Olen mielenkiinnosta mitannut verensokerini 1/2h, 1h ja 1,5h erilaisten aterioiden jälkeen. Minua ihmetyttää, että kaurapuuro-ja hedelmäaterian jälkeen verensokerini pysyy koko ajan alle 6 ja itse asiassa on aika nopeasti aterian jälkeen jo alle 5. Sen sijaan nautittuani liha- tai kala-aterian (ilman tai yhdessä hitaiden hiilihydraattien kanssa), verensokerini on 1,5h tunnin kuluttua yli 8. Tiedän, että proteiini aiheuttaa insuliinipiikin, mutta yllättävää on, että verensokeri nousee noinkin korkealle.
Osaisiko joku asiaan perehtynyt selittää tämän ? Kiitos EI sitten mitään karppausteorioita vaan toivoisin vastausta joltakin, joka on ravitsemustieteen ammattilainen/asiantuntija (tuskinpa koskaan tällä areenalla käyvät, mutta kokeilen onneani).
Verensokeri aterian jälkeen
6
341
Vastaukset
- jiiiihaaa
Rasvan ja proteiinin syömistä samalla aterialla hiilihydraattien kanssa samalla aterialla pitää välttää.
(vrt. Montignacin dieetti) - hpv10
En ole asiantuntija vaan asiasta kiinnostunut.
Hedelmien ja kaurapuuron glykeeminen indeksi on matala eli ne nostavat verensokeria vain vähän eikä kummassakaan ole kovinkaan paljoa hiilihydraattia joten ei-diabeetikolla vaikutus verensokeriin on todella pieni.
Proteiini ja rasva hidastavat hiilihydraatin imeytymistä ja hiilihydraattilisukkeissa on merkittävästi enemmän hiilihydraattia joten vaikutus verensokeriin on suurempi. Proteiini metaboloituu jossain vaiheessa glukoosiksi mutta proteiinin insuliinivaste on varsin suuri ja tuohon metaboloitumiseen menee vieläpä paljon pidempään kuin tuo 1.5 h joten se ei tuossa juurikaan vaikuta. Proteiinin vaikutus verensokeriin on hyvin yksilöllistä, jotkut kakkostyypin diabeetikot pääsevät parempiin paastosokereihin nauttimalla proteiinipitoisen iltapalan. - edsi
suosittelen lihan syömisen lopettamista kokonaan.
- vekupvaankysyy
edsi
Saisikohan perusteita??????- LässytiLässyti
Eihän niitä saa sinultakaan koskaan, heittelet vaan "totuuksia" ilmaan kuin mielipuoli.
- srgsrgrs
TVssä oli juuri lääkärin tekemä koe asiasta, siinä hiilihydraattipitoinen makea aamiainen aiheutti huomattavan verensokeripiikin ja hidasti aineenvaihduntaa. Sen sijaa rasvainen liha-ateria kuten vaikka pekoni ja munat, eivät lisänneet sokeritasoa ja oikeastaan nopeuttivat aineenvaihduntaa.
Kyllä proteiinipitoinen rasvainen ruoka aiheuttaa huomattavasti pienemmän piikin verensokeriaa verattuna hiilaripitoiseen makeaan ruokaan. Tässä lääkärin tekemässä kokeessä pekoniaamiaisen syönyt kulutti selvästi enemmän energiaa aamiaisen jälkeen kuin pannukakkua hillolla ja kermalla syönyt koska hiilaripitoiset ruoat aiheuttavat sokeripiikin joka hidastaa aineevaihduntaa.
Aloittajan "koe" vaikuttaa kyllä olevan ristiriidassa lääkärien mittausten kanssa.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa843032Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei3102685Putin ei suostu tulitaukoon nyt kun Kurskin taistelut ovat kesken
ja venäjä on viimein päässyt niskan päälle, suuren ylivoiman turvin. Ukraina ilmeisesti suorittaakin taktista vetäytymi1901493Voi kulta rakas
Kyllä minäkin olen sinuun rakastunut. Oisit avautunut tunteistasi aiemmin niin ei tarvitsisi kiertoteitä kuulla tästä. �621192Martinan firma haastettiin käräjille
Seiska: Martinan firma haastettiin käräjille, taustalla outo rahasotku.2391098Miksi haluat satuttaa
Sillä tiedolla ettet välittäisi minusta vaikka se ei ole totta. Silti tiedän että rakastat minua edelleen. Niinkuin sano281011- 70948
- 117940
- 76920
- 72904