Ootteko koskaan vahingoittanu vanhempianne?

NimimerknTakanaOlvaHullu

Joo siis oon ~15v poika etelä-suomesta ja koulu on menny jo lähes koko ylä-aste ajan päin persettä. Eli koulussa en oo ollu paljon paskaakaa ja siitä saan sit joka päivä kuulla mutsilta ku se huutaa siitä. Yleensä oon vaa sanonu sen huutamisiin rennosti jotain... mut tänää se ''ehkä vähän'' liian pitkälle... Eli siis en ollut tänäänkään koulussa ja sitten ku äippä tuli kotiin niin tuli se taas huutamaan ja vähän koitti nostella mua sängystä ja heitteli mua tyynyllä ja peitolla. Sit ku se vähän aikaa oli siin riehunu niin se lähti keittiöön. Sit se tuli toisen kerran huutamasn että mun pitäis siivota yms. Sit hetken raivoilun jälkeen se taas lähti pois hetkeksi ja kolmannella kerralla... Kun se tuli huuta mulle jotain.. en muista mitä ku ei se kerennyt edes sanoa paljon mitään, ennenku pimahdin iha täysin ja huusin sille ''pidä nyt vittu se turpas kiinni!'' Ja tönäsin sen kumoon niin et sen pää meinas kolahtaa puhelin pöydän kulmaan... sit menin takas mun huoneeseen ja paiskasin oven kiinni... sit isoveli tuli siihen iha hemmetin vihasena huutamaan et mikä mua vittu vaivaa ja siihen sanoin vaan et ''arvaa...'' ja paiskasin oven taas kiinni. Ja sen lisäks laitoin sängyn oven eteen ettei ne pääsis taas huutamaan tänne...

Nyt oikeesti joku, sanokaa mulle, että oonko ihan seonnu... Mua alkaa pelottaa, että mut lähetetään johkin ihme paikkaan selvittämään mun järki...

En ymmärrä mistä mun mutsi on saanut sellasen mielikuvan, että pelit vaikuttaisivat mun koulussa käyntiin...
Tänään en ollu koulussa sen takia etten ollu saanu koko yönä unta...

Pienempänä mun äiti iha hemmetin monesti oli satuttanu mua esim. antanu tukkapöllyä yms. Ja velikin lyöny yms touhua... Se oli vielä sillon ku sanoin aina takasin jos joku tuli jotain selittämään. Mut lähiaikoina en oo pystyny sanoo mitään vastaan enkä mitään... paitsi sit tänään ku pimahdin ihan täysin...

Kuraattorin juttusilla oon käynyt ja ens torstai aamuna oid taas tarkotuksena käydä, mutta saa nähä et meenkö edes...

Kirjottamis hetkellä mun äippäni puhuu puhelimessa luullakseni vaarini kanssa siitä kun tönäsin sen (äitini) kumoon.

Mut voisko nyt joku ystävällinen kertos et mitä vittua mä teen mun elämälle...

10

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppeliini1

      Varmasti on raskasta mennä kouluun ellei koko yönä ole nukkunut!
      Miksi sinä et nuku? Viekö pixelit liikaa aikaasi? Oletko lainkaan ollut ulkosalla?

      Elämäntapamuutos olisi kyllä nyt paikallaan.
      Aivan ensiksi: aloita ulkoilu. Vaikka kuinka inhoaisit sitä, pure hammasta ja lähde lenkille! Joka päivä.
      Toiseksi: jätä KAIKKI, joihin millään muotoa liittyy pixelit, pois viimeistään klo 18.00 - jokaikinen päivä.
      Kolmanneksi: keskittäydy kouluusi, tee kotitehtävät ja lue asioissa eteenpäin. Jäädessäsi pitkälle jälkeen, on pikkuisen hankalampaa kuroa rakoa kiinni.
      Neljänneksi: on ymmärrettävää että äitisi on hermostunut ja kiukkuinen käytöksesi vuoksi. Nyt on selityksen aika. Vaikka päivällisen jälkeen, kerroppa äidillesi miten pahalta sinusta tuntuu, kerro että niin kovasti haluaist muuttaa tilannetta, mutta että tarvitset kotiväkesi tukea, et pysty siihen omin avuin( mikä on totta, siinä EI EI EI EI ole mitään hävettävää! )
      Viidenneksi: tiedosta että elämässä lähes kaikille tulee vastoinkäymisiä ( sinulle nyt koulu joka saa perheesi harmistuneeksi). Ne VOI voittaa. Se vaatii vain itsekuria ja treenausta. Sinulla on halua siihen, se on jo puolivoittoa

      Maata sängynpohjalla ja surra elämäänsä, ei saa aikaiseksi mitään rakentavaa eikä positiivista.
      Sinun on tietoisesti saatava se 8 tuntia unta joka yö, mentävä kouluun, lenkille ja liity mihin tahaansa harrastelija ryhmään. Älä käperry yksin nurkkaasi, se saa kenen tahaansa aivot aivan sekaisin!

      Anna meidän tietää mitä ajattelet noista ideoista. Sinun mielipiteillä on arvoa.

      • NimimerknTakanaOlvaHullu

        Pixelit ei vie liika aikaa. Vaikkakin olen taas hereillä tähän aikaa (~3.00am). En nykyään oikeen pleikkari nelostakaan pelaile kummemmin, muuten kun silloin kun on tylsää.

        Öisin en nuku, koska en vaan pysty nukahtamaan. En siis tosiaan yleisesti harrasta mitään liikuntaa, vaikkakin mm. jalkapallosta oon kiinnostunut. Sitäkin tulee vaan 2-3 viikossa harrastettua sen 1-2 kertaa itsekseen.

        Koitan oikeesti parantaa mun koulu menestystä, mutta kun en vaan siis oikeesti edes uskalla mennä joillekin tunneille... En edes tiedä mikä mua pelottaa niissä...

        Yleensä tai no melkeempä aina ku oon kouluun herännyt ja mennyt niin oon samantien kotiin päästyäni syömisen jälkeen nukahtanu suoraan ja herännyt illalla ja sit taas en oo saanu unta.

        Kerran oikeestaan menin vaan pelaamaan fudista koulupäivän ajaksi, kun ei taaskaan oikeen innostanu mennä sinne.

        Olis tosi kiva jos sais tän unirytmin korjattua siten et menis aiksin nukkumaan ja heräis siinä 6-7 aikoihin toivon mukaan pirteänä.

        Kiitos tosi hyödyllisestä vastauksesta sulle ja toivotaan et saan mu elämän järjestykseen.

        :)


    • souwat

      Ihan normaalia meininkii, turhaa lässytystä vain!

      • NimimerknTakanaOlvaHullu

        Ei se kyl kovin normaalia ole jos lähes joka ikinen päivä äiti huutamassa siitä, että ''en ole ollut taaskaan koulussa'' (ei sekään ole normaalia) tai se, että oon ite mokannu koulun suhteen ja sen takia vahingoitan mun omaa äitiä tolleensa.


    • Oppeliini1

      OK, kirjoit vastauksen klo 3, olit yhä hereillä.

      Laitappa tänä iltana klo 18.00 kännykkäsi, tietokoneesi, läppärisi, ipadisi, ts. kaikki sähköllä toimivat yhteydenpitäjät pois päältä koko yöksi.
      Ota vain joku koulukirja seuraksesi yöksi. Lue niistä kuroaksesi kiinni eilen lintsaamisiasi aiheita. On niin kiva räplätä sähköisiä "leluja", mutta ne vain kiihdyttävät aivojen toimintaa. Se ei auta nukahtamiseen. Siis kaikki sähkölelut pannaan klo 18.00. Koko yöksi.
      Tämä on vaihe 1 itsekuria. Pystyt siihe koska sinä haluat. Uni on leluja târkeämpää. Joka ilta ja yö.
      Lisäksi väsymys repii hermostoakin aivan liikaa!!!

      Toinen asia: ulos lenkille. Satoi. Tai paistoi. Mene kävelemään oikein reippaasti, välillä hölkäten muutaman askeleen.
      Tämä on itsekuri vaihe 2.
      Kumpikaan ei vaadi aivokirurgiaa, ei maksa mitään. Mutta nuo toimii. Ainoa mitä nuo vaatii onitsekuria. Sen sinä jaat ja siihen sinä pystyt. Vain tee nuo.

      Kolmas asia: juttele äitisi kanssa. Ei ehkä helpoin asia maailmassa, mutta kuka sanoi että elämä on aina ruusuilla tanssimista?!

      Sinua pelottaa mennä joillekin tunneille.
      Mitäs jos et keskittäytyisi pelkoosi vaan ajattelematta sitä vain kävelisit luokkaan. Kukaan muu ei tiedä eikä välitä pelostasi, miksi sinäkään? Vain täysin ole tietoisesti huomioimatta sitä, niin se menee pois.
      Mikään asia mitä sinä et ELÄTÄ, menee, häipyy pois. Ellet usko, kokeile!

      Täällä atmosphäärissä on ihmisiä jotka uskovat sinuun. Sinun on vain itse toimittava tavalla joka auttaa ja vie sinua eteenpäin.
      Toimi nyt ylläolevien ohjeiden mukaan. Se itsekuri, se itsekuri!

    • eihuvitalässyttää

      Mene saakelin typerä teini sinne kouluun ja pysy siellä koko koulupäivän ajan. Ymmärrätkö. Tee läksysi. Jos et ala käyttäytymään niin kuin pitää lähdet lätkimään huostaan alta aika yksikön. Tuliko asia selväksi.

    • oppeliini1

      Hei nuori mies! onko elämääsi tullut muutosta. Onko uni alkanut maistumaan, entä koulu? Oletko jutellut äitisi kanssa, oikein kertonut miltä sinusta tuntuu?

    • Hei.

      Minäkin olen kiinnostunut asiasta ja nuoren miehen elämästä. Sait oppeliini1:lta paljon arvokasta kommenttia, joihin kannattaa tarttua. Sanon vielä sen, että toisinaan murrosiän kuohuissa voi vanhempien kanssa mennä "sukset ristiin". Silloin ei heidän kanssa ehkä ole helppo jutella, ei ehkä huvita puhua, jos on pitkään ollut kireätä. Jos sinulla on lähipiirissä joku sellainen aikuinen (kummi tai setä tai isovanhempi tai kuka tahansa), jonka kanssa voisit kuvitella juttelevasi, ota rohkeasti yhteyttä, laita tekstari tms. Hae itsellesi apua. Yksi tärkeä asia siinä on, ettet yksin mieti ja murehdi.

      Nukkumisongelmiisi on myös löydettävissä helpotusta. Siitä kannattaa käydä koulun terveydenhoitajan luona puhumassa. Enkä tarkoita mitään unilääkkeitä vaan on olemassa muita tapoja auttaa unen saamista. Älä jää siinäkään asiassa yksin.

      Kaikkea hyvää sinulle,
      Pirkko-pappi

    • tsemppiä

      Niin se vaan on, että itsestä on löydyttävä hyvää tahtoa ja itsestä välittämistä. Nalkuttaminen ei auta, joten hae apua itsellesi vapaasta tahdostasi.

      Ikävää näytelmää on ihan tarpeeksi, kun jokainen hyväksyisi heti nuorena etteivät ihmiset välitä, vaan usein odottavat että menisi vieläkin huonommin. Ammattihenkilö voi auttaa käytännön asioissa. Ymmärrä tämä että on ihan normaalia tuossa iässä olla hiukan hämillään.

    • Rohkea_soturi

      Ymmärrän, mistä puhuit.
      Minäkin olen joskus ollut tilanteessasi. Minuakin pelotti mennä tietyille tunneille.Eikä minulla ollut siihen aikaan ketään aikuista, jonka kanssa jutella. Jos sinulla on, isovanhemmat, joku hyvä ope,, he ovat aika viisaita, heillä on elämäkokemusta, ole rehellinen, puhu. Ota riski, et voi hävitä, voit vain voittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe