Kauan kestää, mutta yritystä on (Agenteilla?)

SeAvarakatseinen

FAKTA:
"Karjalan tasavallan pääkaupungissa Petroskoissa karjalan kielen tilanne on tyystin toinen kuin tyhjenevissä karjalaiskylissä. Kaupungissa puhutaan lähinnä vain venäjää, sillä se on myös tasavallan virallinen kieli."

Tavoite:
"Karjalaiset ovat esittäneet karjalaa venäjän rinnalle toiseksi valtionkieleksi, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt. Tasavallan päämies Aleksandr Hudilainen ei kuitenkaan tyrmää ajatusta." (no, sehän nyt vielä puuttuisi!)

Muutoksen ESTE:
"– Meidän täytyy muuttaa perustuslakia tai järjestää kansanäänestys, kuten muualla Venäjällä on tehty." ( mutta mahdollista?)

LUPAUS:
– Pohdimme tätä tasavallan parlamentin kanssa, Hudilainen lupaa.
..... Pohditaan ja pähkäillään MAAILMAN tappiin .... venäläisten ja R Y S S I E N kanssa ....?

TOIMEKSI ON PANTU:

Karjalan kielen kodi! "Hanketta on ollut toteuttamassa runsaasti talkoolaisia niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Eniten viranomaisia on kuitenkin hämmästyttänyt se, että talo on rakennettu kokonaan ilman yhteiskunnan tukea."

Varmaan paljon muutakin ihmettelyn ja hämmästelemisen aihetta .... viranomaisille!

" Meillä on käynyt korkeita vieraita Moskovasta, jotka hekin ihmettelivät, että ihmisten rahoilla on rakennettu näin komea talo", nauraa Gokkoeva. – Ja onhan se komea!

Venäläisen kateellisen kansanluonteen tuntien, tuntien harmittelen sitä, ettei taloa ole rakennettu palamattomista materiaaleista, vaan kotimaisesta/karjalaisesta polttoaineesta.

....

Ehdotan, että maalaatte uudisrakennuksen kaikki pinnat palonestomaaleilla sisältä ja ulkoa, Rakennatte sisätiloihin palovaroitinjärjestelmän ja rakennuksen kaikille sivuille akkuvarmistetun, hyvin salatun kaksois-videovalvonta järjestelmän.

https://www.youtube.com/watch?v=pr3JyKr9QQ4

P.S. Ulkoseinien maalaukseen on paras aika vuodessa on kaksi viikkoa, juhannuksen kahta puolen. Rakennus olisi pitänyt heti alkuun verhoilla ulkoapäin pohjamaalatuilla laudoilla, nyt näyttää jo paha harmaalta = sinistyminen = lahon alku.

Tikkurila OY on myynyt niin paljon maalia Venäjämaalle, että olisi voinut konsultoida ja kouluttaa maalarit kauppojen päälle ja myydä maalit "asevelihintaan" projektiin.

Ja valvoa maalaustyöt niin, ettei maaleja jaettaisi kylänmiehille.
Eikä maaleja "jatkettaisi", kuten venäläistä maitoa nykyisin, liidulla, kalkilla, tuhkalla, vedellä jne. eikä varsinkaan bensalla, petroolilla, jäteöljyllä tai sillinsuolavedellä. (ainakaan sitä v-maitoa)

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016062021766222_ul.shtml

Uskomatonta .... laadunvalvontaa !!!

18

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bror-Erik1975

      Karjalan Tasavalta on hienoa seutua maisemiltaan,vasiten Aunuksen ja Äänisjärven
      rantaseudut. Kannattaa poiketa suomalaisen autoturistin,palvelu pelaa ja se on
      ystävällistä. :)

      • Bror-Erik1974fi

        Sitten poiketaan tuliaisten kanssa kun Karjala palaa suomalaiseksi alueeksi.

        Jotta pistäkäähän töpinäksi siellä Karjalassa.


    • Avarakatseiselle

      Et varmaan taida vieläkään vastata tähän, mutta kysynpä taas kerran:

      Monessako koulussa MEILLÄ SUOMESSA opetetaan lapsille karjalan kieltä?

      Montako karjalankielistä oppikirjaa painetaan vuosittain?

      Montako karjalan kielen opettajaa Suomessa vuosittain valmistuu?

      Montako karjalankielistä kielipesää on perustettu valtion toimesta?

      Kuinka suurella rahasummalla karjalankielisiä opintopiireja sekä lehtiä ym. julkaisuja tuetaan vuosittain?

      Mihin kaikkiin käytännön toimiin on valtiovallan taholta ryhdytty karjalan kielen elvyttämisen, tunnetuksi tekemisen ja ylipäätään tukemisen suhteen?
      Siis meillä Suomessa, sanotaan viimeisen 50 vuoden aikana? (Lukuunottamatta vuoden 2009 lisäystä "Euroopan alueellisten tai vähemmistökielten peruskirjaan", jolla ei yhtä kaikki ole näemmä minkäänlaista käytännön elämään liittyvää vaikutusta).

      Joo, sitähän minäkin. Kannattaisiko ensin ottaa se raskas hirsi pois omasta silmästä, ennen kuin huomauttaa tikusta joka on naapurin silmässä?

    • SeAvarakatseinen

      Vastasin jo : Joensuussa toimii karjalankielinen radio, mistä varmasti R Y S S I E N aivopesemät "karjalaiset" saavart todellista LÄNSI-maista tietoa.

      Huomautin vielä, ettei lähetysteho voi olla kovin suuri, ettei puututa laajenevan :)) Venäjänmaan (Krim/ ITÄ-Ukraina) "sisäisiin" asioihin.

      Suomi teki parhaansa valistaakseen esim. kansakoulujärjestelyin aikoinaan ÄÄNISLINNAN lapsia, kun R YS S I E N sotavoimat juoksivat karkuun, evakuoimatta siviileitä tulevilta sotatoimialueilta! (toisin kuin Suomessa)

      PUNA-Armeija paineli itään edellä ja siviilit , ne jotka pystyivät, vetäytyivät perässä!
      Useimmat (venäläiset saati karjalaiset) eivät edes halunneet vaikka tiesivät, että sieltä lännestä RUOTSHI tuloo.

      Nyt kulttuurin puolella lämmitellään suhteita, mutta sillä periaatteella että jos:
      "Ei tykätä, niin ei tupata!
      Köyhänapu Joensuusta, Varkaudesta ja yleensä ITÄ-Suomesta näyttää kelpaavan "köyhälle" ITÄiselle naapurivaltiolle rekkalasteittain!

      Kohtapian omatoiminen KARJALAINEN ylösajo, Karjalan kielen KODI todetaan hallitsevien R Y S S I E N toimesta "ULKOMAISEKSI AGENTIKSI" ja toiminnalle pannaan PISTE! Ennustan.

      Aikoinaan YYA:n toimialaan ei taatusti kuuluneet luettelemasi YSTÄVÄN- ja yhteistyön- ja avunnannon TOIMET, kysynpä nyt Sinulta miksi?

      P.S. Tarkoitat varmaan, että Suomen pitäisi auttaa ja maksaa R Y S S Ä -valtion sos.- koulu- kutturi- sairaan-/vanhustenhoito ym. siviili-KULUT, jotta Roisto-Valtio pääsi keskittymään päätehtäväänsä "huippuluokan aseiden kehittelyyn ja-rakentamiseen ynnä suurten sota (hyökkäys)-harjoitusten pitämiseen öljymiljardeilla?

      Oletko ERI-mieltä?

      • Avarakatseiselle

        Taas tuttuun tapaasi sekoilet ja sekoitat.

        Selvällä suomen kielellä kysyin, mitä MEILLÄ SUOMESSA on tehty karjalan kielen hyväksi.

        En suinkaan sitä, mitä Suomen valtio/suomalaiset ovat tehneet karjalan kielen hyväksi Karjalan tasavallassa, joka on Venäjällä.

        (Karjalankielisiä kun ei asu pelkästään Venäjän Karjalassa ja Tverin alueella; ennen toista maailmansotaa ja heti sotien jälkeen meillä Suomessakin n. 30 000 henkeä).

        Yle lähettää kerran viikossa (perjantaisin) n. 3 minuuttia(!) kestävän uutislähetyksen karjalaksi. Lisäksi Yle julkaisee viikoittain tekstimuodossa kolme, joskus peräti neljä P-Karjalan alueen paikkakuntauutista karjalaksi. Näin kesällä ei senkään vertaa.

        Mitään "karjalankielistä radiota" ei Suomessa ole. Ei vieläkään. Mikäli sinulla on toisenlaista tietoa niin laita ihmeessä linkki.

        Vuosien 1941-44 toteutetut "Äänislinnan" koulujärjestelyt olivat nekin suomen kielellä järjestettyjä, eivät kansan omalla kielellä. Jota nämä kiihkoisänmaalliset "järjestelijät" eivät oikeana kielenä edes pitäneet. Tässä mielessä tilanne oli täysin samanlainen kuin Gyllingin, Rovion ynnä muitten punaisten suomalaisten johtamassa Karjalan neuvostotasavallassa.

        Krimin nykyinen tilanne, II maailmansodan aikaiset etenemiset ja perääntymiset, väestön evakuoinnit, YYA-sopimus jne. eivät mitenkään liity tähän kirjoittamaani aihepiiriin, mutta jostain syystä sinun oli pakko niistäkin jotakin tarinoida.


      • SeAvarakatseinen

    • Bror-Erik1975

      Terkkuja kaikille palauttajille täältä vanhan venäläisen Vyborgin kadunvarrelta.
      -Tämä on kyllä mainio kaupunki viettää valoisaa yötöntä yötä. ;)

      • SeAravakasteinen

        Viikonloppuna kauniissa ja aurinkoisessa Vyborgissa oli useampikin Karjalan palauttaja ihailemassa kaupungin loistoa ja vaurautta. Osaa heikotti niin, että vaipuivat silkasta kauteudesta polvilleen haistelemaan vapautetun kaupungin maaperän tuoksua. No, kuuma sää saattoi tehdä tepposet nesteytyksen hallinnassa. Ruokahalutkin katosivat kuin Karjala oikealle omistajalleen.


      • SeAravakasteinen

        Tiistaina yksi näistä palauttajien sankareista, yli 80 v, lopullisesti ihastui Vyborgin kauneuteen ja eksytti siellä kaikki muut matkakumppaninsa lähtien perimään takaisin menetettyä Karjalaa. Matkakumppanit huolissaan: miten mies pärjää? Ei osaa sanaakaan venäjää ja ryyppy päällä. No, aito rehellinen ja ystävällinen venäläinen taksikuski palautti palauttajan Ystävä hotelliin keräämään voimia seuraavaan yritykseensä. Paapalla jakaus hieman sekaisin, mutta muuten ok. Vain näin ihana Vyborg voi saada ihmisen, suomalaisenkin, toteamaan kaupungin lumon, asukkaiden ystävällisyyden sekä palveluiden runsauden merkityksen Venäjän yhä suuremmalle vauraudelle sekä sen elinvoimalle. Vyborg: kaunis ja hyvin rakennettu kaupunki, hyvät palvelut, kaupoissa viimeisen muodin mukaiset tuotteet, loistokkaat ravintolat, viiden tähden hotellit sekä ne aidot, ystävälliset ihmiset. Ihanat puistot, rantabulevardit. Kaikki tämä lisää Karjalan palauttajien intoa saada kaikki tuo takaisin ja näin Suomi nousuun. Ettei vain tulisi housuun!


    • B-r-i-h-a

      Taki on selvy dielo, što Ven'al eläjäs pidäy maltua ven'an kieli, mugakui Suomes eläjes pidäy opastuo pagizemah suomekse libo ruočikse. Jygeihäi olis brihaččuloin Ven'an armiesgi sluužie, ku kai käskyt sie kirruttas sual eri kielel, štobi jogahine ellendäs mis on pagin...

      Ga yhtelläh roih žiäli, ku muga äijät nuoret kaimatah omien vahnembien kieli, oman rovun kieli. Eihäi ole mahtotoi dielo opastua pagizemah kahteh kieleh, omah kieleh da valdukieleh, muga kui meil Suomes jo hätken aigua ollah opastuttu saamilazet da čiganat. Libo kolmeh kieleh, nelläh kieleh… gu n'eruo täydynöy.

    • TyöKacokkuaVaiZirkaloh

      "Karjalaiset ovat esittäneet karjalaa venäjän rinnalle toiseksi valtionkieleksi, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt."

      Juu, kun nuo karjalaiset nyt ihan ensiksi lopettaisivat nuo OMAT keskinäiset riitelynsä (ennen kaikkea niin sanotun "murresotansa") ja pääsisivät jonkinlaiseen kompromissiin yhteisestä karjalan kirjakielestä, niin ehkäpä heidän asiansa lähtisi etenemään ja karjala voisi jopa päästä toiseksi valtionkieleksi Karjalan tasavallassa.

    • oma-tontti-ensin
      • tontti.takaisin

        Kyllä karjalaiset ansaitsevat saada oman tonttinsa Karjalassa takaisin.

        Ei kieliriita ole koskaan pelkkä kieliriita.

        "Karjalaiset ovat aina olleet osa Suomea, ja Suomen olisi hyvä vihdoinkin tunnustaa se."

        Koko Karjala on ollut tuhansia vuosia osa suomalaisuutta ja Suomen valtion olisi syytä tuoda esiin tämä riittävän selvästi Kremlin johdon vieraillessa Suomessa, ettei enää tarvisi kuunnella juttuja Bolshevikkien tekemistä virheistä 1917.


      • tantti.tokaisin
        tontti.takaisin kirjoitti:

        Kyllä karjalaiset ansaitsevat saada oman tonttinsa Karjalassa takaisin.

        Ei kieliriita ole koskaan pelkkä kieliriita.

        "Karjalaiset ovat aina olleet osa Suomea, ja Suomen olisi hyvä vihdoinkin tunnustaa se."

        Koko Karjala on ollut tuhansia vuosia osa suomalaisuutta ja Suomen valtion olisi syytä tuoda esiin tämä riittävän selvästi Kremlin johdon vieraillessa Suomessa, ettei enää tarvisi kuunnella juttuja Bolshevikkien tekemistä virheistä 1917.

        Nyt tais ruotshilta mennä koko jutun pointti kaukaa ja lujaa ohi...


      • SeAvarakatseinen

      • ookkonäävarma

      • venäjä.on.suomalainen

        Ei ole mitään "Suomen puolta" ja "Venäjän Karjalaa". On vain yksi Karjala, joka on kokonaisuudessaan alunperin osa Suomea ja suomalaisuutta. Suotakoon kaikille halukkaille karjalaisille oma suomalainen tai suomensukuinen kielensä kunhan hylkäävät väkisin väestöön istutetun ryssänkielen.

        Kielipoliittinen toimintaohjelma syntyy heti Suomen hallituksen taholta kun Karjala osoittaa suoraselkäisyyttä ja eroaa hallinnosta johon ei koskaan vapaaehtoisesti liittynyt.


      • Bror-Erik1974odin
        venäjä.on.suomalainen kirjoitti:

        Ei ole mitään "Suomen puolta" ja "Venäjän Karjalaa". On vain yksi Karjala, joka on kokonaisuudessaan alunperin osa Suomea ja suomalaisuutta. Suotakoon kaikille halukkaille karjalaisille oma suomalainen tai suomensukuinen kielensä kunhan hylkäävät väkisin väestöön istutetun ryssänkielen.

        Kielipoliittinen toimintaohjelma syntyy heti Suomen hallituksen taholta kun Karjala osoittaa suoraselkäisyyttä ja eroaa hallinnosta johon ei koskaan vapaaehtoisesti liittynyt.

        No vot hospodi,ei ole mitään suomalaista Karjalassa. On vain karjalalaisuutta omilla
        ehdoillaan ja tässä kontekstissa ryssänkielen mainitseminen osoittaa venäjäonsuoma-
        laiselta myötähävettävää tonttupäisyyttä. -Da!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe