Olen valmistunut sairaanhoitajaksi, mutta en pärjä

SHko

Niin ongelmani on se, että olen valmistunut sairaanhoitajaksi mutta en pärjää näin vastuullisessa ammatissa, kouluaikana se oli jo vaikeaa harjoittelut, teoriat, jne, mutta kävin kuitenkin kouluni kunnialla loppuun ja ehkä myös vähän muiden pakotuksesta. En tiedä voisinko nyt saada töitä vaikka päiväkodista tai jotain jossa kokisin pärjääväni? Se on melkein ainut missä luulen että olisin hyvä, ja tykkään siitä työstä, onhan se omalla tavallaan vastuullista, mutta ei kuitenkaan tarvitse osasta mitään laitteiden käyttöä, lääkkeiden vetoa ruiskuun, pistämistä jne.

Onko muilla kokemuksia samantyyppisestä tilanteesta ?

3

1390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Molli22.22

      Onhan niitä paljon sellaisia paikkoja jossa sairaanhoitaja jakaa vain lääkkeet dosenttien, joku perushoitaja varmaan auttaa sinua jos et pärjää. Olisit lukenut itsesi ennemmin sosionomiksi, heidän ei tarvitse osata juurikaan mitään ja saisit olla päiväkodissa lastentarhanopettajan statuksella pyyhkimässä pyllyjä koska esiopetusryhmässä et ole pätevä.

    • wiiney

      Valmistuin itse sairaanhoitajaksi vajaa vuosi sitten. Olen ollut aiemmin psykiatrialla, nykyään somaattisella osastolla. Psykalla kun ei juurikaan tarvinut näytteitä ottaa, ei i.v.-lääkityksiä ja injektioitakin oli vähän, niin voi että kun vaihdoin somatiikan puolelle. Olin ihan pelko perseessä ja oli niin epäammattimainen tunne: "En mä osaa näitä valmiiksi". Mutta otin sen asenteen että kysyin. Laitoin ensimmäistä lihaspistosta, pyysin kolleegaa tulemaan katsomaan vierestä teenkö sen oikein ja annoin valtuudet antaa palautetta. Oli tietty myös ihan uudet lääkeryhmät, joista en ollut kuullukaan. Vaativia omaisia, jotka kyselivät vaikeita asioita hoidosta mihin en tosiaan tiennyt niitä oikeita sanoja. Perehdyin. Otin selvää. Konsultoin kolleegoitani. Nyt pyyhkii hyvin, varmuutta on tullut paljon ja kun vertaan siihen pisteeseen mistä lähin, niin mietin kuinka paljon olen jo kehittynyt.

      Ei kukaan ole valmis samantien. Hemmetin viisaita kolleegoita on mullakin, mutta kokemuksella hekin ovat ammattitaitonsa saaneet. Nyt olen jo huomannut itse perehdyttävän uudempia työntekijöitä ja opiskelijoita.

      Kyllä se siitä, anna armoa itsellesi. Hyväksy se että et vedä vertoja kokeneiden kolleegoidesi ammattitaidolle. Hyväksy se! Uskalla sanoa ääneen jos jokin asia on epävarma, haluat varmistusta tai apua. Hyvä kolleega kyllä jeesaa, eri asia tietty jos sellaisia ei ole.

      Jos sitten jatkossakin on epävarma olo eikä kokemus tee varmemmaksi, niin voithan miettiä jotain erilaista työtä kuin nykyinen? Ei se sh joka paikassa piikittele :)

    • Palvelutalohyvääpäivää

      Hae töihin esim. vaikkapa johonkin vanhusten päivätoimintaan tai vaikkapa johonkin dementia ryhmäkotiin, missä on sen verran (fyysisesti) hyvässä kunnossa olevia asukkaita, että niitä ei siellä todellakaan tartte piikitellä i.v. Siellä teet kutakuinkin samoja työtehtäviä lähihoitajien kanssa. Vastuutahan sielläkin on sulla toki enemmän, mitä niillä lähihoitajilla ja oot sairaanhoitajana varmasti sielläkin esim. vuorovastaavana ja jos jotain sattuu, niin sultahan sit tietty tullaan ensisijaisesti kysyyn. Mut tuskin oot siellä ainoa sairaanhoitaja koko talossa ja rohkeasti vaan kysyt kollegoilta, jos et tiiä. Ja jos oot joskus yksin vuorossa ainoana sairaanhoitajana, niin etköhän sä pärjää! Kai nyt jotain on jäänyt kuitenkin korvan taakse koulun penkiltä! Ja mitään koneita et siellä joudu käyttään! Tommosissa paikoissa ei niitä ees oo! Siellä kun jotain sattuu, niin ne ei monesti ees happea pysty antaan, ku laitteita ei oo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      188
      2146
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1992
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      158
      1682
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe