Avoero / kiinteistön myynti / puolison omaisuus

Matti.ja.Susan

Puolisoni on muuttanut pois yhteisestä kodistamme, mutta pitää kiinteistöä ylijäämätavaroidensa varastona. Olimme avoliitossa, joten osoitteenmuutos toimii eron virallistamisena. Yhteisen kiinteistömme myynti on nyt ajankohtainen enkä tiedä, miten tulee toimia että pääsen eroon tavaroista. Tavarat haittaavat kiinteistön myyntiä.


- Millaisen ilmoituksen / vaatimuksen lähetän hänelle tavaroiden poisviennistä.


- Millainen aikataulu tavaroiden poisviennille olisi inhimillinen.


- Mitä teen mikäli hän ei nouda tavaroitaan (joita ei ole ihan vähän).


- Kuka maksaa tavaroiden pois kuljetuksen ja hävittämisen jos hän ei asialle tee mitään.


- Onko olemassa valmista asiakirjamallia, josta voin ottaa mallia, että vaatimus / ilmoitus olisi virallinen jos asiasta syntyy riitatilanne.


Paljon kiitoksia avusta jo etukäteen!

5

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Muista myös yksi asia että kun jäät avoerossa asumaan teidän yhteiseen asuntoon niin maksat vuokraa tai se sinun asuminen hyvitettään vaikka myytihinnasta ja tästä on oikeusden päätös olemassa. Jos asunto yhteinen niin toinen saa säilyttää tavaransa siellä ja vasta kun asunto myyty niin se pitää tyhjentää. Se omsitus sallii tavaroiden säilytyksen.

      • Tavarakasa

        Siis momentti 22, entä jos taloa ei saa myytyä koska on tavaraa täynnä. Onhan asunnosta kuluja siis olen altavastaaja koska toinen on siirtänyt vain itsensä ei tavaroitaan.


      • mekkk

        Kerää tavarat yhteen huoneeseen siististi tai roskiin jos on sellaista mitä ei kukaan tarvitse niin helpottaa. Sanioppa ex joku aikaraja milloin hakee tavaransa pois ja jos ei hae niin roudaa kaatopaikalle.


      • Matti.ja.Susan

        En maksa vuokraa, koska maksan lainan korot ja kiinteistön ylläpitokulut. Korot ja kulut varmasti kattavat vuokran. Ja mikäli ex-puoliso alkaa vaatimaan minulta vuokria taannehtivasti, hän joutuu vaatimaan korvausta asumisesta myös täysi-ikäisiltä, opiskelevilta lapsiltaan.

        Historian havinaa: veljeni silloisen avovaimon kuluitta asuminen veljeni omistamassa kiinteistössä laskettiin (vuosina 1995-2006) 200 euron arvoiseksi / kk. Tuon runsaan 10 vuotta työtä karttanut ex-vaimo vaati asunnosta puolia itselleen vedoten asumiseen ja lapseen ja lapsenhoitoon. Asianajaja kuitenkin laittoi pöytään faktat, että ikävimmässä tapauksessa oikeus määrää exälle maksettavaa, koska tämä ei ole millään tavalla osallistunut asumisen tai elämisen kuluihin avoliiton aikana. Synnyttäminen ja hoitovapaalla oleminen ei sekään ihan kaikkea sentään kata.

        Toinen tapaus: Vanhemman tuttavapariskunnan ero, jossa avomies muutti pois naisen omistamasta kiinteistöstä (johon mies oli rahoittanut 100 000 markalla laajennusosan 1990). Asianajajat neuvottelivat ja saivat laajennusosan arvoksi 15000 euroa, joka oli mielestäni liikaa, koska mies oli asunut kiinteistössä kuluitta ja tekemättä mitään 25 vuotta.

        Jos heidän tapaukseensa olisi käytetään laskukaavaa 200 eur / kk * 25 vuotta, summaksi saadaan 60 000 euroa. Laajennusosa ei nosta talontämän päivän reaaliarvoa kuin max 10 000 eur.

        Mielestäni eurokin oli liikaa. Vanha nainen jo elätti loista neljännes vuosisadan ja joutuu nyt elämään velallisena eläkeläisenä hautaan saakka, että pääsi auervaarasta eroon.


    • Matti.ja.Susan

      Kiitosta. Ajattelin, että laitan s-postia ja perään tekstiviestin sähkopostista. "Toivon, että noudat tavarasi pois täältä huhtikuun loppuun mennessä tai kerrot, minne ne voin toimittaa, koska kiinteistö on siivottava ja annettava välittäjälle myytäväksi".

      Päätin, että suurimman osan tavaroista säkitän ja rikkoutuvat pakkaan pahvilaatikoihin ja säilön ne autotalliin. Sieltä ne on helposti vietävissä pois, olipa se sitten kaatopaikka tai kierrätyskeskus tai what ever.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe