Sepram lopetusoireet

Valoonpäin

Hei, olen käyttänyt kyseistä lääkettä 11v annoksella 20-40mg ja nyt viimeiset 4kk 10mg, nyt ollut kuusi päivää vallan ilman, mutta olo on ikävä, suu Kuin santapaperia, sydän aivan sekaisin, yöt menee valvomassa, torkahtelen, mutta säpsähdän monta kertaa yössä todella kamaliin todentuntuisiin painajaisiin, lisäksi on joko kamala hiki tai sitten järjettömän kylmä.
Käytin lääkettä kauan, liian kauan, nyt olisi hyvä hetki sinällään ihan todella päästä siitä eroon, mutta olisiko jollain kertoa mitä mulla ehkä odotettavissa, joku sellainen joka käynyt samoja asioita läpi?
Mitä jossei nää oireet mee lainkaan ohi, kidutanko itseäni turhaan?
Siihen ansaan en mene, ainakaan vielä että nämä oireet johtuvat vain siitä etten vaan pärjää ilman lääkettä, kyllä nää on vieroitusoireita.
Kiitos jos joku jaksaa jakaa oman tarinansa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NapitNaulaan

      Tunnettuja vieroitusoireita koet. Voi kestää viikoista useisiin kuukausiin. Älä nyt ainakaan ensimmäiseen vuoteen luovuta. Mielummin odottele kaksi vuotta ja katso miten pärjäät. Jos olet saanut pysyvän aivovaurion käytöstä, se voitanee arvioida noin pitkän käytön jälkeen vasta pari vuotta lopettamisesta.

      Allaolevilta vertaistukisivustoilta saat kohtalotovereiden tuen lisäksi vieroitusohjeita, kokemusasiantuntijuutta, linkkejä ja niin edelleen. Suosittelen tutustumaan.

      Tips for tapering off Celexa (citalopram)
      http://survivingantidepressants.org/index.php?/topic/2023-tips-for-tapering-off-celexa-citalopram/

      http://www.recovery-road.org/

    • Vierottuja2

      Kyllä ne ohi menee, Monestikin aloitetaan lääke uudestaan, koska vieoritusoireet yleistetään masennuksen paluuseen. Itsellä pahimmat viekkarit loppu 1kk sisään, vaikka aivosäpsyjä tulee vielä. Tunteet heittää persettä 1kk ajan ja niitä täytyy sietää. Toki riipuu ihmisestä.

      Kannabis auttaa ssri viekkareihin. mutta saattaa pahentaa oloja, jos ei sovi. Testaa, ellet ole jo. Itse otin pahimana aikana iltaisin, mutta toisaalta lisää ahdistusta/masennusta. Jokaisella toimii yksilöllisesti. Toki jos toimii niin siitä saattaa tulla tapa, eli omat riksinsä jos on addiktoituva henkilö.


      Itse olen saanut todella paljon apua seuraaavasta koktailista:

      - Mieti mikä sinun elämässä on oikeasti epäkunnossa, onko sosiaaliset piirit kunnossa, liikaa kiirettä, stressi jne jne. Ala pikkuhiljaa kirjaan ylös ja tekemään muutoksia niin pikkuhiljaa oppii uusia lähestymistapoja ongelmiin ja ongelmat ei saa niin isoa merkitystä. Itse olen herkkä mies niin se pitää vaan hyväksyä.
      -Lämpimät suihkut useasti päivässä, auttaa viekkareihin. Ja jotain kivaa tekemistä niin ajatukset ei pyöri olojen ympärillä.
      - Tunti kevyttä ulkoilua vähintään päivässä.
      -Ruokavalioremontti, eli monipuolisesti, ruokaa, kasviksia ja hedelmiä.

      -Aamuisin Berocca, Magnesiumsitraaatti, E-epa(itsellä tolosen epat toimii parhaiten, vaikka vastustan markkinamiehen puhetta)
      -Iltapäivästä toinen e-epa, magnesium ja L-tryptofaania 0.5g
      -Illasta L-tryptofaania 0.5g ja itsellä Melatoniini käytössä.

      Itse enemmänkin ahdistuja niin tuo epa ja tryptofaani vienyt terän pois ahdistuksesta ja muutenkin päivät tasaisempia. Olen itse vetänyt yleisimmät ssri lääkkeet, joista on ollut vain haittaa. Tuolla kokataililla parissa päivässä huomasin olon tasoittuva, ei ollut niin syvällä ja toivoton olo. Ei tuo mikään ihmekoktaili ole ja vaatii paljon sisäistä työtä, että huomaa mikä omassa elämässä mättää. Itselle toiminut varsin hyvin ja mikä parasta tunnen taas ja haistan ulkoilman kauneuden :-)

      Voimia sulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe