Työmarkkinatuki vai Eläkeelle ?

Eläm

Olen 58 v. nainen ja työmarkkinatuella oleva ja elän ainoastaan tuolla tuella.
Olen niin toivottomasti kyllästynyt tähän rumpaan ja lakiuudistuksiin, että ei enään tiedä mitä tekisin?
Eikö Te toimistosta tule käsky , että nyt töihin ja ota tuo työ! Jos et ota tulee karenssia.(ymmärrän tuon )
No, otettava on ja jopa palkatontakin työtä.
En vaan saa töitä ja minkä mä voin sille asialle.Nyt syyllisyys painaa kun olen ihan turhautunut kaikkeen tähän.
Jäänkö nyt sitten odottelemaan Te toimiston yhteyttä ja eihän TE TOIMISTO VOI LAITTAA NYT KARENSSIA MULLE ...... kun en ole saannut työtä.
Vai menenkö Kelaan ja kyselen jo pitkäaikaistyöttömän eläkettä ?
Eihän tässä ole paljoakaan vuosia ja mun työt on jo varmaankin tehty ?

16

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se_on_hakua_nyt

      Eikun vaan hakemuksia väsäämään kaikki.
      10 hakemusta lähtee kevyesti päivässä.
      Ja jos joku paikka kiinnostaa isosti, niin eikun heti hetken päästä uutta hakemusta perään.

    • työtönmyös

      vastasit jo itse kysymykseesi : "No, otettava on ja jopa palkatontakin työtä. En vaan saa töitä ja minkä mä voin sille asialle.Nyt syyllisyys painaa kun olen ihan turhautunut kaikkeen tähän." Tässä on nyt syntynyt aivan vääristynyt kuva työnsaamisesta näillä uusilla hallituksen kiristämillä menetelmillä, aivan kuin TE-tsto vain määräisi menemään johonkin työhön, ei se niin mene, kyllähän jokainen työnantaja haluaa itselleen tietynlaisen työntekijän, eikä esim. pitkään työttömänä ollutta ammattitaidotonta tai rikosrekisterin omaavaa tai romania tai mielenterveydensairaustaustaista. Eli jos jo tiedät, ettet saa töitä, niin ole rauhallisin mielin ja jatka työmarkkinatuen nostamista.

    • ByroB

      Olet 58v eli eiköhän sun pidä roikkua sillä tmt:lla vielä viitisen vuotta. Voit kyllä lueskella kelan ja eläkefirmojen nettisivuja, mutta ei ole mitään p.a.työttömän eläkettä olemassakaan. Jos sulla on jokin sairaus eli pää kainalossa ja puolikuollut, voit haaveilla työkyvyttömyyseläkkeestä. Usein jää haaveeksi tosisairaillakin.

      Työkkäri sua tuskin kaipaa, hommia et saa. Korkeintaan jotain kuntouttavia t. vastaavia leikkitöitä. Karenssi voi tulla, jos et osaa pelata työkkärin kanssa.

      Kelan sivuilta löydät asumistukilaskurin. Sinkku omistusasuja voi saada 77€/kk asumistukea, pari ei sitäkään. V 2017 toimeentulotuki siirtyy kelaan, varmaan sitten toimeentulotukilaskurikin löytyy kelan sivuilta.
      Jaksamista!

      • ihminen_unohdettu

        Jossain vaiheessa puhuttiin, että yli 10 v (vai oliko se 8 v) työttöminä olleille myönnettäisiin eläke. Tuo kai unohtui. Unohtui ihminen. Ja päätettiin vaan jatkaa kiusaamista. Kai työttömän kiusaamisesta joku iloa saa.
        Miksei näin voisi olla, että yli 10 v työttömänä olleelle myönnettäisiin eläke? Voihan sitä eläkeläisenäkin töitä hakea, jos sopivaa hommaa ja mielenkiintoa löytyy. Rauhoittaisi monen mieltä, kun olisi varma, vaikkakin hyvin niukka, perusturva. Jatkuva ilmoittautuminen ja oman tilansa arviointi ja selittäminen ilman toivoa paremmasta, vie ihmisen voimat. Toivottomuus iskee. Ihminen lannistuu. Menettää ihmisaronsa.


      • tarkista_laskurilla

        Toi 77€/kk ei pidä paikkaansa.
        Tarkista itse Kelan sivuilta laskurilla tilanteesi. Tod. näk. saat enemmän, jos ei muuta omaisuutta kuin omistusasunto.


      • ByroB
        tarkista_laskurilla kirjoitti:

        Toi 77€/kk ei pidä paikkaansa.
        Tarkista itse Kelan sivuilta laskurilla tilanteesi. Tod. näk. saat enemmän, jos ei muuta omaisuutta kuin omistusasunto.

        Oikein ja väärin! Tänä vuonna tässä kylässä saakin tupasen sinkkuomistaja 61€/kk tukea, jos ei ole muita tuloja. Sen sijaan varallisuutta saa olla vaikka miljoona €. Vain TULOT merkitsevät.
        Ite en saa sitäkään, kun siippa käy työssä.


    • uskottava

      Minullakin tuntuu olevan sama tilanne kuin tuolla ketjun aloittelijalla.
      En ole saannut mitään töitä ja monesti samaan paikkaan jo soittanut työhakemus laitettu niin ei vaan tärppää.Te toimisto voisi minut laittaa johonkin palkattomaan työhön joksikin aikaa. Mutta ymmärrän, että rankkaa on tuolla määrällä tulla toimeen ja monesti ovat yöunet menneet kun tunnen olevani hyödytön.
      Minusta en ole luuseri, vaikka työttömistä niin puhutaan.Ikä tulee vastaan ja mieli monesti pirteän oloinen, mutta kropaltaan on uupumus sallitua välillä.
      Karenssi, ei tule Sinulle vaikka ed.oleva kirjoitti.(Karenssi, voi tulla, jos et osaa pelata työkkärin kanssa ) Kun vain suostut jokaiseen Te toimiston määräämiin juttuihin ja et ota ns.loparia mistään vaan teet työn loppuun saakka ja kuuntelet seuraavan asian taas sitten mitä sulle tarjotaan.Jos kieltäydyt jostakin leikkitöistä niin silloin ed.kirjoittaja on siinä mielessä oikeassa.
      Mutta pää pystyyn nainen ja risukasasta se aurinkokin joskus paistaa.

      • ensyöpaskaa

        Ihan taivaalta paistoi aurinko äsken, risukasasta ei tietoakaan.
        Meitä on monta. Mulla 60 tulee täyteen alle vuoden sisällä ja ensi kuussa 4 putkeen työttömänä. Eipä ole työkkäri juuri hätistellyt. Jotain infoja tulee sähköpostilla aina silloin tällöin. Viimeksi työkkäri otti yhteyttä sähköpostilla joskus viime vuonna kysyen työnhaun tilannetta, ilmoitin sen olevan ennallaan. Soittivat työkkäristä joskus toissa vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuonna, en muista.
        Eläkkeelle en pääse vaikka pillereitä popsin kymmenkunta päivässä. Töihin tuskin pääsen enää ja siitä ei kannata ottaa murheita itselleen kun ei sille mitään voi kun typerät päättäjät on tuohonneet koko työelämän kaiken maailman orjatöillä joille keksivät mitä hienompia nimiä vaikka samaa paskaa on vain tarjolla aina vaan hienommassa paketissa. Turha tuhlata aikaa, energiaa ja ennen kaikkea hermoja sellaiseen asiaan johon itse ei voi vaikuttaa.


    • nasul

      Minä olen 60v ja eipä ole töitä eikä muutakaan huuhaata te toimistosta tullut.
      Ei edes viriketyötä :))) no, teen mitä jatkossa voi enään tehdä, eli nostan työmarkkinatukea ja juoksen kun ajokoira jos Te toimiston suunnalta käskytetään.
      Onneksi pääsee varmaankin tuosta ainaisesta työn turhauttavalta etsinnältä ja pääsee lepuuttamaan hermoja. Ei tästä nuorru enään ja vaan vaivoja tulee joka vuosi.
      Kädet ja jalat ja aivotkin vielä toimivat....mutta hidastusta on askeleissa tapahtunut.
      Mutta , jos onkin niin, että Te toimisto antaa jo ikäihmisten olla kun tietävät, että ei tuo minneen pääse enään ?
      Ovathan hekin tavallisia ihmisiä ja uskon, että jokainen virkalija ymmärtää tuon miksi
      ei ole töitä ja varmaankin ymmärtävät senkin, että kuka aina sitä normaalielämässä miettii ja ottaa pultit. Siitähän saa vaan stressikierteen aikaiseksi.
      Hypin risukasan yli ja annan vaan asioiden mennä omalla painolla.
      Jaksamista kaikille !

    • NukuYösiRauhassa

      Olen samanikäinen nainen ja samassa tilanteessa kuin sinäkin. Olen ollut viimeiset 17 vuotta työttömänä. Olen ns. kevennetyn palvelun asiakas.

      Hae työkyvyttömyyseläkkeelle. Siinä hakuprosessissa kestää pari vuotta, niin et ainakaan saa karenssia. Ainoa huono puoli on se, että rahaa palaa tolkuttomasti kaikenlaisiin tutkimuksiin, mutta osan korvaa kela. Ja sitten kun tai jos tulee kielteinen lausunto niin rumba vaan uusiksi. Olemme sen ikäisiä jo, että siinä vaiheessa tuleekin vanhuuseläkkeelle siirtyminen.

      Minun mielestäni sinun ei kannata olla huolissasi, että joudun työvoimaviranomaisten pompottelun kohteeksi. Nuoremmat työttömät sinne joutuvat,

    • Irma_irtisanottu1

      Minut on alku vuonna irtisanottu tuotannollista ja taloudellisista syistä. Menossa on puolen vuoden irtisanomisaika ilman työvelvoitetta. Kun palkanmaksu kesän lopulla päättyy, minulle tulee ikää mittariin 61 v.

      Kun päädyn TE-toimiston asiakkaaksi syksyllä, ihmettelen että mitä minulta edellytetään. Kuka palkkaisi reiluksi pariksi vuodeksi 61 -vuotiaan ennen eläkeikää ? En halua lähteä mihinkään työnhakurumbaan, joka ei käytännössä johda mihinkään.

    • perusta

      Kaupunki on velvoitettu tarjoamaan työtä sellaiselle 57-59 vuotiaalle työttömälle työnhakijalle, jonka ansiopäivärahan/peruspäivärahan enimmäisaika päättyy. Työsuhteen kesto on enimmillään 6 kuukautta. TE-toimisto ilmoittaa velvoitetyöllistettävistä kaupungin työllisyyspalveluille. Työllisyyspalvelut haastattelee henkilön, hakee tälle sijoituspaikan kaupungin sisältä tai kolmannelta sektorilta, jos ei kaupungilla ole tarjota sopivaa työtä ja tekee työsopimuksen.
      --------- Tuo tieto löytyy monen kunnan sivulta . Kannattaa varmaan olla itse myös kaupunkiin päin yhteydessä. 6 kuukauttahan riittää oikeaa työtä niin pääsee liiton päivärahoille ja 500 tai uudistus 400 päivää liiton päivärahoilla riittää sitten lisäpäiville eläkepäiville saakka. Sinustahan kunta joutuu maksamaan puolet työmarkkinatuesta takaisin valtiolle Ei se tietysti kunnan maksama minimipalkka ole kun jotain 1400 €/kk ja puolet sitten olisi 700 €/kk tulevaa ansiosidonnaista, mutta se kerryttää myös eläkettä.

      • Leilalla

        edellä oleva ketjun kirjoittaja kertoi mm.että kaupunki on velvoitettu tarjoamaan töitä 57- 59 vuotiaille....
        Ketjun aloittelija on TYÖMARKKINATUELLA oleva nainen.
        Eroa varmasti on jos saa esim .peruspäivärahaa ( kuin minä ) niin onko kaupunki velvoitettu etsimään myös .....TYÖMARKKINATUELLA OLEVAA TYÖTÖNTÄ ?
        Minusta tuo työmarkkinatukea oleva nainen on saapa työmarkkinatukea ELÄKEIKÄÄN SAAKKA ILMAN TARVEHARHINTAA.
        Huom ! hänen ikänsä 58 vuotta.
        Mutta uskoisin, että Hänen ikänsä etsiä itse työtä on vaikeaa ja missä asustelee?
        Paikkakunnallakin on merkitystä.
        Te toimiston ehdottamaa työtä on hyvä ottaa, että ei tule karessia kieltäytymisestä.
        Ole vain rauhassa kotona ja hermoja menettämättä.


    • Suomessa_tänään

      Työttömiä on oikeasti n.600.000-700.000.
      Siis tuossa luvussa on myös ne työttömät mukana, eli 9e/pvä ja muut "turhat" kurssilaiset.

    • kokeile_

      Tekstaa lapulle "turvapaikka" ja ilmoittaudu lähimmälle poliisilaitokselle. Kaikki järjestyy siltä istumalta, tulee asunnot ja ilmaiset valmiit ruuat, sossu maksaa pesukoneet, kännykät kuten muutkin tarvittavat. Muista ettet paljasta olevasi suomalainen sillä silloinhan sinä et saa yhtään mitään vaikka olisit nälkään kuolemassa.

    • Karenssi_ei

      Te-toimisto ei voi laittaa karenssia, jos olet hakenut sitä työtä. Te-toimisto katsos kun ei voi pakottaa työnantajaa ottamaan ketään töihin.
      Karenssia saat jos et ole hakenut työtä tai työhaastattelussa käyttäydyt siten, että työpaikka menee sen vuoksi. Ja se käyttäytyminen pitää sitten olla jotain tosi pahaa.
      Mutta joka tapauksessa työnantaja tekee valinnan. Jos olet asiallisella tavalla hakenut, kaikki ok.

      Tämä on kumma juttu, että tätä asiaa ei ymmärretä näissä keskusteluissa, että työkkäri ei sinua palkkaa, vaan työnantaja, työkkäri voi antaa työpaikasta tiedotteen ja kehottaa hakemaan, mutta ratkaisu kenet valitaan on työnantajana. Ainoa mistä voit saada karenssin, on se, että et hae sitä paikkaa, jota tarjotaan.

      No, on se kuitenkin hienoa, että sinulle ne vaivautuvat jotain tarjoamaan. Minulle ei ole tullut yhteydenottoa minkään moista. Kaikki omat hakemukseni esim. te-koulutuksiin tyrmätään! Maksoivat sentään vähän päälle kuus euroa työnhakukuluja, kun omatoimisesti hakemaani paikkaan tuli haastattelukutsu, joka sekin kyllä oli ihan turha kutsu ja turhuus ilmeni jo haastattelijan omasta puheesta siinä haastattelukutsua esittäessänsä. Mutta menin kun olin ihan oikeasti paikkaa hakenut tietäen että sen työn osaan eikä kenelläkään ole ollut asiallisesti mitään moitittavaa sen kaltaisissa tehtävissä toimiessani aikaisemmin. Sen sijaan on kyllä löytynyt kaikenlaista kahelia hillujaa työpaikoilla muuten, epäasiallisuuksien esittäjää, jonkin sortin pelleilyn vetäjää, epäasiallista ja tarpeetonta kilpailemista harrastavaa tyyppiä. Ja esimiehet pelkkiä nollia, joiden ainoa intressi työnsä suhteen on se, että se oma palkka tulee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe