Huolissani ettei kouluissa kuulla Jeesuksesta

Kun minä olin lapsi niin meidän koulussa ainakin suosittiin hengellisiä asioita. Uskonnonopetuksessa käytiin Raamattua läpi ja pastorit kävivät koulussa puhumassa ja julistamassa evankeliumia. Mutta mikä mahtaa olla nykylapsille ja nuorille tilanne? Aika kehnoa on, jos et ole sattunut syntymään uskovaan perheeseen, jos ei edes koulussa saa enää kuulla evankeliumia. Sitä vaan koitetaan Raamattua ja Jeesusta polkea ja ajaa ulos kouluista. Mutta eiköhän se Herra pelasta ketkä pelastettavissa on, mutta kyllä sääliksi käy lapsia ja nuoria tässä nykymaailmassa. Ennen oli enemmän hartautta ja tv:ssäkin näytettiin hengellisiä elokuvia. Mikä on nykymaailmassa harvinaista, ellei sitä Gibsonin pätkää oteta huomioon, mikä puolestaan on niin väkivaltainen että sitä ei voi edes katsoa.

10

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunnustuksellinen uskonnonopetus on tosiaan poistettu kouluista jo aikaa sitten, vaikka silloin tällöin kerrotaan joidenkin opettajien yhä sitäkin antavan etenkin islamin puolella. Eri uskonnot ja uskonnottomuus ovat periaatteessa tasa-arvoisia ja uskonto ihmisten yksityisasia, johon koulun ei tule ottaa paremmuusmielessä kantaa.

      Minunkin kouluaikanani oppilaille pakkosyötettiin vanhoillisenpuoleista kristillisyyttä tympäisevyyteen asti eli evankeliumia totisesti saatiin kuulla. Havaintojeni mukaan kukaan ei missään vaiheessa ottanut tuosta opetuksesta mitenkään onkeensa, ellei ollut uskovasta perheestä jo valmiiksi.

    • Etelä-Pohjanmaalla ovat asiat varmaan paremmin kuin muualla Suomessa. Olen ollut avustajana kahdella alakoululla viimeisten kahden vuoden aikana, ja molemmissa on useita uskovia opettajia. Erittäin hyviä uskonsiemeniä sisältäneitä päivänavauksia ovat kummallakin koululla käyneet pitämässä sekä luterilaisen srk:n että helluntaiseurakunnan pastorit ja muut työntekijät. Uskonnontunneilla on luettu Raamatusta katkelma tunnin aiheeseen liittyen.

      • ihmettelensuuresti

        Millä oikeutuksella te yritätte aivopestä toisten ihmisten lapsia näihin satuihinne?


    • vääryyskestääaikansa

      Raha ja valta kulkevat käsikädessä. Mielipuoli uskovaisten rahoitus ja vallan
      käyttö on kestänyt 2000v.

    • Tulipa tulosta sunkin koulunkäynnistä! Ei kai kukaan ole sulle kertonut totuutta joulupukista? Voi nimittäin olla järkytys, jos joku sen tekee.

    • salmiakkilaku

      "mutta kyllä sääliksi käy lapsia ja nuoria tässä nykymaailmassa"

      Tuo sillä olettamuksella, että tunnustuksellinen uskonnonopetus vaikuttaisi positiivesesti lapsen tai nuoren kehitykseen. Sehän ei pidä paikkaansa, vaan päinvastoin hyvin pienet lapset voivat jopa saada turhia pelkoja kuolemasta ja helvetistä. Lähdetään mieluummin kuitenkin siitä, että kenellekään ei tuputeta mitään uskoa, ja omalla vapaa-ajallaan voi sitten halutessaan näitä oppeja opetella.

      Tämä muutos on vain parempaan suuntaan.

    • 814

      Voi sentään, mitä luuloja uskosta on! Usko vapauttaa syntielämästä ihan omasta halusta, ei kukaan tule vaatimaan. Uskossa oleva ei voi tehdä tietoisesti vastoin Herransa tahtoa. Uskova tietää, että usko on lahja Jumalalta, eikä ole kaikille sopiva. Herra tuntee omansa. Tuputus on harvoin satoa kantava tyyli. Sekin voi joskus osua, mutta parhaiten toimii oman elämän esimerkki.
      Usko eheyttää, ei riko ja hajota, kuten paholaisen aikaansaannokset tekevät. Paholainen on juuri sekoittaja.
      Kun katsoo nykymenoa maailmassa, on sotia ja väkivaltaa, homoutta ja tapetaan ihmisiä ym. Se on ns. vapauden tulosta. TV lähettää jo suoraa seksiä, mikä kaikki on kauhistusta Jumalalle.
      Toisekseen, kerran jokainen tuomitaan ja se tapahtuu juuri Raamatun mukaan. On taivas ja helvetti. Itse päätät valinnoillasi oman kohtalosi.
      Suurta rakkautta lapsiakin kohtaan on kertoa totuus. Paha olo poistuu, kun kertoo sen hyvän uutisen, että Jeesus vie taivaaseen.
      Kannattaisi itse tutkia, mitä Raamattu kertoo. Tähän astiset tapahtumat noudattavat sen ilmoitusta, jopa se on sanottu, että luopumus tulee ennen Jeesuksen toista tulemusta. Sitä on ilmassa, jos olet huomannut:)

      • logiikka

        Kerropas, että milloin on ollut se aika, jolloin sotia ja väkivaltaa ei ole ollut? Nykyään ihmiset saavat aiempaa enemmän tietoa maailmalla tapahtuvista kauheksista, siinä kaikki. Väkivaltaa on ollut aina, ulkomailla mutta myös ihan Suomessa.


      • salmiakkilaku

        Nykyaikoja kun verrataan menneisiin aikoihin, sotia ja tappamista on vähemmän. Toki suhteellisella tasolla; onhan maailman väkiluku kasvanut merkittävästi varsinkin viimeisen 100 vuoden aikana.

        Homoseksuaalejakin on ollut aina. Nykyään ei vaan tarvitse ainakaan sivistysvaltioissa olla kaapissa, joten se on vain enemmän esillä.

        Sivistynyt ihminen kohtelee toista sivistyneesti riippumatta siitä kuinka uskonnollinen on. Uskonnollisuudella ei ole mitään lisäarvoa yhteiskunnallisella tasolla.


    • "Huolissani ettei kouluissa kuulla Jeesuksesta "

      kyllä kuullaan.
      Siellä on esimerkiksi, täysin järjen vastaisesti, uskontotunteja.

      Myöskin jostain kumman syystä, yhteiskunta, eli yliopisto kustantaa pappien koulutuksen.

      On suoranainen idiotian kiteytymä, että yliopistossa on teologinen tiedekunta.


      Kirkko(kirkot) voisivat kouluttaa itse poppatohtorinsa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe