Ikäero, mitä mielipiteitä?

UteliasTäti

Miten suhtaudutte ikäeroon, kun nainen on vanhempi kuin mies?

32

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikaisiinä

      Ikä on vain numero. Eiköhän ne kaikki muut tunteet yms ratkaise.

      • UteliasTäti

        Niin minäkin olen ajatellut, en tiedä kuitenkin tuntuu, että jokin ongelma itsellä asiaan on kun kaikki mieheni ovat olleet itseäni nuorempia. Tämä vain on NIIN paljon nuorempi, vaikkakin fiksuimman oloinen kaveri. Suhde ei ole vasta kuin tutustumistasolla, mutta tuntuu että tässä tapauksessa asiat kohtaa, ihmiset kohtaa.


    • fdfsdfdsfds

      Miten iso on ikäero?
      Itse en usko että suhde voi onnistua isolla ikäerolla noin päin, miehet ajattelee että mitä nuorempi niin sitä kiinnostavampi.

      • UteliasTäti

        13 vuotta. Tässä on mies joka on aktiivinen, sillä tavalla sopivasti, ei siis mikään perässävonkaaja vaan asiallinen


      • oma.valintasi.mutta
        UteliasTäti kirjoitti:

        13 vuotta. Tässä on mies joka on aktiivinen, sillä tavalla sopivasti, ei siis mikään perässävonkaaja vaan asiallinen

        Ei tule onnistumaan, mikä estää tutustumasta oman ikäisiin miehiin?


      • elämääsuurempaa

        Mistä sen voi tietää etukäteen miten siinä käy.Eihän ihmissuhteista tiedä muutoinkaan miten onnistuu:ikäerolla tai ilman.


    • Päivystävänainen

      13 vuoden ikäero ei ole kovin paljon, ellei nyt kyseessä ole toinen 30 ja toinen 17. Miten suhtaudun ikäeroihin: minusta se on jokaisen parin oma asia, kunhan kumpikin on täysivaltainen ja täysi-ikäinen. Ihan niin kuin suhtaudun muihinkin suhteisiin. Pahempi on jos toinen on alkoholisti ja toinen ei, tai väkivaltainen, silloin saattaisin jopa mielipiteeni tälle parille, heikommalle puoliskolle sanoakin. Mutta eihän heidän tarvitsisi mielipiteestäni välittää.

      • kenen.kantilta.ajattelee

        Ei tietenkään ole paljon sinun mielestä koska olet nainen mutta miehen mielestä on. Mies haluaa nuoremman ja jokainen ikävuosi miehen ikää enemmän on miinusta.


      • Päivystävänainen

        Mies ei halua nuorempaa, jos haluaa vanhemman. Haloo? Onko ketään kotona?


    • Itse666

      Aika huonosti suhtaudun kun on noin päin, mutta sehän ei olekaan kenenkään muun asia kuin parin itsensä. Itse vastikään pääsin eroon vanhasta kiukkuisesta keski-iän kriisissä rypevästä akasta. Eli reilusti nuorempaa haluaisin, että olisi ainakin vähän aikaa normaali. Valitettavasti naiset menevät usein sekaisin 4 kymppisenä.

      • poikkeuksiakin.on

        Samaa mieltä mutta eri syistä.
        Itse toivoisin naisen näyttävän hyvältä ja yleensä nainen näyttää hyvältä vain 18-25v kärjistetysti.


      • älykköjäonliikkeellätaas

        Niin että jätät naisen aina silloin kun se täyttää 26? :D

        Naiset usein tahtovat mukavan miehen ja joskus fiksunkin, viimeistään sitten kun ovat kokeilleet päinvastaista vaihtoehtoa. Eli mitä sinulla olisi muka naisille tarjota?


    • vastaustädille

      En mitenkään, sitä on tai ei ole. Jokainen suhtautuu niinkuin tykkää.

    • UteliasTäti

      kiitos vastauksista. Pää on sitten ihan yhtä kysymysmerkkiä kuin ennen kysymystäkin;)

    • Neiti62

      Mitä merkitystä toisten suhtautumisella on? Itselläni on ollut huomattavasti nuorempia miehiä, mutta enpä ole jaksanut muitten suhtautumista ajatella, koska asia ei kuulu muille.

    • vapaaxxi

      Sehän on 2 suhde. Jos ajatukset nappaa ja yhdessä on hyvä olla niin ikäerosta jauhaminen on lapsellista. vaikka olisi 4v ikäeroa ja ei nappaa niin ei sellainen suhde ainakaan toimi.

    • entaidaenääjaksaa

      Kaipaan yhtä ihmistä.
      Meidän yhteys on nyt vaan palstalla.
      Ja ikäero on suuri.
      Haluaisin niin nähdä sinut.

      • fwefwefsd

        Kuka ihminen se on? Mistä tunnette?


    • Ajatuksiavaan

      On totta että ikä on vain numeroita, eikä koskaan pitäisi yleistää...sillä en minä , etkä sinä tiedä yhdenkään parin yksilöllisiä syitä, rakkautta, tahtoa ja sitoutumista. Ihmisiä on eri kehitys tasoilla noin henkisesti, joku 20 v voi olla ikäistään huomattavasti kypsempi , siinä kun taas joku 4o v vielä ihan ' kakaran' tasolla. Jos rakastuu toiseen ihmiseen niin siinä vaiheessa se toisen ikä on aika mitätön asia, erikseen tietysti selvästi alaikäinen , niissä tapauksissa ei pitäisi edes minkäänlaisen rakkauden tunteen oikeuttaa kajoamaan tai aloittamaan yhtään mitään, mutta se lienee selvää jokaiselle ( pitäisi olla).jos ajatusmaailmat, kemiat yms. Kohtaavat niin ei sen pitäisi merkata onko ikäeroa 5 vai 15 vuotta.Mutta toki ympäristö asettaa paineita ja jokainen nyt miettii väkisinkin miten lähipiiri suhtautuu kumppaniin. Mutta sitten on se puoli josta ei niin paljoa puhuta. Niinpäin kun mies on vanhempi, yleensä ei tule ongelmia seksuaalisuuden suhteen...nuorempi nainen on kiihkeä petikumppani ja usein mies on ylpeä saatuaan nuoren ' haaviinsa'..toki potenssi ongelmat voivat kohdata miestä jossain vaiheessa . mutta jos mies on nuori ja nainen paljon vanhempi , siis 50v ja ylöspäin...niin monesti siinä nyt vaan käy niin että mies jossain vaiheessa alkaa havittelemaan nuoria naisia, sortuu pettämään tms. Vaikka tämä oma kumppani olisi hyvässä kunnossa ja seksikin luonnistuu, niin reilusti yli 50v nainen alkaa jo olemaan vaihdevuosi ym. Vaivojen kanssa painiskeleva eikä halukkuus ehkä myöskään enään ole ihan samaa kuin ennen. Haluan nyt kuitenkin sanoa että eroja on ! Juuri siitä yleistymisestä puhuen...mutta tätä nuorta miestä kohtaa myös sosiaalisen piirin paineet ja saattaa tulla halu testata omaa viehätysvoimaa jne. Mitä kaverit ajattelevat, suvun jatkaminen ja niin edelleen.

      Mutta koska seksi ei ole kaikki, ja joillekin se ei todella ole edes mikään kovin tärkeä asia niin miksei.

      Minun lähipiirissä on ollut jonkin verran näitä pareja juuri näinpäin että mies nuori...ja niissä nyt vaan on se pettäminen ja usein ero kuitenkin tullut. Lopulta on huomattu että elämän arvot ja halut ovat liian erilaiset.

      Itsellä miesystävä joka meni itseään paaaljon vanhemman naisen kanssa naimisiin aikanaan. Parin vuoden kuluttua alkoi kuitenkin katselemaan muualle, ei voinut ajatella naista sängyssä . siis seks. Mielessä. Ero tuli.
      Tosin hän ei ole suomalainen ja siinä perheen ja sos. Piirin painostus myös iso tekijä nuoremman kumppanin saamiseen

      • ikäeroeitärkein

        Tässä oli hyvä kirjoitus kummaltakin puolelta katsottuna, jos suhde on vain seksin varassa. Eli jos mies on huomattavasti vanhempi niin potenssiongelmat voivat tulla kuvioihin ja jos nainen on huomattavasti vanhempi niin hormonaaliset ongelmat. Toisaalta noista kumpaankin vaivaan on olemassa hoitokeinoja eli siinä mielessä aika tekaistuja syitä. Lisäksi monet parisuhteet samanikäistenkin keskuudessa kaatuvat, koska naiset ovat monesti seksuaalisesti aktiivisempia ja varmempia siitä mitä haluavat hieman vanhempina eli yli 35 vuotiaina. Täytyy myös muistaa, että seksi on kiinni myös korvien välistä ja ihmiset ovat yksilöitä. Jotkut säilyvät nuorekkaina eläkeikään ja toiset ovat täysiä pappoja tai mummoja ajatusmaailmaltaan jo kolmikymppisinä. Koska tunnen itseni, niin itse en nykypäivänä ottaisi itseäni vanhempaa miestä (ok, voisi olla joku poikkeustapaus). Toisaalta en myöskään ottaisi kovin paljon nuorempaa miestä, etenkään jos elämäntilanteensa on kovin erilainen. Maksimissaan sanoisin sellaiset /- 10 vuotta. Ja tämä ihan realismin vuoksi.


    • nuoretnuorille

      Kyllä se ikä kertoo monia asioita. En itse voi ajatella seurustelevani paljon nuoremman ihmisen kanssa. Ollaan monessa suhteessa erilaisia. Muutaman vuoden vanhempi mies kyllä käy.

    • Jumissa

      Olen parhaillaan tilanteessa, jossa olen kiinnostunut itseäni 12 vuotta nuoremmasta miehestä. Olemme tunteneet jo tovin, käyneet kahvilla, hän käynyt minun luonani ja muuten nähdään tavallaan harrastusyhteyksissä pikaisesti useita kertoja viikossa. Minun ikäni ei ole ikinä tullut esille, enkä ole sitä nyt kokenut tarvetta mainostaakaan. Meillä synkkaa todella hyvin ja ollaan monista asioista samoilla linjoilla. Minua kiinnostaisi katsoa, voisimeko olla muutakin kuin vain tuttavia, mutta ei tunnu riittävän rohkeus asian selvittämiseen ja kohta sekoaa oma pää näiden tunteiden takia. En haluaisi pelottaa häntä pois kysymällä suoraan, mutta mitä muuta tässä voisi tehdä...

      • siitä.vaan

        Kysyä voi suoraan ja kerro samalla ikäsi. Ei tuo tilanne muuten selviä.


    • sydämen.asia

      Ajattelen niin, että sen jälkeen kun nuorempi osapuoli (oli se sitten nainen/mies) on täyttänyt 30 v eli päässyt lapsellisuuksista, niin on ihan sama miten vanha se toinen osapuoli on.
      Ihminen kohtaa ihmisen. Ja kenellä on varaa hylätä rakkaus.

    • Hmphhh

      Jos molemmat haluavat suhteelta samoja asioita, niin voihan se toimia. Usein vain on niin, että reilusti nuorempi on erilaisessa elämäntilanteessa kuin se vanhempi.

      Esimerkkinä vaikka lapset. Moni haluaa lapsia jossain vaiheessa. Jos suhteessa on vaikka nelikymppinen mies ja vähän päälle parikymppinen nainen, niin se mies varmaan haluaisi ne lapset lähivuosina, mutta nuori nainen ei välttämättä halua niitä vielä kymmeneen vuoteen. Nykyäänhän ensisynnyttäjän keski-ikä on on jo jotain 30-34v. Tai sitten sillä vanhemmalla miehellä tai naisella voi jo olla lapsia, eikä halua niitä lisää, mutta se nuorempi niitä haluaisi.

      Toinen ero on usein elämäntyyli. Keskimäärin se parikymppinen on menevämpi kuin nelikymppinen. Yleensä se vanhempi haluaa jo tasaisempaa elämää kuin parikymppinen, joka tykkää mennä ja bilettää ja on ylipäätään kiinnostuneempi nuorten jutuista kuin keski-ikäisten jutuista.

      Moni ikäkriisissä painiva tuntuu etsivän reilusti nuorempaa kumppania. Korostetaan kuinka itse (muka) ollaan niin paljon nuorekkaampia kuin oman ikäiset ja tietysti myös nuoremman näköisiä. Sitten voikin olla karu kokemus, kun huomaa että sen nuoren kumppanin kanssa liikkuessa sen kaikki kaveritkin on niin nuoren näköisiä ja eri aaltopituudella ja alkaakin tuntea itsensä vanhaksi. Kyllä se nuorekas nelikymppinen kummasti erottuu siellä nuorten paikoissa, vaikka olisikin luullut olevansa niiin nuoren näköinen. Ei olekaan niin kivaa. Kenenkään ei kannattaisi etsiä nuorta kumppania vain oman ikäkriisinsä takia, eikä se oman ikäisten haukkuminen tee kenestäkään yhtään nuorempaa. Viisainta olisi oppia hyväksymään oma ikänsä, kantaa se ylpeänä ja etsiä ihminen jonka kanssa viihtyy, ihan kummankaan osapuolen iästä riippumatta.

    • Ikinuori-88

      Iällä ei ole väliä, jos kumpikin on kuitenkin täysikäsiä. Olen itse 28v nainen ja oman ikäiset tai vanhemmat miehet eivät vaa kiinnosta, koska tunnen olevani itsekin nuorempi henkisesti ja sen lisäksi näytän ulkoisesti noin 20v... Joten tapailen itseäni nuorempia noin 20-25v miehiä, ja eipä tuo ole heitä haitannut. On jokaisen oma asia haittaako ikäero vai ei, en kuitenkaan voisi kuvitella tapaavani alaikäisiä. Eli anna palaa vaan, enempi on kiinni ihmisen luonteesta miten tulee juttuun, kuin siitä iästä.

    • Whattothink

      Tähän sivujuonne kysymys: Miten saa toisen iän selville? No, kysymällä tietty, mutta miten kysyä niin ettei nolostu ja näy naamasta pettymys, jos ikäero on liian iso?

    • Nahkalakki

      Sinulla ja miehellä on ikäeroa ihan riittävästi. Älä enää jauha siitä.

    • Ikäasiantuntija

      Jyrkkä mielipiteeni on, että silloin mies on nuorempi kuin nainen. Saa olla eri mieltä, mutta kantaani en muuta.

    • Whattothink

      Olin siis laittanut ihan uuden kysymyksen uutena keskustelijana.
      En ymmärtänyt viimeistä kommenttia, että mihin se oli vastaus?

      • Pähkähullua-mutinaa

        Tätä keskustelua ei käyty suomeksi. Kieli tuntematon.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe