteitä. Haluat lähellesi vain selkään taputtelevia jees jees -miehiä, jotka ovat kaikesta samaa mieltä. Ainakin omassa ystäväpiirissäni on ihan tavallista, että hyvänkään ystävän kanssa ei olla kaikesta samaa mieltä. Siihen on jokaisella lupa. Asioista voidaan olla eri mieltä, mutta niistä voi silti keskustella asiallisesti, tai pyytää ettei keskustella tästä aiheesta. Joskus joutuu toteamaan että on itse väärässä, joskus on oikeassa. Välillä mitään "oikeaa mielipidettä" ei edes ole, vaan kyse on enemmän erilaisista arvomaailmoista tai ajatusmaailmasta. Silti löytyy paljon enemmän syitä jatkaa ystävyyttä kuin katkaista välit moisen takia.

        Sinun ei ole pakko olla anoppisi ystävä, mutta et voi myöskään vaatia että kaikki ajattelisivat aina kaikesta samalla tavalla kuin sinä. Jos sellaista vaatii, niin taitaa ihmissuhteet olla aika lyhytaikaisia, kun joutuu aina katkaisemaan välit kun joku on "väärää" mieltä jostain. Jos ne omat mielipiteet ovat vahvalla pohjalla ja hyvin perusteltuja, niin ne kestävät myös kritiikkiä ja keskustelua.


    • Taunontytär

      Niin siis... - kenelle uhoat?

      Tänne kirjoittavilleko? Mitä ihmettä se meitä ketään häiritsee, vaikka et kävisi anoppisi kanssa kaupoissa? En minäkään kaikkien tuntemieni ihmisten kanssa käy yhtään missään. Pitäisikö luetella kaikki ne ihmiset, joitten kanssa en ole samalla aaltopituudella niin paljon, että kävisin kaupoissa ja kahviloissa heidän kanssaan? Ja sitten odottaisin voitonriemuisena, että mitä ihmiset sanovat!

      Ei minunkaan anoppini ole ollut minulle minkäänlainen esikuva koskaan. Hänhän on ihan erilaisista olosuhteistakin lähtöisin ja ollut ison maatalon emäntä. Sitä minä en ole koskaan halunnut olla. Miksi minä kenellekään uhoilisin, että se ihminen ei ole minun esikuvani? Jokainen sen ymmärtää ilman uhoilemisiakin. Hän elää niin ja minä näin. Kohtaamme silloin kun on sen aika ja ihan hyvin pärjäämme keskenämme.

      Että vallan pitäisi shokkina tulla meille muille täällä, että miehesi on kanssasi samaa mieltä. No kuule ei lainkaan. Olet ehkä vielä se sama kirjoittaja, joka tänne aiemminkin on kirjoittanut, kuinka vähän aikoo olla anoppinsa kanssa tekemisissä.

      Vastaajat täällä yrittävät vain saada sinut itsesi ymmärtämään, että appivanhempasi ovat eri sukupolvea ja erilaisia ihmisiä kuin sinä. Sen myötä voisit kestää tätä eroavaisuuttanne vähän paremmin. Elämä on helpompaa, jos koittaa edes vähän ymmärtää muitakin ihmisiä. Mutta ihan samahan se meille täällä on, sinähän se itse elämääsi elät.

    • meneitseesi

      Olette siis jo yli viisikymppisiä miehesi kanssa. Jos kerran olette reilusti enemmän kuin 30-40 -vuotiaita ja appivanhempasi seitsemänkymppisiä.

      Ja sitten teiltä kysytään teidän työpaikoista. Eikö ne viisikymppisillä ole jo vakiintuneet, vai vaihtuuko teillä työpaikat kaiken aikaa? Minulta ei kukaan sukulaisista kysy ikinä minun työpaikastani mitään, kaikki tietävät sen.

      "Anopilla ja apella on oikeus elää aivan sellaista elämää omassa kodissa kuin he haluavat, ajatella aivan kuten he haluavat, tehdä omassa kodissaan aivan kuten he haluavat, mutta sama oikeus on minulla.

      Minulla on oikeus mieheni kanssa tehdä omasta elämästä ja kodistamme juuri sellainen kuin me 2 haluamme. Minä ajattelen maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he, mieheni, heidän poikansa, ajattelee maahanmuuttopolitiikasta aivan eri tavalla kuin he. Minä ajattelen siivouksesta eri tavalla kuin anoppi ja appi, teen joulun eri tavalla kuin he. Lomat vietämme aivan eri tavalla kuin he. Kaikki teemme aivan eri tavalla kuin he."

      Tuon ylläolevan lainasin kirjoituksestasi. Täytyy sanoa, että nyt en oikein ymmärrä sinua. Kaikilla on OIKEUS olla sellainen kuin on, mutta mitä ihmeen korostamista tuo asia tarvitsee? Oliko tai onko tämä sinun ja miehesi oikeus elää ja olla tavallanne sitten jotenkin uhattuna?

      Totta maar sinulla, minulla, kaikilla, on oikeus olla se, mitä on. Mutta jos keskustelen jonkun ihmisen kanssa, joka on eri mieltä kuin minä, niin onko minun jotenkin puolustettava OIKEUTTANI olla oma itseni? Määräävätkö nämä appivanhempasi sinun ja miehesi elämää ja rajoittavatko he teidän oikeuksianne jotenkin?

      Minusta mikään, mitä noista appivanhemmistasi kirjoitit, ei viittaa mihinkään erityisen pahaan tai hankalaan ihmiseen. Ovat vain ikäpolvensa edustajia. Jos et vain pidä heistä erityisemmin, niin entä sitten? En löydä kirjoituksestasi mitään sellaista, minkä vuoksi pitäisi heitä vastaan erityistä vihaa pitää. Ehkä se on sitten jotain muuta, sellaista, mistä et voi tai kehtaa tänne kirjoittaa koska joutuisit sitten oman pikkusieluisuutesi paljastamaan, kenties.

      Olet viidenkymmenen korvilla oleva nainen ja horiset, kuinka anoppisi ei ole sinulle mikään esikuva. Voi hyvä ihme sentään, mitä esikuvia tuon ikäinen ihminen tarvitsee, etkös sinä ole aikuinen, itse asiassa jo vanheneva nainen? Sinulla on ihan lapsellisia ajatuksia päässäsi. Kiukuttelet kuin teini-ikäinen.

      • dysforia

        Diagnoosi: aloittajalla vaihdevuosivaivat.
        (Ilmenee mm. masennuksena, ärtyisyytenä, univaikeuksina, äksyilynä aviopuolisolle, fyysisinä oireina). Kaipa siinä appivanhemmatkin osansa saavat yleisestä pahasta olosta. Ymmärrän täysin.


    • isohuokaus

      100% samaa mieltä kuin meneitseesi-niki.
      Siis kuka 40-50vuotias edes viitsii tehdä tällaisen aloituksen, on kuin 12-16 vuotiaan näppäimistöltä lähtöisin. Jos olet tosiaan sen ikäinen kuin väität olevasi, et ole elämäsi aikana oppinut yhtään mitään.

      • viisaskolmekymppinen

        Minä luulen, että nyt kun tuo aloittajan ikäluokka selvisi, on seuraavasta kyse: Appivanhempien ikäluokka ei ole kovin kaukana omasta. He, appivanhemmat, ovat siis saaneet lapsensa nuorena. Ehkä ap pelkää kuitenkin lopulta ajatuksiaan, jotka kääntyvät pikkuhiljaa samoiksi ikäihmisten ajatuksiksi, ja alitajunnassa niitä vastaan taistellaan. Vanha viisaus: Se, mitä ei voi sietää itsessään, se ärsyttää toisissa. Tässä on ihan selvästi kyse projisoinnista. Omat puutteet aletaan nähdä toisissa ihmisissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe