Mies otti ja läks

SinisilmäinenIDIOOTTI

Onko kenelläkään antaa neuvoja tälläiseen tilanteeseen, kun en googlellakaan tähän hätään vastausta löydä.

Eli, asuimme mieheni ja lapsemme kanssa yhdessä. Nyt sitten mies katosi, eikä vastaa puhelimeen tai viesteihin. Elossa on kuitenkin, mutta yhteydenotto minuun katkesi. Hän ei ole käynyt kotonaan, jos tätä voi sen kodiksi enää sanoa. Eli ero tullut.

Nyt joudun yksinään maksamaan pienestä tulostani tietenkin kaikki asumismenot ym. että minulla ja lapsellani on katto pään päällä.

Mutta tämä niljake, ei ole osoitettaan muuttanut mihinkään vaan edelleen on tässä meidän kodissa, joten mitään tukia en saa.

Miten saan miehen osoitteen muualle, jotta saisin edes jotain tukia tähän nykyiseen asuntoon ja jäisi käteen enemmän ruokarahaakin.

vai onko tässä nyt pakkorako minun muuttaa lapseni kanssa pois?
Juuri, kun aloimme pitää uudesta kodista. Eli mielellään emme muuttaisi.

Kokemuksia ja neuvoja kiitos!!

10

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinenongelmasuomessa

      Kerrohan minulle nyt ihan rehellisesti, miksi lapset tekevät lapsia?

    • toimintaasulta

      Käräjäoikeuteen häätöhakemus. Ilmoitus yhteiselämän loppumisesta tms. sosiaalitoimistoon. Ilman muuta pitää nyt mennä lastenvalvojan pakeille. Sulle kuuluu lapsilisä ja ehkä harkinnanvarainen toimeentulotuki. Tosi niljake tuo äijä. Ilmoita poliisille kadonneeksi ja selitä muutenkin asian vaiheet ja oma ahdinkosi. Nopeammin menisi jos virkavalta velvottaa hänet ilmoittamaan uuden asuinosoitteensa viranomaisille (posti, lastenvalvoja). Hän toimii sanoisinko laittomasti.

    • mekkk

      Teet miehestä muuttoilmoituksen johonkin osositteeseen niin se on siinä ja voi kai nykyisin tehdä netin kautta niin helpottaa.

    • ottaa_pattiin_elätit

      kumman nimissä asunto on vuokrattu?
      jos miehen nimissä, muuta muualle!
      jos molempien nimissä, tee miehestä katoamisilmoitus poliisille!
      Jos poliisit sanovat etteivät voi mitään tehdä, pyydä heiltä kirjallisena vahvistus siitä, että mies on elossa, mutta ei halua olla yhteyksissä sinuun.
      Sen jälkeen ilmoita vuokraisännälle ja tarvittaessa väestörekisterikeskukseen, että mies ei ole asunut ko. asunnossa xxx päivästä alkaen ja pyydä vaihtamaan vuokrasopimus vain sinun nimiin ja vaihdata lukot ja kuskaa miehen tavarat vaikka hänen vanhemmilleen.
      Pistä tekstari ja faceen tms. miehelle ilmoitus, että hänet on ulkoistettu asunnosta ja tavarat löytyy sun mutsiltas.

      Mitä noihin tukiin tulee, niin MENE TÖIHIN!!!
      Rahaa saa kun tekee töitä!!!! Sossun elätit ärsyttää.

      • dsffs

        mene töihin, ootko urpo? äidillä oikeus olla kotona kunnes lapsi täyttää 3v. aplle tiedoksi että laita myös elatusmaksu vetämään ukollesi, on velvollinen maksamaan.

        pahempia sossujen elättejä ovat ne joilla ei ole vauvaa tai muuta ja lusmuilevat ilman hyvää syytä himassaan. joten mieti mitä puhut. vauva saadaan kerran elämässä jotkut taas lusmuilevat koko elämänsä,kumpikohan tulee kalliimmaksi ?


      • dsffs kirjoitti:

        mene töihin, ootko urpo? äidillä oikeus olla kotona kunnes lapsi täyttää 3v. aplle tiedoksi että laita myös elatusmaksu vetämään ukollesi, on velvollinen maksamaan.

        pahempia sossujen elättejä ovat ne joilla ei ole vauvaa tai muuta ja lusmuilevat ilman hyvää syytä himassaan. joten mieti mitä puhut. vauva saadaan kerran elämässä jotkut taas lusmuilevat koko elämänsä,kumpikohan tulee kalliimmaksi ?

        äidillä ei ole oikeutta jäädä kotiin jos ei ole maksajaa. Lain mukaan on mahdollisuus jäädä kotiin jos perheen tilanne sen mahdollistaa. yh. ja muut eroneet ei kyllä tätä lupaa kuittaa tuosta vaan. elarit on yleensä vain satasia ei niillä kk kaupalla ilman töitä eletä.

        Nyt lusikka käteen äityli ja mene töihin. Mies joka ei asu enää osoitteessa ilmoitetaan muualle muuttaneeksi. edellinen elää jotain vauvataivas vaihetta. ei kaikki äidit tietenkään ole lusmuja eikä jokainen lapseton ole elämänsä lusmuileva työtön.


      • dffsf

        vaikka äidillä ei olisi töitä on oikeus jäädä kotiin kolmeksi vuodeksi,sitten ei enää makseta kun lapsi täyttää kolme ja pakko mennä töihin. taidat olla lapseton hölmö kun et tuota tiedä. ja elareista muistutin jos ukko luulee ettei tarvitse ottaa mitään vastuuta lapsestaan.


    • Kolme vuotta maksetaan ja sitten on pakko mennä töihin... Jooh ??

      Siispä alan kannattaa näitä perhevapaiden lyhennyksiä jos suurin osa lusmuista kotiäideistä on tätä mieltä. Tiedän että ei ole onneksi.
      Tälle pakko töihin menijälle tiedoksi, että tuolla asenteella sinua ei ota yksikään järkevä työnantaja töihin.
      Ja jäät työttömäksi kun et ole valmis kouluttautumaan lisää etkä näköjään töihinkään. Kiitos selvennyksestä. Lapsi parka tuleva köyhiskoti niin kuin jo valmiiksi äidin määrittämänä. Mene töihin. Lapselle tekee hyvää sosiaalisesti että on muidenkin lasten ja aikuisten kanssa paljon tekemisissä. Meillä muuten ei tapella edes elatusmaksuista ja maksetaan enemmänkin. Olisikohan siis syy miehen lähtöön juuri tuo jätän kaikki muiden harteille elämänasenne ??

    • Tippaii

      Helppo vaan sanoo tuo, että mene töihin. Kun töitä ei ole.

      Kai sitä nyt ensin pitäis sada selvitetyksi se perhekuvio, mies virallisesti asumaan muualle ja sitten asiat kuntoon. Sosiaalitoimisto varmaan ensimmäinen paikka, mihin on mentävä, saa ainakin neuvoja siitä miten on lähdettävä toimimaan. Onhan nämä aina vähän kurjia tilanteita, mennään yhteen ilman, että ollaan kovinkaan sitoutuneita, tehdään lapsi ja sitä rataa. Mutta ei nyt tarvitse ihan pirujakaan maalailla, kyllä aina on elämässä toivoa. Eihän tuo nyt maailmanlopun enne ole kuitenkaan.

      Kyllä se siitä. Ei ole ensimmäinen yh eikä viimeinenkään. Pienillä rahoilla sitä on moni muukin elämänsä aloittanut, mm. minä. Asunto oli 22 neliön hellahuone puutalon yläkerrassa, työpaikka 4 t. päivässä, 6 v lapsi ja minä. Siitä aloitimme, kun mies lähti. Laskin joka lantin paperilla, millä on päivä elettävä.

      Ap:lla on elämässä vielä vaikka mitä mahdollisuuksia, on vielä nuori ja vahva ihminen. Elämä on vasta alussa. Kun nämä toimeentuloasiat on selvitetty, niin sitten vois alkaa miettiä sitä työpaikkaa ja / tai koulutusta, ne on tärkeitä asioita.

    • SutturanViihyttäjä

      menny jonkun sutturan luo ilmais elätiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe