Erolla uhkailu?

Kkirsikkaa

Hei,

Mitä pitäisi ajatella, kun mies ottaa riitatilanteessa esiin eron. Yleensä hän haluaa ratkaista riidan sanomalla, ettei halua olla yhdessä. Hän saattaa sanoa, ettei ole pitkään aikaan halunnut enää seurustella ja on yhdessä vain, koska ei uskalla loukata. Hän on päästellyt suusta asioita, ettei näe yhteistä tulevaisuutta tai ettei suhteeseen panostaminen kiinnosta.

Kun saamme sovittua, nämä puheet jäävät ja kaikki on taas hyvin? Vaikkakin minua ne jäävät kalvamaan.

En oikein tiedä, tuleeko se totuus suusta vihaisena vai onko nämä erouhkaukset vain keino loukata?

Seurustelua takana noin pari vuotta..

Asia vaivaa, joten kyselen tukea.

15

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietimitäitsehaluat

      Suosittelen että keskustelisitte suhteestanne kaikkinensa, näettekö yhteisen tulevaisuuden ja minkälaista suhdetta kumpikin haluaisi. Kysy myös haluaako miehesi loukata sinua näillä erouhkauksillaan. Kuulostaa siltä että hän käyttää uhkauksiaan vallanpitovälineenään. Onko suhteenne sellainen mitä itse haluat? Pari vuotta on suhteessa vielä lyhyt aika, siinä kohtaa alkaa arki tulla suhteeseen mukaan. Ehkä miehesi ei kestä sitä tylsän tavallista arkea vaan kaipaa alkuaikojen huumaa?

    • riitelytaidot

      Tyypillinen miehen tapa lopettaa tunteita nostattanut riita jonka kokee eskaloituvan niin, ettei sitä kykene enää ohjailemaan. Eli taidot loppuu kun tunteet ottavat liikaa valtaa mielessä.
      Teillä kummallakin on ilmeisesti vielä opeteltavaa riitelemisessä. Olisi jo syytä miettiä hiukan sitä, mistä riitaa yleensä syntyy ja miksi riitely etenee aina samaa kaavaa, jolloin mies joutuu lyömään jarrut päälle lopettaakseen riidan "seinään".
      Erolla uhkaaminen on hätäkeino. Sellaisia keinoja ei tarvitse käyttää silloin, kun asioista osataan riidelläkin ilman räiskyvää tunteilua.

    • Hei Kirsikkaa!


      Kerrot, että riitatilanteissa kumppanisi ikään kuin irtisanoutuu suhteestaan. Asia vaivaa sinua, mikä on tietysti täysin asiaankuuluvaakin. Olisi hälyttävää, jos erolla uhkailu olisi sinustakin ok.

      Syitä siihen, että riidassa tulee eropuhe, voi olla toki monia. Yksi on se, että tunnekuohussa kokee esim. toisen niin hyökkäävänä, että ainoa keino on hyökätä takaisin pahimmalla mahdollisella argumentilla: et riitä minulle, en halua sinua. Toinen syy voi olla, että mies ei oikeasti olekaan sitoutunut, mutta ei saa sanotuksi sitä sinulle ilman riidan tuomaa aggression voimaa. Muitakin syitä voi olla. Mitä mies itse kertoo sinulle syyksi?

      Mietin, miten mahdatte näistä riidoista edetä, miten sovinto syntyy tai miten näitä erouhka-asioita käsitellään, kun tunnekuohu on ohi? Millä lailla kumppanisi ilmaisee, että kuitenkin on sitoutunut sinuun ja haluaa olla yhdesssä?

      Oli syy mikä tahansa, eron uhkailuja ei saa hyväksyä riitelykeinona.
      Se jättää ison arven luottamukseen, luo turvattomuuutta ja haavoittaa sinua. Mitä ja miten te sovun aikana, ei-riidassa, puhutte suhteestanne? Oletteko käyneet sellaista Big Talkia siitä, mitä odotatte parisuhteelta? Nyt viimeistään olisi aika. Voitte esimerkiksi kysyä paikkakuntanne perheasiain neuvottelukeskuksesta tukea keskusetelullenne.

      Mieti myös rehellisesti, mitä itse tahdot elämältäsi. Toista kun ei voi muuttaa, vaikka toiveita toki voi esittää.


      Merja, diakoni

    • nytvapaa

      Erolla uhkailu ja toteutus on monella mielessä, toinen jos ajaa riitatilanteessa toisen nurkkaan käyttää vääristettyjä asioita riidassa ja ei lopeta ennen kun toinen on myöntänyt syyllisyyden vaikka olis syytön, ainoa tapa on erota ja antaa paripäivää asian olla ja yleensä toinen siinä vaiheessa myöntää syyllisyyden tai ainakin lopettaa syyttömän syyllistämisen,eli tämmöinen ihminen mikä jätetään usein riidan aikana on yleensä narsisti joka sairaalla tavalla alkaa syyllistämään ja hallitsemaan toista,ja kun narsisti on jätetty tekee se kaikkensa että ei jäisi yksin eli on todella ihana ihminen . kokemuksesta puhun suhde narsisti naiseen oli nyt päässyt eroon rankkaa aikaa .

    • toinenturhautunut

      Poikaystäväni tekee samaa. Hän on rikkinäisestä perheestä jossa vanhemmat usein riiteli ja isä oli väkivaltainen, hän on se joka suostutteli teini-ikäisenä äitinsä eroamaan isästään. Poikaystäväni luultavasti menneisyytensä vuoksi kestä riitelyä ollenkaan ja on heti eroamassa, jos riitaa tulee vaikka miltei 4 vuotta ollaan yhdessä asuttu

    • johisf

      Helvetin ärsyttävää erolla uhkailu. Yleensä se joka uhkailee erolla, pelkää itse hylätyksi tulemista. Mun ex teki noin lukemattomia kertoja. Lopulta kun meillä oli ihan käsittömätön riita (suhteemme oli kaukosuhde), ja hän sanoi että "nyt eroamme", niin muistan aina kuinka huojentunut olin. Vastasin mailiin, että "eipä siinä mitään, kaikkea hyvää sulle". Tämä ei ollut ollut kuitenkaan mieheltä oikeasti eropäätös vaan yksi niistä uhkailuista, joka koituikin hänen kohtalokseen...Kyseessä kontrollifriikki mies.

    • Cvbz

      Olen suhteessa jossa ero olisi parasta. Olen tämän ottanut puheeksi. Mies ei halua erota. En jaksa sitä draamaa mikä eropuheista seuraa joten olen sitten hiljaa. Mies on kokenut että olen "uhkaillut" erolla kun olen ottanut asian esille ja kuitenkin edelleen tässä. Meillä näistä asioista ei voi puhua. Vaihtoehdoiksi jää sitten joko jääminen ja hiljaa kärsiminen tai muuttokuorma toisen poissa ollessa, avaimet pöydälle ja heippa -lappu? En tiedä kauanko tuota ensimmäistä jaksaa ja raukkamaiselta tuntuu tuo jälkimmäinen. En minä halua häntä satuttaa, mutten itseänikään.

      • bythewayostatie

        Jos sinä voit sanoa ilman suuttumatta sen, että haluat erota ja syyn miksi, niin tee se ihmeessä. Ei ole mitään syytä pitkittää asiaa, sillä se vaan pahentaa asiaa, sinun itsesi kannalta ja sitäkautta myös sen toisenkin puolesta. Vanha lentokonepelastautumisohje on hyvä oljenkorsi tässä: Ota happinaamari itselle ensin ja pelasta naapuripenkkiläinen vasta sitten...muuten saatatte molemmat kuolla. Tämän kun tajuaa, niin ymmärtää, että uhrautumisella saattaa jopa vahingoittaa enemmän sitä toista, kun määrätietoisella toimimisella... Ymmärrätkö?


    • oppeliini1

      Erolla uhkailu on epäreilua!
      Sinun ei tarvitse odottaa enää seuraavaa riita ja uhkausta. Vain kerää tavarasi ja (jos asutte yhdessä) ja poistu kuvioista
      Tuo on iso helpotus teille kummallekin. Voitte silti olla kavereita (halutessasi) mutta suhteenne on loppunut, siinä ei ole tilaa enää uhkailijalle.

    • näinmeilläsiis

      Minun exä kanssa uhkaili tuolleen. Itsestäni se tuntui karmaisevalta, kun on yhteisiä lapsia. Sitten rupesin miettimään asiaa tosissaan. Mietin niinpäin asiaa, että jos minä olen sellainen ihminen, jonka kanssa hän ei halua olla, niin sitten se on niin. En minä oikeastaan voi kovin paljoa itseäni muuttaa. Käyttäytymistä voi ihminen jonkin verran muuttaa, mutta ei luonnetta. Niinpä sitten itse mietin, että ero olisi parempi. Keskustelin asiasta ystävän kanssa paljon ja sitten ilmoitin ihan ilman riitaa, että ero olisi kyllä fiksua. No sitten asia kääntyikin niin, että se olikin järkytys hälle. Otettiin pariterapiaa puolisen vuotta ja asia varmistui. Ja oikeasti se oli hyvä asia kaikille kolmelle osapuolelle, loppujen lopuksi. Minulle, exälle ja jopa lapsille. Heid¨än ei tarvitse enää elää kahden riitelevän vanhemman välissä...

    • hjuiol

      entä mitä ajatella, kun se uhkailu johtaa jopa erilleen muuttamiseen ja tavaroiden jakoon ja uuteen kämppään toisella ja jo heti parin viikon päästä lähtijä kanteleekin kukkia ja puhuu kaunosanoja ja ilmoittaa muuttavansa takaisin.
      Tavaroiden jaossa kyllä piti puolensa, että toinen joutui äidiltään pyytämään apuja, jotta sai keittiön arkeen tarvittavat välineet. Kun kuitteja ei ollut ja toinen ilmoitti ne ostaneensa, eipä siinä juuri oikeuteen kannattanut lähteä. Mutta, kun nyt sitten on rahtaamassa kamansa takaisin ilmaiseen säilytykseen, itse lähtee maailmalle vuodeksi.
      Miten kummalla saisi järjen tuon naisen päähän, että enää ei mitään takaisin paluuta tai pikimminkin ilmaista säilytystä.

    • lähdenjoslähden

      Joskus erolla uhkailusta tulee vain tapa riidellä... Tarkoittaa sanoa, että tämä on nyt niin paha tilanne, että haluaa siitä ulos, muttei löydä muuta keinoa. Itsekin olen tähän syyllistynyt ja olen tarkoittanut sillä sitä, että toisen on todella tajuttava että nyt hän loukkaa pahasti ja olisi pistettävä suu suppuun ja vaikka halata. Mutta eihän se silleen mene valitettavasti... Tämän typerän riitelytavan vuoksi erosta on tullut ihan oikea uhka, kun siitä on tullut arkipäiväistä.

    • sopuisariitelijä

      Itse vastaan erolla uhkaamiseen, että jos siltä sinusta oikeasti tuntuu, niin erotaan. Itse olen vielä valmis jatkamaan suhdetta, mutten halua sitä tehdä, jos olet toista mieltä.
      En ole koskaan elänyt suhteessa, joka perustuu jonkinasteiseen pelotteluun. Riitoja tulee aina olemaan, mutta riidelläkin voi sopuisasti.

    • Simppeliä

      Jätä se.

    • kslnsbsksknsks

      Jo 3 neljättä tuskin enää ole. Mutta kolmas taisi olla viimeinen. Hyvää huomenta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe