Olen mielenkiinnosta mitannut verensokerini 1/2h, 1h ja 1,5h erilaisten aterioiden jälkeen. Minua ihmetyttää, että kaurapuuro-ja hedelmäaterian jälkeen verensokerini pysyy koko ajan alle 6 ja itse asiassa on aika nopeasti aterian jälkeen jo alle 5. Sen sijaan nautittuani liha- tai kala-aterian (ilman tai yhdessä hitaiden hiilihydraattien kanssa), verensokerini on 1,5h tunnin kuluttua yli 8. Tiedän, että proteiini aiheuttaa insuliinipiikin, mutta yllättävää on, että verensokeri nousee noinkin korkealle.
Osaisiko joku asiaan perehtynyt selittää tämän ? Kiitos EI sitten mitään karppausteorioita vaan toivoisin vastausta joltakin, joka on ravitsemustieteen ammattilainen/asiantuntija (tuskinpa koskaan tällä areenalla käyvät, mutta kokeilen onneani).
Verensokeri aterian jälkeen
6
391
Vastaukset
- jiiiihaaa
Rasvan ja proteiinin syömistä samalla aterialla hiilihydraattien kanssa samalla aterialla pitää välttää.
(vrt. Montignacin dieetti) - hpv10
En ole asiantuntija vaan asiasta kiinnostunut.
Hedelmien ja kaurapuuron glykeeminen indeksi on matala eli ne nostavat verensokeria vain vähän eikä kummassakaan ole kovinkaan paljoa hiilihydraattia joten ei-diabeetikolla vaikutus verensokeriin on todella pieni.
Proteiini ja rasva hidastavat hiilihydraatin imeytymistä ja hiilihydraattilisukkeissa on merkittävästi enemmän hiilihydraattia joten vaikutus verensokeriin on suurempi. Proteiini metaboloituu jossain vaiheessa glukoosiksi mutta proteiinin insuliinivaste on varsin suuri ja tuohon metaboloitumiseen menee vieläpä paljon pidempään kuin tuo 1.5 h joten se ei tuossa juurikaan vaikuta. Proteiinin vaikutus verensokeriin on hyvin yksilöllistä, jotkut kakkostyypin diabeetikot pääsevät parempiin paastosokereihin nauttimalla proteiinipitoisen iltapalan. - edsi
suosittelen lihan syömisen lopettamista kokonaan.
- vekupvaankysyy
edsi
Saisikohan perusteita??????- LässytiLässyti
Eihän niitä saa sinultakaan koskaan, heittelet vaan "totuuksia" ilmaan kuin mielipuoli.
- srgsrgrs
TVssä oli juuri lääkärin tekemä koe asiasta, siinä hiilihydraattipitoinen makea aamiainen aiheutti huomattavan verensokeripiikin ja hidasti aineenvaihduntaa. Sen sijaa rasvainen liha-ateria kuten vaikka pekoni ja munat, eivät lisänneet sokeritasoa ja oikeastaan nopeuttivat aineenvaihduntaa.
Kyllä proteiinipitoinen rasvainen ruoka aiheuttaa huomattavasti pienemmän piikin verensokeriaa verattuna hiilaripitoiseen makeaan ruokaan. Tässä lääkärin tekemässä kokeessä pekoniaamiaisen syönyt kulutti selvästi enemmän energiaa aamiaisen jälkeen kuin pannukakkua hillolla ja kermalla syönyt koska hiilaripitoiset ruoat aiheuttavat sokeripiikin joka hidastaa aineevaihduntaa.
Aloittajan "koe" vaikuttaa kyllä olevan ristiriidassa lääkärien mittausten kanssa.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun503324Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko5452041Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei171950Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia
jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si821917- 201578
Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo431508- 281386
Millainen kaivattusi luonne on?
Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?901349Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.
Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.1281287UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista LPR:ssa
Ilta-Sanomissa oli uutinen. Metsäyhtiö UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista Kaukaan-tehtaalla Lappeenrannassa1131195