Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työhaastattelu

vanha_ja_kokenut

Pääsin haastatteluun, määräaikaisuus näin kesällä kyseessä.
Ilmeisestikin pääsin kun olin kokenein ja ehkä tietyiltä vaadituilta osin parhain, vaikka eihän näillä mitään merkitystä ole, kun työn voi aina opettaa. Siis sillä ei ole merkitystä, että opetettavaa olisi ehkä vähemmän.

No, haastattelussa oli myös työtä tekevä henkilö paikalla haastattelijana. Tosin hän ei mitään kysynyt, mutta vastasi minun kysymykseeni, joka koski työtä.

No, tässä sitten tuli esiin juuri se minun kokemukseni. Sillä hän käytti vastauksessaan yhtä termiä, ja minä kommentoin tähän asiaan käyttäen termiä, joka sisältää tämän hänen mainitsemansa termin osatekijänä. No, arvatkaas miten kävi? Tämä työtä tekevä, kun ei hän tosiaankaan ole tietoinen miten näitä töitä on tehty aikaisemmin, niin hän rupesi oikomaan minua! Jep! Näin sitä kokemusta ja tietoa arvostetaan. Ei siinä mitään, minun moka, kun menen esittämään "historiallista" ja yhä edelleenkin paikkansa pitävää tietoa...

Eikä se mun pääseminen tehtävään tästä ollut kiinni. Sillä tiesin jo etukäteen, että sillä haastattelukutsulla ei ole mitään merkitystä minun kohdallani, kutsuivat kun olin se kokenein, vaikka tiesivät jo että en tule valituksi, sillä kun kyseessä on määräaikaisuus kesäajaksi niin opiskelija siihen otetaan, ja kuten sanottu, työn voi opettaa, kokemuksella ja osaamisella ei ole merkitystä. Ei, vaikka työhön sujahtaminen sujuisi kuinka mutkattomammin kun osaa jo aika paljon, ei tarvitse kuin ne talon käytännöt opettaa!

Näin! Mutta siis tuo termeihin liittyvä asia, itseäni se kyllä naurattaa, oikeastaan harmittelen sitä, etten siinä sujauttanut mukaan vielä sitä, että katsos sinä kun et ole näitä silloin tehnyt kun kaikki tehtiin paperilla... vaikka taitaa se asia siellä tietokoneohjelmassakin (ainakin eräissä) olla luokiteltuna juuri sen suuremman termin alle.

3

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvoton

      Samaa lajia nämä eräät: "olen tehnyt tätä työtä yli kakskymmentä vuotta, joten kyllä minä nään osaan" ja saman tien löytyy sitten tiedostoista juttua, jossa sen näkee että kakskymmentä vuotta olet tehnyt päin mettää, mutta kun se on talossa hyväksytty, niin hyvähän se vaan on! Mutta kakskymmentä vuotta on tehty, joten toisen osaamisella ei ole mitään merkitystä, ja tilanteessahan tämä toinen ei ollut se joka menee kukkoilemaan ja esittämään ylivertaisuuttaan!
      Se on juuri se, että mitä enemmän on paikkoja nähnyt, sitä enemmän sitä näkemystä ja osaamista ja kokemusta kertyy. Kakskymmentä vuotta yhdessä ja samassa paikassa tekee aika sokeaksi!
      Ja se vielä, että muutenkin lyödään nollille kaikki... Vähätellään, mitätöidään, jätetään huomiotta se että toinen osaa ja tietää... juuri näissä valinnoissakin! En oikein ymmärrä logiikkaa. Tai ehkä tämä kertoo siitä, että itse tehtävä on niin merkityksetön, että se nyt on sama kuka sitä tekee, ja lopulta sitä tehtävääkään ei enää ole!

      • Gkifh

        Ehkä se, ettei pätevää ihmistä haluta kertoo pelosta, että kohta voi olla ilman työtä itse, kun se oma osaamattomuus tulee ilmi. Ammattitaidolla ei mielestäni monilla työpaikoilla ole merkitystä. Jos olet kiltti, etkä osaa pitää puoliksi saat lähteä, olit sitten kuinka ammattitaitoinen hyvänsä.


    • Ennakkoluulot

      Ei kaikki opiskelijat halua tehdä pelkkää määräaikaisuutta kerran vuodessa pari kuukautta kerrallaan. Eihän siitä jää edes verojen jälkeen säästöön lähes mitään jos ollenkaan puhumattakaan, että sillä voisi elää kokonaisen vuoden.

      Toisaalta taas ei kaikki opiskelijat halua tehdä vuoden-viiden vuoden määräaikaisuutta kokopäivätyönä varsinkin jos ajatteli jotain opiskella ja erityisesti sellaiselta alalta, mitä ei muutenkaan opiskele eikä työkokemuksesta ole mitään hyötyä, päinvastoin vie aikaa vain siltä itse opiskelulta että oman alan töiden tekemiseltä.

      Miten voi olla mahdollista, että samaan aikaan pitäisi opiskella nopeampaan tahtiin, valmistua etuajassa ja vielä olla töissä kokopäiväisesti ja valmistuttua pyydetään aina oman alan kokemusta?

      Tai miten on mahdollista, että naisihmiselle tarjotaan aina vain pelkkää määräaikaisuutta, vaikka ei olisi ikinä aikeissa hankkia lapsia tai lähteä mihinkään Thaimaaseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe