Collinite 476s on surkea vaha

rstgsrgsr

En ole hankalakäyttöisempään vahaan koskaan törmännyt. Ensinnäkin sitä on onnistuneen tuloksen kannalta laitettava niin ohuesti, ettet edes pysty näkemään mihin olet sitä levittänyt. Ja heti kun menee vähänkin paksuksi se vahakerros, vahaus epäonnistuu täydellisesti eikä vesi helmeile ollenkaan pinnalla. Samalla kun sitä yrittää levittää erittäin ohuesti, levityssieni myös hankaa ikävästi maalipintaa koska sientä ei voi kunnolla "voidella" vahalla, muuten tulee heti ihan liian paksusti vahaa.

Itse levitin ihan vain sen verran että edes jotenkin näkisi mihin sitä on levitetty, mutta tämäkin oli ihan liian paksusti koska purkista meni 1/6. Vahaus epäonnistui täysin, vesi ei helmeile tippaakaan ja maalipinta on kuin ei olisi vahattu ollenkaan.

Ja 10v olen vahaillut autoja joten en mikään aloittelija ole. Ehkä ammattilaisen käsissä 476s voi toimia mutta kotivahaajalta on erittäin suuri riski että epäonnistuu täysin, niin mahdottoman ohuesti sitä on levitettävä jotta saisi hyvän vahapinnan. Ihmettelenkin kuinka näin vaikeakäyttöistä tuotetta kehutaan niin usein netissä...

Esikäsittelyn tein asianmukaisesti eli ei johdu siitä.

22

7699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimiiHuolellisuutta

      Et vaan osannut tehdä kaikkea oikein, lue ohjeet ja noudata niitä kunnolla.

      • 12342342

        Ohjeessa ei ole mitään erityistä huomioitavaa. Ei sanota muuta kuin että puhtaalle pienelle alueelle ohuesti levittimellä ja pyyhitään pois kun alkaa kuivua. Et ilmeisesti itse ole käyttänyt jos luulet että ohjeiden avulla tulisi hyvä tulos, itsellä epäonnistui täysin vaikka noudatin ohjeiden joka sanaa.

        Ongelma on juuri että tätä pitää laittaa niin ohuesti ettei edes tummalla pinnalla näe mihin on levittänyt (tätä ei mainita ohjeessa). Jos näet mihin olet levittänyt, pinta tulee epäonnistumaan koska silloin sitä on liian paksusti, kokeiltu on eikä silloin vesi helmeile tippaakaan.

        Tämän takia erittäin hankalakäyttöinen vaha enkä kyllä suosittele kotivahaajille. Kokeilin juuri toisen kerran vanhempaan autoon ja kesti noin 4 tuntia levittää jotta sai tarpeeksi ohuen kerroksen... Nestemäisellä vahaa koko auton alle tunnissa. Sen takia otin asin esiin koska niin moni suosittelee tätä nettikeskusteluissa.

        Tallissaa vahaus ei onnistu koska vaatisi niin voimakkan valaistuksen, pakko ulkona vahata että edes jotenkin näkisi mihin sitä on levittänyt. Silloinkin todennäköisesti joku kohta vahaamatta kun ei näe kunnolla mihin on levittänyt.

        Tästä edes ainakin itse jatkan markettivahoilla, tulee vähemmän työtä vaikka joutuisi 3-4 kertaa vuodessa vahaamaan.


    • Taitavampi

      Collinite 476s on erinomainen vaha. Sinä vain itse olet surkea ja yliarvioit reippaasti auton vahaus taitosi. Eikä useimmilla kotivahaajilla ole mitään vaikeuksia Collinite 476s vahan kanssa. Paljon helpompaa on auton vahaus kaikkine töineen Collinitella kuin esimerkiksi markettivahoista Korrekin Kiiltovahalla.

      • E220_CDI

        Niin on. Poikkeuksellisen helppotöinen kova vaha käsin kiillotukseen.


      • kokeiltu_on

        "Paljon helpompaa on auton vahaus kaikkine töineen Collinitella kuin esimerkiksi markettivahoista Korrekin Kiiltovahalla. "

        Itse olen kokeillut molempia ja käytännössä Kiiltovahalla et voi epäonnistua. Mutta collinitella epäonnistuu tosi helposti jos laittaa vähänkin liian paksusti. Kiiltovahaa myös näkee mihin on levittänyt toisin kuin collinitea, jos näet mihin olet collia levittänyt, sitä on liian paksusti ja pinta epäonnistuu.

        Kiiltovaha on muten helppokäyttöisempikin, ei nestemäisenä läheskään yhtä raskas levittää. Collia joutuu laittamaan paljon jotta liukuisi kevyesti, mutta kuten mainittu, sellaisella määrällä collin vahapinta epäonnistuu ja esim sateella näyttää vahaamattomalta.


      • Peruspetteri

        Ite kyllä yllätyin positiivisesti colliniten helppoudesta. Aiemmin markettivahoja käytätneenä ne joko ova jymähtäneet todellat tiukkana ja ylensä lähteneet parin kk aikana pois. Colliniten kanssa homma oli helppoa ja autoon meni aikaa alle 30min,
        Pari kk on nyt takana ja komeasti vesi helmeilee ja lähtee pois :)


    • Autoteollisuudentoimitta

      Etsi käsiisi ruotsalaisen Lahegan tuotteet. Banana wax Sealant wax, kiiltää ja kestää, helposti työstäen.

    • kokeiltu_on

      Samaa mieltä aloittajan kanssa ainakin siinä mielessä että vahaus epäonnistuu tosi helposti tuon colliniten kanssa. Kuten täällä jo mainittu, vähänkin liian paksusti niin pinta epäonnistuu eikä vesi helmeile ollenkaan jne. Markettivahoilla taas on melkein mahdotonta epäonnistua. Ja tosiaan aika mahdotonta nähdä mihin collia on levittänyt kun laittaa tarpeeksi ohuen kerroksen, suuri riski että jää ahaamattomia alueita.

      Itse levittäminen ja pyykiminen ei ole ongelma, toki nestemäistä raskaampi levittää mutta pyyhkiintyy erttäin kevyesti.

    • helppovirhe

      Oliskos ollut liian kuuma pellin pinta.

    • jjjjjjjjjjjjkkk

      Eiköhän nämä ongelmat koske kaikkia kovavahoja. Samalla ovat myös syy miksei niitä myydä marketeissa, ihmiset vaatisivat jatkuvasti rahojaan takaisin kun vahaus epäonnistuu paljon herkemmin kovavahoilla.

      Harmi vaan ettei nettikaupat tuo paremmin esille kovavahojen hankalakäyttöisyyttä. Esim että jos vahapinta näkyy, on sitä levittänyt liian paksusti ja pinta epäonnistuu. Tai että levitys on paljon raskaampaa verrattuna nestemäisiin, jos levittyy kevyesti, laittaa liikaa vahaa ja vahapinta epäonnistuu. Ja kuten täällä jo mainittu, kovavahat eivät muodosta kestävää pintaa ellei levitä TOSI ohuesti.

      Suosittelen pysymään nestemäisissä jos haluaa varmistua vahauksen onnistumisen. esim Meguiars tekee laadukkaita nestemäisiä vahoja.

    • sukkajumala

      Collinite on niiin last season, nykyään bensalenkkareiden "must have" on fusso..

      • ghg4344

        Itsekin siirryin collinitesta fussoon ja on se ainakin helppokäyttöisempi. Voi huoletta laittaa kunnolla ja silti tulee hyvä lopputulos.

        Nestemäiset markettivahat ehkä helppokäyttöisempiä ja aluksi kiilto on hyvä, mutta se kesto ei sitten ole läheskään samaa luokkaa kuin kovavahoilla.


    • oletSoLastPoika

      Kyseinen vaha on testatusti huipputuote, mutta jos ei osaa niin ei osaa.
      So last season juttu on niin so last season, eli jos et osaa sanoa mitään järkevää, niin älä sano mitään.

    • E220_CDI

      Useampi purkillinen Collinitea on eri autoihin tullut leviteltyä. Yhden kerran on ollut kova homma kiillottaa, kun vedin mustan auton kerralla ympäri asti toinen puoli auringossa. Jos yhtään kunnolla tekee, ei tuo voi epäonnistua.

      Ja vahapinta kestää ihan eri malliin kuin pullolitkut.

    • HouseHandu

      Kaikkeen sitä suolella törmääkin . Collinite 476 on sekä helppokäyttöinen että erittäin hyvin kestävä vaha. Korrekin paskat jättäisin hyllyyn. Ja kyllä, olen kokeillut sekä että ja monta muutakin.

    • Collinet476s

      Ekaa kertaa vahasin auton ja vahanacollinet 476s. Ei ole vaikeaa levittää ohuelti jos on silmät kunnossa, levittyy hyvin, helppo kiillottaa. Et taida kamala hyvä vahaaja olla jos 10vuotta vahailut 😂

    • rrrr333

      Oliskohan kuivumisaika aloittajan ongelma? Jos antaa liian kauan kuivua on sitten kauheaa hankaamista, jos liian lyhyesti niin vaha ei kovetu siihen maalipintaan eikä suojaavaa kerrrosta muodostu.

      Melkein kokeilemalla joutuu aina katsomaan sopiva kuivumisajan koska olosuhteet vaihtelee niin paljon. Itse yleensä annan kuivua sen verran että muutamalla kevyellä pyyhkäisyllä vaha ei vielä kiillotu vaan jää raitoja. Silloin se alkaa olla tarpeeksi kuivunut että on muodostanut suojaavan vahapinnan.

      Esim hiljattain vahasin fussolla autotallissa, lämpötila jossain 10-15 asteen välissä. 15min kuivumisaika ei vielä riittänyt vaan vaha hävisi parilla pyyhkäisyllä pinnasta. 20min jälkeen alkoi vasta olla kuivunut niin ettei ihan heti lähtenyt vaan joutui useamman kerran pyyhkäisemään että kiillottui.

    • Anonyymi

      Tuli just vedettyä collonite pintaan...vaihdoin autoglymin Hd tilalle. Molemmat vahat käyttäytyy samalla tavalla, collonite on vaan rutosti halvempi.

      Tarkkana saa olla ettei vahat kuivu pintaan ja uskoisin että kalvo jää pintaan vaikka pyyhkis samantein pois ku on levittänyt...

    • Anonyymi

      Täällä kanssa kokeiltiin juuri tätä kovin kehuttua vahaa. Hieno kiilto tulee, mutta ei ole mikään helppokäyttöinen. Kiillottaminen on yhtä tuskaa. En teidä onko oma vahani jotenkin pilalla, mutta yhtä helvettiä sen kiillottaminen on... En suosittele muuta kuin hardcore vahaaja-autonhinkkaajille. Peruareiskat älkööt vaivautuko.. Peace.

      • Anonyymi

        Bilt hamber double speed-wax.
        Helppo levittää ja kiillottaa. Hyvä kesto. Erinomainen vedenhylkivyys.
        Erittäin edullinen.


    • Anonyymi

      Tämän vahan ongelma on juuri tuo mainittu, että jos näkee mihin tätä levittänyt, silloin sitä on liian paksusti. Vaatii hyvin ohuen kerroksen onnistuakseen mutta suuri riski että joku kohta jää vahaamatta kun ei näe missä sitä vahaa on. Eli hyvin ärsyttävä levitettävä. Poispyyhinnässä en ole huomannut vaikeuksia.

    • Anonyymi

      Jos joku tumpelo väittää että 476s on vaikea ja huono vaha niin metodit ja taidot ovat pahasti metsässä. Colliniten kanssa täytyy muistaa kaksi asiaa, kuivumisaika ja vahan määrä. Jos ne tekee väärin tulee hommasta vaikeaa. Niin kuin tumpeloiden käsissä kaikesta väärin tehdystä.
      Sitten taas 476s ja fusso, erot hyvin pieniä. Fusso paksumpaa ja jää helpommin listojen ja tiivisteiden väliin. Fusso reagoi myös tiesuolan kanssa ikävästi ( imaisee sen aika hyvin itseensä) kestoltaan hyvin lähelle samaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe