Mies ei jaksa hoitaa lasta

kyllästynyt1

Mitähän tässä tekis? Avomieheni ei jaksa hoitaa meidän 10kk lastamme...sanoo aina ettei jää omille jutuille aikaa ja valittaa useasti siitä että joutuu olemaan lapsenhoitaja! Tuo on aika karua kuultavaa kun miettii että hän on kuitenki isä!! Ja vielä 2 lapselle!(edellisestä liitosta tyttö). Nytkin olen itse tosi kipeänä ja en pysty hoitamaan lasta niin miehelle se on nii valtava taakka...en jaksa kuunnella enää tämmöstä,tosi epäkypsää käytöstä..mies on kuitenki kohta 40v..

19

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsirakasmies

      Miksi olet valinnut tuollaisen miehen? Itse viettäisin mielelläni aikaa lapsen kanssa.

    • Oppeliini1

      Tuollaisen miehen sinä huolellisesti ja harkiten valitsit lapsesi isäksi!

    • mokienpelko

      Mikä sitten on vaihtoehto? Että sinä otat ohjat, sairaanakin? Vai, että jätät lapsen vaille hoitoa, jolloin miehen on pakko toimia?
      Usein se miehen passiivisuus pienten lasten hoidossa juontaa naisen voimakkaasta hoivavietistä, kaikkivoipaisuudesta, joka ei tarvitse miehen apua. Ja kun mies tuntee, ettei häntä tarvita, hän usein ottaa sen todesta. Säikähtänyt, mokia pelkäävä isukki alkaa epäröidä kun vastuu vauvanhoidosta yhtäkkiä heitetäänkin hänen harteilleen.
      Onko se sitten "väärin", tai joku "vika miehessä", vai voisiko isää ja lasta lähentää toisiinsa jo tavallisessa arjessa, jättämällä heidät kaksin silloin tällöin, sitäkin voi miettiä, jos mies oireilee siitä, ettei hän muka selviä yksin pienen lapsen hoitamisesta. Se on usein vain harjoituksen puutetta.

    • joaikuisia

      Soitat MLL:lle, pyydät lähettämään lastenhoitajan silloin kun kaipaat lepoa tai apua. Ja maksatat miehellä.
      Näin jos teidän kummankaan äidit tai lapsen kummitäti eivät ole käytettävissä. Minä sinuna käyttäisin tuota muumokorttia miehen mielipiteistä välittämättä. Oma äitini ja anoppini hoitivat ja auttoivat hyvin innokkaasti ensimmäistä lapsenlastaan.
      Sitten nuorimman kohdalla toinen oli kuollut raskausaikana ja toinen sairastui syöpään, että tämä apu on arvostettu oikein silloin kun sitä ei enää saanut mitenkään.
      Jälkikäteen osasin olla anopille kiitollinen, vaikka esikoisen vauva-aikana lähinnä ärsytti se jatkuva neuvominen lastenhoidossa ym.

    • mekkk

      Sanoppa miehellesi että se lapsen hoito on hänen oma juttunsa ja muut jutut pitää siirtää ja ihme miehiä kun eivät lapsensa kanssa viihdy.

    • Hei kyllästynyt


      Lapsen syntymä kriisiyttää usein perhe-elämää, niin ihana lahja kuin lapsi onkin. Lapsen tarvitsevuus ja jatkuva huolenpito voi ollakin vanhemmasta raskasta. Perheenä kuitenkin molemmat vanhemmat ovat vastuussa lapsista. Lienet äitiyslomalla kun lapsi on noin pieni; silloin usein roolitus kiepsahtaa niin, että äiti on kokoaikaisesti vastuussa ja isä ei välttämättä ota isyysrooliaan vastaan, vaan toimii vain äidin'apulaisena'. Jos tilanne on jatkuvaa, kannattaa varmaan jutella asiasta esim, perheneuvolassa. Voi olla, että isä tarvitsee tukea isyydessään - hänellä voi nousta ahdistusta myös entisen liittonsa asioista ja miten silloin oli suhteessa lapseensa. Joka tapauksessa perheessä tulee puhaltaa yhteiseen hiileen. Silloin 'kaikki voittavat' eli win-win. Jos vastuu ja huolenpito ja vanhemmuus keikahtaa liikaa jomman kumman osapuolen harteille, siitä seuraa yleensä runsaasti negatiivista ilmapiiriä. Tarttukaa asiaan ja tehkää selkeitä suunnitelmia vastuunjaosta. Niin, että molemmille mahdollistuu joskus myös aikaa tehdä omia juttujaan.


      Iloa perheeseenne toivottaa Merja, diakoni

    • Hyvä keino voi tosiaan olla soittaa miehen äidille ja sanoa, että voisiko tulla auttamaan, kun itse olet sairas ja mies ei jaksa hoitaa.

      Tässä taas ohjeeksi a opastukseksi kaikille liittoa ja lastenhankintaa suunnitteleville . Katso, miten mies kohtelee läheisiään ja miten pitää heihin yhteyttä. Tässäkin miehellä on ollut jo lapsi edellisestä liitosta, joten ihan yllätyksenä tuskin asia tuli.

      • mekkk

        Ei missään niemessä kun pariskunnan asiat eivät kuulu kummankaan puolison vahemmille.


      • TotuusSattuu
        mekkk kirjoitti:

        Ei missään niemessä kun pariskunnan asiat eivät kuulu kummankaan puolison vahemmille.

        Kuuluu se kyllä ainakin miehen vanhemmille jos ovat kasvattaneet pojastaan saamattoman vätyksen. Hyvä jos tulevat toteamaan sen ihan paikan päälle.


      • mekkk kirjoitti:

        Ei missään niemessä kun pariskunnan asiat eivät kuulu kummankaan puolison vahemmille.

        No i pitäisi kuulua, mutta jos se on ainoa keino


    • Rimaakorkeammalle

      Juu, omapa on ollut valintasi.

    • Tiedätkö tai muistatko millainen isä miehesi on ollut esikoiselleen? Onko mahdollisesti hänekin kohdallaan hoitaminen ollut yhtä vaikeaa? Voithan sinä jutella hänen kanssaan siitä, ettei sinullakaan ole mielin määrin sitä omaa aikaa. Tuskin on, jos olet yksin vastuussa lapsen hoidosta.

      Mitä luulet, onko tuo ettei jaksa jonkinlaista pelkoa vai tosiaan arvojärjestys kysymys, jossa tulee ensin oma aika, sitten lapsen aika? Voisikohan mies kokea olevansa epävarma siitä miten hyvin pystyy lapsen tarpeista huolehtimaan?

      Se että on useampia lapsia ei aina poista mahdollista pelkoa, jos ei ole tarvinut koskaan ottaa täyttä vetovastuuta lapsen kanssa arjen vetämisestä, yksinään. Helppoa se on silloin, kun joku jeesaa vierellä ja voi hetkeksi vetäytyä jonkin muun asian pariin tai jos on kaksikin lasta toisen lapsen kanssa pelkästään tekemään jotain.

      Yksin on aina yksin ja kokemuksesta voin sanoa, että onhan se joskus ihan älyttömän väsyttävää. Hyvät äidit ei saisi koskaan valittaa mistään, se on semmoinen järjetön myytti. Mutta kaiken kun käy a:sta ö:hön viikosta toiseen omien rajallisten voimavarojen ja rajallisen ajan puitteissa niin titityy. Kyllä kaipaa omaa aikaa. Myös se vanhempi joka aina vetää jotain rekeä, mitä tahansa rekeä yksinään, olipa se isä tai äiti.

      Oisko miehellä työstressiä? Liikaa töitä ja pitää siksi kynsin hampain omasta ajasta kiinni?

    • Itseoletepäkypsä

      Olisit ajatellut ensin kun aloit nelikymppiselle tekeen lasta. Oliko ihan pakko että pääsit töistä pois tai mikä lienee motiivisi. Tai täytyikö tehdä yhteinen lujittaaksesi suhdetta. Miksi se mies suostui yleensäkkään.

      Ketään ei nykyään enään kiinnosta lapset mutta pakko on tehdä niitä kuitenkin ja vaikka kuinka vanhoille kun suhteita vaihdetaan kuin sukkia.

      Onko teillä mitään järkeä päässä ylipäätäänkään ja nainen päättää, mies vikisee niin hoida kakarasi itse valittamatta.

      Tee se että hoidat itse kun noin vanhalle aloit tekemään lasta. Tai lapsi huostaan, sijaisperheeseen. Itse olet epäkypsä kun et ottanut miehestä selvää jaksaako hän vaan itsekkäästi teit ilmeisesti. Miehethän ovat nössöjä.

      • TotuusSattuu

        On aivan sama mitkä ovat äidin motiivit lapsen hankintaan tai miksi lapsi on tehty. Vastuu lapsesta kuuluu silti aina yhtäläisesti isälle ja äidille.
        Jos isä ei sitä tajua niin hän tuskin voi kutsua itseään mieheksi. Mies kantaa vastuunsa ja tekee sen mitä miehen pitää tehdä. Piste.


      • Koeruus

        Samaa mieltä!! Ihan niinkuin äitiä syyllistettäisiin siitä, että isää ei kiinnosta lasta hoitaa. Voisinpa olettaa, että äiti ja isä ovat kohdanneet toisensa lapsettomina (vaikkakin isällä lapsi ennestään) ja lapsen saannin jälkeen isä ei muuta roliiaan vanhemmaksi. Yksinhuoltajuuskin voi olla tuossa tapauksessa parempi vaihtoehto, jos kerran yhteistä lasta ei voi yhdessä huolehtia. Siinä tulee yhdelle ihmiselle ihan riittävästi huolehdittavaa.


    • näinseon

      Miehet kyllästyvät nopeasti lapsiin. Ei ole luonto luonut heitä siihen tehtävään. Jättävät sitten lapsensa ja päätyvät katselemaan jonkun muun lapsia, vähäksi aikaa.

      • valitse.paremmin

        Te naiset tunnutte valitsevan juuri tuollaisia huonoja isäehdokkaita.
        On olemassa myös miehiä jotka tykkäävät lapsista niin paljon että ovat ammatiltaan lastenhoitajia.


    • mekkk

      Kun lapsemme oli pieni niin en koskaan ollut lapsenhoitaja vaan veitin lapsen kanssa aikaa kun se lapsi on niin vähän aikaa pieni ja kivaa oli. Naiseni on vuorotöissä ja jos vkl loppuna halausi mennä johonkin niin lapsi mukaan ja nyt aikuisenakin tulee isän mukana niinhin juttuihin mitä enenkin tehtiin.

      • 1säpappa

        Etenkin lapsen ollessa pieni, hänen kanssaan kannattaa tosiaan olla kaikki liikenevä aika. Itse en koskaan kokenut sitä rasitteeksi, ja silloinhan ne tärkeimmät tunnesiteet lapseen luodaan.
        Pienen lapsen hoitovastuusta välttely kostautuu kyllä aikanaan. Ei siis kannata suhtautua lapsen kanssa oloon velvollisuutena vaan oikeutena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe