Miten usein palataan yhteen

hjkiol

Kun erotaan, onhan se valtava muutos elämässä. Syynsä siihen on aina olemassa, tuskin erotaan ihan miten vain.

Mutta kuinka usein palataan yhteen ja mitä lupauksia annetaan, onko ne kusetusta.
Miksi ne ristiriidat muuttuvat, onko tämä narsistin toimintaa eli kostoa, lupaa ummet ja lammet ja tuskin pitävät, kun eivät entisetkään asiat sujuneet. Mihin "koira" karvoistaan.
Odottaako taas uusi kusetus?
Tällä hetkellä järkytys on suuri.

5

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AvioliittoRautalankana

      Jollain uusi alkuu toimii, joillain ei. Pakko tunnustaa, että aikanaan Avioiduin pitkän avoliiton jälkeen... Yksi syy oli se, että puoliso ei ottanut koskaan todesta ongelmiamme eikä suostunut käsittelemään niitä, vaikka "jätin" hänet muutaman kerran. Avoliitossa hän vaan jotenkin ei tajunnut asiaa ja luikerteli väsytystaktiikalla takaisin.

      Sitten avioiduimme - hän lupasi taas ummet ja lammet. Kun samat ongelmat kuitenkin taas palasi, haimme avioeroa. Vasta silloin, konkreettisen eropaperin myötä jatkoimme eteenpäin. Sitä ennen hän ei ymmärtänyt että ongelmat on oikeasti ratkaistava, jos kerran toisesta tykkää.

    • Hei hjkiol!

      Ymmärsinkö oikein, että mietit, voitko palata eron jälkeen yhteen kumppanisi kanssa? Pohdit, onko mitään muuttunut ja voiko luottaa?

      Tässä varmaan ollaan asian ytimessä. Suhteessa olleita vuorovaikutuksen ongelmia ei erossa olo itsessään muuta. Ihmisellä on taipumus toistaa samoja vuorovaikutustoimintamalleja uudestaan, ellei niiden eteen työskentele. Hyvä uutinen on, että parisuhdetaitoja voi ja pitääkin opetella. Ne ovat taitoja, joita voi harjoittaa, jos sitoutuminen suhteen hoitamiseen on molemmilla osapuolilla.

      Muuten on vaarana, että eron jälkeen hetki suhde jatkuu kuin vastarakastuneilla, mutta ajan päästä palataan samaan, alunperin vahingolliseen toimintamalliin. Varmaan miettiessään mahdollista suhteen jatkamista täytyy selkeästi ymmärtää, minkä asioiden täytyy muuttua ja olla jatkossa eri tavalla - ja onko tämä muutos molempien tahtotila. Tarvittaessa apua saa perheneuvojilta ja pariterapeuteilta joko seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksista tai yksityisiltä parisuhdeterapeuteilta.

      Merja, diakoni

    • yksistä_kaksiin

      Mä olin kumppanin kanssa erillään jonkin aikaa siis asumuserossa mutta yhteen palattiin ja on homma toiminut...Sai vähän miettiä tulevaisuutta mutta onhan siitä jo aikaa.

    • kohtatoipunuttyttö

      Minut jätettiin noin kuukausi sitten puhelimitse, kun eksä oli toisessa kaupungissa miettimässä. Oltiin ehditty olemaan yli kolme vuotta yhdessä, joista melkein yksi vuosi asumistas yhdessä. Arki toimi hyvin, mutta eksän tutustuttua uusiin kavereihinsa alkoi pitkät juomiset ja harrastus kiinnostaa enemmän kuin parisuhde. Sanoi erosyyksi tunteiden hiipumisen ja masennukseni, josta olen selkeästi paranemassa. Ennen lähtöään toiselle paikkakunnalle hän oli ollut viettämässä koulunpäättymisjuhlia jossain eikä palannut yöksi kotiin kuten oli luvannut... Ei ole suostunut kertomaan mitään yöstä. Nyt hän asuu yhteisessä asunnossamme kunnes löytää oman, minä taas olen kotikaupungissani kesätöissä ja toivon että hän tosissaan alkaisi sitä asuntoa etsiä. Osittian olisin halunnut heittää pihalle, koska asunto tulee olemaan minun ja isäni on sen maksanut. En vain viitsinyt, olemme silleen väleissä ja olen varmaan liian kiltti. Hän ei ole oikein kiittänyt, vaikka hän minut hieman vihaisesti jättikin. Pitää vielä tavarat katsoa. TOivon vain ettei ole siellä enää kun palaan sinne kesätyön päätyttyä.
      Olen aika hyvin toipunut ja ymmärtänyt, ettei meistä tule enää mitään. En usko että hän aikoo takaisin enkä varmaan enää haluakaan häntä vaan pärjään paremmin yksin kunnes joku joka oikeasti ymmärtää ja rakastaa minua tällaisena kuin olen sattuu eteeni ja arvostaa myös minua. Yhteenpalaaminen vaatii molempien tahtoa ja yleensä sitä, että toinen on muuttunut tai aikuistunut. Minulle on oudosti kehittynyt hyvä itsetunto, jota suhteen aikana en itsestäni löytänyt. Myös itsevarmuuteni on palannut, joten saatoin tsuhteessa unohtaa itseni täysin antaessa kaikkeni miehelle, jolle mikään ei tuntunut riittävän... häntä kiinnosti vain kaverit ja harrastus tai siltä ainakin näytti.

    • santsukk

      Vaan ärsyttää se, että kun erotaan ilman mitään suurempaa syytä! Miniäni lähti kolmen lapsen kanssa pois miehensä luota ilmoittaen erosta töihin yllättäen . Joten tuska oli kova lasten isällä. Miksi teki tämän puskan takaa yllättäen? oliko vain ilkeyttä,itsekkyyttä.. Kummallista sekin ,kun syytä eroon ei ollut naisen piti vain lähteä rilluttemaan. Taisi olla joku jo kiikarissa. Mies oli kunnon ihminen. Ei alkoholiong. ei väkivalt. kävi töissä jota vmo ei tehnyt , että oli aikaa funtsia eroa ja lähtöä. Eräs psykiatri kirjoitti että liian kiltit miehet jätetään . Että tämä se eron syy varmaan oli! Nyt äiti ja lapset asuvat kerrostalossa ja haluaisi takaisin lasten isän luo mutta miten voi antaa anteeksi noin törkeän teon... Raakaa touhua nämä erot. Eikö naiselle riitä, että on joku ystävä jonka kanssa elää. pitääkö aina olla suuret tunteet pinnassa ,aina ihastunut? ihminen vierellä , niin pitäisi riittää ja jos monta lastakin. Pitäisi ajatella heitä eikä rikkoa kaikkea. Nyt kovat elatusmaksut isällä vaikka ei eroa halunnutkaan!! ja nainen ruinaa lisää vielä, ei riitä vaikka saa kaikki avustukset. Töitä ei ole koskaan tehnyt itse vaan elänyt toisten kustannuksella. Sairasta!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe