Priorisointi vauhdittaa vanhusten kuolemia

taaltapesee

Muutamat nuorehkot lääkärit ovat unohtaneet lääkärinvalansa heti lausuttuaan sen. He ovat valmiita priorisoimaan hoitoja mitä pikimmin.

Raaimmillaan se tarkoittaa, että rahaton vanhus ei saisi enää mitään hoitoa tai ainakin heidän hoitotarpeensa määriteltäisiin niukimman mahdollisen hoidon perusteella. Varakkailla vanhuksilla olisi mahdollista saada itselleen parhaiten räätälöityä hoitoa niin kauan kuin heidän rahansa riittäisivät.

Myös köyhät eläkeläiset olisivat vaarassa menettää nykyiset hoitomahdollisuutensa. Eläkeläiset jalautuisivat käytännössä kahteen kastiin heidän varallisuutensa perusteella: varakkaat saisivat hoitoa, köyhät eivät.

Meillä on enemmän lääkäreitä, hoitajia ja hoitopaikkoja kuin koskaan, mutta silti hoidoista aletaan tinkiä pelkästään rahan takia. Onko raha tärkempi kuin ihmishenki?

17

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4021

      Illuminatin valtaa toteuttavan porvarihallituksen käskyläiset toteuttavat käytännössä luonollisen poistuman nopeuttamista kaikin mahdollisin tavoin ! .

    • Paikallapäivittäin

      Ainakin vielä toistaiseksi Suomessa saavat kaikki ihan tyydyttävää hoitoa. Jopa kaikki ne, jotka eivät ole ikipäivänä osanneet ja ymmärtäneet hoitaa itse itseään. Joten voisitko aloittaja käsitellä asioita, joista mahdollisesti ymmärrät jotain. Terveydenhoitopuolesta ei ilmiselvästi ole käsityskykyä joten hyppää sen yli, jooko.

      • hoit_su

        Yli 100-vuotiaiden määrä on lisääntynyt rajusti, yleensäkin ihmiset elää keskimäärin reilusti yli kahdeksankymppisiksi. Mutta jos tiedonlähteenä on Iltalehden valheet, niin noinhan sitä sitten luulee.


      • Hoito-onhyvää

        Mitä meinaat? Osaatko ajatella miksi satavuotiaitten määrä on lisääntynyt niin rajusti?


    • pohtijakolmonen

      Tarkoitatko, että lähes satavuotiaat eivät saa erikoisairaanhoitoa tai tehohoitoa?
      Mielestäni on tärkein, että ikääntynyt saa kuntoonsa nähden hyvää hoitoa. Jos hoito ei aiheuta lisää kärsimystä (esim. sytostaatit???) niin miksei.... Kuitenkin olisi tärkeää miettiä, että hyötyisikö vanhus aktiivisesta oireenmukaisesta hoidosta vai ehkä rankasta parantavasta hoidosta? Yksillösesti?

    • taaltapesee

      Paikallapäivittäin et taida olla kirjoituksestasi päätellen paikalla koskaan. Kerroin aloituksessani priorisoinnista ja pysyn väitteeni takana. Sinä et vastannut väitteeseeni millään tavalla, vaan otit minut sylkykupiksesi. Miksi?

      • Otaselvääparemmin

        Lukutaitoni ja käsityskykyni mukaan sinä syljeskelet suuntaan mistä et tiedä mitään. Pirujen maalailu ja ihmisten pelotteleminen sillä että ei tule hoidetuksi jos tarvetta ilmaantuu on halpamaista ja säälittävää.

        Se on totta että päivän sana on priorisointi, kaikki resurssit ovat kortilla ainakin julkisella puolella. Mutta sitä se ei tarkoita, että ihmiset eivät saisi hoitoa, joskus jopa hyvää sellaista, tarvitessaan. Eikä siihen vaikuta ihmisen varallisuus mitenkään, koska Suomi ei ole Amerikka ainakaan siinä suhteessa.


      • ilmankoseutanasiaa
        Otaselvääparemmin kirjoitti:

        Lukutaitoni ja käsityskykyni mukaan sinä syljeskelet suuntaan mistä et tiedä mitään. Pirujen maalailu ja ihmisten pelotteleminen sillä että ei tule hoidetuksi jos tarvetta ilmaantuu on halpamaista ja säälittävää.

        Se on totta että päivän sana on priorisointi, kaikki resurssit ovat kortilla ainakin julkisella puolella. Mutta sitä se ei tarkoita, että ihmiset eivät saisi hoitoa, joskus jopa hyvää sellaista, tarvitessaan. Eikä siihen vaikuta ihmisen varallisuus mitenkään, koska Suomi ei ole Amerikka ainakaan siinä suhteessa.

        Kyllä hoitoihin jo rahakin vaikuttaa, ehkä ei vielä oma, tai omakin, mutta ainakin asuinkunnan kyky ostaa esim. kalliita erikoishoitoja. Ja totuus on kyllä, että mitä vanhempana sairastut, sinun todella oletetaan jo pelkän iän vuokjsi olevan niin huonossa kunnossa, että antaa kuolla vaan. Ja säästyyhän taas eläkkeissä, kun saadaan turhat menoerät pois.


      • Meinaatkoelääiäti

        Aiheesta ollaan niin montaa mieltä kuin on ihmistäkin, mutta ihan järjellisesti ajatellen: kannattaako 90 - 100 vuotiaan syöpää enää tehohoitaa kun sitä kuitenkin hoidetaan jollakin tavalla.

        Kallis erikois- ja tehohoito täytyy kyllä ihan järjellisesti ajatellen säästää lapsille, nuorille ja työikäisille, joilla kaikilla on vielä elämä edessään. Silti, vaikka ajatus tuntuisi kuinka kovalta ja kylmältä niin kuin se tuntuu silloin, kun kyseessä on oma läheinen.

        Näihin asioihin eutanasia ei liity millään lailla, joten voisiko jättää sen pois ajatusmaailmastaan, jos ei siitä mitään tiedä eikä ymmärrä.


    • Vasta.72.v.M

      Priorisointi on ollut tosiasia aina. Ja pitää ollakin. Ei kaikille voi tarjota rajattomia hoitomahdollisuuksia ja jossain se raja on. Toki kivun lievitys kuolevalle pitäisi olla pakollista, mutta kun ei ole. Äitini kuoli 1986 Raahen sairaalassa hitaan ja erittäin tuskallisen kuoleman, mutta morfiinia ei annettu vaikka kuolema oli täysin varma "ettei sitten tule siitä riippuvaiseksi". Upporikkaiksi itsensä huijanneet saavat huippuhoitoa huippuhintaan, köyhä kuolee mörskäänsä kenenkään homaamatta. Näin se vain aina menee!
      Tulee vielä aika, että vanhat, vammaiset, köyhät ja kaikki joista ei ole hallitsevalle eliitille välitöntä hyötyä, tapetaan ja poltetaan. Tämän ennusti unissasaarnaaja Helena Konttinen (kuoli 1916) tapahtuvan sitten kun "tiet tervataan". Asfalttiteitä ei silloin vielä ollut keksittykään.

      • kdkmlkl

        "Tulee vielä aika, että vanhat, vammaiset, köyhät ja kaikki joista ei ole hallitsevalle eliitille välitöntä hyötyä, tapetaan ja poltetaan. Tämän ennusti unissasaarnaaja Helena Konttinen (kuoli 1916) tapahtuvan sitten kun "tiet tervataan". Asfalttiteitä ei silloin vielä ollut keksittykään."

        Siihen suuntaan olemme menossa, nykyinen hallitus ajaa asiaa voimakkasti, mutta faktoja piilotellen. Laitospaikkoja vähennetään, yli 75 vuotiailta vammaisilta viedään avustaja jne.. kaikki tähtää tähän samaan. Odotaan kauhulla tulevaa. Toivottavasti kykenen vielä itse päättämään päiväni siinä vaiheessa kun olen laitoshoitokunnossa, että en joutuisi sinne makamaan vaipoissa rääkättävänä.


      • konkariesh

        Olen ikääntynyt myös ja ymmärrän hyvin että on pakko priorisoida. Ei yhteiskunnan veroeurot ( meiltä kansalaisilta kerätyt) riitä tehokkaaseen hoitoon kaiken ikäisille. Käsittääkseni priorisointia on ollut aina ja tulee olemaan ja on pakko priorisoida.
        Se minkä ikäistä kannattaa hoitaa ja miten riippuu monista seikoista.
        Ikä, kunto arvioitavissa olevan loppuelämän laatu jne. Tiedän, että 85v:lle voidaan tehdä sydänleikkaus, jos on ns kunnossa kaikin puolin. Fyysisesti ja psyykkisesti.
        Ihmisen kuuluu saada tarvittava kivunlievitys aina ja on kummallista, että se ei vieläkään ole toteutunut kaikissa hoitolaitoksissa. Ei ole mitään väliä vaikka tulisi elämän loppumetreillä "riippuvaiseksi" morfiinille tai muulle huumavalle kipulääkkelle.


    • pinkitlasitsimmuilla

      Priorisointi koskee kyllä huomattavasti nuorempia kuin satavuotiaita. Se koskee mm. alkoholisteja, työttömiä, eläkeläisiä. Muunmuassa:)

    • Kivunlievitys

      Ja mikä helpoin tapa saada henki pois kuin kipu.

      • Tiedä-eitartteluulla

        Kuka sulle on sanonut, että henki lähtee kivulla? Kipu on hyvin yksilöllinen kokemus ja siksi sitä on vaikeaa arvioida. Jopa kivun kokijan, saatika ulkopuolisen ihmisen.

        Ihmisen mieli on sillä lailla kummallinen juttu, että jotkut kykenevät manipuloimaan itselleen olemattomia kipuja ja ovat niiin kipeitä, niiiiin kipeitä ... ja valitus ja vuodatus kivusta on loputonta vinkumista.

        Päinvastaiset tyypit, jotka hallitsevat mielensä jotenkin, pitävät suuretkin kiputuntemuksensa omana tietonaan ja vain ilmeestä tai habituksen asennosta, kouristuksesta tms. eleestä saattaa saada selville, että ihminen kärsii jostakin, jota ei syystä tai toisesta saa sanottua ääneen.

        Arvaas kummat poistuvat tästä maasta nopeammin?


    • laskennallinenjuttu

      Siihenhän tähdätään että saataisiin vanhukset pois jotta heidän eläkerahat saisi hallitus käyttöön. Siksi heille ei anenta kunnon ruokaa eikä hoitoa ja maksut ovat niin korkeat ettei kaikki pysty maksamaan, juuri nuo asiat tehdään vanhuksille jotta poistuisi nopeesti kuluttamasta.

    • Anonyymi

      Onhan tuo jo denialismia jos joku on niin tietämätön ettei tiedä miten vanhustenhoito on täysin priorisoitu. Palvelukotiin kun ihminen päätyy niin se on käytännössä vanhuksien heitteillejättö paikka, liika lääkitys ja syöttämättä ja juottamatta jättäminen , jos eläimiä kohdeltaisi samalla periaatteella , niin eduskunnassa olisi siihen puututtu ja syytteeseen joutuisi hoitopaikka. Mutta kun kyseessä on Suomen kansalainen niin sen saa luvan kanssa priorisoida, ja kukaan ei saa syytettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe