Linkedin työnhaussa

liittyäkövaiei

Mikä on Linkedinin merkitys työnhaussa Suomessa? Jenkeissä se on ainakin tärkeä, mutta onko siitä mitään hyötyä Suomessa?

25

1114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RiippuuJaRoikkuu

      En tiedä muista aloista, mutta IT-alalla ainakin on tärkeä verkostoitumiseen.

      Itsellekin tarjottu kahta työpaikkaa Linkeditin kautta. Tosin kumpaankaan en tarttunut, koska nykyinen on niin hyvä.

      Linkedit on hyvä kanava silloin, jos referenssit on kunnossa, ja verkosto siellä suhteellisen suuri. Pitkään työttömänä olleelle, tai vastavalmistuneelle, jolla ei ole vielä verkostoja, niin hyöty ei ole mielestäni kovin suuri. Mutta kokeneelle paikanvaihtajalle se on ehdoton.

    • höpö_höpö_palvelu

      Täyttä p*** puhetta. En ole saanut ainuttakaan kontaktia linked-in:in kautta! Ainoa hakupalvelu, jota tulee käyttää on mol.fi, koska siellä on kaikki "päivän valoa" kestävät työpaikat listattuna.

      • SinulleVäärä

        Jos sinulla on Linkedissä verkostona vain samanlaisia kavereita, eli muita sellaisia, joilla ei ole yrityksissä mitään vaikutusmahdollisuuksia, niin ei varmasti tule mitään kyselyjä.

        Linkedin ei ole mikään Facebook, vaan ammattilaisten kohtauspaikka.

        Linkedissä pitää kiinnittää erityistä huomiota profiiliin, ja ennen kaikkea oikeisiin kontakteihin. Ja se ei todellakaan ole mikään varsinainen työnhakupalsta, vaan ammattilaisten kohtauspaikka. Mutta jos osaaminen on kohdallaan, ja verkosto laaja, ja monipuolinen, niin kyllä niitä kyselyjä tulee.


    • Linkedin-käyttäjä

      Olin eilen Monsterin järjestämässä tilaisuudessa, jossa opastettiin Somen käyttöön työnhaussa. Rekryfirmojen edustajat painottivat, että Linkedin -profiili kannattaa olla. He eivät välttämättä etsi/löydä sieltä sinua, mutta kun saavat hakemuksen, tsekkaavat heti Linkedin-profiilin. Siltä saa helpoimmin yleiskuvan ihmisestä.

      • anonyymi_netti

        Poistin linked-in profiilin, kun alkoi kyselemään yksityistietoja. Netissä kun esiinnytään perinteisesti salanimillä anonyymisti..


      • ffdfdf11

        linkedelnit on identiteettivarkaiden paratiiseja. kasvokuvat, nimet ja kaikki...


      • EiEnnenvanhaan

        "He eivät välttämättä etsi/löydä sieltä sinua, mutta kun saavat hakemuksen, tsekkaavat heti Linkedin-profiilin."

        Onkos laki muuttunut niin, että näin saa tehdä?


      • SoWhatWhat

        Laki kieltää Googlettamisen. Kyllä Linkedin ja Facebook profiilit ovat aivan julkisia, eikä mikään laki esta niitä työnhaussa katsomasta.

        Ja suurin osa työnantajista kyllä googlettavatkin hakijoita. Eihän sitä hakijalle tarvitse kertoa.
        Ja mikä rangaistus siitä tulee? Oletko kuullut, että joku olisi vetänyt työantajan moisesta oikeuteen?


      • kohtatyötön

        Kova on tosiaan nykyään painostus liittyä LinkedIniin. Jokaisessa työnhakutilaisuudessa kehotetaan siihen. En vain ymmärrä, mitä lisähyötyä siitä olisi työnantajalle (joka lainvastaisesti käy katsomassa profiilin), kun kerran samat asiat löytyvät CV:stäkin. Minä en halua mainostaa koko maailmalle työhistoriaani ja työttömyyttäni.


      • Joopajoo___
        SoWhatWhat kirjoitti:

        Laki kieltää Googlettamisen. Kyllä Linkedin ja Facebook profiilit ovat aivan julkisia, eikä mikään laki esta niitä työnhaussa katsomasta.

        Ja suurin osa työnantajista kyllä googlettavatkin hakijoita. Eihän sitä hakijalle tarvitse kertoa.
        Ja mikä rangaistus siitä tulee? Oletko kuullut, että joku olisi vetänyt työantajan moisesta oikeuteen?

        Huvittavinta on kun työnantajat sun muut Googlettavat ja minulla on monta nimikaimaa, onpa siellä joidenkin nimikaimojen koulutusaloja, työpaikkojen nimia ja yrityksiä. Tästä syystä tarjovat erityisesti minulle sen nimikaiman alaan liittyviä tehtäviä, vaikka minulla ei ole mitään tekemistä koko alan kanssa, itseasiassa inhoan alaa yli kaiken! Toisekseen jos pelkän CV:n kautta tulkitsevat minua niin saavat aivan väärän vaikutelman. Olen kouluttautunut käytännön pakon sanelemana aloille, joita inhoan yli kaiken ja jonka alan tehtäviä en tasan tarkkaan suostu tekemään ja kaiken lisäksi saavat minusta paljon tyhmemmän kuvan, vaikka käytännössä osaan ja tiedän paaaljon enemmän.
        Lisäksi tiedän tasan tarkkaan, että varsinkin valtion virkamiehet ja kunnan työpaikkojen ihmiset käyvät laittomasti katselemassa ja etsimässä kaikkea ja kaikkialta. Yllättävää kyllä, näillä ihmisillä ei ole tuskin mitään omantunnon tuskia tai sitten ovat vaan niin röyhkeitä. Pahin on valtio ja taas kunnan ihmiset ovat muuten vaan niin pösilöjä. Toisekseen eivät oikeasti tiedä minusta yhtään mitään faktaa, kaikki ovat vain heidän omassa päässään kuviteltuja "faktoja". Kertoo siis paljon enemmän työnantajasta kuin hakijasta.


    • vastavirtaantöitätehden

      Ei mitään merkitystä ainakaan NS duunarihommissa. Olen työpaikkaa vaihtanut neljä kertaa ja en edes ole missään Linkedin yms palveluissa. Ikää on 35 vuotta ja mun nimen kun kirjoittaa googleen ei edes löydä mitään:) Menee ajoissa ja raikkaana työhaastatteluun, reilu kädenpuristus ja kertoo mitä on aiemmin tehnyt niin aina on riittänyt työn saantiin. Tosin nykyään auttaa paljon kortit: ammattipätevyys, työturva, hygieniapassi yms.

    • valtiollinen_Työnhaku

      Mitään yksittäisten firmojen tuotteita ei tule käyttää työnhaussa. Varsinkaan ulkomaalaisten firmojen.. Tästä syystä linkedin on boikotissa.

    • 02i4012i40

      Taitaa olla suosiossa nuorien keskuudessa, mutta meneekö se kilpailullisuus tähän, kenellä on eniten kavereita linkedinissä ja facebookissa

    • ggdfgdfg

      Linkedin:ssä on niin monia puutteita, että en lähde niitä erikseen perkaamaan. Mutta jostain syystä se on de facto monella alalla merkittävä piirre ja sitä täytyy sietää.

      • uskomatonta_tämä

        Aika sietämätön juttu, jos työnantaja ei noudata lakia vaan uskoo netistä löytyviä tietoja, vrt. identiteettivarkaudet. Tiedän, että suomessakin on tällä hetkellä em. johdosta kymmeniä oikeusprosesseja.
        Joutuu siis julkaisemaan itsestään tietoja, joita ei halua julkisiksi, kuten työhistoria, koulutus ja lista ihmisistä jotka tuntee. Tämän muuten pitäisi kuulua jo henkilötietolain rekisteröinnin piiriin, mitä se ei tee koska kyseessä ulkomainen firma!
        Miten jokin laiton toiminta voi olla de facto alalla merkittävä piirre?


    • Kaa1qe

      Linkedin on tarkoitettu ns asiantuntijoille ja korkeakoulutetuille

      • vapaa_maa

        Ihan sama kenelle se on tarkoitettu. Jos työnhakija ei sitä käytä, niin turhaa on työnantajan voivotella asian perään! :)


    • AikamoistaTouhua

      LinkedIn:iin ei kannata luottaa, koska ihmiset näyttävät päivittävän sinne tietoja, jotka eivät pidä paikkaansa. Esim. koulutus on joillakin korkeampi mitä oikeasti ja työtehtävät paljon vaativampia mitä oikeasti ovat tehneet eli osa valehtelee siellä...olisiko kyseessä petos tms? Mikähän rangaistus tuollaisesta tulee, jos työnantaja päättää puuttua ja nostaa syytteen petoksesta?
      Kannattaa muistaa laittaa oikeat tiedot sinne.

    • Anonyymi

      Loin profiilin ensimmäistä kertaa 2015 ja sitten olen päivittänyt sitä. Siitä ei ole mitään hyötyä ollut. LinkedIn on ilmeisesti suunnattu johtajille, päälliköille, IT-alan ihmisille sekä somettajille sekä HR-ihmisille. En ole löytänyt ainuttakaan työpaikkaa linkedinin kautta. Ihmiset, joille lähetin viestiä ja joiden yhteystiedot sain työnhakukurssin kautta, eivät ole pitäneet minkäänlaista yhteyttä.

      Mitä olen huomannut, niin linkedinissä markkinoidaan omia saavutuksia ja tuotteita. Hyvin monet HR-ihmiset buustatakseen omaa työuraansa kirjoittelevat työnhakuun liittyviä juttuja, joista en ole saanut mitään uutta irti.

      Kävin rekrymessuilla Kaapelitehtaalla, jossa esitelmöi eräs - voisiko sanoa, että Suomen paras HR-ammattilainen ja yrittäjä, joka on kirjoittanut lukuisia kirjoja. Hänen näkökulmastaan oli apua.

      Varmaan kaikessa hiljaisuudessa poistan linkedin -profiilini, koska ihan turhaan kerron omasta kokemustani ja työhistoriastani siellä. Entiset työkaverit vain nauravat, eikö se onneton rassukka ole vieläkään saanut huippuduunia.

      • Anonyymi

        Vielä kommentoin, että en ole hakenut mitään huippuduuneja. Entiset työkaverit olivat todella kilpailuhenkisiä ja voin hyvin kuvitella, miten he säälivät minua. Mutta minulla tulee olemaan vielä hyvä ura edessäpäin. Opiskelen uuden ammatin.


      • Anonyymi

        Minulla on ollut LinkedIn-profiili useampia vuosia, mutta yhtään työpaikkaa ei ole vielä löytynyt.


    • Anonyymi

      Itse ollut opiskelijastatuksella ja kesät sitten kesätöissä. Vahvisti omia mielikuvia Linkedistä nämä kommentit.

      Tietty saatan toki työttömänä ehkä tehdä profiilin, jos ei työpaikkaa meinaa löytyä, niiku pieneks lisävauhdittajaks, mutta overall en ole suuria odotuksia ladannut Linkedia kohtaan.

    • Anonyymi

      Eihän siellä ole ollut kun 5 tietomurtoa jo. Sinne vaan kaikki kengännumerosta lähtien.

    • Anonyymi

      Miksi potentiaalisen työnantajan ja työntekijän tarvitsisi kommunikoida ylipäätään minkään verkkopalvelun kautta, kun voisivat kommunikoida suoraan toisilleen?

    • Anonyymi

      LinkedIn on uudempi someleikkipaikka kuin Facebook. Moni hylännyt Facen ja nyt tuolla somettamassa. Työn saannin kannalta niin ja näin...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe