Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kun riitaa ei sovita

AhdistaaJaHävettää

Meillä on mieheni kanssa ollut nyt ongelmia jo noin puoli vuotta. Ikään kuin jatkuva riitatilanne, jota ei saada koskaan sovittua. Kun yritän puhua, mies vain kysyy, että miksi keksin taas ongelmia. Silti käyttäytyy itsekin vihamielisesti jatkuvasti, eli jokin hänenkin mieltään painaa.

En saa häntä keskustelemaan aiheesta. Hän haluaisi vain jättää asian sikseen. hän on kuulemma onnellinen silloinkin, kun nukumme eri huoneissa eikä yhteistä aikaa ole. Kaverit täyttävätkin hänen vapaa-aikansa melko näppärästi. Minä sen sijaan olen hyvin paljon yksin kotona.

Tämä painaa mieltäni jatkuvasti ja olen alkanut itkeskellä ja menettää itsetuntoani niin, että esim. töihin meneminen on valtavan tuskaisaa. Kun sanoin miehelle, että olen surullinen ja kaipaan yhteistä aikaa, hän sanoi, että minun tunteeni ovat "vain minun tunteitani". Olin kai liian surkea otus sillä hetkellä. Tunsin itseni täysin arvottomaksi ja häpesin itkuani.

Mies ei suostu lähteä mihinkään parisuhdeterapiaan, sillä kaikki on hänen mielestään riittävän hyvin. Minä kuitenkin kaipaan seuraa ja läheisyyttä. Olen alkanut ajatella, etten halua enää olla naimisissa, sillä tämä on ollut elämäni surkeinta ja yksinäisintä aikaa.

En siis ole itkeskellyt täällä päivittäin ja vellonut itsesäälissä, vaan ihna normaalisti olen pystynyt vielä hoitamaan työt ja kavereitakin olen tavannut silloin tällöin - mikä on piristänyt valtavasti. Harmi vain, että kaikki kaverit viettävät illat yleensä omien perheidensä seurassa, joten kovin usein en heitä pysty tapaamaan.

6

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asidofilus

      Ootko kokeillut Actimelia? Actimel auttaa

    • Hei.

      Kerrot tilanteestanne, jossa suhteessa vallitsee jatkuva kärttyisyys tai selvittämättömien asioiden negatiivinen tunnelataus. Kirjoitat siitä, että olet lopen väsynyt tilanteeseen ja mitkään keskusteluyritykset eivät johda rakentavaan vuorovaikutukseen.

      Parisuhde vaatii kuitenkin vastavuoroisuutta. Jos kertyneitä asioita ei mitenkään sovita, se on vähän kuin liimaisi tapettia vaurioituneen seinän päälle: hetken voi näyttää kukkaiselta, mutta tapetti alkaa repeillä kuitenkin. Ensin pitää korjata, jotta voi uutta rakentaa päälle. Vaikuttaa siltä, että ammattimaisella avulla olisi nyt ehkä enemmän annettavaa teille.

      Sanoit, ettei miehesi suostu terapiaan.
      Mietin, että voisit vielä kerran ottaa asian puheeksi mahdollsimman hyvällä ja hänelle sopivalla hetkellä. Ajankohdan valitseminen on tärkeää myös sinun eli puheeksiottajan kannalta. Alitajunta voi valmistaa hetkeen, niin, ettei esim.provosoidu niin helposti. Jos rupeaa puhumaan tunnevyöryllä, ei pysty ehkä kontrolloimaan sanojaan vaan voi helposti alkaa haukkumista ja loukkaamista joka ei johda parempaan. Puheeksi ottamisen taito on vaikeaa. Pitää osata kertoa omista tunteistaan, ei tulkita ja syyttää toista. Voisitko aloittaa sanomalla jotain myönteistä, kuten, että olet kiintynyt häneen, suhde on sinulle merkittävä, mutta tahdot parempaa suhdetta ja läheisyyttä. Jos tilanne ei mitenkään lähde sujumaan, voit sanoa, ei uhkaavalla vaan ehdottavalla tavalla, ettet voi jatkaa näin vaan tarvitsette apua. Voit varata ensimmäisen kerran perheneuvontaan siten, että mies saa aikaa päättää tuleeko vai ei. Voit jatkaa siellä myös yksin, eihän toista voi pakottaa. Parisuhde perustuu vapaaehtoiseen liittymiseen ja sitoutumiseen.
      Viime kädessä, kaikkesi yritettyäsi päätät tietenkin itse sitoudutko jatkamaan parisuhdetta. Se on sinun oma valintasi puoleltasi. Sitä miettiessään kannattaa tietenkin pohtia, mitä erosta tai liiton jatkamisesta seuraa.

      Voimia tilanteenne selvittelyyn toivottaa
      Merja, diakoni

    • Liian_sitoutunut

      Hei.
      Miten voikin olla samanlaiset tunteet kuin minulla, meillä tosin enempi toisin päin. Olen siis mies, joka on saatu sitoutumaan parisuhteeseen aina uudelleen käyttäen minun heikkouksiani aseina ja velvoittaen tekemään asioita vedoten muiden miesten tekemisiin ja siihen, että en ole tehnyt niin kuin muut miehet.
      Ulospäin olen näyttänyt että kaikki on "normaalisti", pieniä erimielisyyksiä kuten kaikilla, mutta todellisuus on ollut aivan muuta.
      Vajaa parikymmentä yhteistä vuotta, aviossakin jo kymmenen.
      Koko suhteen ajan olen sanonut ja tuonut esille epäkohtaa että en saa riittävästi omaa aikaa kodin ulkopuolella ja että toisten ei ole niin helppo tutustua tai ystävystyä toisiin ihmisiin, vaan tarvitsevat enemmän aikaa tähän prosessiin. Puolisoni itse tutustuu helposti ihmisiin, tosin suhteen alussa oli aivan toisin, hän velvoitti olemaan koko ajan lähellä koska oli muka niin yksinäinen. Nyt huomaan että se oli vain sitä samaa sitouttamista mitä hän on tehnyt koko suhteen ajan. Käytetään omaa hetkellistä heikkoa tilannetta vahvistamaan suhdetta yksipuolisesti, oman edun näkökulmasta. Itsehän en ole saanut koskaan vastaavaa tukea, vaan minulle on sanottu hyvinkin rumasti, että omaa syytäni miksi en mene ja tutustu. Mutta kun haluaisi varata tähän aikaa, niin kummasti niitä tekemisiä ja velvollisuuksia aina silloin ilmaantuu ja vedotaan taas hänen jaksamiseen tai lasten uuvuttavuuteen. Kyllä, meillä on lapsiakin. Rakastan heitä ja haluan tarjota heille mahdollisimman hyvän perheeltä tulevan tuen, se vain on ollut ja on varsinkin nyt äärimmäisen vaikeaa.
      En rupea nyt purkamaan kaikkia asioita. Olemme käyneet ja käymme perheneuvolassa sekä omilla psykologeilla keskustelemassa, joissa puramme asioita. Ei se vaan ole helppoa kun pitäisi ajatella lasten parasta. Erokaan ei välttämättä ole hyvä koska sitten alkaa se lasten edestakaisin kuljettelu.
      Jos saisin palata ajassa taaksepäin tekisin kaiken toisin.

      • Selviikyllä

        Paljon samaa kuin meillä oli. Vaimo käytti jo kidutukselta muuta perhettä kohtaan tuntuvaa taktiikkaa etttä pyrki aina myöhään illalla aloittaan riidan. Minulle sopivalla hetkellä(siis lapsiperhe ja yö ei käy) ei löytynyt halua keskustella. Kaikki keskustelu oli muutenkin huutamista häneltä. En viitti avautua tarkemmin,tähän liittyy isoja asioita..
        Mutta siis lasten takia alistuin ja kestin. Kun eräskin ilta meni kokonaan hänen huutamiseen ja lapsien rääkkäämiseen ottamalla mukaan riitaan... Päätin sinä yönä että koska vaimo ei halua lähteä parisuhdeterapiaan,varaan aamulla ajan itselleni. Niin tein ja olisi pitänyt siloin valmistella. Nimittäin kaikki johti lopulta minun ja lasten lähtöön turvakotiin lastensuojelun ja kriisikeskuksen käskystä. Turvakodissa vietin lasten kanssa normaali arkea kysellen välillä haluavatko jutella jostain. Yöt laittelin sähköposteja eri tahoille eroon liittyen sekä hoitelin muita asioita.
        Turvakotiaikana oli meikäläisen historia täysin uusiksi lastensuojelun papereihin,samoin kuin persoona ja suhde lapsiin. Eikä asiaa auttanut se kun piti pitkään minua suhteessa juuri lasten kohtalolla uhkaillen, niin ymmärsin miten sen kans voi käydä ja luonnollisesti hermostuin. Mä pystyn vieläkin hakeen muististani lasun työntekijän ilmeen kun väitti että eivät olisi lapsilta kyselleet kumman luona turvallisempaa jne. Lapset muistaa ton kuitenkin... Tietty mä ymmärsin että nyt lasu on siirtynyt suojelemaan äitiä lasten sijaan, ha annoin tulla tunteeni ulos. Se lasu oli vaan niin ähäkutti-ilmettä kun kirjas jotain ylös.

        No,jaksa enempää.. Älä anna pois lasten oikeutta molempiin vanhempiin! Ikinä!


    • 0211

      Muisteleppa niitä asioita joihin miehessäsi aikoinaan ihastuit. Onko niitä samoja ominaisuuksia enää jäljellä? Miten itse? Muistatko vielä mihin hän sinussa ihastui? Jos mitään vanhaa ei ole jäljellä eikä sitä löydy, pitää suhde miettiä uudelleen.

      Vanha sanonta on: Nainen haluaa muuttaa miehen, mutta mies ei muutu. Mies haluaa että nainen ei muutu, mutta nainen muuttuu... Pitää yllättävän usein paikkansa.

    • ewelin_844

      voi luoja sun TILANNETTAS :( kuulostaa hyvin tutulta tarinalta... Meillä tänä viikonloppuna piti olla yhteistä aikaa mun miehen kanssa mutta mies tahallaan myöhästyi 2 tuntia perjantaisesta tapaamisesta... odotin yli 2 tuntia häntä keskustassa TURHAAN.
      Lauantain pidin itse mykkäkoulua.. Koko LAUANTAI-päivänä en pistänyt hänelle mitään viestiä, koska suututti se miten hän mua perjantaina kohteli.. mies on iältä 29, eli aikuinen on :D
      Sunnuntaina sitten näimme, kävimme kirpputorilla ja ostin kivan ruskeen huivin piristykseksi mulle... kun vitutti että hän tahallaan perjantaina odotutti mua pakkasessa 2 TUNTIA, SIIS PERKELE MITÄ KÄYTÖSTÄ TON IKÄSELTÄ.

      Nyt sunnuntaina kuvitelkaa hän 29-vuotiaana puhui äitinsä kanssa 40 min puhelimeen ja minä istuin hänen luonaan silleen että": kiva olla tässä yksin ja tuntea itsensä ulkopuoliseks tolloksi." No tästä 3 tuntia eteenpäin niin hän olikin jo siskonsa kanssa puhelimessa, juttelivat jostain siskonsa työasioista ja omistaan 30 minuutin ajan.
      Hän ei osaa ollenkaan OLLA IKÄÄNKUIN LÄSNÄ kun olen hänen asunnossaan.. EHKÄ minäkin alan toimimaan samalla tavalla, jos kuka tahansa tulee mun ASUNTOON sisään, en ole läsnä vaan soittelen vaikka terveydenhoitajalle sillä aikaa kun joku on luonani ja olen kuin vierasta luonani ei olisikaan :D
      Joo ja pahinta että mun nimi laitettiin miehen oveen tänään, mutta joudun kyllä toteamaan miehelle joku päivä tällä viikolla, (koska EN KESTÄ TÄTÄ SUHDETTA ENÄÄ OIKEESTI PÄIVÄÄKÄÄN) että nimen voi ottaa pois ovesta, soittaa vaan oman alueen huoltoyhtiöön ja otattaa sen mun sukunimen irti siitä ovesta. Ei se sen isompi homma ole.. EN VAAN ENÄÄ KESTÄ tuota hänen kohteluaan päivääkään.. en hhalua edes arvella millaista se YHTEISELÄMÄ sitten hänen luona olis jos kerran kun asutaan ERILLÄMME tää on näin mutkikasta koko ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe