Mikä lasketaan perheväkivallaksi??

Lukiolainen--

Miten määrittelisitte perheväkivallan? Otetaan vaikka esimerkiksi lapsen tukistaminen tai korvasta nykäseminen, kun lapsi ei tottele tai tekee väärin. Jotkut lapset ovat hyvin holtittomia ja sanomiset eivät tepsi. Voidaanko määritellä tukistamista tai korvasta nykäsemistä perheväkivallaksi??

25

1581

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jebbyjee

      lasta saa tukistaa.

    • Sanoja

      Riippuu tilanteesta.....Mutta jos se ei tottele ni miksi ei ?

    • Alanopiskelija

      Perheväkivallaksi ei luokitella tukistamista. Nykyajan lapset elävät pumpulissa ja heihin ei saisi edes vilkaista ilman että se luokitellaan väkivallaksi ja nykyajan lapsia höösätään liikaa tänä päivänä. Tukistaminen on mielestäni sallittua lapselle asiallisesti.

      • röhöyygh

        Sakko tulee tukistamisesta. Työläämmät tapaukset saavat olla


    • Toinenalanopiskelija

      Yhdyn alanopiskelijan mielipiteeseen.

    • Kyllä, myös tukistaminen on väkivaltaa. Siinä on myös sellainen piirre, että se aina lisää holtitonta käyttäytymistä joko samassa tai jossain toisessa muodossa, olipa lapsi millainen hyvänsä.

      Lisäksi kaikki käytös, mikä on väkivaltaa yhtä ihmisryhmää kohtaan (kuten aikuisia) on yhtä lailla väkivaltaa myös toista ihmisryhmää kohtaan (kuten lapsia).

      • isoisä70v

        Hölö hölö


    • Puput

      Tukistaminen ja korvasta nykäiseminen on perheväkivaltaa. Radikaaleja ja toisia satuttavia fyysisiä tai psyykkisiä keinoja ei saisi konflikti tilanteissa tai muissakaan käyttää.

    • Järkihoi

      Mielestäni puheen pitäisi olla riittävä keino hallita omaa lasta.

      Tottakai on tilanteita joissa lapsi ei kuuntele ja tekee mieli antaa korvapuusti tai nykäistä tukasta.

      Jos tukistaminen oikeasti sattuu , hiuksia lähtee, verta tulee, niin tietysti on kyse välivallasta. Sen verran pitää meillä jokaisella olla älliä päässä että osaamme erottaa sopivan ja sopimattoman vallankäytön.

      • mummu125

        Puheen pitäisi olla riittävä keino, vaan kun se ei aina ole.


    • Hei nimimerkki, Lukiolainen

      Kysyt mikä on perheväkivaltaa, onko tukistaminen tai korvasta vetäminen väkivaltaa. Jos aikuinen tai ainakin isompi ja fyysisesti vahvempi tuollaisen keinoin yrittää saada lapsen tottelemaan, se on vallankäyttöä. Mitä ajattelisit itse siitä, jos sinuun yritettäisiin vaikuttaa fyysisin keinoin? Joskus lasta voi joutua "pitämään kiinni" väkisin, mutta se on mielestäni eri juttu. Jotenkin kyllä kallistun siihen, että tukistaminen tai korvasta vetäminen on perheväkivaltaa, vaikka toki se voi olla "lievää", mutta sitä silti. Tilanteessa lapselle ehkä jää mieleen juuri se aikuisen fyysinen yliote, ei niinkään se asia tai tilanne missä se tapahtui. Ymmärrän kyllä, että toisinaan voi tilanne edetä nopeasti ja äkkipikaistuksissaan voi noihin keinoihin joutua, mutta ei se ole hyvä juttu.

      Pirkko-pappi

      • vaari.n.75v

        Muslimeilla on terveemmät ja maanläheiset ajattelutavat monessa asiassa. Olen jo kuitenkin liian vanha alkaakseni päntätä koraania. Uskomatonta, mutta jopa meilläkin, täydellisillä länsimaisilla ihmisillä olisi opittavaa vielä!


      • Voi.itku.mitä.ääliöitä

        Pirkko-pappi ihmettelee, miten oma vanhempi saisi käytää valtaa (hui!) lapseensa. Kaikki vallankäyttö perheissä ja yhteiskunnassa viime kädessä perustuu fyysisen voimankäytön uhkaan. Naiset vaan tapaavat ulkoistaa sen viranomaisille (vasemmisto) tai isälle (oikeisto - heillä on yleensä se mies perheessä).

        Ei lapsi ole mikään aivoton koira tai kissa, vaan hanelle "jää mieleen" hyvinkin, mistä rangaistus tuli.

        Menkääs nyt kommunistit tiehenne tästä ketjusta. Pirkko?


      • Hei nimimerkki, Voi.itku.mitä.ääliöitä
        Sanot, että kaikki vallankäyttä perheissä ja yhteiskunnassa perustuu fyysien voimankäytön uhkaan. Miksi pitää käyttää valtaa perheessä tai yhteiskunnassa? Kyllä parempi lopputulos saadaan, jos asiat voidaan hoitaa toisin, puhumalla. Ei voimankäytön uhka ole mitenkään hyvä lähtökohta elämässä. Tottakai pienten lasten kanssa on tilanteita, joissa hän ei vielä ymmärrä puhetta, keskustelua, ja aikuiset hoitavat tilanteen miten ne milloinkin on hoidettava, mutta en näe fyysista väkivaltaa mitenkään hyväksytyksi pienen lapsen kanssa.
        Pirkko-pappi


    • momentti

      Laki lapsen ruumiillisesta kurittamisesta tuli voimaan jo 30 vuotta sitten. Siihen kuuluu MYÔS tukistaminen, läimäytys, nipistäminen yms "pieni" muistuttaminen! Siis; periaatteessa rangaistavaa!
      Toinen asia taas on se, että mistä tulee tarve kajota lapseen? Olisikohan peilin ja itsetutkiskelun paikka? Vanha sanonta kun taito loppuu, alkaa väkivalta" pitää edelleenkin paikkansa!

      • 5yh4yh4yy

        Eli poliisi on taidoton aian kun jotuu käyttämään voimaa.


    • tuutuja

      Niinkuin jo moni edellä sanoikin, tukistaminen ja korvasta nykiminen on väkivaltaa, ja kiellettyä. Lakikin sen kertoo.
      Itse olen tähän aiheeseen työni puolesta palannut kerran toisensa jälkeen ja kohdannut vanhempia, jotka puhuvat fyysisen kurittamisen puolesta. Myös minua pienenä kuritettiin mm. tukistamalla, ja siihen aikaan se oli normaalia.
      Mietin kuitenkin aina sitä niin, että mitä lapsi siinä oppii? Oppiiko lapsi kivun kautta sen, miksi hänen tekonsa on ollut väärä, vai ennemminkin jättää seuraavan kerran ilkeyden tms. tekemättä fyysisen kurittamisen pelossa? Oppiiko lapsi lopulta pelkäämään kurittajaa ja tullaanko pisteeseen, jossa luottamus menetetään?
      Sanoisin jälkimmäisen vaihtoehdon olevan lähempänä totuutta, mikä voi monelle vanhemmalle riittää, jos lapsi näin rauhoittuu ja jättää huonot tapansa. Lapsi ei tässä kuitenkaan opi sitä tärkeintä, eli hän ei saa vastausta kysymykseen; miksi.
      Miksi jokin teko on väärin. Varmasti sitä ei voi lapselle selittää silloin, kun tämä ei ole valmis kuuntelemaan tai on liian nuori ymmärtämään. Tällöin kuitenkin kaikkien kannalta parempi olisi etsiä fyysisen kurittamisen tilalle rangaistus, joka tehoaa, mutta ei jätä psyykkisiä jälkiä. Esimerkiksi jäähypenkki tai aresti ovat edelleen tehokkaita. Ne vaativat toki vanhemmilta enemmän aikaa ja viitseliäisyyttä, päättäväisyyttäkin.

      • lopetettujatkumo

        Meillä vanhemmat käyttivät reipaasti ja asioita selvittämättä: remmiä, luudanvartta, risua, käten osuvalla huitasemista, tukistamista eri asteisena, äiti repi korvasta niin että veri valui, läiskäsi kämenellä yleisemmin pyllylle.
        Monesti sai selkäänsä siskosten tekemisistä tai tekemättä jättämistä.
        AINA vannoin, jos minulla joskus on lapsia minä en heitä hakaa. Jos eivät osaa usko tai tee, olkoot tekemättä osaammatta uskomatta. (Itse en saanut selkääni kuin väärin ymmäretystä työstä)


    • örgh

      Kovaääninen loputon huutaminen ja perättömät syyttelyt. Se on sanomattoman ahdistava tilanne, huuto ei pyytämällä lopu ja pakoreittiä ei ole. Silloin on lyötävä, monta kertaa on jopa ammuttu. Tilanteesta on päästävä pois.

      • järki.mukaan.asioissa

        Väitän, että ahdistumien ja paniikki yhdessä ja erikseen ovat ylivoimaisesti yleisin laukaisin väkivaltaiseen tekoon. Ei niinkään viha tai suuttus ja äkkipikaisuus. Kun toinen osapuoli alkaa ahdistua tai panikoida, tekee toinen osapuoli hyvin viisaasti, jos edes yrittää keskustella asiallisesti ja rauhallisesti.


    • Näin_meillä_kontulassa

      Yks skundi pudotti muijansa neljännen kerroksen parvekeelta pehmeäle nurmikolle, ihan vaan ämmää opettaakseen ja sai siitä linnatuomion, muka törkeästä pahoinpitelystä.
      Oppipahan muija ainaki oleen.

      • rörhöygh

        Oliko se Anna? Lähetän sille kaverille viilan kakussa


    • pistäävihaksituollainen

      pienempiään ei saa lyödä, tukistaa eikä repiä korvasta, ei piestä, ei antaa selkään, eikä edes henkisesti pahoinpidellä. Tämä on se perusasia joka jokaiselle lapselle opetetaan jo alle kouluikäisenä hiekkalaatikkoleikeissä.
      Jos tuota et ole oppinut, kasvatuksesi on mennyt päin persettä ja on kertauskurssin aika esim. perheneuvolassa tai lastensuojeluviranomaisten edessä.

      Jos et kykene asiallisesti lapsiasi hoitamaan, anna ne pois.
      Hyviä kasvatusvanhempia löytyy tästä maasta vaikka kuinka.

      • hg9p245

        Höpö höpö. Alaikäiset eivät todellakaan ole Nyky-Suomessa ilman valtaa ja voimaa. Siitä sinun kaltaisesi tekopyhät ovat pitäneet huolen. Oma kasvatuksesi on mennyt päin persettä.

        Varmasti haluaisit lapsen, se me ymmärretään. Vaikka edes sijoitusvanhempana.


    • 4t43t4

      Kyllä aikuisiakin kuritetaan jos ei osaa käytäytyä ei se poliisi porkanaa tarjoa kun aina vedotaan että eihän aikuisiakaan saa kurittaa tavoille no kyllä saa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2214
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1448
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1055
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe