Sähkökitaran rakentaminen ja mitä olen oppinut.

hannu94

1.Opittu asia on sähkökitaran valmistus ei ole taloudellisesti järkevää.
2.sähkökitaran valmistus kokonaan itse on älytön idea??Miksi??Koska kiinalainen myy ihan saamarin hviä mahonki runkoisia aihioita 80 eurolla kaula sovitettu mikki kotelot ja mikin paikat jyrsitty kaikki tarvittavat maskit valmiina kun itse rakentamalla pelkkä lankku maksaa 70 euroa.
3.Tähän mennessä palanut projektiin talla 385 euroa.Mikit 278 euroa lankku 77 euroa kaulapuut 30 euroa yläjyrsin 128 ekee alajyrsin 100 työkaluja sahoja raspeja ym 250 ekee lakat maalit ym luultavasti 100 ekee.
4.tuolla rahalla saisin jo e baystä gibson sg reisuen 1250.
Yhteen vetona toteaisin että hullun hommaa tämä on ihan kivaa jos sinulla sattuu olemaan täydellisesti varustettu puutyö verstas erikois työkaluineen muuten ihan saatanan huono ja kallis homma.Projekti kuitenkin jatkuu ja rahaa tulee palamaan viellä paljon.

27

2422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SArtesaa

      Hmm... joo, en ihan täysin allekirjoita tuota sun kokemusta.

      Hintaa pitää verrata siihen lopputulokseen eli jos sen käsityön tuloksena syntyy soitin, joka on aivan helvetin hyvä jokasuhteessa, soi taivaallisen hyvin, pitää vireensä ja on nätti kuin mikä etc. niin se on siinä eikä silloin esim 2000 € ole hinta eikä mikään jos kitaran ns. todellinen arvo on vaikkapa käsityön tuloksena 8000 € arvoinen rahallisesti.

      Toki työvälineet, materiaalit ym. maksaa mutta ite en kyllä lähtis tekemään käsityönä silleen, että ostaa jotain valmista Kiinan bodyä, joka on jyrsitty valmiiksi vaan itse työstämällä hyvästä puusta (oli se puu sitten mahonkia tai leppää, vaahteraa jne.).

      Kitarasta kun saa oikeasti paljon paremman omalla työstämisellä kuin jostain Kiinan valmisbodystä, jonka puu ei välttämättä ole sitä parasta soitinpuuta vaikka vaikuttaiskin "hyvältä mahongilta". Puiden valinnassa on hyvä olla tarkkana ja valmis bodyissa ei niitä puita enää sitten valikoida vaan on tyydyttävä siihen mitä se on.

      Mutta jokainen tekee sen mitä itse pitää parhaimpana tapana eikä se ole suinkaan väärin, myös jonkin asian hyvyys tai se mihinkä sen suhteuttaa on hyvinkin erillainen kuin myös miltä se soitin kuullostaa.

      Tärkeintä on se eri tekijöiden ja asioiden summa, joka kitara on kun se viimein valmistuu ja jos se täyttää soittajan unelman kaikkine tarpeineen niin kyseessä on "helmi", jonka hintaa on vaikea määritellä edes rahassa.

      Vaikka olenkin joissain kohtia eri linjoilla niin sun kirjoituksesi oli mielestäni hyvä :D

    • hannu94

      Kitara projecti edistyy pody ja kaula on raaka muodoissa ja puuksi valikoitui bubinga tämä puu on kaunis mutta painava eli bodylle tulee standardi sg:n mitoilla painoa 12 kiloa kun sg mahongista painaa 6-7 kiloa koko kitara.Puut maksoivat 80 euroa ja kokonais painoksi tulee ehkä 16-18 kiloa eli ei mikään keijukaisten soitin.Projecti jatkuu.

    • tacktack

      Kuten sanottu. Hullun hommaa. Jos joku kuvittelee että nimettömän kitaranrakentajan tuotoksesta saisi 8000egee, niin kannattaa herätä ja päästää kissa ulos.
      Toki itse rakentamalla oppii kitaroista paljon. Kuten nyt esimerkiksi sen että muutaman kerran keikkailu 18 kiloa painavan skeban kanssa saa aikaan skolioosin. Tuskin oikeitten kitanrakentajien alkupään tuotokset mitään huippuja olleet. Mutta ammattimiehet on ammattimiehiä joka asiassa.
      Noi soitipuu hommat on myös ihan henkimaailman asioita loppujen lopuksi. Kun mikin signaali ohjataan kymmenen efektin ja vahvistimen läpi on aivan sama vaikka kitara oli tehty naapurin kissan karvoista.
      Mutta on hienoa että joku vielä jaksaa yrittää ja itse väsäillä jotain. Kohta kinukit tekee varmaan harrastuksetkin meidän puolesta ja halvalla!

      • ArtPepper

        Heh, aloittaja taitaa pistää vähän omiaan soittimen painon suhteen, mutta noinhan se on. Itse tekemällä on vaikea kilpailla hinnassa kiinalaisten kanssa, mutta toisaalta voi kyhätä sellaisen soittimen mitä ei välttämättä valmiina saa.


      • SArtesaa

        No, siinä 8000 egee maksavasta puhuttaessa en kyllä tarkoittanut mitään nimettömän harrastelijan tekemää vähempi laatusta kitaraa vaan todellakin laadukasta soitinta ja toki hinta oli vain esimerkki-tyylinen.

        Jos kitaroista tykkää ja niitä haluaa rakentaa niin tekemällä oppii ja samalla oppii siitä kitaran sielunelämästä, toki kaikki eivät osaa eivätkä opi eikä kaikkia edes kiinnosta muu kuin soittaminen.

        Taitavan kitarantekijän kitara on aina laadukas ja jos se kitara on laadukas niin aivan sama onko sen tehnyt nimekäs mestari tai tuntematon tekijä, laadukkaalle kitaralle voidaan määritellä jokin hinta ja hintahan voi ja pitääkin kuvastaa laatua ja soittimen tasoa.


      • PuSe
        SArtesaa kirjoitti:

        No, siinä 8000 egee maksavasta puhuttaessa en kyllä tarkoittanut mitään nimettömän harrastelijan tekemää vähempi laatusta kitaraa vaan todellakin laadukasta soitinta ja toki hinta oli vain esimerkki-tyylinen.

        Jos kitaroista tykkää ja niitä haluaa rakentaa niin tekemällä oppii ja samalla oppii siitä kitaran sielunelämästä, toki kaikki eivät osaa eivätkä opi eikä kaikkia edes kiinnosta muu kuin soittaminen.

        Taitavan kitarantekijän kitara on aina laadukas ja jos se kitara on laadukas niin aivan sama onko sen tehnyt nimekäs mestari tai tuntematon tekijä, laadukkaalle kitaralle voidaan määritellä jokin hinta ja hintahan voi ja pitääkin kuvastaa laatua ja soittimen tasoa.

        Voidaan määritellä hinta mutta sen myyntihinnan sanelee vai kysynnän ja tarjonnan laki. Muu on toiveajattelua eikä toteudu tässä maailmassa.


    • NoJuust

      En tiedä, mutta aika kalliit osatkin oot hommannu, jos esim. tallasta maksaa 385?

      Haastavinta lankkukitaran rakentamisessa on varmaankin se kaulan teko ja kun se kaula on melkeinpä se oleellisin asia(ainakin itselle), että miellyttääkö kitara vai ei. Voishan sitä ostaa hyvän kaulan ja kyhätä loput ite, muttakun ne hyvät valmiit kaulat tahtoo olla kalliita

      Siksi ostan yleensä suosiolla kitarat valmiiksi koottuna. Tulihan se kitara itsekin joskus pykättyä peruskoulussa käsityötunnilla, mutta kyllä sillä ei paljon viittiny soitella, kun sai osien hinnalla halpis-kitaran, joka oli loppuen lopuksi paljon parempi soittaa...

    • tacktack

      Taitavan kitarantekijän tekeleet eivät ole aina automaattisesti laadukkaita. Ei Stradivariuskaan ihan aina huippuviuluja tehnyt. Jossakin vaiheessa, jos kitarantrekijä on saanut vähän nimeä, hommaan leipiintyy. Isot sarjat vie mielenkiinnon hommasta ja verottaja vie loput. Hyvät materiaalit, osat, mikit eivät takaa mitään hyvästä lopputuloksesta. Vuosien kokemus, tietämys eri materiaalien käyttäytymisestä ja tietty hullu kokeilunhalu saa joskus aikaan mestariteoksia. Paino on sanalla joskus.
      Jos itse mielenhäiriössä lähtisin tekemään sähkistä, pitäisin asiat simppeleinä. Leppäbody, vaahtera kaula, Di Marzio mikit, kohtalaiset raudat ja potikat Uraltonesta. Ehkäpä jollakin 500-800egellä saisi jotakin pihinää kuulumaan.
      Tai sitten ei.

    • pölöjäpuuhaa

      Niin, ja sitten sama pölkkypää päättää pRojectiNsa jälkeen rakentaa talon. Ihan itse ja sellaisen tyypillisen maallikon puuhasteleman homehökkelin. Tämän jälkeen no-pro-jektilainen kitisee toisella palstalla, kun viranomainen on vittumainen. Laittaa uhkasakon, kun rakensi mökkinsä puoliksi puistoalueelle ja toisen puolen tietysti... Minnekkäs muuanne kuin naapurin tontille.

      Opettelisit etes kirjoottamahan yhryssanoi ,ja käyttään valimerkkiäö.

    • hieronymusboch

      Kiristääkö pipa?

      • puristänäppylää

        Saattaa sekin. Kovasti ahistaa lippalakkimutuilijat.


    • hannu94

      Että minävihaan köyhiä ihmisiä mitä te tulette tänne natisemaan asiasta joka ei teille kuulu menkää nyt sossun tädiltä hakeen kaljarahat että rauhotuttte.Ja asiaan projekti etenee runko on valmis jaa kaulakin saatu muotoon mikit ostettu ja muutkin kamat ovat asennusta vaille valmiit. sillaksi tuli tämä https://www.allparts.com/SB-5820-P10-Schaller-Hannes-Non-Tremolo-Chrome-Piezo-Bridge_p_3348.html halpa ja kuulemma ihan ok. ja mikeiksi Seymour Duncan Blackouts Set 6 string Electric Guitar Electronics vain 146 ekee eli pelättyä halvemmalla päästiin.ei sg tyyliset mikit mutta ei tästä muutenkaan kloonia rakenneta joten menköön.

    • jamreebo

      Yhtä ei rahalla saa. Älyä.

      • hannu94

        Juu sen huomaa mutta tiesitkö köyhä sinua ei erota viisaasta niin kauan kun pidät suusi kiinni.Vink vink.


    • hannu94

      ja sitten asiaa runko on valmis painoa tuli2.94 kiloa kaula sovitettu ja muotoilu aloitettu apua on saatu kitaranvalmistajilta joille suuri kiitos ilman ammattilaisten apua tämä olisi jäänyt tekemättä.Opittu on paljon ja uskon että paljon on viellä opittavaa nyt kaulan kimppuun ja sitten onkin vuorossa otelaudan teko.Opittu on että kyllä apua saa kunhan hoksaa sitä pyytää ja suosittelen kitaranvalmistusta suunnitteleville ihan kitaran rakennus kursseja.Rahaa tietenkin menee mutta ei niin paljoa kuin odotin uskon lopullisen summan jäävän noin 700 euroon kaikkinensa eli ei paha.Näpertelemisen ilolle en hintaa laske eli ei tämä raketi tiedettä ole huolellisuutta ja miettimistää niin niillä pärjää pitkälle.

    • elämä...on

      Harrastaminen maksaa. Joku pistää puoli omaisuutta jonkun vanhan autonromun kunnostamiseen kun uuden toimivan saa paljon halvemmalla.

    • rakennusonOK

      HYvä harrastus... ja voi saada makeen pelin.... ja sitä voi muokata loputtomiin.

    • TjahHäpäläpä

      Itellä osina 2-3 kitaran kaulaa, säätönuppeja, mikkejä,tallaa jne...
      Miksei kannattaisi rakentaa oma soitin siis? :))

    • frankzabbaz

      Itse rakennetusta kitarasta ei koskaan tule saamaan omiaan pois. Lopputuloskin on todennäköisesti jotain Harley Benton tasoa. Mutta. Jos jaksaa sitkeästi jatkaa harrastustaan voi jo sadas peli olla kohtuullisen hyvä. Ei voi tietää...

      • Anonyymi

        Harley Bentoneiden rakennustaso on hyvä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        "Mutta. Jos jaksaa sitkeästi jatkaa harrastustaan voi jo sadas peli olla kohtuullisen hyvä"
        Queenin kitaristi Brian May onnistui kitaran rakentamisessa ensimmäisellä yrityksellään teini-iässä, ja raakennusmateriaalina oli matojen syömä puuroska. Siitä tuli hänen elinikäinen pääsoittimensa.


      • Anonyymi

    • niiih

      Niin onhan se soittaminen ja levyntekokin ihan saamarin tyhmää, kun valmiita levyjä saa muutamalla eurolla ja jopa ilmaseks. 😊

    • Anonyymi

      Mä en kyllä kasittäny miten saat mikkeihin palamaan noin paljon... Mä ostin mun lespailiin kokonaan uudet sähköt. Siis ihan kaikki sähköt. Maksoi mulle sen 88e.

      • Anonyymi

        Onhan kaiken hintaisia mikkejä olemassa, kuten on kaiken hintaisia valmiita kitaroita olemassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe