Lomakorvaus työsuhteen muuttuessa?

confusedddd

Olen opiskelija jonka työsuhde muuttui juuri osa-aikaisesta tarvittavissa työhön kutsuttavaksi. Olen ollut firmassa töissä vähän yli 2 vuotta. Viimeisimmässä palkkalaskelmassa lukee että "lomakertymä" olisi jotain 450 e.

Viime kesänä sain vähän yli tuplapalkan verran rahaa sinä kuukautena jolloin neljän viikon kesälomani oli. Siinä tuli siis kai lomarahat? Mutta nyt kun en tarvittavissa töihin kutsuttavana tavallaan pidä kesälomaa, milloin saan tuon "lomakertymän"...?

4

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iikke

      Jos sinulle kertyi vuosilomapäiviä lomanmäärätymisvuodelta 1.4.2015-31.3.2016, etkä ole saanut lomakorvausta pitämättömistä vuosilomista silloin, kun työsopimuksesi uusittiin, niin sinulle on tulossa vuosilomaa. Vuosiloman pituus riippuu ansaituista lomanmääräytymiskuukausista ja vuosilomapalkka määräytyy vuosilomalain tai työehtosopimuksen mukaan. Vaikka vuosilomaa ei olisi kertynyt, saat lomakorvausta työehtosopimuksen tai vuosilomalain määräämänä aikana.

      Opiskele työehtosopimuksen vuosilomaa koskevat pykälät ja tarvittaessa http://www.vuosilomaopas.fi/. Jos et jaksa lukea, kilauta palkanlaskijalle.

    • confusedddd

      Kiitos!

      Mutta jos siis en pidä kesälomaa vaan työskentelen silloin tällöin? Niin saanhan silti lomakorvauksen kuten viimevuonnakin? Siis tuon "lomakertymän" joka on kertynyt 1.4.2015-31.3.2016? Milloin se pitäisi viimeistään lain mukaan maksaa minulle?

      • valejuristi

        Jos työntekijälle on kertynyt vuosilomapäiviä, niin työnantajan on annettava vuosiloma ja maksettava vuosilomapalkka loman alkaessa. Lomakorvausta pitämättömista vuosilomapäivistä ei saa maksaa työsuhteen kestäessä muuta kuin erityistapauksissa esim. jos on työntekijä menossa suorittamaan asepalvelusta. Laki kieltää myös pitämästä työntekijää työssä vuosiloman aikana.

        Jos sinulle ole kertynyt lainkaan lomanmääräytymiskuukausia ensi viikolla päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta, niin silloin sinulla ei ole ensi kesänä vuosilomaakaan, vaan saat tehdä kesällä töitä niin paljon kuin niitä riittää. Prosenttilomakorvauksen saat sitten työehtosopimuksessa mainittuna aikana. Esim. jos kaupan alalla alle 37,5 tuntia tekevällä työntekijällä ei ole lomapäiviä, lomakorvaus maksetaan viimeistään lomakauden loppuun (30.9.) mennessä.
        https://www.tem.fi/files/18198/Vuosilomalaki_fi.pdf


    • ansaintasäännön.mukaan

      "Olen opiskelija jonka työsuhde muuttui juuri osa-aikaisesta tarvittavissa työhön kutsuttavaksi."

      Miten se sillä tavalla vain "muuttui"? Eihän työsopimukseen määriteltyjä työtunteja voida noin vain muutella. Jos töitä ei riitä työsopimuksessa määriteltyä minimimäärää, täytyy järjestää YT-neuvottelut ja tarvittaessa irtisanomiset tai lomautukset. Ei työtunteja voida vain millään työnantajan yksipuolisella ilmoituksella vähentää nollaan, perusteella "no kun meillä ei nyt oikeestaan ole tarvetta ja varaa maksaa kun tarvittaessa".

      Mutta sitähän ei kysytty, vaan lomien kertymisestä. Lomaahan kertyy joko 14 päivän tai 35 tunnin ansaintasäännöllä. Eli jokaiselta kuukaudelta, jona töitä on ollut 14 päivää tunneista riippumatta, kertyy täydet lomat, tai jos juuri koskaan ei tule 14 päivää töitä kuukauden aikana, käytetään 35 tunnin anstaintasääntöä, eli lomaa kertyy jokaiselta kuukaudelta kun töitä on ollut vähintään 35 tuntia.

      Ansaintasääntöjä ei voi käytää "ristiin", eli yhden lomanansaintavuoden aikana käytetään jompaa kumpaa sääntöä koko vuoden läpi, eikä ansaintasääntöä voi kesken vuoden muuttaa. Eli jos käytetään 14 päivän ansaintasääntöä ja jossain kuussa työpäiviä tuleekin vaikka esim. 13 päivää, vaikka työtunteja oliskiin yli 35, niin lomaa ei siltä kuukaudelta saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe