Miksi lapsiperheet levittävät tauteja?

Maijulimoikkelis

Nyt alkaa olla jo pahin vatsatauti aika ohitse pikkuhiljaa, mutta avaudun silti, vaikka ensi vuoden varalle. Mikä ihme siinä on, että sitä tautia ei voida sairastaa siellä kotona, vaan pitää laittaa se Jari- Petteri hoitoon heti kun pahin oksentaminen loppuu? Tai päästää se Liisa-maija leikkimään sinne teidän tautipesään? Päästää ne puolikuntoiset lapset ulos levittämään sitä tautia? Tai mennä itse töihin puolikuntoisena, oksennella siellä sitten ja ihmetellään kun koko toimisto sairastu. Pysykää herranen aika KOKO TAUTI kotona ja vielä ne terveet päivät. Nauttikaa siitä omasta perheestä vaikka. Ja opettakaa niille kultamussukoille perushygienia, ei oo niin vaikeeta. Itse kerhossa työskennellen moni lapsi ihmettelee miksi kädet pestään kun tullaan pihalta tai aletaan syömään. Haloo, perus asiat kuntoon. Ja ennenkuin kukaan alkaa selittää kuinka sen taudin voi napata vaikka kaupasta, Ei se sinne kauppaan itsestään mene, kyllä sen sieltä saakin kun ensin tautinen on käynyt niitä omenoita hypistelemässä! Ja syy miksi tämä on henkilökohtainen asia, on meitä, joille tauti on hengenvaarallinen ja vaatii aina sairaala hoitoa. Puhumattakaan näistä typeryksistä jotka menee vanhainkotiin kun on vielä tauti kesken, vie sen sitten sinne, 2 mummoa sairaalaan ja 1 pappa kuoli. Juuri sinä olisit voinut tähän vaikuttaa.

Tartuntojen estämiseksi on tärkeää pestä kädet hyvin saippualla WC:ssä käynnin tai eritteiden käsittelyn jälkeen sekä ennen ruokailua ja ruuan valmistamista. Sairastuneen ei pidä valmistaa ruokaa muille.

Vatsataudin aiheuttava virus tai bakteerimäärä voi olla hyvinkin pieni, mutta sairastunut voi erittää taudinaiheuttajaa ulosteeseen tai oksennukseen suuria määriä ja eritys voi jatkua pitkäänkin, jopa kuukauden, paranemisen jälkeen. Siksi vatsatauti tarttuu erittäin helposti. Vatsatauti tarttuu kosketustartuntana, mutta norovirus voi tarttua myös pisaratartuntana. Virus tarttuu myös saastuneiden pintojen kautta.

Paras tapa estää leviämistä on sairaana ollessaan pysytellä kotona. Kädet pitää pestä saippualla vessassa käynnin jälkeen sekä ennen syömistä, ja käyttää omaa käsipyyhettä

Sairastettu vatsatauti ei yleensä suojaa uudelta vatsataudilta.

Vatsatauti kestää yleensä muutaman päivän. Päiväkotiin, kouluun tai töihin voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen, paitsi jos työskentelee riskityössä, kuten vastasyntyneiden osastolla tai herkästi pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyssä. Silloin on oltava poissa kaksi oireetonta päivää.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2013/05/13/onko-siihen-laaketta-ja-9-muuta-kysymysta-vatsataudista

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisääpesua

      Tarttuvissa taudeissa ongelmallisin aika on se, kun ihminen on saanut tartunnan, mutta ei vielä tiedä sairastavansa. Samoin se sairastelun alkuvaihe, kun taudinaiheuttajia on vielä paljon elimistössä.

      Aloittajan kannattaa lisätä käsienpesua. Minä nimittäin pesen käteni kun tulen kaupasta ja laitettuani tavarat kaappeihin. Jos niitä tomaatteja oli joku tautinen hypistellyt, niin peseytyvät pöpöt omista käsistäni pois.

    • mikrobimikrobimikrobi

      Turha pelkästään lapsiperheitä syyllistää. Eipä se heilläkään ole helppoa, jos pieniä lapsia on useita, ja jokaisella on lukuisia sairaspäiviä vuodessa. Työnantaja ei tykkää jatkuvista poissaoloista sairaan lapsen vuoksi. Eli markkinatalous elikkä kapitalismi tässä on suurin ongelma. Täytyy olla tuottava, vaikka kapitalistinen tuottavuus on lähinnä tuhoisaa koko ekosysteemille.

      Hyvin onnistuu tautien levittäminen jopa eläkeläisiltä. Käyn paljon "mummojen" tapahtumissa, mitkä ovat todellakin ihan harrastetoimintaa. Siitä huolimatta eivät räkätautiset malta jäädä kotiin, vaan ryystävät ja räkivät tartuttaen muita ja häiriten tilaisuuksia. Myös teini-ikäisiltä ja nuorilta aikuisilta on unohtunut (tai eivät piittaa) kaikki kohteliaisuus toisten terveyttä kohtaan: aivastellaan ja yskitään päin toisia avoimella suulla. Ei edes yritetä estää pisarointia esim. hihan avulla.

      Toisaalta kaikkia tauteja ei voi millään välttää. Jos pelkää kuolemakseen kaikkia mikrobeja, niin on parasta bunkkeroitua omaan kämppäänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe