Jumala rakastaa kaikkia

Loveisallyouneed

Jumalan rakkaus läpäisee kaiken! Äiti Juliana Norwichlainen kertoo:

"Jumalan rakkauden ilmestys
Jumala ei halveksi sitä, minkä hän on luonut, eikä hän pidä itselleen sopimattomana palvella meitä alhaisimmissakaan ruumiimme tarpeissa, koska hän rakastaa sielua, jonka hän on tehnyt omaksi kuvakseen. Niin kuin ruumis verhotaan vaatteeseen ja liha nahkaan ja luut lihaan ja sydän rintaan, niin olemme mekin ruumiinemme ja sieluinemme puetut ja verhotut Jumalan hyvyyteen.
Jos katson erityisesti itseäni, näen etten ole mitään, mutta katsoessani laajemmalle näen, että minullakin on toivo, sillä Jumalan rakkauden kautta olen yhtä kaikkien kristittyjen kanssa. Tästä ykseydestä riippuu kaikkien pelastuksen saavuttavien ihmisten elämä. Jumala on kaikki, mikä hyvää on, ja hän on luonut kaiken, mitä on, ja rakastaa kaikkea, mitä hän on luonut. Niinpä ihminen, joka rakastaa kaikkia kristiveljiään erotusta tekemättä Jumalan tähden, rakastaa myös kaikkea, mikä on olemassa. Sillä pelastukseen kutsuttu ihmiskunta käsittää kaiken: kaiken, mitä koskaan on luotu, ja vielä itse Luojankin, sillä ihmisessä on Jumala ja Jumala on kaikessa. Niinpä toivon Jumalan armon avulla, että ihminen, joka näin asiaa katsoo, saisi siitä oikean opetuksen ja suuren lohdutuksen, mikäli hän lohdutusta tarvitsee. Jokainen säälin, myötätunnon ja rakkauden liikahdus, joka ihmisessä syntyy toista kohtaan, johtuu siitä, että Kristus asuu hänessä.
Jos ihminen olisi syvien vesien alla ja pystyisi näkemään, miten Jumala on jatkuvasti hänen kanssaan, hänen ruumiinsa ja sielunsa olisivat turvassa kaikelta vahingolta, vieläpä hän saisi kokea suurempaa lohdutusta ja turvallisuutta kuin kukaan voisi käsittää. Jumala nimittäin tahtoo, että uskon kautta luotamme näkevämme hänet jatkuvasti, vaikka meistä tuntuisikin, ettemme näe paljoakaan. Tällaisen luottamuksen kautta me saatamme vastaanottaa yhä enemmän hänen armoaan, sillä hän tahtoo, että hänet nähdään ja häntä etsitään, hän haluaa, että hänestä pidetään kiinni ja häneen luotetaan.
Joskus saamme kokea lohdutusta ja joskus puutosta ja yksinjäämistä. Jumala tahtoo meidän tietävän, että hän varjelee meitä yhtäläisesti niin hyvän kuin pahankin olon keskellä. Herramme antaa meille lahjojaan vapaasti, kun hän niin tahtoo, ja joskus hän myös sallii meidän kokea murhetta. molemmat ilmentävät yhtä ja samaa rakkautta. Jumala tahtoo, että pysyttelemme hänen suomassaan lohdutuksessa koko olemuksellamme, sillä autuus on iankaikkista, mutta tuska vain väliaikaista ja katoaa lopulta täysi niiden kohdalla, jotka pelastuvat. Siksi Jumala ei tahdo, että riippuisimme kiinni surun ja tuskan tuntemuksissa ja murehtisimme niitä, vaan antaisimme niiden pian mennä ohi ja säilyttäisimme itsemme iankaikkisessa ilossa.
On asioita, jotka näyttävät meidän silmissämme niin pahoilta, ja vahinkoja, jotka ovat meistä niin suuria, että meistä tuntuu mahdottomalta, että ne voisivat lopulta kääntyä hyväksi. Niinpä me katselemme niitä niin suruissamme ja murheissamme, ettemme pysty lepäämään Jumalan autuaassa katselussa, kuten tarkoitus olisi. Tämä johtuu taas siitä, että meidän järjenjuoksumme on nykyisellään niin sokea, alhainen ja yksinkertainen, ettemme pysty käsittämään autuaan Kolminaisuuden korkeaa ja ihmeellistä viisautta emmekä Jumalan voimaa ja hyvyyttä. Niinpä kun hän sanoo: ” Saat itse nähdä, että kaikenlaiset asiat kääntyvät hyväksi2, hän tahtoo samalla sanoa seuraavasti: ”Pidä nyt huoli siitä, että uskot ja luotat, niin loputa saat todella nähdä, miten kaikki muuttuu täydelliseksi iloksi”.
(Hengen tie 11: Äiti Juliana Norwichlainen- Jumalan rakkauden ilmestys. Suom. Paavo Rissanen. )

33

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä sun mielikuvitusjumalasi halveksii vammaisia, sairaita ja meitä uskonnottomia.

      Reality check on paikallaan. Käy lähimmässä vammaisten hoitolaitoksessa tsekkaamassa, niin voit sen jälkeen onnellisena polttaa raamattusi tai käyttää sen vassapaperina.

      • he-ma
        2.1.2016 18:27

        Ystävä hyvä juuri sinun mielikuvituksesi on Kaikkeudelle äärettömän rakas. Kun näet kärsimyksen noin selvästi olet erinomaisen kyvykäs puuttumaan siihen juuri sillätavoin kuin vain sinä voit sen tehdä.
        Ilman Sinua Ikuisuus olisi puutteellinen. Kukaan ei ole olemassa sattumalta eikä vahingossa eikä kukaan voi elää sinun elämääsi sinun puolestasi.


    • EI - Raamatun Jumala ei rakasta kaikkia ihmisiä, mantra että "Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä" on epäraamatullinen ja valheellinen. Yhdessä ainoassa kohtaa Raamatussa ei sanota että Jumala rakastaa kaikkia.

      • Teologianopiskelija

        George siis tietää paremmin, kuin kunnioitettu katolinen pyhimys. Hienoa!


      • Teologianopiskelija kirjoitti:

        George siis tietää paremmin, kuin kunnioitettu katolinen pyhimys. Hienoa!

        Jeesuksen opetuslapsilla ei ole mitään pyhimyksiä, tiedän sen mitä Raamatussa sanotaan ja siellä ei sanota Jumalan rakastavan kaikkia - sillä ei ole mitään väliä mitä joku "pyhimys" on sanonut - Jumalan Sana on ainoa kristityn ohjenuora.


      • KerronpaSinulle
        George_L kirjoitti:

        Jeesuksen opetuslapsilla ei ole mitään pyhimyksiä, tiedän sen mitä Raamatussa sanotaan ja siellä ei sanota Jumalan rakastavan kaikkia - sillä ei ole mitään väliä mitä joku "pyhimys" on sanonut - Jumalan Sana on ainoa kristityn ohjenuora.

        Jeesuksen opetuslapsethan ovat niitä pyhimyksiä, hassu!


      • KerronpaSinulle kirjoitti:

        Jeesuksen opetuslapsethan ovat niitä pyhimyksiä, hassu!

        Ei. Jokainen todellinen Jeesuksen seuraaja on Hänen opetuslapsensa - jokainen todellinen uskova. Jeesuksen omat ovat Jumalan pyhiä, mutta eivät mitää kirkon julistamia pyhimyksiä.


      • OtaNeuvostaOpiksi

        Olet tainnut lukea liikaa raamattua. Laita pois se kirja, ettet menetä järkesi. Sitten sinulle nauretaan!


      • miksisaaranauraa

        Moi, annatko mulle raamatun kohdan tai kohtia missä käy ilmi ettei Jumala rakasta jokaista ihmistä. Olen ymmärtänyt että Jeesus kuoli kaikkien puolesta? Eikö Jumalan viha kohdistu vain syntiin, eikö jokainen voi tehdä parannusta?
        Olisin kiitollinen vastauksesta


      • miksisaaranauraa kirjoitti:

        Moi, annatko mulle raamatun kohdan tai kohtia missä käy ilmi ettei Jumala rakasta jokaista ihmistä. Olen ymmärtänyt että Jeesus kuoli kaikkien puolesta? Eikö Jumalan viha kohdistu vain syntiin, eikö jokainen voi tehdä parannusta?
        Olisin kiitollinen vastauksesta

        "Moi, annatko mulle raamatun kohdan tai kohtia missä käy ilmi ettei Jumala rakasta jokaista ihmistä. "

        Annappa sinä sellainen Raamatun kohta tai kohtia, missä sanotaan että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä. Lueppa Raamattua tarkemmin, kyllä sieltä käy selkeästi ilmi keitä Jumala rakastaa, mutta Jumalan rakkaudesta puhuvia jakeita on n. 36 noin 36 000 jakeesta!

        Ja millaista Jumalan rakkaus on? Mitä sillä tarkoitat? Millä tavalla Jumala rakastaa? Miten, Kuinka ja Millä tavoin se näkyy? Eli mitä ihan käytännössä tarkoit sillä että Jumala rakastaisi kaikkia? Miten se rakkaus näkyy? Millaista se on?


        "Olen ymmärtänyt että Jeesus kuoli kaikkien puolesta?"

        - Niin kuolikin, eihän sitä ole kukaan kiistänyt?

        "Eikö Jumalan viha kohdistu vain syntiin,"

        - Miten Jumalan viha voisi kohdistua vain tekemiseen eikä sen tekijään? Syntien takia Jumala tuomitsee ihmiset eli syntien tekijät, ei Jumala voi rangaista tekemistä (asiaa, toimintaa), vaan tekijää joka on vastuussa teoistaan.

        "eikö jokainen voi tehdä parannusta?"

        - Voi, tulisi ja pitää tehdä, kukaan ei ole sanonut ettei voisi? Mutta kuinka moni tekee? Parannuksen teosta ei vain puhuta yhtään mitään ja sitä vähätellään. Sen sijaan ihmisille sanotaan vain "Jumala/Jeesus rakastaa sinua".


      • Rauhoituveli

        Sinä olet fundamentalisti. Sillä jos sinä toisia armahdat, sinut armahdetaan!


      • Rauhoituveli kirjoitti:

        Sinä olet fundamentalisti. Sillä jos sinä toisia armahdat, sinut armahdetaan!

        "Sinä olet fundamentalisti."

        Fundamentalisti? Millä perusteella? Siksikö että pidän Raamattua Jumalan Sanana?

        "Sillä jos sinä toisia armahdat, sinut armahdetaan!"

        - ???, sanoinko jotain armahtamisesta - armosta?


      • Rauhoituveli

        Sillä perusteella, että et näe raamatun ulkopuolelle ja kykene muodostamaan käsityksiä sen ohi, tai lukemaan rivien välistä.

        Armahtamisesta et puhunut mitään. Minä otin sen esille, koska siinä olisi usealle ihmiselle hyvä ohjenuora.


      • Anonyymi

        Totta eikä kristillisten Jumalalla ole siihen aihetta:
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa."

        Kristillisten vainoista sen verran tietoa, että heidän Kristillisten Kaikkivaltiasta Jeesusta vainottiin, ilmeisesti tapettavaksi jo ennen syntymää. Viisaat miehet johti harhaan vainoajat ja pelastivat Kaikkivaltiaan laittomuuden julmuuksilta.
        Ehkä uskomisen aiheellinen kristittyjen joulun vieton todellinen pakanallinen juhla.
        Matteuksen evankeliumi: 2:16 Silloin Herodes, nähtyään, että tietäjät olivat hänet pettäneet, vihastui kovin ja lähetti tappamaan kaikki poikalapset Beetlehemistä ja koko sen ympäristöstä, kaksivuotiaat ja nuoremmat, sen mukaan kuin hän oli aikaa tietäjiltä tarkoin tiedustellut."

        Kristittyjen historiaa nk miekkasivistyksen jne aikoina.
        Näihinkään laittomuuksiin ei kristillisten Kaikkivaltiaat ole kristittyä lähettänyt.
        Kuinka paljon ovat kristityt tappaneet ja tapattaneet laittomuuden Herralleen uhreja kokonaisuudessaan!!!

        Ristiretket Pyhälle Maalle
        Ensimmäinen ristiretki (1095–1099)
        Toinen ristiretki (1147–1149)
        Kolmas ristiretki (1187–1192)
        Neljäs ristiretki (1202–1204)
        Viides ristiretki (1217–1221)
        Kuudes ristiretki (1228–1229)
        Seitsemäs ristiretki (1248–1254)
        Kahdeksas ristiretki (1270)
        Yhdeksäs ristiretki (1271)
        Pohjoiset ristiretket
        Ristiretket vendejä vastaan (1100-luku)
        Ristiretket Baltiaan (1200-luku)
        Ristiretket Suomeen (1100- ja 1200-luku)
        Muut ristiretket
        Albigenssiristiretki (1209–1229)
        Lasten ristiretki (1212)


    • Norwicilainen

      Anna heille anteeksi koska he eivät tiedä mitä he tekevät.

    • miksisaaranauraa
      • Tuossa asia on todellakin suurimmaksi osaksi hyvin selitetty, mutta edelleenkään ei voi sanoa että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä jatkuvasti, sillä niin Raamattu ei sano. Raamattu selkeästi ilmoittaa että Jumala rakastaa vain omiaan. Tietysti Jumala VÄLITTÄÄ tietyllä tavoin kaikista luoduistaan ja haluaa, että kääntyisivät Hänen puoleensa ja pelastuisivat synneistään, mutta silti siitä että 'Jumala rakastaa syntistä', ei voi puhua, koska se on väärin, sillä niin Raamattu ei sano - eikä kehoita niin tekemään.


        "Pikakurssit" aiheeseen:
        https://www.youtube.com/watch?v=jlJB1UbHvvk
        https://www.youtube.com/watch?v=Gj9rbUiLGAI

        Ja evankelioimisesta:
        https://www.youtube.com/watch?v=mdXYeRZTrHY


      • Anonyymi
        George_L kirjoitti:

        Tuossa asia on todellakin suurimmaksi osaksi hyvin selitetty, mutta edelleenkään ei voi sanoa että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä jatkuvasti, sillä niin Raamattu ei sano. Raamattu selkeästi ilmoittaa että Jumala rakastaa vain omiaan. Tietysti Jumala VÄLITTÄÄ tietyllä tavoin kaikista luoduistaan ja haluaa, että kääntyisivät Hänen puoleensa ja pelastuisivat synneistään, mutta silti siitä että 'Jumala rakastaa syntistä', ei voi puhua, koska se on väärin, sillä niin Raamattu ei sano - eikä kehoita niin tekemään.


        "Pikakurssit" aiheeseen:
        https://www.youtube.com/watch?v=jlJB1UbHvvk
        https://www.youtube.com/watch?v=Gj9rbUiLGAI

        Ja evankelioimisesta:
        https://www.youtube.com/watch?v=mdXYeRZTrHY

        katso kohta Johanneksen evankeliumi 3:16.
        Löydät sanat ettei Yksikään joka häneen uskoo, ikinä hukkuisi.

        Roomalaiskirje 3:23 ja 6:23 antavat myös suuntaa miten löytää Jumalan luo.


    • miksisaaranauraa

      ..miksi Jeesus sitten pelasti minut, syntisen, ellei rakkaudesta? Toki myös valintansa perusteella, mutta syntisen silti! Myös uskossaoloaikanani olen rypenyt, ja Herra on pitänyt kiinni, vaikka synneistäni olen joutunutkin maksamaan ja kärsimään seuraukset. En usko että me ihmiset tässä pystytään vastaamaan aukottomasti Jumalan salaisuuksiin ..
      Armahdettu syntinen ..

      • miksisaaranauraa

        .. eihän toki ole tarkoitus elää synnissä, vaan elää pyhityselämää. Jumala katsoo sydämeen.
        Kumminkin Hän pelasti myös ryövärin ristiltä, syntisen, joka uskoi, ja se katsottiin hänelle vanhurskaudeksi ..
        Ole siunattu, brother (olettaisin että olet veli)


      • "..miksi Jeesus sitten pelasti minut, syntisen, ellei rakkaudesta? "

        - Miltä Jeesus sinut pelasti? Ja Jumala rakasti kerran koko maailmaa antamalla Poikansa ristille, mutta jokaisen on itse tehtävä henkilökohtainen valinta haluaako astua pelastusTIELLE ja tulla armahdetuksi, pelastus ei ole ainutkertainen tapahtuma vaan tie, myös sanonta 'kerran pelastettu, aina pelastettu' on valheellinen.


      • Seonvale

        Älä jauha paskaa.


    • Ehkä Jumalan viha Raamatussa on antropomorfismi, vähän niin kuin Jumalan sieraimetkin (Ps. 18:9). Jos näin ei ole, herää epäilys, onko Raamatun Jumala paras mahdollinen olio ja siis ylipäänsä Jumala (pyhän Anselmin ontologisen argumentin hengessä), sillä olio, joka ei vihaa, on parempi kuin olio, joka vihaa. Mitä muuta koko erityinen ilmoitus on kuin suuri antropomorfismi, joka saa lakipisteensä inkarnaatiossa, jossa Jumala kirjaimellisesti ja kouraantuntuvasti ottaa ihmisen muodon?

      • luostarilainen

        Anteeksi tyhmyyteni enkä viitsi tällä välillä tottelemattomalla kännykällä (yritti sotkea sähköpostianikin,enkä näin ollen pystynyt vastaamaan) etsiä sanaa antropoformismi. Was bedeutet das?


      • luostarikko

        Siis antropomorfismi?


      • luostarissayhäti

        Ok. Kävin googlaamassa.
        Jaahas ja akkukin taas ladattava. Kunpa pääsisin 10-sormijärjestelmäni ääreen.


    • kokemustaon

      Jumalan rakkaus läpäisee kaiken!
      Kyllä, juuri näin mutta raamatullinen Jumala on ihmisen ominaisuuksien summa. Jumala rakasta myös niitä joilla ei ole raamattua

      • niinhän.se.on

        Jumala on henki, ihminen on Hänen luomistekonsa.


      • "Jumala rakasta myös niitä joilla ei ole raamattua"

        Mitä tarkoitat sillä? Rakastaa miten, millä tavalla? Millaista se rakkaus on, ihan käytännössä?


      • kokemustaon

        Jumala ei kiellä epäonnistuneita, ainoastaan Rakastaa ja palkitsee onnistumisista.

        Jopa eläinten kouluttajat ovat oppineet johdattamaan palkinnoilla, vain itsekkyys ja pelko opettavat pelottelemalla ja rankaisulla.

        Jos sinulla hyvä George_L olisi aivan pieni lapsi et varmaankaan kieltämällä ja rankaisulla opettaisi mitään. (ainakin niin toivoisin) Paljon pienempi mutta äärettömän tärkeä lapsi ja hyvin oppimaton jokainen ihminen on Luojalleen.


    • klpo

      Jumala rakastaa teidät! Eli Jumala rakastaa teitä! Ja suurin käsky Jeesuksen mukaan:"Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimäistäsi niinkuin itseäsi!"

    • Saup_sitä

      Herra antoi,Herra otti,kitetty olkoon,mutta vaimolta saan aina pi**ua.

    • Anonyymi

      Tässä Herrojen Herran mielipide:
      Matteuksen mukaan:
      24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."
      25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1754
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      104
      1257
    3. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1134
    4. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1088
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1065
    6. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      57
      991
    7. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      873
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      55
      849
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      823
    10. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      814
    Aihe