Lomakorvaus työsuhteen muuttuessa?

confusedddd

Olen opiskelija jonka työsuhde muuttui juuri osa-aikaisesta tarvittavissa työhön kutsuttavaksi. Olen ollut firmassa töissä vähän yli 2 vuotta. Viimeisimmässä palkkalaskelmassa lukee että "lomakertymä" olisi jotain 450 e.

Viime kesänä sain vähän yli tuplapalkan verran rahaa sinä kuukautena jolloin neljän viikon kesälomani oli. Siinä tuli siis kai lomarahat? Mutta nyt kun en tarvittavissa töihin kutsuttavana tavallaan pidä kesälomaa, milloin saan tuon "lomakertymän"...?

4

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iikke

      Jos sinulle kertyi vuosilomapäiviä lomanmäärätymisvuodelta 1.4.2015-31.3.2016, etkä ole saanut lomakorvausta pitämättömistä vuosilomista silloin, kun työsopimuksesi uusittiin, niin sinulle on tulossa vuosilomaa. Vuosiloman pituus riippuu ansaituista lomanmääräytymiskuukausista ja vuosilomapalkka määräytyy vuosilomalain tai työehtosopimuksen mukaan. Vaikka vuosilomaa ei olisi kertynyt, saat lomakorvausta työehtosopimuksen tai vuosilomalain määräämänä aikana.

      Opiskele työehtosopimuksen vuosilomaa koskevat pykälät ja tarvittaessa http://www.vuosilomaopas.fi/. Jos et jaksa lukea, kilauta palkanlaskijalle.

    • confusedddd

      Kiitos!

      Mutta jos siis en pidä kesälomaa vaan työskentelen silloin tällöin? Niin saanhan silti lomakorvauksen kuten viimevuonnakin? Siis tuon "lomakertymän" joka on kertynyt 1.4.2015-31.3.2016? Milloin se pitäisi viimeistään lain mukaan maksaa minulle?

      • valejuristi

        Jos työntekijälle on kertynyt vuosilomapäiviä, niin työnantajan on annettava vuosiloma ja maksettava vuosilomapalkka loman alkaessa. Lomakorvausta pitämättömista vuosilomapäivistä ei saa maksaa työsuhteen kestäessä muuta kuin erityistapauksissa esim. jos on työntekijä menossa suorittamaan asepalvelusta. Laki kieltää myös pitämästä työntekijää työssä vuosiloman aikana.

        Jos sinulle ole kertynyt lainkaan lomanmääräytymiskuukausia ensi viikolla päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta, niin silloin sinulla ei ole ensi kesänä vuosilomaakaan, vaan saat tehdä kesällä töitä niin paljon kuin niitä riittää. Prosenttilomakorvauksen saat sitten työehtosopimuksessa mainittuna aikana. Esim. jos kaupan alalla alle 37,5 tuntia tekevällä työntekijällä ei ole lomapäiviä, lomakorvaus maksetaan viimeistään lomakauden loppuun (30.9.) mennessä.
        https://www.tem.fi/files/18198/Vuosilomalaki_fi.pdf


    • ansaintasäännön.mukaan

      "Olen opiskelija jonka työsuhde muuttui juuri osa-aikaisesta tarvittavissa työhön kutsuttavaksi."

      Miten se sillä tavalla vain "muuttui"? Eihän työsopimukseen määriteltyjä työtunteja voida noin vain muutella. Jos töitä ei riitä työsopimuksessa määriteltyä minimimäärää, täytyy järjestää YT-neuvottelut ja tarvittaessa irtisanomiset tai lomautukset. Ei työtunteja voida vain millään työnantajan yksipuolisella ilmoituksella vähentää nollaan, perusteella "no kun meillä ei nyt oikeestaan ole tarvetta ja varaa maksaa kun tarvittaessa".

      Mutta sitähän ei kysytty, vaan lomien kertymisestä. Lomaahan kertyy joko 14 päivän tai 35 tunnin ansaintasäännöllä. Eli jokaiselta kuukaudelta, jona töitä on ollut 14 päivää tunneista riippumatta, kertyy täydet lomat, tai jos juuri koskaan ei tule 14 päivää töitä kuukauden aikana, käytetään 35 tunnin anstaintasääntöä, eli lomaa kertyy jokaiselta kuukaudelta kun töitä on ollut vähintään 35 tuntia.

      Ansaintasääntöjä ei voi käytää "ristiin", eli yhden lomanansaintavuoden aikana käytetään jompaa kumpaa sääntöä koko vuoden läpi, eikä ansaintasääntöä voi kesken vuoden muuttaa. Eli jos käytetään 14 päivän ansaintasääntöä ja jossain kuussa työpäiviä tuleekin vaikka esim. 13 päivää, vaikka työtunteja oliskiin yli 35, niin lomaa ei siltä kuukaudelta saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      415
      2849
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2070
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      327
      1671
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1632
    Aihe