Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kitaran soitto kuulokkeilla

Jokuvaan322

Itseä kiinnostaisi ostaa sähkökitara (akustinen on jo) mutta kuulemma sähkökitaraa voi soittaa myös kuulokket päässä ja kysyisin että kuinka kova ääni lähtee sillon kun soittaa vaikka on kuulokkeet päässä(kuuluuko paljon hiljaisempi kuin akustista soittaisi)

20

5983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volyymit_kaakkoon
      • näinteet

        Itse käytän kuulokkeita efektilaitteen kautta sähkökitaran soitossa.

        http://www.bossus.com/products/me-25/

        Tuossa on vaikka mitä soundia ja efektiä, ja on siis paljon parempi yhdistelmä kuin joku styrkkarin oma kuulokeliitäntä. Tuon saat vielä suoraan kiinni usbin kautta tietokoneeseen ja softiakin löytyy Aivan täydellinen yhdistelmä edulliseen hintaan kuulokkeiden kanssa.

        Suosittelen!


    • Kuulokesysteemi

      Katso Vox amplug ac30.

    • juttua.lukematta

      Kitaran soitto kuulokkeilla?
      Plektran vielä ymmärrän...

    • VATS

      No se kuuluu niihin kuulokkeisiin niin isolla kuin haluat jos soitat vahvistimen kautta kun väännät voluminappia. Muille samassa tilassa oleville se kuuluu paljon pienemmällä, edellytäen että kitarassa ei ole kaikukoppaa, eli kerrostaloasunnossa sähkökitara on yömyöhään parempi vehje.

      • Jokuvaan322

        Joo juuri tätä olin kysymässä että kuinka lujaa se kuuluu muille jotka sattuvat olemaan samassa tilassa.


      • fkjkj

        Riippuu ihan siitä "vuotavatko" kuulokkeet vai eivät. Omat kuulokkeeni vuotavat sen verran, että ääni kuuluu selvästi 10 metrin päähän avoimessa tilassa eli jos laitat huoneen oven kiinni, niin ääni kuuluu enää vaimeasti sen läpi, eikä häiritse muita.


      • gdghhgr
        fkjkj kirjoitti:

        Riippuu ihan siitä "vuotavatko" kuulokkeet vai eivät. Omat kuulokkeeni vuotavat sen verran, että ääni kuuluu selvästi 10 metrin päähän avoimessa tilassa eli jos laitat huoneen oven kiinni, niin ääni kuuluu enää vaimeasti sen läpi, eikä häiritse muita.

        Unohtu, että tietenkin voit säätää äänenvoimakkuutta, mutta kovalla voluumilla soittaminen on aina nautinnollisempaa, kuin hiljaisella. Yhtä hyvin voisit soittaa sähkökitaraa akustisesti, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Hyvä sähkökitara resonoi voimakkaasti myös akustisesti ja itse melkein soitan mielummin ilman vahvistinta, jos ääntä ei saa pitää tarpeeksi kovalla. Sähkökitaran soittoon kuuluu siis kohtalaisen kova äänenvoimakkuus, että se siitä pystyy nauttimaan kunnolla.


    • jepsjepsjiihaa

      No se riippuu laitteesta ja voluumitasosta eli:

      Osassa laitteita kun laitat kuulokkeet kiinni niin se automaattisesti hiljentaa laitteen oman kaijuttimen äänen ja äänet kuuluu vain kuulokkeista ja tietysti se äänen volyymitaso riippuu taas mille tasolle olet sen säätänyt.

      Joissain laitteissa kuuluu äänet sekä kuulokkeista että laitteen kaijutimesta mutt noin yleisesti niin kuulokkeet kun liittää niin laitten oma kaijutin yleensä menee ns. mutelle eli äänettömälle eli ei saa sitä signaalia vaan äänet tulee kuulokkeista.

      Kuulokkeilla kuin soitat sähkiksellä niin homma soi hiljaisemmin kuin akustisella soitettaessa eli se sähköitara ei soi akustisesti niin kovaa ja kun äänet tulee kuulokkeisa niin ei se varmaan ihan kovaa kuulu muille huoneessa olijoille mitä kuulokkeista tulee ellet nyt ihan turhan kovalla volyymillä soittele.

    • kuulokeopettelija

      Minulla on läppärissäni tämä Lexicon Alpha -ulkoinen äänikortti, ja sähkökitaraa voi soittaa ja miksata sillä kuulokkeisin samalla kun seuraa opetusvideota youtubesta.

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42414/cxrch/Lexicon-Alpha-aanikortti-USB-vaylaan

      Saadakseni kitaran pelkistettyyn ääneen myös säröä ja efektejä haluaisin laittaa kitaraäänen tulemaan Roland Microcube-vahvistimeni kautta äänikorttiin. Uskaltaakohan minicuben rec out/phones ulostulosta laittaa kitarakaapelin äänikortin instrument-sisäänmenoon, siihen samaan reikään mihin olen tähän asti liittänyt kitarani?

      • näin

        Kokeile ensin line in -liitäntään joka on takana, se on todennäköisesti paras vaihtoehto äänenlaadun kannalta. Instrument-sisäänmenokin käynee, kunhan laitat voimakkuuden siitä ensin hyvin pienelle ja haet sopivan tason. Kokeilut puhtaalla soundilla.


      • Anonyymi
        näin kirjoitti:

        Kokeile ensin line in -liitäntään joka on takana, se on todennäköisesti paras vaihtoehto äänenlaadun kannalta. Instrument-sisäänmenokin käynee, kunhan laitat voimakkuuden siitä ensin hyvin pienelle ja haet sopivan tason. Kokeilut puhtaalla soundilla.

        Kyllä se toimi microcubellakin, mutta liitin sitten siihen Lexicon Alphaan Boss Me-70 multiefektin jolla saa kaikenlaisia hyviä soundeja kuulokkeisiinkin.


    • Anonyymi

      Kukaan ei siten tajunnut yhtään mitään mitä kysyttiin. Tulin itsekin etsimään vastausta niin en tarkkaan osaa sanoa, mutta kyllä kielet kuuluvat aika kovaa. Itse en kehtaa soittaa kymmenen jälkeen mutta jos on ovet ja ikkunat kiinni niin varmasti on sallittua soitella. Myöskin vessan ja keittiön ilmaputket pitää olla eri tilassa, ne vie äänen mukavasti naapuriin.

      • Anonyymi

        Pitää olla lankkukitara niin ne kielet ei kuulu kun ei ole kaikukoppaa.


      • Anonyymi

        Vähän ihmettelen kyllä että miten lankkukitaran kielet muka kuuluu naapuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän ihmettelen kyllä että miten lankkukitaran kielet muka kuuluu naapuriin.

        Seinätön kerrostalo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinätön kerrostalo?

        Se on sitten avotalo. Katto on pään päällä avotalossakin.


    • Anonyymi

      Pete Townsend sai tinnituksen soitettuaan kuulokkeet liian lujalla, itse ostin kuulokkeet, joilla ei liian lujaa voi kuunnella, onko nykyään vielä myynnissä kuulokkeita, joilla voi aiheuttaa itselleen tinnituksen?

      Ei mulla ole ainakaan ole ollut mitään ongelmia kuulokkeiden kanssa soittaessa, kaikki pelaa kuten pitääkin.

      Vanhoissa kerrostaloissa voi olla aika huono äänieristys ja varsinkin öisin pienetkin äänet tuntuu kuuluvan seinien läpi. Koko talo tuntuu muutenkin kuin kaikukopalta, joka vaan vahvistaa ääniä. Joskus joku jossain asunnossa pikkasen soittaa kitaralla jotain ja kuuluu kuin melkein omassa kämpässäni soittaisi, kaikuu niin hitosti se ääni joka puolelta. Aika paljon tuosta minivoxistanikin lähtee kuitenkin ääntä ja soittelen vaan arkipäivisin aikaan, jolloin ihmiset on duunissa, tai ainakin pitäisi olla, nykyjään kaikki tuntuu olevan vaan työttöminä ja kaiken maailman mamut vielä päälle, jotka on aina himassa.

      • Anonyymi

        Sähkökitara liitetään multiefektiin, joka liitetään tietokoneen ulkoiseen äänikorttiin, ja kuulokkeet liitetään ulkoisen äänikortin kuulokeliitäntään. Sitten voi soittaa kitaralla multiefektiä säätelemällä mitä vaan kitarasoundeja netistä löytyvien taustojen päälle ja miksata ulkoisen äänikortin säätönupeista näiden kummankin äänilähteen tasot sopiviksi.


    • Anonyymi

      Ihan kaikkia kitaroita voi soittaa kuulokkeet päässä tai vaikkapa lippis päässä.

      Vitsit sikseen, niin löytyy esim. tämän tyyppisiä pieniä kuulokevahvistimia.
      https://voxamps.com/product/amplug-2/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe