Polttoainevero on ainoa järkevä vero

SDP-poliitikko

Koska se on ainoa autoilun vero joka on suoraan yhteydessä saastuttamiseen ja tieverkoston käyttöön.

Vuosittainen autoveromaksu rankaisee kovasti vähän autoilevia, joudut maksamaan veroa joka päivästä vaikka jätät auton kotiin. Lisäksi CO2 päästöihin perustuvalla vuosittaisella maksulla ei ole mitään tekemistä oikean saastuttamisen kanssa. 600g/100km saastuttava joka ajaa 5000km (=30kg CO2) vuodessa rankaistaan moninkertaisesti enemmän sastuttamisesta kuin 200g/100km saastuttava joka ajaa 40tkm (80kg CO2) vuodessa. Järjetöntä.

Samoin uusien autojen verotus on järjetön, Prius kuski joka ajaa 30tkm vuodessa kuluttaa tieverkostoa paljon enemmän ja saastuttaa helposti enemmän kuin jenkki V8 kuski joka ajaa 5000km vuodessa. Silti jenkkikuski joutuu maksamaan autostaan jopa kymmeniä tuhansia enemmän veroja. Järjetöntä.

Nykyinen verotusjärjestelmän suurimpia maksumiehiä ovat
a) vähän ajavat jotka suosivat auto jättämistä kotiin
b) autoharrastajat ja autoilusta nautivat jotka jo maksavat valtavat määrät polttoaineveroa suuresta kulutuksesta mutta joutuvat maksamaan lisäksi paljon enemmän uudesta autota ja paljon korkeampia vosittaisia maksuja.

Tässä olisi miljoona kertaa enemmän järkeä:
-Kaikki vuosittaiset maksut pois, auton jättämistä kotiin ei saa rangaista
-uusien autojen vero samaksi, vaikka 24%ALV, kilometrikohtainen CO2 ei kerro mitään paljonko auto todelisuudessa saasuttaa, se riippuu täysin kulutetusta polttoaineesta
-ja tästä päästään aionaan järkevään verotuskohteeseen: Bensalitra saa maksaa vaikka 2e jos nuo muut maksut saadaan pois
-työmatkalaisille ja ammatiautoilijoille verovähennyksiä

Tämä ohjaisi myös autonvalmistajia nostamaan hyötysuhdetta ja pienentämään kulutusta, nykyäänhän hyötysuhteet pelkästään laskevat kun lisätään kaiken maailman pakokaasunphdistulaiteita ja kulutaja joutuu maksumieheksi. Eli kulutukseen perustuvassa verotuksessa kuluttajakin olisi voittaja. Nykyisessa päästöverotuksessa voittaa vain valtio.

P.S. CO2 perustaisen verotuksen poistaminen olisi muutenkin järkevää koska ei ole todistettu että ihmisten päästöt aiheuttaisivat ilmastonmuutoksen, se on pelkkä teoria. Halutaanko me tuhota ihmisten ostovoiman ja teollisuuden kilpailukyvyn (=maan talouden perustat) pelkän teorian takia ja täten olla jotain ilmastomarttyyreitä?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rättijärvi

      Erittäin hyvä ehdotus - täällä itärajan lähellä on tuhansia autoilijoita, jotka ottaisivat tämän ilomielin vastaan.

    • hankintavero_myös

      Autojen hankkimista tulisi myös rajoittaa lisäämällä niiden ostohintaan niiden haitallisuudesta riippuva vero. Järjestelmä tulisi suunnitella siten, että vähäpäästöisimmät ja turvallisimmat (=pienitehoisimmat) autot olisivat suhteessa halvempia. Myös ulkomailla valmistetuille autoille pitäisi asettaa ylimääräinen tullimaksu, jotta ihmiset suosisivat kotimaisia vaihtoehtoja.

      Työmatkavähennykset pitää poistaa kokonaan, koska se vääristää asuntomarkkinoita ja lisää turhaa työmatkaliikennettä. Ihmisten tulee asua mahdollisimman lähellä työpaikkaa, tai ainakin liikkuminen työpaikalle tulisi tehdä joukkoliikennevälineitä käyttämällä.

      • Villakoiranydin

        Kirjoitit: "turvallisimmat (=pienitehoisimmat)". Kerro minulle miten pienitehoinen on turvallisempi, kuin isotehoinen. Tuon logiikan mukaan esimerkiksi Fiat 500 on turvallisempi kuin Mercedes Benz AMG.


      • hankintavero_myös
        Villakoiranydin kirjoitti:

        Kirjoitit: "turvallisimmat (=pienitehoisimmat)". Kerro minulle miten pienitehoinen on turvallisempi, kuin isotehoinen. Tuon logiikan mukaan esimerkiksi Fiat 500 on turvallisempi kuin Mercedes Benz AMG.

        Pienitehoisemmilla ei voida kaahata samalla tavalla kuin isotehoisilla kaahailuun tarkoitetuilla kilpa-autoilla. Kun ei voi kaahata, niin ei tapahdu kaahailusta johtuvia onnettomuuksia.


      • kokonaisuudenkannalta
        Villakoiranydin kirjoitti:

        Kirjoitit: "turvallisimmat (=pienitehoisimmat)". Kerro minulle miten pienitehoinen on turvallisempi, kuin isotehoinen. Tuon logiikan mukaan esimerkiksi Fiat 500 on turvallisempi kuin Mercedes Benz AMG.

        On se turvallisempi kaikille jotka törmää siihen Fiat 500:seen. Eli point proven.


    • EUkassaan

      Palataanpas juurille.
      Autoa ei osteta turhaan vaan se on välttämättömyys matkojen tekoon. Ennen oli hevoset nyt autot.
      Autojen verotus kaikkinensa on vain yksi tehokkaimmista verorahastuksen muodoista. Verotuksessa pitää muistaa myös 24% alv kaikessa autoon liittyvässä aina hankinnasta, varaosiin ,varusteisiin ja vakuutuksiin!!!!
      Verolla ei ole mitään yhteyttä saastutuksien kanssa, on vain valtion pohjaton kassa. Esim CO2 päästöistä valtaosa n 90% tulee lentoliikenteestä. Laivaliikenne seuraa hyvänä kakkosena perässä. Kasvit sitoo CO2ta ,sen verottamiseen ei ole perusteita autojen osalta.
      Maanteiden kulttamisesta taasen 90% tievaurioista aiheuttaa rekkaliikenne! Rahtiliikenne, puutavararekat, betonirekat,................lista on loputon, 60-90tn painolla tieverkko vähitellen montuille. Toinen suuri tieverkon vaurioittaja on Suomen ilmasto ja pakkaset. Mikäli ilmasto lämpenisi toivottavasti, routiminen vähenee.
      Suomessa kerätään jo nyt polttoaineveroja yli tienpidon tarpeen. Käyttömaksut on keksitty lisänä rahastusta, jotta voidaan kunnostaa myös Portugalin teitä EU maksuilla.
      Kaikki isot EU maat saavat liikennehankkeisiin yhteistä rahaa paitsi Suomi. Me olemme nettomaksajia.
      Virossakin eletään EU rahoilla vielä vuosia!
      "Työmatkavähennykset pitää poistaa kokonaan, koska se vääristää asuntomarkkinoita "??
      Todellakin, pääkaupunkiseudulla nähdään tämä vääristyminen, kun voi vähentää vain 80euroa polkupyörän kulut (omavastuu 600e). Asunnot pääkaupunkiseudulla 6-10 kalliimpia kuin Savon pikkukylillä!!
      Palkat silti lähes samat TES topimuksen mukaan!?
      Maksetaan iloisesti vaan verot, sillä tuet vähäosaista Kreikkalaista!

    • ALMEERA

      Autoilu on ollut valtion lypsy lehmä aina ja iankaikkisesti. Sitä kun ei voi myydä ulkolaisille pääoma sijottajille ,niin kun muut valtion lypsylehmät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe