Olinko kohtuuton miestä kohtaan?

Umpiväsynytäiti

Teimme yhdessä remonttia viikonloppuna. Huomasin tänään, että mies oli istunut maalisilla vaatteillaan ulkotuoleissa grillatessaan, joissa kahdessa oli maalitahroja, samoin ulkopöydässä oli maalia. Maalia löytyi myös eteisen kokolattiamatosta. Lähetin miehelle kuvat tahroista ja sanoin laittavani miehelle tärpättiä valmiiksi, jotta voi siivota jäljet. Mies tiedusteli haastanko riitaa ja syytti syyllisten etsimisestä ja kertoi fiiliksensä menneen tehdä mitään. Kun olin päässyt yli suurimmasta harmistuksesta, putsasin maalitahrat miehen puolesta, jotta maali ei ehdi pinttyä lujaa kiinni mattoon ja terassikalustoon. Minulla on ihan liikaa työtä muutenkin ilman miehen huolimattomuudesta aiheutunutta lisäsiivoustyötä. Olen jatkuvasti umpiväsynyt. En halua että minut tunnistetaan, joten en luettele tarkemmin mitä töitä teen päivittäin tai mitä mieheni tekee. Olinko kohtuuton harmistuessani ja huomauttaessani maalitahroista vai olisiko minun pitänyt olla hiljaa asiasta ja siivota nöyrästi miehen aiheuttamat sotkut mukisematta? Taustatietona, riitelemme nykyään paljon ja mieheni kertoi lähipäivinä tajunneensa, että kaikki riitamme johtuvat minusta ja että hän ei aloita yhtään riidoistamme. Mieheni siis kokee olevansa syytön ja minun uhrini.

40

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitimyöss

      olit kohtuuton. Jos mietit tarkkaan maalaaminen on fyysisesti rankempaa kuin maalitippojen putsaus. kyse kumminkin teiän yhteisestä tilasta eikä vaan sinun. sinäkin voit tehdä osuutesi. Ja väsyneenä sitä helposti sanoo toiselle paskaa, kannattaa vaan miettiä kannattaako aina sanoa kaikkea ääneen, sano mielummin että olet väsynyt ja vetäydy lepäämään kuin että tiuskit toiselle, mieti jos sinulle koko aika tiuskittaisiin, ei tunnu kivalta, tilanteenne voi johtaa eroon jos et lopeta.

      • Väsynytäiti

        Teimme molemmat täysin samaa remontointityötä, eli maalasimme, ei siis vain mies yksin. Paljon siivoankin miehen aiheuttamia sotkuja sanomatta niistä mitään, juuri riitaa välttääkseni. Minun vastuullani on yhteisen kotimme ja pihamme siisteydestä huolehtiminen, pääosin ruoanlaitto sekä jälkikasvumme hoito. Tuntuu, että hukun työn määrään ja tämä tapaus vain osoittaa miehen välinpitämättömyyden. Mutta olet oikeassa, tilanne voi johtaa eroon.


      • äiteemyösss

        jos olet kotiäiti niin se tällä hetkellä sinun työtäsi. jos tuntuu raskaalta pyydä miestä välillä siivoamaan,tiskaamaan auttamaan lapsen kanssa, niin ainakin minä teen jos olen väsynyt. tai pyydän et menee johkin lapsen kanssa esim. sukulaisille että saan omaa aikaa. itse määrität oman elämäsi,mimmoista se on.


      • täältätähän

        ja mitä tästä opimme, laita aina nainen maalaamaan ei tuu sanomista :)


    • JanaMaari

      No mitenkähän ton nyt ilmaisisi... Katos kun se, että ihan kuvat otit niistä tahroista ja ilmoitit hankkineesi tärpättiä, että mies voi tulla ne tahrat siivoamaan, oli e h k ä hieman ylimitoitettua. En nyt saanut tosta selityksestäsi selvää, asutteko yhdessä ja laitoit ne kuvat hänelle töihin malttamatta odottaa, että mies tulee kotiin. Vai asutteko erillään ja sen takia piti ihan kuvat ottaa.

      En ihmettele, jos mies kysyi, haastatko riitaa. Kun kyllähän tuollaisen asian pitää pystyä vähemmälläkin osoittelemisella selvittämään. Hankasit ne tahrat itse kuitenkin, joten eikö olisi riittänyt, että miehelle olisit sitten myöhemmin sanonut, että jouduin vielä nekin tahrat putsaamaan, mitä oli tullut sun jäljiltä ja sillä siisti.

      Mitäs itse tuumaisit, jos olisit vaikka töissä ja kesken päivän sun puhelimeesi ilmestyisi viesti mieheltä, ja siinä olisi kuva jostain sun aiheuttamasta sotkusta tai muusta vastaavasta, jota et olisi muistanut tai huomannut korjata ja toinen sitten näin sua muistuttaisi? Eikö sustakin tuntuisi hieman kohtuuttomalta?

      Muuten en osaa ottaa kantaa siihen, millaiseksi teidän suhteenne on viime aikoina muodostunut. Ehkä teillä on niin paljon töitä, että niiden takia helposti hermostuttaa ja luonteessa sen verran eroavaisuuksia, että toisen käytös ärsyttää. Itse tiedätte kuitenkin parhaiten, mistä kiikastaa.

      • dfgdf

        Ihan samaa mietin itsekin. Jos minulle olisi (olen tosin nainen) laittanut mies viestiä, että "Hei, maalitahroja löytyi paikasta X, Y ja Z. Ostin tärpättiä, jos viitsisit ne putsata? Kiitos!" niin olisin varmasti putsannutkin.

        Mutta olisin varmasti itsekin ottanut nokkiini, kun kuvia laitetaan. Että eikö mikään kelpaa, en ole tuota todellakaan tahallani tehnyt, vaikka niin näytät kuvittelevan.


    • Sieltänäkeeparemmin

      Menepä edes vähäksi aikaa pois kotoa lepäämään kunnolla ja katselemaan juttuja kauempaa.

    • oppeliini1

      Täydellisesti ylireagoit!
      Ei vie kuin muutaman minuutin poistaa maalitahrat, kokemusta on! Olisit sensijaan kiittänyt miestä osallistumisesta yhteiseen työhönne, maalamiseen, ja jättänyt sanomatta typeristä maalitahroista
      Tuohan on suoranaiosta riidan hakua!
      Seuravalla kerralla kun tekee mielesi haastaa riitaa, PAKOTA aivosi kääntämään sanasi positiiviseen ja rakentavaan muotoon. Ellet sitä taitoa osaa, ole sitten mieluimmin hiljaa.

      • kukanaistakiittää

        Miehiäkö pitäisi kiiyyää, kun tekevät kotona jotain???


      • oppeliini1

        Tottakai! Sanoisithan sinä kiitoksen ventovieraallekin jolle joutuisit maksamaan työstään! Miksei sitten kiittäisi omaa puolisoaan??!! Helooooo!


    • eimenehyvinei

      Ottamatta sen enempää kantaa tähän maalijuttuun, mutta ymmärrän sinua ja turhautumistasi täysin. Meillä hyvin samankaltaiset kuviot, paitsi että kumpikin käy töissä ja miehen osallistuminen yhteiseen elämään on hyvin vähäistä. Ymmärrän hyvin tuon toisen sotkujen siivoamisen aiheuttaman ärtymyksen, se tuntuu välinpitämättömyydelta itseä ja yhteistä omaisuutta kohtaan.

      • noeimenetäälläkään

        Minä ymmärrän tästä maalijutustakin kettuuntumisen aivan hyvin. Meillä vaimo sotki lähes uuden auton maalisilla käsillään ja vaatteillaan ja vaikka erikseen mainitsin asiasta, ei siivonnut siltikään. Taloa rakentaessa tein lähes kaikki työt itse, vaikka vaimo oli silloin työttämänä, ei osallistunut juuri muuhun kuin ulkomaalaustöihin ja silloikin tuhri maalilla terassin sekä pudotteli maalia katolle, (näkyy edelleen, vielä 7 vuoden jälkeenkin), olin siinäkin maininnut, että suojaa paikat ennen kuin aloitat, ei taaskaan uskonut ja sitten minä olen se mulqvisti joka haastaa riitaa.
        Sama kuvio kotitöissä jatkuu edelleenkin, eli itse teen suurimman osan ns yhteisistä töistä ja lisäksi vielä tietenkin kaikki miesten työt.


      • koskasaat

        jotkut leikkii näin, ettei niitten sit tarvis tehdä mitään, tuttu peli.

        tai sit ei TODELLAKAAN välitä miltä työn jälki näyttää, koska eivät vaan saa tehtyä MITÄÄN kunnolla, ovat niin perus laiskaa ja välinpitämätöntä materiaalia.

        aloittaja on saanut osakseen miehen, joka teettää hänellä kaikki työt. ja arvaappas, sama homma täällä, mut ikäänkuin korvaukseksi vien ukon rahat pohjia myöten omiin menoihini. "lainaan" aina ja kun kehtaa pyytää rahojaan takasin, niin vähän muistuttelen viemärin avaamisista sun muista paskahommista, jotka mun kaltaiselta pystyvältä ihmisesltä sujuu kädenkäänteessä. en oo ikinä ollut sohvalla lojuvaa tyyppiä, ukko on nin laiska, ettei jaksa, kun valittaa. mut onhan siinä toki hyvätkin puolensa, pitkä liitto takana ja ihan hyvin sujunut kaikessa epätasapainossaan.

        mut kannattaa pitää huoli, et saa koprvauksen vaivoistaan.

        ite en olis lähettänyt kuvia, meni vittuiluksi.


    • Niitti333

      Ei kai vaan ole niin, että teillä muutenkin menee huonosti? Nyt sitten kaikki pettymys, turhautuminen ja mikä muu vielä, kulminoitui tähän maaliläikkäjupakkaan?
      Pohdi, että mikä oikeasti mättää. Siten pääset asian ytimeen.
      Tosin täytyy ottaa huomioon että remontti rassaa aina hermoja , väsymys painaa ja silloin pienikin asia saa räjähtämään.
      Kysyt että olitko kohtuuton huomauttaessasi tahroista. Et ollut. Kyllä aikuisen ihmisen täytyy kestää tuollaiset asiat. Lasten ja vanhusten kanssa täytyy purra hampaita yhteen ja hillitä itseään, mutta kyllä normaalin aikuisen täytyy kestää arkipäivän kommunikointi.

    • jotainrajaa

      joo mutta kannattaa miettiä millä tasolla arkipäivän kommunikointia harrastaa.

      Maalitahroista kuvien ottaminen ja lähettäminen ne miehelle töihin on kyllä tosi pikkusieluista ja tarkoituksellisen ilkeää. Pilataan tahallaan toisen työpäivä ja pohjustetaan riita valmiiksi jo illaksi.
      Normaali aikuinen olisi odottanut siihen kun mies tulee kotiin ja kun mies olisi syönyt sen kotona olleen vaimon tekemän päivällisruuan, miehelle olisi voinut tyrkätä sen tinneripurkin käteen ja sanoa, että kulta viitsitkö putsata noi maalitahrat pois tosta ja tosta. Se olisi ollut normaalin aikuisen käytöstä.

      Jos minä olisin ollut apn mies, olisin varsin hyvin voinut hommata kotiin ammattilaisen putsaamaan jäljet pois, Maksoi mitä maksoi. Pistänyt vaimolle tekstarin, että xxx firmasta tullaan putsaamaan maalitahrat pois. Kotiin olisin tullut vasta sitten kun homma olisi hoidettu.

      Kannattaa miettiä useampaan kertaan, pitääkö parisuhteessa vittuilla toiselle koko ajan vai voisiko asiat esittää silleen nätistikin ja vielä parempi jos oppii sietämään sen toisen puoliskon heikkouksia.

      Next time vinkkinä. kannattaa suojata paremmin lattiat ja kokolattiamatot tai antaa ammattilaisten hoitaa homma. Nääs kun apn mies on ilmiselvä sottapytty joka sotkee huomaamattaan. Sottapyttytohelosta ei saa siistiä tekemälläkään, mies tulee sotkemaan maalilla ja muulla jatkossakin ja joko ap sietää sen tai eroaa. Nimimerkillä kokemusta on. Sottapytyllä tippuu maalia sinne ja tänne, mutta ei se todellakaan tahalteen sitä levittele.

      Jos on noin veetuuntunut puolisoonsa mitä ap on, kannattaa miettiä onko teidän parisuhteella tulevaisuutta. Nalkuttamalla ja tahroja etsimällä ajat itsesi ja parisuhteesi karille. Näin se vaan menee.

      • hkjhkjhkjhkj

        tuli mieleen, et minkähän kokosia ne tahrat oli?

        jollekkin joku roiske ei satu silmään niinkuin puoli purkillista...?


    • oma_elämä

      miehesi on oikeassa. Mitä ilmeisimmin sinä aloitat riidat ja kiukuttelet pikkujutuista mitä miehesi on tehnyt tai ei ole tehnyt väärin.
      Jos olet väsynyt, lepää. Ei ne työt mihinkään karkaa. Jos teet liikaa ns. työtöitä, pidä lomaa. Jos keljuttaa sotkuinen tai rempan keskellä oleva koti, pistä remppakamat syrjään muutamaksi kuukaudeksi ja elä vähemmällä.
      Ei tämä elämä mitään rakettitiedettä ole. Jos väsyttää, nukutaan tai tehdään jotain sellaista mistä saadaan mielihyvää (vinkkinä: kunnon seksi on hyvä rentotutuskeino). Jos kiukuttaa, mennään metsään tai kellariin ja kiukutellaan tai itketään surut pois.
      Näin se menee. Sinä itse teet oman elämäsi ilot ja surun aiheet. Ei muuta kuin iloa kohti.

    • pastorismies

      Tuntuu ikävältä; ei voi sanoa, mikä on pieni tai iso juttu; ei myöskään mennä toisen tunteiden taakse. Asian kohtaaminen aikuismaisesti olisi tietenkin se tie, mutta joskus heittää yli (ja se on ihan normaalia). Jotakin sinussa liikahti, kun kysyt: "Olinko kohtuuton miestä kohtaan?" Sinä tunnet, että teit jotakin suureleisesti, mutta odotat miehen tuloa vastaan. Reagointisi ei varmaan ollut paras mahdollinen!

      Voi pyytää anteeksi omaa käytöstään, mutta pitää olla tilaa sille, että molempien puolelta asia tulee kohdatuksi. Ei pidä etsiä syyllistä, vaan todeta, että taisipa käydä hassusti. "Kiitos kun teit sen, mutta voisitko puhdistaa jälkesi." Askel parempaan on siinä, että tajuaa olevansa keskeneräinen ja että jokainen meistä tekee virheitä.

      Ensin on hyvä lähteä liikkeelle positiivisesti. Ja taidolla edetä epäkohtiin. Ei siitä mitään tule, että itse korjailee toisen jälkiä - joskus senkin voi tehdä, mutta ei jatkuvasti. Toivon, että voisitte rauhassa ja syyttämättä jutella asiasta. Siunatkoon taivaan Isä teitä avioliitossanne. Vastoinkäymiset hiovat ja kouluttavat ihmistä kaikkein parhaiten.

      (PS. Olin juuri valmistautumassa miettimään vihkipuhetta hääparille 11.6., kun jouduin tälle sivulle ja sinun stooriisi; googlasin ´Älä anna auringon laskea vihasi yli´. Sitten luin tämän ja tajuan, miten arkiseen elämään rakkaus tulee ja miten arkisessa tilanteessa rakkaus hiipuu. Ulkopuolisen apua on saatavissa ristiriitoihin, avioliittoviikonvaihteet ja -leirit ym ovat auttamassa ja kertomassa, että et ole yksin, apua voi saada, ja luovuttaa ei kannata!) Parisuhteensa eteen kannattaa taistella.

      • toinenväsynyt

        Kiitos hyvästä vastauksesta. Sekä aloitus että vastauksesi koskee omaakin elämäntilannettani. Usko yhteiseen tulevaisuuteen on jo hiipunut, mutta vielä jokin side pitää kiinni ja haluaisi jatkaa yhteistä ja molemmille parempaa tulevaisuutta.


    • Et, vaik snadisti ylireagoit. Surullisempaa o miehen pako vastuustaan syyttelyyn. Yks kikka o vaihtaa likaset vaatteet pois enne tilast poistumist & pestä handut

    • arki_on_haasteellista

      Ymmärrän että väsyneenä ja vittuuntuneena tulee juuri otettua se kuva ja lähetettyä miehelle. Ja lopulta itse siivoaa. Noh mutta asiaa ei saa tekemättömäksi. Mielestäni miehesi olisi voinut myöntää sotkunsa ja pahoitella. Nykyisin arki ja etenkin remontointi on haastavaa. Liika on liikaa ja silloin väsyy-> suhde kärsii. Silloin olisi hyvä ottaa "aikalisä", tehdä jotain mukavaa yhdessä, jotta näkee että suhde on kaiken sen raskaankin arjen arvoista. Teidän kannattaisi keskustella arjesta rakentavasti. Arjesta vastaa myös mies, ei yksinään nainen.

      • vain_vaimon_koti

        Se on näköjään apn miehellä remontin teko samanlaista kun minulla kotitöiden teko.
        Vaimo edellyttää että teen 50% kotitöistä kun kerran molemmat ollaan töissä. Tekisinkin ja teenkin, mutta eipä mene hommat koskaan putkeen. Minä teen omasta mielestäni paljon siistimpää jälkeä ja asettelen tavarat loogisiin paikkoihin, tyyliin kattilat ja paistinpannut samaan kaappiin, vaimo ripottelee tavaroita minne sattuu ja hänen tyylinsä on se ainoa ja oikea. Mistä helvetistä minä tiedän, että esim. siivilä kuuluukin tällä kertaa muovitavaroiden kaappiin vaikka otin sen viimeksi käyttöön kuivauskaapista ja sitä ennen kattilakaapista.
        Itse laitan lakanat ja tyynyliinat samaan kaappiin, vaimolla tyynyliinat ovat pyyhkeitten kanssa, mutta asiaa ei saa kyseenalaistaa, hän tietää minne ne kuuluu.
        Sanoin, että jos tää on noin tarkkaa, rouva on hyvä ja nimikoi hyllyt niin osaan jatkossa laittaa asiat hänen mielensä mukaan.

        Teinpä niin tai näin, aina tulee huomautus, kun sinä et koskaan opija tämä on jokapäiväistä nalkutusta. Jostain syystä töistä kotiin meno alkaa pikkuhiljaa vituttamaan.
        Sama oli jo kun yhteenmuutettiin. Vaimon huonekalut sai jäädä, minun tavarat myytiin pois kun niistä sai enemmän rahaa ja ne eivät vaimon silmää miellyttäneet. Olin tyhmä kun suostuin.

        Sen verran on moitteita tullut tämän 4 avioliittovuoden aikana, että kohta alan katselemaan omaa asuntoa. Onneksi meillä ei ole lapsia.


    • marttyyrinvaimo

      Ehkä kuva oli vähän liikaa, mutta huomauttamisen arvoinen asia, ja kun ottaa huomioon miehen marttyyriasenteen!

    • 23vaaleanpunainenN

      Kohtuutonta on tässä se että kun huomauttaa selkeestä virheestä sitä ei myönnetä. Ja ap. tulee se paska-akka ja mies vaan tarvitsee silitystä. Ihan helvetin heikko on sellainen tekijä joka ei jälkiään osaa siivota.
      Meillä on remontti pojat kanssa töissä ja niiden mielestä me kohdeasunnon asukkaat siis siivotaan heidän 8 h jätöksensä.
      Sanokaa tai selittäkää jotain muuta mutta kohtuuton ei ole se joka tekee tasan samaa työtä ja hoitaa tavarat kasaan siivoaa ja hoitaa nuo jälkikasvunkin kaiken jälkeen.
      ja tämä väärin ymmärretty pöntys mies pitäisi siis sovitella paremmalle päälle kun fiilis meni..

      Ihan naurattaa nämä kannanotot.

      • Tai-itkettää

        Jos sulla on ulkopuolinen, firma tms., tekemässä remppaa niin siitä pitää olla mustaa valkoisella kuka jäljet siivoaa. Tarjous tai muu kirjallinen sopimus siis. Jos ei ole, he voivat aivan huoletta jättää korjaamis- ja siivoomishommat tekemättä.

        Kommenttisi on epäselvä, siitä ei oikein saa asiain laitaa selville. Mutta se on totta, että jos ei saa sanoa niin kuin asia on, pitää kaunistella ja hyvitellä aikuista ihmistä, niin jossain todella on jotain mätää.


      • voivoivovoivovo

        Voi jessus. Ulkopuolinen firma tekee homman tasan tarkkaan niinkuin sopimuksessa sanotaan. Jos siihen ei sisälly siivousta, niin voi voi.


    • Kotiäijä

      Hei,

      mielestäni olit kohtuuton. Nykyasjan maalit ovat vesiohenteisia, olisit vain puhdistanut ne pois ja sitten myöhemmin sanonut vaikka että "luuletko, että sinulla olisi jotain ainetta, millä nuo saa paremmin pois, kun itse en saanut".

      Itselläni on sotkeva vaimo, jonka sotkuja olen jatkuvasti puhdistamassa. Tuo maalijuttu on aivan naurettava, sori vaan.

    • kuminauha_kiristää

      Eipä itselle tulisi pieneen mieleenkään lähettää rempan keskeltä miehelle tekstareita tahroista. Jos minä olisin sinä, olisin puhdistanut pois tai ollut puhdistamatta jos on kiire, mutta en olisi vetänyt hernettä nenukkaan.

      Maalitahrat ovat pikkujuttuja teidän elämässänne.
      Sinuna keskittyisin isompiin ongelmiin, kuten esim. jaksamiseesi ja siihen että olet jo siinä pisteessä, että sinun pitää tehdä listoja siitä mitä sinä teet ja mitä miehesi tekee kotona.
      Se on merkki siitä, että sinua vituttaa teidän yhteinen elämänne ja pinnaa kiristää aivan muut kuin mitättömät maalitahrat.
      Kannattaisi relata vähän ja miettiä oletko haukannut liian suuren palan, haluatko saman aikaisesti tehdä liian montaa asiaa yhtäaikaa. Olisiko syytä ottaa aikalisä, aikatauluttaa hommia vähän pidemmälle jaksolle ja vetää happea välissä.
      Maailma kun pyörii ja elää voi myös vaikka joka hetki ei kaikki olisikaan tiptop ja viimeisen päälle.

    • ItseKunnioitus

      Et ollut mielestäni yhtään kohtuuton. Liiaksi on Suomessa tuppisuuta väkeä. Onhan tärkeetä tehdä sekväksi ettei tuollainen sovi. Tyhmää olis olla hiljaa ja hyväksyä sotkeminen.

    • ryryttyt

      Kylläpä ihmetyttää kun osan mielestä asiassa on aina kyse jostain muusta kuin siitä mistä on puhe. Että jos on umpiväsynyt, työt jakautuu epätasaisesti ja loppukin aika menee juostessa aikuisen ihmisen perässä siivoamassa ilman kiitosta ja arvostusta mutta toista pitää hyvitellä jos se ikinä tekee mitään, niin tämä kaikki ei voi olla mikään oikea syy? Onkohan äänessä niitä joilla erotkin tulee puskasta kun toinen ei ole ikinä mitään puhunut että jokin olisi vialla.... :-D

      Käsittääkseni asia menee näin: Se monien mainitsema töittesi vähentäminen tarkoittaa sitä että keskityt niiden jälkien siivoamiseen ynnämuuhun porukan huoltamiseen kuin kunnollinen äitsykkä ainakin. Kiinnosti tai ei. Ja jätä ne maininnan ja kiitoksen arvoiset hommat sitten toiselle osapuolelle. Lopulta joutuisit kuitenkin pinttyneetkin jäljet itse kaapimaan hiivattiin tai sitten joudut laulamaan ylistystä toiselle kun se antaa asioiden muhia niin kauan että jälkiä on miltei mahdotonta saada pois ja toinen tekee taas yhden maininnan arvoisen urotyön kun on siivonnut alunperin ihan omat sotkunsa. Ei tässä voi mitenkään muutenkaan voittaa koska eihän sinua todellisuudessa kuunnella. Ei nätisti sanomalla eikä vittuilemalla eikä nuo asiat voi olla mitään syitä olla vihainen, onhan siihen nyt oltava joku muu syy. Väliajoilla, jos sellaisia on, koita turruttaa aivosi hyvällä kirjalla, televisiolla, musiikilla tai päihteillä ettei tarvitse ajatella kuinka ainoa elämäsi kuluu aikuisen ihmisen passaamiseen ja kehumiseen.

      • kuminauha_kiristää

        hei haloo!!
        Yhäki oon sitä mieltä, että tässä ei ole kyse jostain yhdentekevistä maalitahroista. Hei camoon oikeestiko muka joku pikku maalitahra puutarhakalusteessa tai lattiamatossa voi kaataa ihmisen elämän noin raiteiltaan.

        Oletan että apn mies on töissä sen 8-10h ma-pe, ja oletan että sen on pakko käydä töissä jos meinaa perheensä elättää ja asuntolainat maksaa.
        Jos ap on myös töissä, niin kai se perheen tulotaso on sen verran hyvä, että ei oo pakko repiä itteään joka suuntaan, vois käyttää ulkopuolistaki apuu tai pitää vaikka talkoot.

        Kuka käskee tehdä elämästä niin helvetin vaikeeta, että on pakko vielä raskaan työviikon jälkeen umpiväsyneenä ruveta maalaamaan jos kerran ei olis siihen voimia. Olis ollu reporankana punkassa ja sanonu miehelle, että mee sinä lasten kanssa vaikka leikkipuistoon pariks kolmeks tuntii ja sen jälkeen Mäkkärille tai aakkosasemalle syömään, minä nukun nyt kunnon päiväunet. Ja hups näin olis tullut levättyä eikä olis tarttenu vatia nurin kaataa.

        Tää miten väsytään pienten lasten kanssa, miten on sitä ja tätä kun on niin paljon töitä ja miten se toinen ei laita tikkua ristiin yhteisen hyvän eteen vaan on vaan tiellä ja sotkee, on 100% oman pään sisällä oleva olotila.
        Siinä on ilmiselvä vitutus taustalla jo siitä puolison saamattomuudesta ja sen kaikista mahdollisista vioista. Ei enää nähdä että ihminen se puolisoki vaan on eikä mikään kone jonka pitäis jaksaa tehdä yötäpäivää apn ja lasten eteen kaikkee.
        Joo mä tiedän että on kiva kun on huippusiisti sisustuslehtikoti, mutta jos kerran ei pysty eikä ehdi, niin ei se maailma siihen kaadu vaikka vähän tapetti jostain repsottaa. Elämä on pelkästään järjestelykysymys. Priorisoidaan tärkeimmät asiat päällimmäiseksi ja joku maalitahra ei sais olla parisuhteessa elämän ja kuoleman kysymys.


      • ryryttyt

        Sinulla on aika paljon oletuksia joista ei kukaan todellisuudessa ole puhunut mitään. Vilisee hyvää tulotasoa (No hei, kuka muka tienaa alle 2600???) ja sisustuskotia. Kukaan ei loppujen lopuksi ole sanonut edes onko ulkomaalaus vai sisämaalaus kyseessä mutta hei, chillaillaan nyt ja maalataan joululomilla? Koska se nyt ihan itsestään selvästi on varmaan kumminkin jotain tosi tarpeetonta somistamista se ko. remontti, että voi sen jättää tekemättäkin tai siirtää vaikka vuosilla, ei haittaa vaikka repsottaa.

        No, en tiedä asiasta minäkään miten se on, mutta jos aloittaja asian noin kokee niin en ala keksiä ylimääräisiä selityksiä. Ei siinä nyt varmaan tosiaan painanut yksi ainoa eteisen matto vaan ne 1000 muuta edeltävää kertaa kun on omien sanojensa mukaan pelastanut tilanteen eikä puhunut mitään. En silti jaksa ymmärtää miksi se on vieraiden ihmisten mielestä ja peräti puolisonkin mielestä täysin yhdentekevää jos aloittaja kokee sen maton tärkeäksi vaikka ei itse kokisikaan. Haluatte siis ihan oikeasti korostaa sitä asiaa ettette välitä vähääkään siitä mikä on toiselle tärkeää. Siitä on varmastikin aivan turha enää puhuakaan tai koittaa perustella koska ei kiinnosta ja syy vaan ei millään voi olla se. Aloittaja voi ihan yhtä hyvin olla loppuelämänsä hiljaa koska eihän sitä kukaan oikeasti kuuntele. Jos tilanne käännettäisiin toisin päin ja pelkkää jatkuvaa piittaamattomuuttaan roiskittaisiin miehelle tärkeisiin asioihin kaikenmaailman paskaa mitä se joutuisi toisten jäljiltä putsailemaan niin nousisikohan rähinä?

        Minun mielestäni "hyvätuloiset" (= molemmat käy töissä?) voisivat vastaavissa tapauksissa ihan hyvin putsaamisen sijaan roiskia maalilla koko maton ja ulkokaluston. Tulis vähän erilaiset. Eihän se haittaa kun seuraavalle kesälle voi ostaa uudet ja jos sen kokolattiamaton leikkuu ketuttaa niin ottaa mattofirman asialle. Näin kun jatkaa näppärästi jokaikinen kerta kun toinen ei piittaa jättämistään jäjistä ja toinen ei jaksa juosta perässä siivoamassa, niin aletaan saada tätä Suomen taloutta mukavasti nousuun. Ehkä. Kai se jostain kulutuksesta saattaa pois olla jos joka vuosi palaa tonneja turhuuteen jonka tässäkin olisi voinut välttää pesemällä kädet ja kuorimalla uloimman vaatekerran päältään. Kaksi minuuttia vaivannäköä vastaan vaimon temppuilut putsaamisen kanssa tai sitten kaiken uusimisen kanssa. Onhan se valinta ihan selvä miten asia hoidetaan ja kenen toimesta eikä se saa harmittaa.


      • ymmärrys_hoi
        ryryttyt kirjoitti:

        Sinulla on aika paljon oletuksia joista ei kukaan todellisuudessa ole puhunut mitään. Vilisee hyvää tulotasoa (No hei, kuka muka tienaa alle 2600???) ja sisustuskotia. Kukaan ei loppujen lopuksi ole sanonut edes onko ulkomaalaus vai sisämaalaus kyseessä mutta hei, chillaillaan nyt ja maalataan joululomilla? Koska se nyt ihan itsestään selvästi on varmaan kumminkin jotain tosi tarpeetonta somistamista se ko. remontti, että voi sen jättää tekemättäkin tai siirtää vaikka vuosilla, ei haittaa vaikka repsottaa.

        No, en tiedä asiasta minäkään miten se on, mutta jos aloittaja asian noin kokee niin en ala keksiä ylimääräisiä selityksiä. Ei siinä nyt varmaan tosiaan painanut yksi ainoa eteisen matto vaan ne 1000 muuta edeltävää kertaa kun on omien sanojensa mukaan pelastanut tilanteen eikä puhunut mitään. En silti jaksa ymmärtää miksi se on vieraiden ihmisten mielestä ja peräti puolisonkin mielestä täysin yhdentekevää jos aloittaja kokee sen maton tärkeäksi vaikka ei itse kokisikaan. Haluatte siis ihan oikeasti korostaa sitä asiaa ettette välitä vähääkään siitä mikä on toiselle tärkeää. Siitä on varmastikin aivan turha enää puhuakaan tai koittaa perustella koska ei kiinnosta ja syy vaan ei millään voi olla se. Aloittaja voi ihan yhtä hyvin olla loppuelämänsä hiljaa koska eihän sitä kukaan oikeasti kuuntele. Jos tilanne käännettäisiin toisin päin ja pelkkää jatkuvaa piittaamattomuuttaan roiskittaisiin miehelle tärkeisiin asioihin kaikenmaailman paskaa mitä se joutuisi toisten jäljiltä putsailemaan niin nousisikohan rähinä?

        Minun mielestäni "hyvätuloiset" (= molemmat käy töissä?) voisivat vastaavissa tapauksissa ihan hyvin putsaamisen sijaan roiskia maalilla koko maton ja ulkokaluston. Tulis vähän erilaiset. Eihän se haittaa kun seuraavalle kesälle voi ostaa uudet ja jos sen kokolattiamaton leikkuu ketuttaa niin ottaa mattofirman asialle. Näin kun jatkaa näppärästi jokaikinen kerta kun toinen ei piittaa jättämistään jäjistä ja toinen ei jaksa juosta perässä siivoamassa, niin aletaan saada tätä Suomen taloutta mukavasti nousuun. Ehkä. Kai se jostain kulutuksesta saattaa pois olla jos joka vuosi palaa tonneja turhuuteen jonka tässäkin olisi voinut välttää pesemällä kädet ja kuorimalla uloimman vaatekerran päältään. Kaksi minuuttia vaivannäköä vastaan vaimon temppuilut putsaamisen kanssa tai sitten kaiken uusimisen kanssa. Onhan se valinta ihan selvä miten asia hoidetaan ja kenen toimesta eikä se saa harmittaa.

        jos maalia on makuuhuoneen kokolattiamatolla, niin luulisi että kyse on sisätilojen maalauksesta :). Vai käveleekö mies sisällä kengät jaloissa maalinpensseli kädessä?


      • ryryttyt
        ymmärrys_hoi kirjoitti:

        jos maalia on makuuhuoneen kokolattiamatolla, niin luulisi että kyse on sisätilojen maalauksesta :). Vai käveleekö mies sisällä kengät jaloissa maalinpensseli kädessä?

        No mikä on tuomiosi, "ymmärrys_hoi", jos maalia on ETEISEN matolla niinkuin aloittajalla?

        Sellaisen jäljiltä joka ei välitä niin sitä maalia voi olla kyllä ihan yhtä hyvin vaikka sisäkatossa ulkomaalauksen jälkeen. Mutta mene nyt ihan oman pään mukaan, miltä tuntuu ja mitä näet sielusi silmillä. Ihmetyttää vaan tuo loputon vänkäys. Luulisi että ei ihan noin kortilla olisi empatia ihmistä kohtaan joka sanoo olevansa umpiväsynyt ja tekemistä kädet täynnä. Mutta olette te varmasti hyviä vaimoja, pojot siitä!


      • relaajanauti

        jankutijankuti itselles. ok, eteisen matosta, Itte olen nähnyt kokolattiamattoja vaan makkareissa, on epäkäytännöllistä laittaa eteiseen kokolattiamatto, jos siinä kerran kävellään myös ulkokengillä ja kun kelit on Suomessa mitä on ja kuraa riittää, mutta hei, eihän asia minulle kuulu, jokainen hankkii ittelleen harmeja niin paljon ku haluaa.

        Minähän olen jo sanonut monta kertaa, että jos ihminen on umpiväsynyt silloin levätään ja jätetään muut hommat vähemmälle! Kun se väsynyt ihminen ei saa aikaan ku murto-osan duuneja tehtyä kuin levänny tyyppi, joten... se siitä.

        Jos maalitahrat oli kerran ollu siinä yön yli ja apllä on kädet täynnä hommia, niin jostain kumman syystä sitä aikaa kuiteski löyty siihen, ett ap kuvas maalitahrat sekä sisätiloista että ulkoo ja postas vielä miehelle kuvitetun vittuiluviestin!
        Olis senkin aikaa tehny niitä rästihommia ja sanonu miehelle kun se tulee duunista kotiin, että viittiks putsata noi maalitahrat pois. Tohon nätisti sanomiseen olis menny vajaat 30 sekkaa aikaa.

        Mutta kun vituttaa, niin pitäähän sitä vitutusta siirtää muualleki ja saada miehen duunipäivä pilattua. Kun lapsettaa niin lapsettaa.

        Mikä tässä on noin vaikeeta tajuta, että yhtä hyvin se apn mieski voi olla myös umpiväsyny niistä samoista tekemättömistä duuneista ja apn asenteesta.


      • ryryttyt
        relaajanauti kirjoitti:

        jankutijankuti itselles. ok, eteisen matosta, Itte olen nähnyt kokolattiamattoja vaan makkareissa, on epäkäytännöllistä laittaa eteiseen kokolattiamatto, jos siinä kerran kävellään myös ulkokengillä ja kun kelit on Suomessa mitä on ja kuraa riittää, mutta hei, eihän asia minulle kuulu, jokainen hankkii ittelleen harmeja niin paljon ku haluaa.

        Minähän olen jo sanonut monta kertaa, että jos ihminen on umpiväsynyt silloin levätään ja jätetään muut hommat vähemmälle! Kun se väsynyt ihminen ei saa aikaan ku murto-osan duuneja tehtyä kuin levänny tyyppi, joten... se siitä.

        Jos maalitahrat oli kerran ollu siinä yön yli ja apllä on kädet täynnä hommia, niin jostain kumman syystä sitä aikaa kuiteski löyty siihen, ett ap kuvas maalitahrat sekä sisätiloista että ulkoo ja postas vielä miehelle kuvitetun vittuiluviestin!
        Olis senkin aikaa tehny niitä rästihommia ja sanonu miehelle kun se tulee duunista kotiin, että viittiks putsata noi maalitahrat pois. Tohon nätisti sanomiseen olis menny vajaat 30 sekkaa aikaa.

        Mutta kun vituttaa, niin pitäähän sitä vitutusta siirtää muualleki ja saada miehen duunipäivä pilattua. Kun lapsettaa niin lapsettaa.

        Mikä tässä on noin vaikeeta tajuta, että yhtä hyvin se apn mieski voi olla myös umpiväsyny niistä samoista tekemättömistä duuneista ja apn asenteesta.

        Tiedätkös kun kaikki ei voi aina jättää kaikkea tekemättä ja vaan lepäillä. Jossain määrin ehkä näkemyksistä kiinni mutta jossain vaiheessa kyllä ihan karua todellisuuttakin joka ei muuksi muutu positiivisella asenteella. Miten tämän nyt selittäisi? Esineet ei liiku itsekseen? Jos kukaan ei käy kaupassa niin jääkaappi on kohta tyhjä. Jos kukaan ei vie roskia niin ei se pussi katokseen itsekseen lennä, ei vaikka näkisit kuinka kauniita unia. Jätä tekemättä, jätä mainitsematta (niinkuin ap. kertoi jo useat kerrat tehneensä) Ota sellainen kuukauden kunnon relausjakso niin koko kämppä kaatuu päälle ja asiantilan korjaaminen vie kolminkertaiset voimavarat.

        En ole missään vaiheessa väittänyt että tuo kuvailuhomma olisi ollut ihan järkevää minunkaan mielestäni, mutta kiinnitin vaan huomiota että ei ollut ensimmäinen kerta kun joutuu jälkiä siivoamaan ja enimmäkseen ollut asiasta hiljaa. Samaa linjaa olisi ollut järkevä jatkaa sillä nyt ukolla meni fiilikset eikä aio tehdä enää mitään. Ja se on sitten tosiaan nainen jota lapsettaa kun joutuu hiljaa mukisematta juosta perässä sotkuja siivoamassa että perheen ainoalla oikealla aikuisella ei tulisi paha mieli. Mistä senkin tiedät että se nätisti pyytäminen auttaisi yhtään mihinkään?


      • relaajanauti
        ryryttyt kirjoitti:

        Tiedätkös kun kaikki ei voi aina jättää kaikkea tekemättä ja vaan lepäillä. Jossain määrin ehkä näkemyksistä kiinni mutta jossain vaiheessa kyllä ihan karua todellisuuttakin joka ei muuksi muutu positiivisella asenteella. Miten tämän nyt selittäisi? Esineet ei liiku itsekseen? Jos kukaan ei käy kaupassa niin jääkaappi on kohta tyhjä. Jos kukaan ei vie roskia niin ei se pussi katokseen itsekseen lennä, ei vaikka näkisit kuinka kauniita unia. Jätä tekemättä, jätä mainitsematta (niinkuin ap. kertoi jo useat kerrat tehneensä) Ota sellainen kuukauden kunnon relausjakso niin koko kämppä kaatuu päälle ja asiantilan korjaaminen vie kolminkertaiset voimavarat.

        En ole missään vaiheessa väittänyt että tuo kuvailuhomma olisi ollut ihan järkevää minunkaan mielestäni, mutta kiinnitin vaan huomiota että ei ollut ensimmäinen kerta kun joutuu jälkiä siivoamaan ja enimmäkseen ollut asiasta hiljaa. Samaa linjaa olisi ollut järkevä jatkaa sillä nyt ukolla meni fiilikset eikä aio tehdä enää mitään. Ja se on sitten tosiaan nainen jota lapsettaa kun joutuu hiljaa mukisematta juosta perässä sotkuja siivoamassa että perheen ainoalla oikealla aikuisella ei tulisi paha mieli. Mistä senkin tiedät että se nätisti pyytäminen auttaisi yhtään mihinkään?

        miksi vedät koko ajan överiksi kommenteissas?
        Ei minä sanonu että pitää maata kuukautta punkan pohjalla, kai sitä nyt voi levätä, eli nukkua kunnolla yhden yön tai vapaapäivänä istuu vaikka kampaajalla tai meikata tai laittaa kynnet nätiks ja saunoo pahan mielen pois, harrastaa vaikka seksii muutaman tunnin, eli pistää lapset jonneki muutamaks tunniks ja olla miehen kanssa kahden nakuna punkassa ja hipelöidä toisiaan ja parantaa parisuhdetta. Sais ne pahimmat väsyt pois ja sitten jaksais uusin voimin tehdä arkiduuneja.
        Vai kaatuuko se maailma ja tekemättömät työt oikeesti yksiin kunnollisiin yöuniin tai siihen, että on miehen kanssa sillai riitelemättä ja nauraa välillä ja on tressaamatta?

        Ruuanlaitot sun muut ovat normihommaa, ihan niinku lasten lelujen kerääminen, pyykinpesut ymssät. Noita hommia tehdään lapsiperheessä joka ikinen päivä eikä se mikskään muutu 10-15 vuoteen, se on sitä paljon puhuttuu omaa aikaa ja mielekästä elämänsisältöö joka ikinen sekunti sellasille ihmisille jotka on tehny lapsii. Se on voi voi, jos ei tykkää noista hommista, sillon ei kannata ryhtyy perheenäidiks tai sitten pitää miettii missä oikasee ja mitä tekee pilkun päälle.
        Jos ei kestä normiarkee, kannattaa ottaa rikas mies jollon on varaa siivoojaan, kokkiin sun muihin apukäsiin. Tai voihan sitä olla myös sen verran fiksu että tienaa itte sen verran fyrkkaa, ett voi omilla rahoillaankin palkata kodinhoitajan tai vaikka sen siivoojan käymään kerran viikossa.

        Ei ne kotihommat mitään rakettitiedettä ole, ruokaa pystyy tekeen ennakkoon pakkaseen, siivota voi joka päivä, voi opettaa lapset auttaan ruuanlaitossa ja kerään lelunsa pois, voi laittaa kodin sellakses, ett se on helppo pitää puhtaana.
        Yhäkään joku kokolattiamatto eteisessä ei kuulosta siivouksen kannalta hyvältä, mutta mistäpä minä mitään tiedän, mulla on laminaattilattia ja siinä käytävämatto jotka pyyhkäsee kahessa minuutissa imurilla puhtaaks koiran karvoista ja hiekasta. Kun ottaa maton pois niin lattia on pesty toisessa 2 minsassa puhtaaks. Samaten toi, että pitäis jonkun jälkiä olla koko ajan siivoamassa. Kun ei kerää koristerojuja tasoille ja lattioille, pölyt pyyhkäsee pois muutamassa minuutissa kerran viikossa ja kun lattiapinnat on tyhjät imurointiki onnistuu vartissa. Sen lisäks kun joka tavaralle on oma paikka, aina on siistii tulipa kuka tahansa käymään.

        Ittelläni on keliakia, miehellä kolme eri allergiaa. Hyvin on saatu sovitettua ruokavaliot yksiin niin ettei tartte kahta safkaa tehdä vaan pärjätään yhdellä ja meillä minä kokkaan koska mies ei osaa tehdä syötävää ruokaa. Jos ei allergioita ole niin sillon pystyy syömään vaikka eineksiäki välillä, meillä se ei onnistu. Mut ittetekemällä ruualla tietää mitä syö joten en valita.

        En todellakaan tiedä auttaisko nätisti pyytäminen, mutta jos se on miehen vika, että ap on koko ajan ylikuormittunut ja umpiväsy, niin eikö siitä pitäis jutella asiallisesti kasvokkain sen kanssa eikä kiukkusilla tekstareilla komennella.
        Kai ap on nähny jo seurusteluaikana, että se mies on sottapytty.
        Mun veljen 3 vuotias osaa laittaa ruokalautasensa ja lasinsa nätisti pyytämällä astianpesukoneeseen syömisen jälkeen, osaa kerätä lelunsa pois ennen nukkumaanmenoa pelkästään ku sanoo, että laitatko.., joten luulis apn miehen ja kersojenki samat asiat oppivan, nimenomaan kun nätisti pyytää.


      • ryryttyt
        relaajanauti kirjoitti:

        miksi vedät koko ajan överiksi kommenteissas?
        Ei minä sanonu että pitää maata kuukautta punkan pohjalla, kai sitä nyt voi levätä, eli nukkua kunnolla yhden yön tai vapaapäivänä istuu vaikka kampaajalla tai meikata tai laittaa kynnet nätiks ja saunoo pahan mielen pois, harrastaa vaikka seksii muutaman tunnin, eli pistää lapset jonneki muutamaks tunniks ja olla miehen kanssa kahden nakuna punkassa ja hipelöidä toisiaan ja parantaa parisuhdetta. Sais ne pahimmat väsyt pois ja sitten jaksais uusin voimin tehdä arkiduuneja.
        Vai kaatuuko se maailma ja tekemättömät työt oikeesti yksiin kunnollisiin yöuniin tai siihen, että on miehen kanssa sillai riitelemättä ja nauraa välillä ja on tressaamatta?

        Ruuanlaitot sun muut ovat normihommaa, ihan niinku lasten lelujen kerääminen, pyykinpesut ymssät. Noita hommia tehdään lapsiperheessä joka ikinen päivä eikä se mikskään muutu 10-15 vuoteen, se on sitä paljon puhuttuu omaa aikaa ja mielekästä elämänsisältöö joka ikinen sekunti sellasille ihmisille jotka on tehny lapsii. Se on voi voi, jos ei tykkää noista hommista, sillon ei kannata ryhtyy perheenäidiks tai sitten pitää miettii missä oikasee ja mitä tekee pilkun päälle.
        Jos ei kestä normiarkee, kannattaa ottaa rikas mies jollon on varaa siivoojaan, kokkiin sun muihin apukäsiin. Tai voihan sitä olla myös sen verran fiksu että tienaa itte sen verran fyrkkaa, ett voi omilla rahoillaankin palkata kodinhoitajan tai vaikka sen siivoojan käymään kerran viikossa.

        Ei ne kotihommat mitään rakettitiedettä ole, ruokaa pystyy tekeen ennakkoon pakkaseen, siivota voi joka päivä, voi opettaa lapset auttaan ruuanlaitossa ja kerään lelunsa pois, voi laittaa kodin sellakses, ett se on helppo pitää puhtaana.
        Yhäkään joku kokolattiamatto eteisessä ei kuulosta siivouksen kannalta hyvältä, mutta mistäpä minä mitään tiedän, mulla on laminaattilattia ja siinä käytävämatto jotka pyyhkäsee kahessa minuutissa imurilla puhtaaks koiran karvoista ja hiekasta. Kun ottaa maton pois niin lattia on pesty toisessa 2 minsassa puhtaaks. Samaten toi, että pitäis jonkun jälkiä olla koko ajan siivoamassa. Kun ei kerää koristerojuja tasoille ja lattioille, pölyt pyyhkäsee pois muutamassa minuutissa kerran viikossa ja kun lattiapinnat on tyhjät imurointiki onnistuu vartissa. Sen lisäks kun joka tavaralle on oma paikka, aina on siistii tulipa kuka tahansa käymään.

        Ittelläni on keliakia, miehellä kolme eri allergiaa. Hyvin on saatu sovitettua ruokavaliot yksiin niin ettei tartte kahta safkaa tehdä vaan pärjätään yhdellä ja meillä minä kokkaan koska mies ei osaa tehdä syötävää ruokaa. Jos ei allergioita ole niin sillon pystyy syömään vaikka eineksiäki välillä, meillä se ei onnistu. Mut ittetekemällä ruualla tietää mitä syö joten en valita.

        En todellakaan tiedä auttaisko nätisti pyytäminen, mutta jos se on miehen vika, että ap on koko ajan ylikuormittunut ja umpiväsy, niin eikö siitä pitäis jutella asiallisesti kasvokkain sen kanssa eikä kiukkusilla tekstareilla komennella.
        Kai ap on nähny jo seurusteluaikana, että se mies on sottapytty.
        Mun veljen 3 vuotias osaa laittaa ruokalautasensa ja lasinsa nätisti pyytämällä astianpesukoneeseen syömisen jälkeen, osaa kerätä lelunsa pois ennen nukkumaanmenoa pelkästään ku sanoo, että laitatko.., joten luulis apn miehen ja kersojenki samat asiat oppivan, nimenomaan kun nätisti pyytää.

        Hienoa, tuleepahan ihan kerralla selväksi että kohtuuton on aloittaja ollut... Kyllä tsempata tarttee! :-D


    • relaajanauti

      ei tartte tsempata mun takii yhtään sekuntia, sanoin vaan että katsuis relata ennenku pimahtaa lopullisesti. Mut voihan se olla, että ap ei enää osaa relata.

    • Herätkää

      Voi voi... Näitä kun lukee niin ei tarvitse enää miettiä miksi puolet liitosta päättyy eroon.
      Surullista. Hoitakaa nyt ihmeessä sitä parisuhdetta ja pitäkää huolta myös omasta jaksamista. Tai kohta ei enää ole kotia, jota maalata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe