Valitusketju! Kamalat anopit!

AnopinkielI

Hei! Onko teillä muilla kamalia anoppeja? Tehdään tästä valitus- ja avautumisketju. Saa valittaa ja ruotia anoppien huonoja puolia!

Minä ja anoppini emme ymmärrä toisiamme. Puhumme kerta kaikkiaan eri kieltä. Liian usein, kun kerron jonkun jutun, niin anoppi poimii siitä ihan eri asiat ja tulkitsee ihan eri tavalla kuin olen tarkoittanut. Jos sanon esim. "Henkilö X on todella kunnianhimoinen", niin anoppi tulkitsee niin että olen haukkunut/en pidä yhtään henkilö X:stä. Siis häh? Kunnianhimoinen on neutraali ja jonkun mielestä jopa positiivinen adjektiivi. Kohta en jaksa enää jutella anopin kanssa, kun kaikki tulkinnat menevät aina metsään, ja on raskasta koko ajan korjata (ja korjaamisiakin ymmärretään väärin). Ehkä on parempi anopin kanssa pitää suu kiinni, ja sanoa vain ja ainoastaan pakolliset asiat! Ei jutella mitään ylimääräistä!

Anoppi ei valitettavasti osaa kokata yhtään. Noin 80% kerroista kun käymme, niin tarjolla on todella pahaa ruokaa. Tottakai minä aikuisena ihmisenä syön sen mitä tarjotaan, vaikka olisi pahaakin. Huonon makuinen ruoka usein tarjottuna vaan väkisinkin vaikuttaa fiilikseen, eikä tee niin mieli mennä kylään. Miettikää jos itse joudutte aina vesilasin kanssa, vahvan yökötyksen tunteen saattamana ja melkein yökäten sisulla haarukoimaan ruoka-annoksia vierailu toisensa jälkeen? Viime vierailulla jouduin syömään siihen asti hirveimmän makuista ruokaa, joka maistui suussani koko loppuillan, ja lopulta oksentelin koko seuraavan yön. Eli taisi tulla ihan ruokamyrkytyskin.

Anoppi on hirveä häslääjä, puhuu paljon ja tekee vähän, aloittaa koko ajan asioita joita ei saata loppuun. Aloittaa uusia harrastuksia, laihdutuskuureja ja ties mitä koko ajan, ja lopettaa lyhyeen. Ihmisenä tuollainen persoona ei valitettavasti herätä minussa mitään ihailua, olen itse pitkäjänteinen ja vahvaluonteinen ihminen.

Anoppi jatkuvasti neuvoo miten toisten pitäisi elää, mitä harrastuksia lapsilla pitäisi olla, mitä kieliä lasten pitäisi opiskella, minkälaisiin työpaikkoihin lapset voisivat tähdätä jne. jne. Yleensä annan ehdotusten ja neuvojen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta yhdessä muiden asioiden ohella tuo jatkuva neuvominen ärsyttää.

Lopuksi vielä melko pieni asia, mutta joka ärsyttää kuitenkin. Osteli minulle ennen todella paljon lahjoja, joka on siis sinänsä tosi kaunis ja kiva ele, mutta kun lahjat olivat aina ei-mieluisia ja sellaisia joita en käytä. Jatkuvasti liian isoja ja ei minun tyylisiä vaatteita, halpoja hajuvesiä joita en käytä, mustia ripsiväriputkiloita (itse käytän vain ruskeaa ripsaria) jne. Tuo on onneksi vähentynyt tosi paljon, olen sanonut niin kauniisti kuin osaan mutta kuitenkin suoraan mm. että mulle ei tarvi ostaa vaatteita. Joskus ei-toivottuja lahjoja silti tulee. Harmittaa, että hän laittaa rahansa ihan hukkaan, ja kun nämä lahjat eivät todellakaan lähennä meitä vaan vievät vielä kauemmas. Ihan pari oikeasti kivaa lahjaa olen vuosien aikana saanut ja niistä olen erikseen kiittänyt ja kertonut että olivat mieluisia. Ei-toivotuista lahjoista kiitän vähäeleisesti ja otan ne muutenkin vastaan niin vähin elein kuin voin, haluan olla kohtelias mutta en kuitenkaan antaa kuvaa että samanlaisia ei-toivottuja lahjoja kannattaa antaa lisää. Koskaan hän ei kysy tai seuraa, tulivatko ei-toivotut lahjat käyttöön, niin on aika vaikea sanoa että älä osta aina mustaa ripsaria vaan ruskeaa.

Vaikeaa on! Olisi kiva olla läheinen anopin kanssa, mutta jos kaksi ihmistä ovat kertakaikkisen erilaisia niin sitten ovat. Taidan pitäytyä pitämään etäisiä, mutta kohteliaita välejä. Joo ei tosiaankaan tee mieli olla tiiviisti tekemisissä, kun on koko ajan erilaisia väärinymmärryksiä ja toinen koko ajan neuvoo.

12

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iso_huokaus

      tämä oli niin pitkä oksennus, että ei tätä kukaan jaksa lukea.

    • hohhoijaa99

      Joooo, niin ne kai monet anopitkin ajattelee. Haluavat nähdä kyllä lapsiaan, mutteivat nirppanokkaprinsessoja.

    • Anopoppi

      Onko täällä jossakin ketju, joka ei hauku anoppeja? Olisi mukava lukea sellainenkin.
      Turhaa tätä avausta oli tehdä, olisit vuodattanut vaan mihin tahansa ketjuun.

    • GrowUp4Real

      Ei elämä tota aloittajaa, vai on anoppi kamala koska ostaa lahjoja etkä halua mennä hänen luokseen koska et tykkää anopin ruuista!! Miten väärän värinen ripsari ajaa teitä kauemmas toisistanne? Kyllä vika on ihan sinussa, olet kiittämätön ja pilalle hemmoteltu. Ällö ämmä.

    • aikapahajuttu

      Ei tuossa minusta ollut muuta, kuin riitelevän ja hemmotellun kakaran esille tuomaa turhaa asiaa.. Anoppisi ostaa lahjan sinulle..jos ostaa, kieltäydy ellei kelpaa. Ole reilu ja kerro hänelle mielipiteesi lahjojen suhteen, sensijaan että täällä rutiset näkemyseroistanne., olet melko alhainen tyyppi..

      Joillain on oikeitakin ongelmia..

    • Uuhenkuja

      Minun tasoni selviytyä on mennyt jo niin pitkälle turhautumisessa, että en puhu, huomioi tai ota kantaa mihinkään fysio- emotionaaliseen viestintään ao immeisen osalta. Ongelma on siinä että päivittäinen terrori vaimoani kohtaan jatkuu. Soitot silloin kun terroristin mies poissa (ap ennen lounasta), ja valitus muiden kyvyttömyydestä (milloin mihinkin) on jatkuvaa. Aika kuvaavaa hänen kopastaan oli kommentti minulle, kun kuuli että hänen esikoisensa (vaimoni) oli raskaana: " No olipa hyvä ettet ollut tuhkamuna"

    • Pinna.menee

      Sillä on aina siistiä. Raivostuttaa mennä kylään, kaikki on järjestyksessä. Leipoo. Ompelee.
      Kun tulee kylään meille, istuu sohvalla ja lukee lasten kanssa satuja tai leikki barbeilla, juo kahvin, syö kaupan pullaa - ei sanallakaan muistuta, että leipominen olisi edullisempaa, mutta varmasti ajattelee. Ei tule keittiöön apua tarjoomaan, mun äiti tulee aina, ja jätänkin sille sitten tiskit. Se siivoa aina keittiön.

      Minä en aina kerkiä olla siivoushullu, minulla on työ ja lapset.
      Ei se siitä muistuta, joskus on kysynyt, haluanko että tulee auttamaan ikkunan pesussa. Isot ikkunat, niissä menee kamalasti aikaa. Raivostutti, mutta sanoin, että tervetuloa vaan. Tuli ja pesi.
      Ostaa lapsille arkikamppeita. Saappaat viimeksi. Toisaalta hyvä, kun meillä on ihan eri maku. Itse kulkee niin arkisesti että saa hävetä kun ollaan joskus ulkona yhdessä.
      Kerran sanoin, että haluan viettää joulun oman perheen parissa. Nyt se menee aina jonnekin matkoille tai tyttärensä kotiin jouluna. Se on tietysti mielenosoitus mulle, mutta en sano mitään. Menköön .

      • Jenniina1111

        Loistavaa satiiria! Kiitos! Nauran vieläkin....


    • niiiiniiii

      Meillä anoppi meni muuttomme jälkeen aukomaan meillä kaappeja kun olin ainoastaan luvannut auttamaan tavaroiden purkamisessa. Ei mun kans kommunikoi niin kun ei kukaan muukaan puolisoni suvussa, paitsi veljensä ja täti, jotka ovat kyllä ihania.

    • Miniä12344

      Ei koskaan halua viettää aikaa lapsenlastensa kanssa vaikka välimatkaa on vain 39km. Auto käytös ja lapset rauhallisia ja kohtuu kilttejä. Itsekäs paska anoppi joka näkee vaan muissa vikoja. Vittu että nousee kananlihallle ku mietinkin. Pahiten loukkaa omaa poikaansa ku ei välitä pikkupojista. Autettu on mut hän ei auta..

      • ei_ihme_ettei_käy

        Ymmärrän erittäin hyvin miksi anoppisi ei käy. En minäkään kävisi. Sääliksi tosiaan käy miehesi ja lapset.


    • Elonsa.kullakin

      Miksi anoppien ja appien täytyisi pitää yhteyttä lapsiensa perheisiin?
      Kun lapset muuttavat kotoa, ei heistä yleensä kuulu mitään, jollei rahat ole yllättäen lopussa. Tyttö- ja poikaystävistä ei haluta puhua, eikä heitä tuoda näytille. Kaikki viikonloput menevät kavereiden kanssa. Kesämökillä ei käydä vuosiin.
      Sitten perustetaan perhe. Yht' äkkiä vanhemmat ovatkin tarpeelliset. Heidän pitää "tukea" nuoria, mieluiten rahalla, mutta kaikenlainen muukin apu kelpaa: remontti, siivous, pihatyöt, auton lainaaminen jne. Ja kun lapset syntyvät, on ilmiselvää, että isovanhempien suurin ilo on paimentaa lapsia ja auttaa sairaspäivinä ja vanhempien viikonloppumatkojen aikana. Mökki on halpa ja helppo lomanviettopaikka, kun kersat ovat pieniä. Uida saa ilmaiseksi ja mummu tekee ruuat.

      Joillekin se sopii, mutta on muitakin mielipiteitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe