New age tuo raamatun toisenpuolen esiin

tervetuloauusimaailma

Tähän asti on luettu raamattua kuin lapselle iltasatua kuinka kaikki olisi totta ja taivaassa odottaisi jumala kun teet näin jne jne.

Se mikä perinteisiä uskovaisia odottaa on ikävä yllätys sillä seuraavaksi raamattua aletaan tulkita sen toisesta ulottuvuudesta jolloin kaikki saa uuden merkityksen. Ikuinen elämä taivaassa tarkoittaakin sitä että luodaan uusi maailma jossa kaikki uskonnot katoavat ja ihmisillä on hyvä olla itsensä kanssa eikä enää sodita ja tehdä muuta pahuutta millä viitataan helvettiin.

Raamattu on luotu Pleiadesissa asuvan ihmissukulaisten rodun tuotosta. Sen takia raamatussa on tietoa minkä tiede on vasta nyt saanut selville. Jumala on kyllä olemassa mutta se on luonut maailman toimimaan itsestään vähän samalla tavalla kuin luonto toimii omassa evoluutiossaan.

14

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setä.neuvoo

      Mistä lienevät peräisin kaikki nämä New Age -keskustelut:

      http://keskustelu.suomi24.fi/haku?keyword=new age

      Onko niitä tehtaillut joku ammattilainen, sheriffi tai muu, että saataisiin palstoille hölö hölöä lisää, ja mainoseuroja Suomi24:lle?

      Miten tämä keskustelu liittyy helluntailaisuuteen?

      • tervetuloauusimaailma

        Se liittyy siten että helluntailaisuudenkin täytyy ottaa huomioon se että raamattu jota käytetään uskon pohjana ei välttämättä olekaan sitä mitä on sen ajateltu olevan. Siten että kun tämä puoli tulee esiin ymmärretään että helluntailaisuuskin on ihmisten oma keksintö eikä sillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.


      • Setä.neuvoo

      • tervetuloauusimaailma
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Johan meni syvälliseksi. Minä luulin, että näitä näkökulmia oli käsitelty jo aiemmin.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14221336/helluntailaisten-eksytys-on

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14328558/usko-helluntailaisuuteen-mennyt

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14324171/jumala-vs-saatana

        Mitä olet ajatellut Raamatun olevan? Okkultismin arkkityyppejä jonkinlainen perhealbumi?

        Raamattu on näitä

        1. Raamattu sisältää tiedon siitä miten universumi on rakentunut ja mikä on sen rakenne ja miten kaikki toimii. Tämä on piilotettu mutta aukeaa kun sen aika on eikä tällä ole mitään tekemistä uskonnon ja jumalan kanssa.
        2. Raamattu on tuotu valmistamaan ihmiskunta kehittymään tiettyyn suuntaan joka on näkynyt viimeiset pari tuhatta vuotta.
        3. Raamattua ei lueta suoraan tarinoittain kuten maailma luotiin seitsemässä päivässä vaan nämä ovat henkisen kehityksen tiedot joihin ihmiskunnan olemassaoleminen perustuu.


    • Setä.neuvoo

      1. Universumi rakennettu Jumalan sanalla, Heb 11.
      2. Maailma kehittyy kohti tuhoa, 2. Piet 3.
      3. Minä en kieltäisi mitään Raamatun lukemisen tapaa / menetelmää. Monenlaisia on tullut käytettyä. Monia versioita myös.

      Mutta tuo

      "vaan nämä ovat henkisen kehityksen tiedot joihin ihmiskunnan olemassaoleminen perustuu"

      Tarkoititko sillä, että 7 luomispäivää on mielestäsi jokin skeema, johon ihmisen rakenne perustuu? Mikrokosmos-makrokosmos vastaavuutta, niin kuin magiassa tai filosofiassa on ajateltu? Vai että olemassaolo mahdollistui 7 päivän luomisprosessin kautta? Oletko kreationisti, vaikka käytitkin keskustelun avauksessa myös sanaa evoluutio?

    • Setä.neuvoo

      Eikö New Age -uskonnon alalla ole dogmina mm. tsakrat, että ihmisessä on seitsemän "tasoa", ja eikö teosofiassa ole seitsemän "juurirotua"? Ihmiskunnan kehitysvaiheita? Joista nyt on menossa neljäs vai kuinka mones?

      Itse en näihin usko, mutta mielenkiintoista, mihin kaikkeen jollain numerosymboliikalla voidaan päätyä.

      Nefastoksen haastattelun yhteydessä oli, samassa radio-ohjelmassa, uskontotieteilijän selitys teosofiasta:

      http://areena.yle.fi/1-3024953

      Muistaakseni teosofian selostettiin sisältävän jonkinlaisia tasoajatuksia muutenkin. Puhuttiin emanaatioista. Eikö tämä muistuta hindulaisuuden kehitysoptimismia, että on kuviteltu ihmisen kehittyvän (omilla ponnistuksilla) paremmaksi, vaikkapa sielunvaelluksen kautta?

      Raamatun mukaan, ihmisille on määrätty kerran kuoleminen ja sen jälkeen tuomio:

      http://biblehub.com/pr38/hebrews/9.htm


      Kuuluuko sinun uskontoosi jollain tavalla positiivinen ajattelu?

      • capiche

        New agessa ei ole mitään yhtenäistä oppia. Koko ilmaus kattaa valtavan määrän erilaisia ajatusmalleja ja ideologioita, jotka saattavat pohjimmiltaan olla tuhansia vuosia vanhoja, eli varsin old age.

        Ajatusmalleissa voi olla vaikutteita mm. luonnonuskonnoista, eri uskonnoista ja vaihtoehtoisesta parannuskeinoista. Jos menet new age messuille, niin löydät sieltä kaikkea noidista luonnonparantajiin, joogaohjaajista ties mihin jne.

        New agessa ei puhuta yleensä jumalista, vaan korkeammasta voimasta ja universumista. Mutta silti surutta lainataan asioita kristinuskosta, hinduismista, buddhismista, teosofiasta jne. Sen verran tuli nuorena tutkittua aihetta, että totesin new agen olevan aikamoista sekasotkua.

        Sitä voidaan myös kysyä kuka määrittelee mikä on new agea. Esim. mainitsemasi chakrat liittyvät hindulaisuuteen. New age onkin länsimainen ilmiö. Se on kuin henkisyyden voileipäpöytä, josta jokainen voi noukkia haluamansa. Positiivisessa hengessä tietysti.


    • the.end

      Uskonnot katoavat, kun tiede ratkaisee kuoleman ja elämän mysteerin. Se päivä tulee vapauttamaan ihmiskunnan. Itse panisin rahani likoon jälleensyntymisen puolesta. Maailmankaikkeuskin on ikuinen, syntymätön ja ei luotu. Ihminen on henki, joka lähtee ruumista kuoleman hetkellä. Tätä tiede on jo nyt pystynyt hieman tutkimaankin.

    • Setä.neuvoo
    • capiche

      Aloittajalla ei ole käsitystä siitä miten Raamattua luetaan tai edes missä tarkoituksessa sitä luetaan. Hänen käsityksensä on tosiaankin lapsellinen.

      • kesänlapsimäoonjuu

        kertoisitko mikä käsitys pitää olla sekä miten sitä luetaan ja missä tarkoituksessa.


      • capiche

        Lyhyesti sanottuna Raamattu antaa ihmiselle ohjeet miten elää sovussa itsensä, toisten ihmisten ja Jumalan kanssa. Raamattu kertoo myös mikä on Jumalan pelastussuunnitelma epätäydellisille ihmisille, jotka eivät pysty aina tekemään sitä mikä on hyvää ja oikein.

        Raamattu ei pyri olemaan esim. biologian, lääketieteen, historian tai maantieteen oppikirja. Eikä Raamattu kerro kaikkea kaikesta. Raamattua pitää lukea sellaisena kuin se tarkoitettu, eli hengellisenä oppaana. Jos Raamatulla yrittää perustella muita asioita, kuulostaa vain naurettavalta.

        Toisin kuin jotkut luulevat, uskovien elämää ole vain jotain tuonpuoleisen odotusta. Kyllä tarkoitus on käyttää Luojan antamia lahjoja myös ihmisten ja ihmiskunnankin hyväksi. Päätoiminen tuonpuoleisen odotus olisi Luojan antaman elämän tuhlaamista.


      • kesänlapsimäoonjuu
        capiche kirjoitti:

        Lyhyesti sanottuna Raamattu antaa ihmiselle ohjeet miten elää sovussa itsensä, toisten ihmisten ja Jumalan kanssa. Raamattu kertoo myös mikä on Jumalan pelastussuunnitelma epätäydellisille ihmisille, jotka eivät pysty aina tekemään sitä mikä on hyvää ja oikein.

        Raamattu ei pyri olemaan esim. biologian, lääketieteen, historian tai maantieteen oppikirja. Eikä Raamattu kerro kaikkea kaikesta. Raamattua pitää lukea sellaisena kuin se tarkoitettu, eli hengellisenä oppaana. Jos Raamatulla yrittää perustella muita asioita, kuulostaa vain naurettavalta.

        Toisin kuin jotkut luulevat, uskovien elämää ole vain jotain tuonpuoleisen odotusta. Kyllä tarkoitus on käyttää Luojan antamia lahjoja myös ihmisten ja ihmiskunnankin hyväksi. Päätoiminen tuonpuoleisen odotus olisi Luojan antaman elämän tuhlaamista.

        "Raamattua pitää lukea sellaisena kuin se tarkoitettu, eli hengellisenä oppaana."

        2. Moos. 21:15 Jos joku lyö isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla.
        2. Moos. 21:17 "Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, se rangaistakoon kuolemalla."
        2. Moos. 31:15 "Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla."

        Aikamoinen hengellinen opas tuo raamattu sellaisena kirjoitettuna.


    • Voi hran pieksut!
      Eikö uskovaiset ole jo kyllin mystifoineet Raamattua, ettäs sinun pitää vielä pistää nokkiin :(

      Viimeaikojen eksegetiikka on tuottanut täysin yksiselitteisen näkemyksen, jonka mukaan Raamatun vanhimmat osat on kirjoitettu muistiin ensimmäisen kerran ns. exiilin eli pakkosiirtolaisuuden aikana Babyloniassa, ollen välittömänä motiivina luoda juutalaisille ja israelilaisille yhtenäinen identiteetti.
      Sitä ennenhän vallitsi monijumalaisuus lukuisine paikallisjumalineen joista hra Jahve oli yksi.
      Exiilissä mainittu hra muuttui yhtäkkiä kiivaaksi mustasukkaiseksi jumalaksi joka ei sietänyt muita lähitienoillakaan.

      Tällaista eeposta kansat näköjään alkavat luoda tietyissä oloissa aivan vääjäämättömien luonnonlakien perusteella (vrt. Suomen Kalevala, jonka yhteyttä suomalaisen identiteetin muodostumiseen en ole kuullut kenenkään kyseenalaistaneen!).

      Tapahtuma on verrattavissa siihen kun vie hatullisen hyttysiä huoneeseen, niin ne alkavat heti etsiä verta imettäväksi. Tai hatullisen kusiaisia mihin nyt hyvänsä, takuuvarmasti alkavat keräilemään korsia keon rakentamiseksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1685
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1332
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1240
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      112
      1072
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      927
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      875
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      50
      858
    8. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      230
      830
    9. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      22
      780
    10. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      739
    Aihe