Jaa, että yhdeksällä eurolla per päivä

AIJAA_NÄIN

kelpaisin.

Olen hakenut Turun seudulla joka ainoaan siivousfirmaan töihin, lyhytaikaisiin tuurauksiin ja pitempiaikaisiin pesteihin, iltatunteihin ja kokopäiväiseen. Kerran pääsin haastatteluun, muuta kaksi ryhmähaastatteluun osallistuneista olivat abiturientteja, minä en ainakaan silläkään kertaa paikkaa saanut yli-ikäisenä vissiin.

No, nyt laitoin yhteen yhdistykseen, joka välittää työntekijöitä palkkatukipaikkoihin (joo, tässä vaiheessa kesää palkkatuet on jo loppu!), sain haastattelukutsun noin niin kuin henkilönä esittäytymistä varten työnvälittäjälle. No, sitten tämän käynnin jälkeen mulle soitetaan, että mites olis, tarjoaisin tässä siistijän pestiä yhteen paikkaan työkokeiluna. Siis yhdeksän euroa per päivä kuudesta tunnista per päivä siivousta. Ja tässä työnantaja hakee siis kahta työkokeiluun siistijän tehtävään.

No, minulla on kokemusta siivoustyötä aikaisemmilta vuosilta, vaikka koulutusta ei olekaan alalle. Joten katsoisin näin, että jos minä en kelpaa palkkatyöhön siivousalalle, niin enpä taida ottaa silloin mitään työkokeilutyötäkään tähän tehtävään, josta ei kuitenkaan mitään hyötyä palkkatyönä jatkossakaan tulisi olemaan. Mutta laskekaapa itse miten paljon tämä työnantaja säästää, tämä on kai sitä hallituksen yrittäjien tukemista, kun kahdesta siivoojasta kuuden tunnin työpäivällä ei tarvitse maksaa yhtään mitään, normaali tuntipalkkahan siivoojalla pyörii nykyään 9-10 euron hujakoilla. Eli päivässä säästää 120 euroa pelkkää palkkaa, ja tästä vielä sosiaalikulut päälle.

Kyllä tällä työkokeilulla niin paljon säästetään. Ja sitten niihin palkkatöihin siivousalalle otetaan jotain maahanmuuttajia, ylioppilastyttöjä, akateemisen maisterin tutkinnon suorittaneita - siis tyyppejä, jotka ovat käyneet yliopiston mutta eivät sitten sitä maisterikoulutustaan vastaavaa työtä pysty löytämään eikä ole halua lähteä muualle sitä etsimään. HIENOA! Minä siis kelpaisin vain työkokeiluun, ja siitäkään ei mitään hyötyä jatkossa olisi. Kelpaisin siis fyysisesti raskaahkoon työhön, olisin jonkun sylkykuppina, nöyryytettävänä, kyylättävänä, 9 euron päivähinnalla joka tulisi valtiolta. HYVÄ SUOMI!

2

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosijuttua

      Täytyy kertoa juttu vuosituhannen vaihteesta, jolloin eräässä paikkaa oli siivooja juurikin tuolla 9e/päivä palkalla töissä. Jossakin vaiheessa firman kaikki työntekijät olivat poissa lähes viikon - sairastivat kotona salmonellaa! Yhdenkin lähes 60-vuotiaan ottivat sairaalahoitoon lähes kuukaudeksi ja jäi kuulema pysyvä haitta loppuelämäksi. Useimmat selvisivät 1-2 viikon sairastamisella ja antibiooteilla. Eli se niistä halvoista siivoajista: Minä en ainakaan palkkaa ketään enää töihin, joka ei sitä itse varta vasten halua ja omaa suoritettua alan koulutusta motivaation merkiksi!
      Yritys muuten päätyi konkkaan em. tapauksen johdosta, kun projekteissa ei ollut tarpeeksi varaa myöhästelylle..

    • ilmiannaverottajlle

      Tuo on kyllä törkeää työttömien hyväksikäyttöä. Itse olen tälläisten firmojen kohdalla tehnyt niin että olen verottajallekkin laittanut ilmiantoa tälläisistä firmoista joka pyörittävät toimintaansa työkokeilijoilla/työharjoittelijoilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe