Uusi mies suhteen aikana

kysyjäiänikuinen

Arvon naiset, täysin kiihkottomasti kysyn teiltä, joilla parempaa tietoa on, että miksi niin monella naisella (tutkimustenkin mukaan) on uusi mies katsottuna vanhan suhteen aikana. Luin Kodin Kuvalehden nettiartikkelin jätetystä miehestä, jonka nainen ykskaks arki-iltana jätti ja lähti uuden miehen matkaan. Monelle kaverille on käynyt samoin, ja se tuntuu hirveän halpamaiselta, julmalta ja itsekkäältä teolta. Missä on näiden naisten kunniantunto ja moraali? Eikö olisi fiksumpaa lopettaa vanha suhde, jos se ei toimi ja siinä viihdy, ennen kuin pettää elämänkumppaniaan toisen miehen kanssa ja hyppää kuin apina valmiiksi katsotulle oksalle?

17

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erorunoilija

      Monesti noille naisille käy kuten jättämilleen miehille. Heidät jätetään. Muutamalle tutulle naiselle käynyt niin. Joidenkin liitto taas kestänyt.

      Olisi se tietysti ainakin jätetylle reilumpaa, jos liitto ei toimi, erotaan ja sitten markkinoille.
      Sinänsä, muutamassa tietämässäni tapauksessa kaveri on vienyt kaverilta tyttöystävän.

      Omalla kohdalla exäni ihastui entiseen koulukaveriinsa yhteisellä työmatkalla ja kun ky. koulukaverin tyttöystävä ei luopunutkaan, vaan piti poikaystävänsä. Olisi seurani taas kelvannut, itse katsoin paremmaksi erota. Meni sitten naimisiin juopon kanssa, pyöräytti lpettua erosivat.

      Viimeksi kun näin, lapsi kantoi tyhjiä pulloja kauppaan ja kun kysyi, voisiko äiti auttaa. Tuli ärtynyt "Itse halusit kantaa" tiuskaisu. Lapsen onneksi, kauppaan oli matkaa enää pari metriä.
      Ja minä olin iloinen, ettei liittomme jatkunut

    • Ykstunnenainen

      Rakkaus. Naiset monesti elää ja toimii tunteiden mukaan ja miehet järjen.

      • onhannäitäselityksiä

        "Naiset elää ja toimii tunteiden mukaan..." Niin tekevät eläimetkin. Eikö juuri järki, harkinta, moraali ja omatunto erota meitä eläimistä? Minusta "tuntuu", että naiset oikeuttavat monet pahat ja itsekkäät tekonsa vetomalla juuri "tunteisiin". Aikuiselle ihmiselle kuuluu vastuu toisesta ihmisestä ja tämän tunteista. Pettämistä oikeutetaan tunnemyrskyllä. Jokaisesta tilanteesta voi kävellä silti pois, vaikka kuinka myrskyäisi.


      • onhannäitäselityksiä kirjoitti:

        "Naiset elää ja toimii tunteiden mukaan..." Niin tekevät eläimetkin. Eikö juuri järki, harkinta, moraali ja omatunto erota meitä eläimistä? Minusta "tuntuu", että naiset oikeuttavat monet pahat ja itsekkäät tekonsa vetomalla juuri "tunteisiin". Aikuiselle ihmiselle kuuluu vastuu toisesta ihmisestä ja tämän tunteista. Pettämistä oikeutetaan tunnemyrskyllä. Jokaisesta tilanteesta voi kävellä silti pois, vaikka kuinka myrskyäisi.

        Turhaan sinä yleistät ja haukut rehellisestä vastauksesta. Miehet pettävät siinä kuin naisetkin. Minusta himo ei ole yhtään ylväämpi motiivi kuin ihastuminenkaan.


    • Jaa-a. Joskus vanha ei päästä irti ennen kuin tajuaa, että uusi odottaa. Joskus tunne vie mukanaan ja järki jättää. Joskus vanhassa suhteessa on eletty vaan kavereina pidempään eikä uskallettu erota. Joskus yksin jääminen voi pelottaa. Joskus ihastumisen kautta tajuaa, että mahdollisuuksia on vielä onnelliseenkin suhteeseen ja vasta sitten jättää onnettoman suhteen. Varmaan on syitä monia muitakin, jokunen tuli mieleen.

    • tapojamonia

      Olisi hienoa, jos eron jälkeen voisi ystävyys kuitenkin vielä jatkua. Henkisesti kypsät ihmiset pystyvät sellaiseen, mutta molemmista pitää kypsyyttä löytyä. Silloin voi jäädä vaikka asumaan yhdessä, mutta elää muuten kuin sinkku esimerkiksi. Pisteet sellaiselle miehelle, joka tulee toimeen erässä kanssa eron jälkeen:)

    • Päivystävänainen

      Tutkimusten mukaan kylläkin miehet on niitä, joilla yleensä on katsottuna uusi, ennen kuin jättävät entisen. Mutta kysymys voisi yleensäkin olla, miksi jotkus ovat kunniantunnottomia ja moraalittomia. Toisaalta kyse tuskin on niinkään siitä, vaan miehet (ja ne naisetkin) eivät halua lähteä tyhjän päälle, helpompi on lähteä kun on se uusi rakas.

    • E mul ollu, sillo joskus

    • rakkausvarmaan

      Ei monella varmaan tarkoituksellisesti ole mitään katsottuna, mutta jos ongelmaisessa, huonossa suhteessa on ollut pelkän järki-ihmisen (lue mies) kanssa niin kyllähän se helpommin altistaa ihmisen ihastumaan johonkin vielä järkevämpään ihmiseen. Ok, oikeasti miehissäkin on varmaan pari promillea tunneihmisiä ainakin jos promillet on kohdillaan.

    • kjdglkdsjfgdfg

      Vanhaa, huonompaakin liittoa tulee jatkettua tavan ja tottumuksen vuoksi. Vasta uusi rakkaus herättää huomaamaan muutoksentarpeen. Näin käy niin miehille kuin naisillekin. Mun eksäni oli lähes liittomme loppuun asti sitä mieltä, että kaikki on ihan hyvin - kunnes yksi päivä tapasi nykyisen vaimonsa. Mielipide meidän liitostamme muuttui hetkessä.

    • Monta.oikeaa

      Naisia on monia ja niin on syitäkin. Yksi yleinen syy lienee on sama miksi niin moni nainen jää väkivaltaiseen suhteeseen eli pelko. Ei uskalleta erota kun ei osata elää yksin, ajatellaan että mielummin huonossa suhteessa kuin yksin. Tälläisissä tilanteissa valmiiks katsottu uusi mies voi olla se ratkaiseva tekijä joka auttaa irrottautumaan edellisestä.

    • exänkanssasaaollatekemis

      Tuohon pelkoon auttaisi, jos ex-aviopari voisi jäädä ystäviksi toisilleen eron jälkeen. Toiset pystyy toiset ei, henkistä kypsyyttä se tarvii. Fiksu exä pysyy kuitenkin tarpeeksi etäällä uuden parin elämästä. Soitella voi ja kyläilläkkin, mutta sopivin väliajoin:)

      Joskus kannattaa ajatella ihan järkevästi näitä juttuja, tapoja on monia. Mutta exän seuraaminen ja vaikkapa työpaikalle yllätyskäynti vaikuttaa vähän kyttäämiseltä, ei sellasta...

    • VanhaUusi

      Tuo ´uusi on katsottu´ tuntuu koskevan molempia sukupuolia, mutta kokemukseni mukaan naiset ovat aktiivisempia etsimään uutta. Olen itse usein tuntenut olevani ikäänkuin ehdokkaana ´uudeksi´.

      Kiinnostavampaa naisten puolelta on tuo eksän kyttääminen. Minut jättäneet naiset tuntuvat olevan tosi mustasukkaisia ja tahtovat olla valitsemassa kumppaniani. Itse olen tyytyväinen jos ovat löytäneet hyvän miehen ja vahingoiloinen, joskus surullinenkin, jos paskan. En kuitenkaan edes puhu heistä kun olemme tekemisissä. Ja moikkailen miehiä kuin ketä tahansa tuttua.

      • Minäkin olen pari kertaa ihmetellyt naisten mustasukkaisuutta jättämisen jälkeen. Että ensin minut on jätetty ja sitten tullaan vielä valittamaan, että olen liian pian löytänyt uuden. Olisivat olleet iloisia, etten ole jäänyt perään huutelemaan ja stalkkaamaan.


    • koskahansealkaa

      Oma lukunsa on tietenkin, kun uusi jo valittuna ja sille hankkii "etsivän". Se tosin kyllä imartelee ja jopa "syventää" tulevaa suhdetta, odotellessa;)

    • nytonoikeaaika

      Synttärionnittelut ja kevättä kohti mennään, sitä odotellessa ja muuta:)

      • purechastandinnocent

        Minulle oli järkytys miten yksin sitä jäi pienten lasten lähihuoltajana eron jälkeen. Liitto oli huono, ero oli helpotus ja miehellä heti avovaimo katsottuna. Minä tyhmä tyttö raukka kun en ollut ymmärtänyt flirttailla silloin kolmikymppisenä niin että olisi ollut varamies tai pari jolle soittaa. Nelikymppisenä olin lähinnä vitsi parisuhdemarkkinoilla ja kyllä harmitti monta kertaa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1169
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      969
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      947
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      24
      923
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      809
    Aihe