Löytyskö pyöree lamppuista?

fialaen

Oisko kellään pyöree lamppuista Ladaa ? Entisöitäväksi.Moni nauraa varmaan mut tosissaan ollaan.Pakolaisia tullut sallaan vanhoilla neukku autoilla oisko siellä?

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exitäautoilija

      Eihän sille kukaan naura, ihan hyvä entisöintikohde, itsekin haluaisin sellaisen vanhojen aikojen muistoksi, mutta se laiskuus.... moneen muuhun autoon nähden toki helppo entisöitävä.
      Etsi vain hyvä rekisterissä oleva suomiauto, suuri osa valitettavasti matkusti takaisin kotiin -90luvulla, niitä nyt rajantakaa tulleita ei täällä saa kilpiin vaikka joskus tulisivatkin myyntiin, varaosa-autoiksihan ne myytäisiinkin.

      • itäautoillakinajanut

        Hakusessaan on hyvä nappisilmä Lada, mutta hyvällä tuurilla voit sellaisen löytää jonkun perikunnan nurkista vanhan papan jäämistöä. Vaan hyvä kohde entisöidä, tarvike osia saa vielä hyvin ja autopurkamoilta löytyy kohtuullisesti osia. Harmittaa hiukan itseäkin, kun tuli aikoinaan myytyä kaikki Ladat pois, joita minullakin ehti olemaan n. 60kpl vuosien varrella.
        Tuossa Konelan mainos v. 1977 http://aijaa.com/ucJiow


    • jfjfhjfhhjfdg

      Seutukunnalla ei tuolloin 1977 ollut yhtäkään ladaa.Isot Datsunit sekä Mazdaa ja Ford Taunusta.Paremmat virat niin Volvoa ja vähemmän Saabbia ja mersulla ei kehdannut ajaa kuin taksikuskit tai kylän puheet.

      • Lujaalaatua

        Missä noin junttiseutua on ollut, että ei Ladan päälle mitään ymmärretty? Täällä oli niin varakasta porukkaa, että autoilla ei ollut merkitystä, niin Lada otettiin heti halpana autona suosiolla vastaan, väri vaan valkattiin sinisenä. Porvarit ajoi sinisellä Ladalla, komukat punaisella. Olihan ne pakolliset Taunukset ja Opel Kadetit joillakin kaulusköyhillä opettajilla, kanttorilla oli Toyota Crown, mutta vaihtoi aika pian sen Ladaan.
        Halpahan se Lada oli laatuunsa nähden ja kestävä.


    • KONSTAAPELKI

      onks ees 1500s mallia enää olemassa

    • Laduskaa

      Parikymmentä vuotta sitten erään kosteahkon saunaillan päätteeksi ja osaksi sen aikana (en niin tarkkaan muista tapahtumaa) "ostin" kaveriltani parisataa tuhatta ajetun Lada 1500 S merkkisen kulkineen KOSSUPULLOLLA!!!
      Aamulla tutkiskelin taskussani olevaa esiluovutuskirjaa joka oli laadittu veikkauskupongille parin mukana olleen todistajan nimikirjoituksellaan varmentamana... Soitin kaverille varmistaakseni sen aitouden joka ilmoitti että hae autosi pois. Palautusoikeutta sillä ei ole.
      Esittelin arvopaperin myös vaimolleni joka kommentoi jotain mitä ei voi tähän kirjoittaa...
      Lähdimme kuitenkin mamman kanssa kävellen parin korttelin päässä olevaan osoitteeseen oikea luovarikaavake mukanamme saattaaksemme kaupan loppuun.
      Otimme talon isännän kanssa vaimojemme riemuksi vielä parit loiventavat edellisenä iltana maksuvälineenä käytetystä "tuotteesta"rouvien siivotessa sillä aikaa Ladaa entisten omistajien omaisuudesta.
      Jo selvästi leppynyt vaimoni tietenkin istui kuskin paikalle ja koeajo/kotimatka saattoi alkaa pidemmän kaavan mukaan.
      Kotipihalla totesimme että enää halvemmalla ei varmaan voi saada näin kelvollista autoa. Pihallamme oli pari muutakin autoa mutta mamma ilmoitti, että hän ottaa Ladan työmatkoilleen heti maanantaista alkaen, ja niin tapahtui.
      Auto oli meillä varmaan 2-3 vuotta eikä siinä ollut mitään ihmeempää normaaliin huoltoon liittyviä korjauksia lukuunottamatta.
      Erään tapahtuman aikana luulin että nyt on Lada tullut tiensä päähän, mamma lähti marjastusreissulle eräänä helteisenä elokuun päivänä ja palasi takaisin jo puolen tunnin kuluttua ilmoittaen että kojelautaan oli syttynyt joku punainen lamppu 10 kilsan ajon jälkeen. Menin pihalle ja huomasin konepellin avaamisen jälkeen ettei tuulettimen remmiä ollut enää olemassakaan ja moottori oli niin kuuma että kun kiehuvaa pakkasnestettä roiskahti moottorin päälle niin se sihahti kuin saunan kiuas!
      Mietin remmiä asentaessani että taitaa olla turha toimenpide, sillä olihan autolla ajettu ilman remmiä yli 10 kilsaa kesäkelillä mutta koeajon jälkeen totesin että se toimi kuten ennenkin!!!
      Ei voi muuta sanoa kuin että tässä autossa oli hinta/laatusuhde kohdallaan.

      Myöhemmin anoppi lunasti vielä Ladan meiltä itselleen marjastus ja mökkireissuilleen pienellä voitolla: venäläisellä Vodkapullolla koska saman maan tuotteesta oltiin kauppaa tekemässä. Paljon myöhemmin anoppi myi sen vielä ryssille jotka olivat sen pihasta bonganneet ja tulivat oven taakse tinkaamaan, parisataa markkaa oli hinnaksi sovittu eli reilusti tuli voittoa siinäkin kaupassa.
      Kaiken huipuksi vielä näin saman vihreän Ladan Vaalimaan tullin parkkipaikalla odottelemassa kotiin pääsyä muiden samanlaistaen joukossa. Tunnistin auton harmaalla Ferrexillä tehdyitä merkeistä jotka olin itse siihen aikanaan maalaillut.
      Ladoja oli meillä ja anopillakin sen jälkeen ja ne toimivat yleensä niin kuin pitikin ja ehkä jopa varmemmin kuin nämä nykyajan elektroniikka "härpäkkeet".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe