Onko lapsissakin uutuudenviehätys joka laskee?

timoeioooikeanimi

Tuli vain mieleen tässä kun pimeässä kävin lenkillä ja näin kun nainen työnsi lastenkärryjä suojatien yli sen kummemmin hidastelematta. Kaikki sujui siis hyvin ja autoilija pysähty niinkuin pitikin, mutta pisti vaan mietityttämään kuinka itsestään selvänä kyseinen henkilö piti sitä, että se auto pysähtyy. Ei ole itsellä lapsia, mutta luulisi että ne olisivat minulle kaikki kaikessa ja odottaisin, että näen selvästi auton hiljentävän vauhtia ennekuin ylitän.

Eli kysymys kuuluukin onko lapsissa se uutuudenviehätys kuten esim kahvinkeitin, jonka ostin ja puhdistin sen joka kerran jälkeen sen kaksi viikkoa ja sitten ei enään kiinostanut.

8

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suojatie-erkki

      Ei, tuo nainen on vaan käyttäytynyt liikenteessä samalla tavoin koko ikänsä.

      • suojatie-erkki

        Itte teen aina kuten aloittajakin. Lapsen turvallisuus on priority number #1!


    • eilapsiakiitos

      Kyllä nykyään tuntuu olevan. Pentuja hankitaan kun on kuultu kavereiden (valheellisia) juttuja miten ihania ne on ja miten ne rikastuttaa elämää. Sitten kun oma on saatu ja arki alkanut, niin huomataan missä suossa ollaan.
      Naisilla ystävättärien painostus myös vaikuttaa lasten hankintaa.

      • kolmell

        Höpö höpö.
        Ehkä turha kommentoida mitään, lapsettomista kun osa tuntuu olevan niin täynnä uhoa oman valintansa paremmuudesta että.. no eiköhän suurin osa minun ikääni mennessä viisastu, vanhemmuus se paras elämänkoulu muuten on!


      • Eipidäpaikkaansa

        Minusta koulutus ja työnteko (kokemusta monilta eri aloilta) on kaikkein parasta elämänkoulua.

        Niitä joilla on vain pelkkä vanhemmuus ovat useimmiten jääneet itsekkin aivan lapsentasolle.

        Hyviä esimerkkejä olen nähnyt missä kuuskymppinen elämänkoulunaan vain vanhemmuus on ollut tyhmempi ja lapsellisempi kuin nuori.


      • dpiopokr
        Eipidäpaikkaansa kirjoitti:

        Minusta koulutus ja työnteko (kokemusta monilta eri aloilta) on kaikkein parasta elämänkoulua.

        Niitä joilla on vain pelkkä vanhemmuus ovat useimmiten jääneet itsekkin aivan lapsentasolle.

        Hyviä esimerkkejä olen nähnyt missä kuuskymppinen elämänkoulunaan vain vanhemmuus on ollut tyhmempi ja lapsellisempi kuin nuori.

        Nämä kaksi asiaahan eivät mitenkään liity toisiinsa, eivätkä ole toisiaan poissulkevia. Monilla korkeasti koulutetuilla on lapsia, ja matalasti koulutetuissa on lapsettomia. Ne asiat jotka oppivat koulunpenkillä, ovat hyvin erilaisia, kuin ne mitä oppii vanhemmuudessa. Vanhempana oppii kärsivällisyyttä, äärimmäistä rakastamista, sitoutumista, epäitsekkyyttä, nauttimaan elämän pienistä iloista jne. Näitä asioita ei opi koulussa. Toisaalta, vanhempana ei opi filosofiaa, taloustieteitä, politiikkaa jne...

        Se että missä määrin kukakin on kyvykäs oppimaan joko koulunpenkillä tai vanhempana, vaihtelee kovastikin. Jotkut ihmiset oppivat helposti ns. kovia faktoja, mutte edes vanhempana ollessaan eivät opi pehmeämpiä ja tunteisiin vetoavia taitoja. Toisilla asia on päinvastoin. Osa oppii molemmat tärkeät elementit elämstä suhteellisen vaivattomasti.


    • Ei ainakaan itsellä ole uutuudenviehätys kadonnut, kaiken aikaa opin jotain uutta lapsista ja itsestäni. Minusta tämä on todella antoisaa ja kasvattavaa, huomata omat rajallisuutensa ja pyrkiä kehittymään äitinä ja ihmisenä. Tottakai on niitä väsy päiviä miellä kaikilla, lapsillakin kun ei ole skrappina ja vähän kaikki tökkii. Se on vaan inhimillistä, vaikka siitäkin joskus itseään soimaa ettei aina jaksa olla pelkkää hymyä ja iloista pulinaa.

      Autotielle nyt ei kuitenkaan syöksytä huonoinakaan päivinä, sen verran opittu varomaan muita, kun muista ei voi mennä takuuseen että ne osaa varoa. ;)

      Jospa tuo äiti esimerkissäsi oli väsynyt ja kulki toinen silmä ummessa. Ei ehkä aina kuitenkaan toimi samoin tai sitten ei osaa vaan varoa, kun on tuurilla selvinnyt ennekin.

    • itsekästäkö

      Kaikki ei vaan tarvitse lapsia elämäänsä "sulostuttamaan". Eikä eläimiä. Jotkut nauttivat yhtä paljon ihan erilaisista asioista. Makuasioista ei fiksut kiistele.
      Sehän vasta olisi epäitsekästä tehdä jotain sellaista mistä ei pidä, mutta harvapa tekee, eikä siinä ole mitään järkeäkään jos puhutaan lasten hankkimisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      172
      7089
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4152
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1624
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe