voiko mies heittää ulos avopuolison viikossa

lakikirja

Olemme avoliitossa ja asume miehen nimissä olevassa talossa.Olemme asuneet 3 vuotta yhdessä ja minä maksan sähköt ja ruuat(sähkölämmitys).Meillä on yhteinen lapsi.Nyt mies sanoi minulle että minulla on tasan viikko kerätä kamssut ja lähteä.Onko minulla lähdettävä viikossa?Mitä laki sanoo tälläisissa tapauksissa?Meillä on ollut jo pari vuotta sellasta kissa hiiri tappelua että tämä ei tulla yllätyksenä.

22

5667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitäsaamitähaluaa

      Akka toi eropaperin kirjotettavaksi ,mihin laitoin nimeni,silloin tavarat oli 15minuutin päästä pihalla,poliisit kävi paikalla sanoivat vaan heitukalle,että heillä ei ole tässä mitään sanomista, minulle vaan sanoivat heitä ressupäälle..

      • oletentinen

        Kissa ja hiiri ei sovi yhteen. Ja joka omistaa talon siis entisen kotinne joka nyt taloksi on muuttunut kun siellä ei asu rakkaus.


    • niinseonrakkaus

      Sinä olet eronnut ja ei ole enää mitään tekemistä siinä kodissa kuin olet kutsumaton vieras silloin kun olet päättänyt erota. Sisään astuu uusi rakkaus jonka, hän kutsuu vieraana sisään ja asettuu asumaan hänen kanssaan rakkaudenliittoa. Teidän välillä on vain kylmä tunteeton yhteys joten, viisaasti tehty mieheltäsi.

    • vanhapoika-

      Jälkiviisasteluna sanon että mitäs lähdit asumaan susiparina. Pöljyys kostautuu.

    • Kuraatuleevaanniskaan

      Älä usko täällä oleviin vastauksiin, ota selvää mitkä ovat oikeutesi. Kun avoliitto on kestänyt tietyn ajan, se rinnastetaan suurelta osin avioliittoon (yhteinen lapsi ja talous). Toki osuutta talosta tuskin tulet saamaan.

      Tämä ei ole oikea paikka kysellä...tsemppiä saada jonkinlainen sopuratkaisu, vaikka ero tuleekin.

    • eihoppuilua

      Teillä on yhteinen lapsi. sen kotiolot on tärkein asia minkä sossu tai käräjäoikeus katsoo läpi. luulempa että mies joutuu tekeen käräjille virallisen häädön sinulle ja ottamaan kantaa missä lapsen koti on. Kun selkeesti sulla on esittää että maksat kulut ja nähtävästi sähkösopimus on sinun nimissä niin en kyllä ilman käräjien virallista häätöä asunosta lähtisi. Sinun on saatava virallinen häätö jotta saatte asunnon lapsen kanssa akuuttina sosiaaliapuna. Katkaisisin sinuna sähkösopimuksen samalta pv kun muutat pois talosta. että laskut ei tule perässä.
      Isä joutuu maksamaan myös elatustukea lapsestaan. Paljon asioita teillä kesken.

      • EttäSilleen

        "Isä joutuu maksamaan myös elatustukea lapsestaan."

        Riippuu nyt tietysti ihan siitä kumman luona lapsi tulee asumaan. Eihän se nyt ihan automaatio ole, että isä on aina elatusmaksun maksaja.


      • Ei_kaikki_tarvitse

        Ei ap välttämättä ole siinä tilanteessa, että tarvitsisi mitään sosiaaliapuasuntoa, vaan esimerkiksi vain lisää aikaa etsiä uusi asunto ihan normaaleja reittejä. Ihan ihmeellisiä tyyppejä täällä, kun ensimmäisenä tulee mieleen sosiaaliapu...


      • Anonyymi
        EttäSilleen kirjoitti:

        "Isä joutuu maksamaan myös elatustukea lapsestaan."

        Riippuu nyt tietysti ihan siitä kumman luona lapsi tulee asumaan. Eihän se nyt ihan automaatio ole, että isä on aina elatusmaksun maksaja.

        Juurikin näin , naiset ovat kyllä loisia


    • mekkk

      Jos on kirjoilla asunnossa ja yhteinen lapsi niin virallinen häätö pitää hommata tai riittävästi aikaa asunnon hommaamiseen ja mies maksaa elaritkin vielä päälle ja se siitä mutta 1-6 kuukautta on sipova aika asunnon etsimiseen.

      • ewfewffwwe

        Voihan se olla että nainen joutuu maksamaan ne elatusmaksut ei sitä etukäteen tiedä nykyään olla kato tasa-arvoisia eikä misään feminatsilassa kuten osa olettaa.


    • oikeuksia

      Kun sossuun otetaan yhteyttä se ei tarkoita että nainen olisi sossuasuntoa vailla. vaan että sossu voi nopeuttaa tuota käräjille asian vientiä ja muutenkin että asia etenee rivakasti - jos meinaan se uhka viikolla heittää ulos. edes sähkösopimusta jos on kummankin nimissä ei saa tällöin katki. mies voi tehdä kiusaa kehittelemällä laskutusta vaikka nainen ei enää asunnossa asukaan. kaikki yhteiset laskutukset poikki jos naisen on lähdettävä etuajassa.

      • lukutaito_si

        "Sinun on saatava virallinen häätö jotta saatte asunnon lapsen kanssa akuuttina sosiaaliapuna"

        Täs kirjoitettiin kyl asunnosta.


      • koditonna
        lukutaito_si kirjoitti:

        "Sinun on saatava virallinen häätö jotta saatte asunnon lapsen kanssa akuuttina sosiaaliapuna"

        Täs kirjoitettiin kyl asunnosta.

        Joo tää kiinostaa.En omista asuntoa.Mihin menen.Asuin miehen asunnossa 3 vuotta.Tuskin olen siltä mitään saamassa.


      • talorunoilija
        koditonna kirjoitti:

        Joo tää kiinostaa.En omista asuntoa.Mihin menen.Asuin miehen asunnossa 3 vuotta.Tuskin olen siltä mitään saamassa.

        Nykyään taitaa olla niin, ellei laki ole muuttunut. Kunta maksaa palliverot ja perii ne mieheltä. Mikäli miehellä omistusasunto, saattaa kunta vaatia sitä ulosmitattavaksi tai ainakin hukkaamiskieltoon.

        Elatusvelvollisuus kuitenkin kannattaa aina selvittää, vaikka mitään ei saisi, sillä jos mies ei maksa, se tietää hänelle 20 vuoden luottotietorekisteriä


    • 846512

      Tiesitkö että avoliitto on karrikoiden sanottuna ylipitkäksi menny yökylä. Ei sen kummempaa. On ihan omaa tyhmyyttäsi että olet maksanu hänen asumis kuluja. Kyllä hän voi sinut nakata ulos omasta asunnostaan. Nyt olet oppirahat maksanu. Ensi kerralla tiedät paremmin mitä olet tekemässä.

    • 8763542

      Sinut ehkä voi mutta ei lasta.

    • Ota selvää oikeuksistasi. Ketään ei voi laittaa pihalle omasta kodistaan viikossa ja lapset ovat vielä asia erikseen.

      • 1017

        Täsmälleen näin. Virallinen häätö pitää olla ennen kun toisen saa pihalle. Oli omistaja kuka hyvänsä. jos virallisesti kirjoilla on kys. osoitteessa.


    • uusiatuuliaa

      Tietysti mies voi tuoda uuden naisen myös taloon. Kyllähän sinä voit roikkua hyvinkin pitkään siellä asunnossa. Ketään ei voi noin vain pistää pellolle asunnosta. Luulisi olevan sinunkin kannalta paras ratkaisu etsiä uusi asunto mahdollisimman nopeasti. Vuokra-asunnon saa hyvinkin nopeasti erotilanteessa.

    • oviavoinna

      Onnea vaan kaiken maailman avo/avo/avoliitoille. Siinä on riskinsä, pitää tietää jo mennessään kenen katon alla asuu. Ei ainakaan oman katon alla. Kyllä se määrää, joka asunnon omistaa. Johan nimikin avoliitto sanoo, ettei ole mitään sopimuksia, vaan kaikki on avoinna, esimerkiksi ovi ulos.

    • Anonyymi

      Yhteinen lapsi ja yhteinen talous, sinulle kuuluu osasi yhdessä hankitusta omaisuudesta. Kipitähän ihan ekaks lakimiehen juttusille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      672
      5004
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2533
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2359
    6. 257
      1933
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe