Omaan kuolemattomuuteen uskon seuraukset.

alex.kasi

Siis - kuinka kuolemattomia me olemme ?

Mitä sanoo kirkot, uskonnot media ja Raamattu asiasta .

Ajattelin tässä ennen kesälomaa kirjoittaa kerran vielä sitä maailman suurimmasta harhaopista jota voitte sitten arvostella - halunne mukaan .. Monille tämä tietysti on "tunteita riipova" aihe - joten jos kuulut heihin niin älä lue, mutta jos kuitenkin luet niin älä syytä muita jos nämä totuudet sinua kiusaavat ja jos menetät yö unesi.
---

Vaikka aihe on monille kiusallinen, on se aiheellinen, koska tämä usko omaan kuolemattomuuteen johtaa usein esimerkiksi uskoon luotujaan piinaavaan Luojaan ja se vaivaa yhä tänäänkin miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä .. ja koska sitä yhä levitetään niin voimakkaasti koko maailmassa - vaikka se ei ole mitenkään todistettavissa (vaan päin vastoin) erittäin helposti todettavissa vääräksi - (ja siksihän siitä täytyykin keskustella lakkaamatta) .. sillä jokainen ihminen joka voi vapautua tästä mieltään kaivavasta harhasta .. mikä on eräänlainen voitto oikeudenmukaisuudelle ja rakkaudelle.

Siis mistä on tässä helvetti asiassa oikeastaan on kysymys?
Juu, kaiken takana on usko sielu luontaiseen kuolemattomuuteen, ilman sitä ei olisi uskoa ikuisen kärsimyksen paikkaankaan (esimerkiksi piina helvettiin) - siis niille jotka eivät "pelastu" siltä.

Toisin sanoen: (mieti tätä hetki)..
Tällaisen uskon mukaan on jokainen periaatteessa menossa helvettiin kidutettavaksi - jos ei heitä pelasteta ..
Mieti hetki kuinka järkevää sellainen usko olisi .. kuinka "järkevä" ajatus se olisi .. tai siis on .. ja mitä sellainen ajatus tuo mukanaan ..

Että tällainen usko yhä tänään (tänä sokean "valveutumisen" aikana) vaivaa miljardeja ihmisiä päivittäin - se on kuin kivi kengässä - alati vaivaava usko josta ei pääse eroon.

Usko sielun luontaiseen kuolemattomuuteen ja sitä seuraavaan uskoon ikuisesta piinasta on ja aina ollut monien uskontojen yksi ehdottomasti tärkeimmistä uskonkappaleista.
Näin myös esimerkiksi kristinuskossa - sen valtiollistuttamisen jälkeen (joskus 300 - 400 luvulla), sen erilaisissa keskenään usein riitelevissä suunnissa.. ja sama löytyy esimerkiksi islamin erilaisissa suunnissa. Usko sielun kuolemattomuuteen ja ikuiseen helvetin piinaan liittyy tiukasti näihin uskontoihin, tosiasiassa ilman sitä olisivat nämä uskonnot täysin erilaisia ..

On muuten kiinnostavaa huomata (silmiin pistävää), että jopa monet ateistit (jotka eivät siis usko Jumalan olemassa oloon) ainakin puolittain uskovat sielujen kuolemattomuuteen, mikä luonnollisesti johtuu siitä, että se on yleinen - myös nyky-yhteiskunnassa oleva ajatus - myös uskontojen ulkopuolella.
Tämän todetakseen voi jokainen itse tutkia asiaa - ja tulla huomaamaan kuinka n.s. ei-uskonnolliset elokuvat ja lehdet ja kirjallisuus ja edelleen (loputon määrä) on täynnä mediassa levitettyä propagandista materiaalia, joka perustuu siihen että ihmisillä on kuolematon sielu.. Se siis on päivittäistä ruokaa myös nykyajan ihmisille..

Ihmiset voivat riidellä opin asioista (jopa käydä sotaa) toisiaan vastaan - mutta yhdestä asiasta he ovat usein samaa mieltä, nimittäin siitä että ihmisen elämä jatkuu ikuisesti, hänen kuoltuaankin ja sen uskon jatkeena sitten tulee myös usko helvetin ikuinen piinan olemassa oloon.

alex

9

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikku jatko ..

      eli pari sanaa siitäkin mitä uskossa tapahtuu jos sielujen luontaista kuolemattomuutta aletaan pitämään totena?

      Kristinuskossa se esimerkiksi muuttaa Raamatun sisällön toiseksi - ja uskosta sielujen luontaiseen kuolemattomuuteen tulee Raamatun sanomaa eräällä tavalla hallitseva uskonkappale ....
      Miksi ? Juu - koska Raamatun sanoma silloin ymmärretään täysin erilaiseksi kuin se on jos tunnustetaan, että vajavaisuudessa ei ihmisenkään elämä luonnostaan ole iankaikkista. Raamatun sanoma muuttuu tällä tavalla riippuen siitä mihin tässä asiassa uskotaan - ja jopa siinä määrin, että Raamatun todellinen sanoma voi peittyä lähes kokonaan.

      Usko Raamatun Jumalaan ja sanomaan rakentuu näin ihmisten mielissä erilaiseksi ja nyt uskotaankin "luotujaan ikuisesti piinaavaan Luoja /Jumalaan", siis oikeastaan erehtyvään, epäoikeudenmukaiseen ja rakkaudettomaan Jumalaan . Ja näin tehdään sitä oikein edes itse tajuamatta.

      Ja kun helvetin ikuiseen piinaan uskova ihminen yrittää puhua ja selittää että hänen uskonsa Jumala .. on oikeudenmukainen ja rakkaudellinen .. oikeastaan hän silloin puhuu vain omasta (uskonsa kautta hankkimanstaan) oikeudenmukkaisuuden ja rakkauden tajustaan .. siis ??
      Näin hän uskonsa tähden antaa täysin väärän (vääristellyn) kuvan Raamatun Jumalasta, tehden Jumalasta jonkinlaisen luotujaan ikuisella piinalla rankaisevan julman ja epätäydellisen itsevaltiaan ja hänen uskonsa peittää siten myös Raamatun todellisen kertomuksen siitä mitä Jumala todellisuudessa On ja edustaa. Nimittäin oikeudenmukaisuutta ja rakkautta..

      Raamattu sanoo - ilman rakkautta ei ole okeudenmukaisuutta.
      ---
      Syitä tähän ihmisten harhailuun löytyy luonnollisesti useita, esimerkiksi vahvat uskonnolliset laitokset - sellaisia kuin esimerkiksi monet kirkot ja lahkot tai vaikkapa islamin moskeijat ja myös muut uskonnot - siis periaatteessa vanhat traditiot ja ihmisten oppimattomuus ja heissä itsessään piilevät heikkoudet.
      Että kyseessä on maailmanlaajuinen uskonnollinen harha - jota ihmisille on opetettu kautta vuosituhansien - on selvä asia .... tässä yhteydessä tuli mieleeni se kummallisuus, että jopa monilla ateisteillakin on jossain perimmällä usko "tuon puoleisen" .. vaikka he eivät Jumalan olemassa oloa edes tunnusta ..

      Olen myös kuullut joidenkin kristittyjen sanovan että helvettiin usko AJAA ihmiset Jeesuksen luo ja uskomaan Jumalaan - erittäin kyseenalaista mielestäni - sillä mihin he uskovat - luotujaan ikuisesti piinaavaan Luojaan? .. ehkä he pelkäävät enemmän kuin uskovat .. ja minkälaiseen evankeliumiin he uskovat ... etä Jeesus ei kuollutkaan ristillä ..

      Itse en löydä minkäänlaisia oikeudenmukaisia perusteita tämän harhan levittämiseen - en sen enempää moraalisia kuin järkeviä tai raamatullisia tai mitään muutakaan - mukaan lukien kaikki uskonnolliset suunnat jotka siihen syylistyvät.

      Kyseessä on mielestäni pelkkä uskonnollinen valhe, pelkkä Jumalan ominaisuuksia vääristelevä ja Raamatun sanomaa sekoittava valhe. Usko ikuiseen piinaan nimittäin enemmän PEITTÄÄ (ja erittäin jopa tehokkaasti) Raamatun todellisen sanoman kuin valaisee sitä. Se tekee siitä erilaisen, valheellisen tarinan johon voi uskoa vain jos pelkää - eikä ajattele asioita. Mitään muuta todellista syytä ei ole sille että jotkut sanovat, että kyse olisi Jumalan oikeudenmukaisuudesta - se ei ole muuta kui heidän omaa epätoivoista selittelyään. Sillä mitään oikeudenmukaisuutta ei ikuisen piinan uskosta löydy - mitä oikeudenmukaisuutta olisi väittää, että TÄYDELLINEN Jumala tekisi epätäydellisiä tekoja - loisi esimerkiksi ensin elämää ja koska luoduista ei tullutkaan sellaisia kuin Jumala tarkoitti - hän kiduttaisi luomuksiaan tulessa ... ja jopa ikuisesti. Tai tarkoittiko Jumala luoda elämää ikuisesti kidutettavaksi ... Siis ??

      alex

    • LIsä .. yllä olevista ..

      Jo näinkin lyhyet kirjoitukset osoittavat kuinka täydellisesti ristiriidassa ikuisen piinan oppi on jopa => itsensä kanssa<= - jo tämänkin pitäisi riittää osoittamaan koko opin valheellisuuden - jos vain asiaton pelko voitetaan ja asiaa aletaan ajattelemaan ja Raamattua luetaan sinä yhtenä sanomana mitä se onkin (esimerkiksi ilman että sanojen merkitystä vaihdetaan omaan oppiin sopivaksi) .

      Kuitenkin ... ihmisen vajavaisuudesta ja kaikista näistä esiin ottamistani mahdollisista syistä olen saanut käsityksen, että oikeastaan suurin syy ihmisten tähän ihmisten harhailuun on maailmassa yhä on yleisesti vallalla oleva usko "että jokaisen elämä jatkuu hänen kuoltuaankin" ... ja sen aiheuttama ihmisten ajatuksia sekoittava "epämääräinen pelko".

      Pelko on nimittäin sellainen asia, että sillä ei tarvitse olla mitään todellisia perusteita - ihminen voi esimerkiksi pelätä pimeässä ilman että siihen on minkäänlaisia todellisia syitä ja tämä on eräänlaista pimeyttä.

      Minkäänlaisia todellisia todistuksia, että pelkoon olisi aihetta ei luonnollisesti ole olemassa - päin vastoin kaikki todistaa vajavaisen ihmisen elämän ajallisuudesta ja sitä varten Jumala on meille lunastuksen mahdollisuuden antanutkin ..ja sitä kautta tien elämään..

      Oma kuolemattomuus uskossa ja helvetti uskossa ei ole todellista moraalista pohjaa tai oikeutusta - totuus on, että jos joku on sellaisen löytävinään on kyseessä hänen oma moraalinen kannanottonsa ja hänen olisi hyvä tarkistaa omat oikeuskäsitteensä .

      alex

    • Pari sanaa n.s. alkujuurista .. ja sitten lomalle .. Suomeen :))

      Totuus on että ikuisen piinan uskon "alkujuuret" löytyvät kaukaa niin sanotuista pakanallisista uskonnoissa – näistä vanhoista - jonkinlaisen kuoleman ja sielun kuolemattomuuden sisältävistä uskonnoista - on esimmerkiksi Zarathustralaisuus sellainen, Zarathustralaisuus syntyi Persiassa ehkä joskus 1400 eaa. Sen perustajaksi sanotaan profeetta Zarathustra.
      Zarathustralaisuudessa uskotaan, että kuoleman jälkeisessä elämässä ihmiset saavat palkinnon tai rangaistuksen elämänsä aikana suorittamista teoista.
      Mainittakon sekin, että yksi zarathustralaisten vanhoista jumalista "Avesta Mithra" esiintyi myöhemmin itsenäisenä uskontona Rooman valtakunnassa jossa se kilpaili kristinuskon kanssa, mutta kiellettiin kun katolisuus tuli Rooman ”ainoaksi” uskonnoksi joskus 300 -400 luvulla - sen tyyppisten uskontojen vaikutukset jäivät kuitenkin osoittain jäljelle katolisuuteen (on muistettava että siihen aikaan oli Roomassa kristittyjä ehkä 20% kansasta - lopuilla oli joko vanha - usein auringon palvontaan liittyvä uskonto tai sitten eräänlainnen seka uskonto. Luterilaisen kirkon historian sivut kertovat esimerkiksi kuinka ihmisiä kiellettiin pitämästä messua auringolle - siis palvomasta aurinkoa - ennen kirkkoon menoaan .

      Helvetinuskon antiikin ajan ajatuksia tulee esimerkiksi Homeroksen (eli 700 eaa) Haadeksesta .. (joka kreikkalaisen tarun mukaan on eräänlainen kuolleiden valtakunta) ja Platon'in (427 - 347 eaa) mietteistä sielun kuolemattomuudesta.

      Kristinuskoon sielunkuolemattomuus usko liitettiin siis kreikkalaisen filosofian ja jumal-taruston kautta. Homeroksen Haades maailma ja Platonin ajatukset sielusta ja sielun kuolemattomuudesta ovat osa siitä kreikkalaisesta mytologiasta joka löytyy tänään monien kristittyjen uskonnosta - ne siirtyivät kristinuskoon Uudentestamentin kautta joka kirjoitettiin alkujaan kreikankielellä.

      Kristinuskon alkuvaiheiden jälkeen - kristittyjen määrän lisääntyessä sen alku vuosisatoina - pääsi kristinuskoon paljon vaikutteita muista uskonnoista joissa oli vaikutteita Rooman valtakunnan kreikkalais-filosofisen / hellenistisen kulttuurin kanssa. Varsinkin 200-luvulla eläneen Plotinoksen kreikkalais-intialaiseen ajatteluun perustuvat UUS-PLATONISTISET virtaukset panivat vauhtia kristinuskon erottautumiseen juutalaisilta juuriltaan - ja tulemista hyväksytyksi Rooman uskonoissa.

      Katolisen kirkon syntymää ja kasvua helpotti myös merkittävästi keisari Konstantinuksen katolisuutta suosiva politiikka, jonka seurauksena esimerkiksi niihin kristittyihin jotka tunnustuvat katolisuuden oikeaksi uskonnoksi kohdistuneet vainot lopetettiin.
      Ja vaikka Konstantinus ei itse ottanut kastetta ennen kuin kuolinvuoteellaan v. 337 – oli se kuitenkin hän joka kutsui koolle ensimmäisen kirkolliskokouksen vuonna 325, kokouksen jonka tarkoituksena oli ratkoa uskonnoli-poliittisia opillisia riitoja..

      Kirkolliskokous ja katolisuus veti suuret linjat kirkkonsa opetuksille ja siten kristinuskon suuntauksille ja kehitykselle .. jotka yhä ovat monilta osin voimassa kristinuskossa ja etenkin katolisuudessa.

      Näihin liittyy osana usko sielun luontaisesta kuolemattomuudesta ja kuoleman jälkeisestä elämästä – sen kreikkalaisen ajattelutavan ja filosofian mukaan mukaan mikä oli hallitsevana sen ajan ajattelutavassa ja jonka juuret juonsivat kauas esihistorialliseen pakanuuteen.

      alex

      Hyvää kesää kaikille .. :)

      • Hyvää kesää sinullekin ja "malsonille"... ;)



    • Exap

      "Raamattu sanoo - ilman rakkautta ei ole okeudenmukaisuutta."
      Niin... missä kohtaa noin sanotaan ?
      Itse en löydä kuin tällaisen kohdan, joka ei mitenkään yhdistä oikeudenmukaisuuteen rakkautta, Hepr 2:
      "2 Sillä jos enkelien kautta puhuttu sana pysyi lujana, ja jokainen rikkomus ja tottelemattomuus sai oikeudenmukaisen palkkansa,
      3 kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti..."
      Kerropa toki mistä tuon asian olet Raamatusta löytänyt. Niin, ja hyvää matkaa; sano malsonillekin terveisiä.

      • Ok - vielä tämä.
        Koko ajatuksesi siitä mitä Raamattu sanoo - on pielessä vain siksi ettet tajua että me kaikki olemme tuhon omia ... siis ilman Jumalaa. Yritä tajuta tämä -- me olemme tuhon omia jos ei Jumala meitä pelasta .. siis ?? tajusitko ?
        Me olemme tuhon omia tekojemme seurauksena .. ymmärrätkö ? Siis OMIEN tekojemme seurauksena.. eli se on syntiemme eli tekojemme "palkka".
        Me kuolemme siitä yksinkertaisesta syystä, että sellainen elämä jota me elämme ei ole kestävää.

        Tämä on Raamatun sanoman yksi perustotuus - ja huomaa : Meidän tuhoutumisemme (eli kuolemamme) on täysin oikeudenmukainen ja jopa luonnollinen seuraus meidän vajavaisuudestamme. Ja siinä ei ole mitään epäoikeudenmukaista, meitä voi toisasiassa verrata eläimiin - vain sillä erolla että meille ihmisille on tarjolla tie elämään - siis pois tästä tuhoon vievästä elämästä - sellaiseen elämään joka voi säilyä joka ei tuhoudu. Se on Jumalan lupaus niille jor´tka ottavat sen vastaan - mitä epäoikeudenmukaista siinä muka on ? Eikö se ole päinvastoin rakkaudellista ja oikeudenmukaista pelastaa se joka haluaa pelastua - siten kuin pelastus voi tapahtua.. siis jättämällä sen tien joka vie tuhoon... Kyllä minusta ainakin se osoittaa niin oikeudenmukaisuutta kuin rakkautta ..

        Jos tajuat tämän alkaa muukin aueta ..
        Esimerkiksi mitä synti on - ja miksi me tarvitsemme Jumalaa voidaksemme elää - siis välttyä tuhoutumasta .. ja miksi se on juuri Jumalan tahto jossa AINOASTAAN on iankaikkinen elämä.

        Ja ehkä jopa tajuat, mikä Jumalan tahdon sisältö tarkoittaa.. meihin ihmisiin nähden (siis oikeudenmukaisuus ja rakkaus) ..ja miksi vain siinä on iankaikkinen elämä. Siis miksi vain Jumalan tahdossa elämä voi säilyä ...

        Ja kaiken lisäksi ehkä alat ymmärtämään, että Jumala On aina rakkaudellinen ja oikeudenmukainen - että Jumala On VANHURSKAS - ja sen joka haluaa iankaikkisen elämän tulee etsiä sitä Jumalan vanhurskautta - koska ainoastaan siinä on iankaikkinen elämä jos tämän ymmärrät niin ymmärrät myös että olisi aivan älytöntä uskoa, että meissä olisi iankaikkiseen elämään tarvittavat tarpeet - ei synnissä ole koskaan iankaikkista elämää - siis meidän tarvitsee jättää syntinen tuhoon vievä elämämme ja se voi tapahtua vain Jumalan avulla .. Jeesus "sapatin Herra" on tie .. JOS haluamme iankaikkisen elämän.

        "malson" lähtee parin muun kanssa etelä Eurooppaan - minä lähden sinne Suomeen tervehtimään sukulaisia :))

        Moi ja hyvää kesää ... ja koita kestää.. :)

        alex


      • Exap
        alex.kasi kirjoitti:

        Ok - vielä tämä.
        Koko ajatuksesi siitä mitä Raamattu sanoo - on pielessä vain siksi ettet tajua että me kaikki olemme tuhon omia ... siis ilman Jumalaa. Yritä tajuta tämä -- me olemme tuhon omia jos ei Jumala meitä pelasta .. siis ?? tajusitko ?
        Me olemme tuhon omia tekojemme seurauksena .. ymmärrätkö ? Siis OMIEN tekojemme seurauksena.. eli se on syntiemme eli tekojemme "palkka".
        Me kuolemme siitä yksinkertaisesta syystä, että sellainen elämä jota me elämme ei ole kestävää.

        Tämä on Raamatun sanoman yksi perustotuus - ja huomaa : Meidän tuhoutumisemme (eli kuolemamme) on täysin oikeudenmukainen ja jopa luonnollinen seuraus meidän vajavaisuudestamme. Ja siinä ei ole mitään epäoikeudenmukaista, meitä voi toisasiassa verrata eläimiin - vain sillä erolla että meille ihmisille on tarjolla tie elämään - siis pois tästä tuhoon vievästä elämästä - sellaiseen elämään joka voi säilyä joka ei tuhoudu. Se on Jumalan lupaus niille jor´tka ottavat sen vastaan - mitä epäoikeudenmukaista siinä muka on ? Eikö se ole päinvastoin rakkaudellista ja oikeudenmukaista pelastaa se joka haluaa pelastua - siten kuin pelastus voi tapahtua.. siis jättämällä sen tien joka vie tuhoon... Kyllä minusta ainakin se osoittaa niin oikeudenmukaisuutta kuin rakkautta ..

        Jos tajuat tämän alkaa muukin aueta ..
        Esimerkiksi mitä synti on - ja miksi me tarvitsemme Jumalaa voidaksemme elää - siis välttyä tuhoutumasta .. ja miksi se on juuri Jumalan tahto jossa AINOASTAAN on iankaikkinen elämä.

        Ja ehkä jopa tajuat, mikä Jumalan tahdon sisältö tarkoittaa.. meihin ihmisiin nähden (siis oikeudenmukaisuus ja rakkaus) ..ja miksi vain siinä on iankaikkinen elämä. Siis miksi vain Jumalan tahdossa elämä voi säilyä ...

        Ja kaiken lisäksi ehkä alat ymmärtämään, että Jumala On aina rakkaudellinen ja oikeudenmukainen - että Jumala On VANHURSKAS - ja sen joka haluaa iankaikkisen elämän tulee etsiä sitä Jumalan vanhurskautta - koska ainoastaan siinä on iankaikkinen elämä jos tämän ymmärrät niin ymmärrät myös että olisi aivan älytöntä uskoa, että meissä olisi iankaikkiseen elämään tarvittavat tarpeet - ei synnissä ole koskaan iankaikkista elämää - siis meidän tarvitsee jättää syntinen tuhoon vievä elämämme ja se voi tapahtua vain Jumalan avulla .. Jeesus "sapatin Herra" on tie .. JOS haluamme iankaikkisen elämän.

        "malson" lähtee parin muun kanssa etelä Eurooppaan - minä lähden sinne Suomeen tervehtimään sukulaisia :))

        Moi ja hyvää kesää ... ja koita kestää.. :)

        alex

        "Koko ajatuksesi siitä mitä Raamattu sanoo - on pielessä vain siksi ettet tajua että me kaikki olemme tuhon omia ... siis ilman Jumalaa. Yritä tajuta tämä -- me olemme tuhon omia jos ei Jumala meitä pelasta .. siis ?? tajusitko ?"
        No jopas sinulla on kummallisia käsityksiä siitä mitä uskon ja mitä en. Ja ajatukseni on siis pielessä sen vuoksi että kuvittelet minun uskovan jotakin ?
        Olen aina sanonut samaa mitä Jeesus sanoi: että olemme jo kuolleita, ja vain Hänen kauttaan meillä on mahdollisuus siirtyä kuolemasta elämään. Siirtyminen kuolemasta elämään tarkoitttaa pääsemistä Jumalan yhteyteen. Olenkohan kirjoittanut tästä sinullekin vasta muutamia kymmeniä kertoja, vai jo sata kertaa ?
        Voisitko kertoa miten tämä käsitykseni muka olisi ristiriidassa tuon kirjoittamasi kanssa ? - paitsi että sinä kieltäydyt ymmärtämästä että kaikki ovat JO kuolleita eli erossa Jumalasta, kunnes syntyvät uudesti.


      • Exap kirjoitti:

        "Koko ajatuksesi siitä mitä Raamattu sanoo - on pielessä vain siksi ettet tajua että me kaikki olemme tuhon omia ... siis ilman Jumalaa. Yritä tajuta tämä -- me olemme tuhon omia jos ei Jumala meitä pelasta .. siis ?? tajusitko ?"
        No jopas sinulla on kummallisia käsityksiä siitä mitä uskon ja mitä en. Ja ajatukseni on siis pielessä sen vuoksi että kuvittelet minun uskovan jotakin ?
        Olen aina sanonut samaa mitä Jeesus sanoi: että olemme jo kuolleita, ja vain Hänen kauttaan meillä on mahdollisuus siirtyä kuolemasta elämään. Siirtyminen kuolemasta elämään tarkoitttaa pääsemistä Jumalan yhteyteen. Olenkohan kirjoittanut tästä sinullekin vasta muutamia kymmeniä kertoja, vai jo sata kertaa ?
        Voisitko kertoa miten tämä käsitykseni muka olisi ristiriidassa tuon kirjoittamasi kanssa ? - paitsi että sinä kieltäydyt ymmärtämästä että kaikki ovat JO kuolleita eli erossa Jumalasta, kunnes syntyvät uudesti.

        Tuo ajatus, että olemme jo kuolleita, se on tavattoman lähellä Buddhan opetusta.

        Siitä on ulospääsy, mutta siihen ei tarvita mitään jumalanpoikavapahtajan sijaiskuolemaa, vaan irti päästäminen väärinkäsityksestä.

        Ihmisen minätietoisuuden ei ole mikään pakko samastua kuolevaan.

        Tervetuloa ikuisuuteen. Täällä on ihan hauskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe