Toinen tarina: Olipa kerran pieni kansa

StananTunarit

Historioitsijat vuonna 2150 Suomesta - utopiaako?

Maailmassa oli vielä vuonna 2015 tilastoidusti 196 itsenäistä valtiota, joista yksi oli Suomi. Maassa asui 5,4-miljoonainen, pääosin suomalais-ugrilaista alkuperää oleva kantaväestö. Suomi oli liittynyt vuonna 1995 Euroopan Unioniin, myöhemmin Unioniin liittyi vielä useita muita valtioita. Osa uusista valtioista ei täyttänyt Unionin liittymisehtoja, mikä johti useisiin kärjistyneisiin ja ratkaisemattomiin erimielisyyksiin Unioniin kuuluneiden maiden välillä.

Vieraita vaikutteita Suomessa oli vuoteen 2015 saakka suhteellisen vähän, maan suurimmat maahanmuuttajaryhmät tuolloin olivat venäläisiä ja somaleja. Vuoden 2015 syksyllä alkanut ja siitä useita vuosikymmeniä jatkunut maahanmuutto muutti kuitenkin tämän tilanteen. Maahanmuuton sanottiin johtuneen Lähi-Idässä käydyistä sodista sekä ilmaston lämpenemisestä ja siitä aiheutuneista elinolojen huononemisesta lähtömaissa.

Suurin maahanmuuttaja-aalto Suomeen tuli Irakista, jossa tietyillä alueilla käytiin sotaa mutta tietyt osat maata olivat turvallisiksi todettuja. Kaikkein pienimmät maahanmuuttoluvut voitiin todeta Syyrian kohdalla, jossa käytiin laajaa sotaa osittain myös tuolloisten suurvaltojen, Venäjän ja USAn avustuksella.

Sotien lisäksi maahanmuuton yksi syy oli se, että vuosituhannen alkupuolella ei vielä tunnettu keinoja kuivuuden vaivaamien alueiden auttamiseksi. Osassa maailmaa koettiin vielä näinkin myöhään kuivuutta ja siitä aiheutunutta nälänhätää. Maailman väestö oli monin paikoin luku- ja kirjoitustaidotonta, seikka josta aiheutui valtava haaste Suomen koulutusjärjestelmälle maahanmuuton lisääntyessä hallitsemattomasti.

Suomen kohtalo sinetöitiin maan liityttyä Euroopan Unioniin. Tuolloin maassa asui hyvin koulutettu, työteliäs ja innovatiivinen kansa, joka Euroopan Unioniin liitettynä kuitenkin joutui maksumieheksi monille epäonnistuneille kokeiluille. Maailmassa oli ollut muitakin samantyylisiä kokeiluja, joista tunnetuin lienee virallisten tietojen mukaan vuonna 1991 hajonnut Neuvostoliitto.

Ajan oloon Euroopan Unioniin liittymisen muassaan tuomat velvoitteet kurjistivat maata ja sen talouskehitystä. Maa menetti paitsi itsemääräämisoikeutensa, myös suuren osan hyvin koulutetusta väestöstään ulkomaille, jota maahanmuutolla ei pystytty kompensoimaan.

Työttömyys lisääntyi sillä maa ei osannut käyttää potentiaaliaan oman taloutensa kehittämiseen, vaan luonnonvarat tuhottiin häikäilemättömässä voiton tavoittelussa. Suuri osa kansallisomaisuutta myytiin ulkomaisille sijoittajille.

Samaan aikaan myös tärkeitä strategisia alueita päätyi venäläisten omistukseen, mikä puolestaan johti siihen että pari vuosikymmentä myöhemmin Venäjä valloitti maan uudelleen sen oltua itsenäinen vuodesta 1917 lähtien. Suomesta tuli jälleen "Venäjän hyvä provinssi".

Itsenäisen Suomen viimeisen hallituksen katsottiin olleen kyvytön. Suomen kansa yritti viimeiseen saakka puolustaa maataan valtaisaa maahanmuuttajien invaasiota vastaan. Ensimmäisen kerran sitten kansalaissodan nähtiin rajuja yhteenottoja ja kantaväestö jakautui kahteen leiriin, "hyviin" ja "huonoihin". (Vrt. kansalaissodan "punaiset" ja "valkoiset", joista myöhemmässä historiankirjoituksessa on todettu: veli nousi veljeä vastaan.)

Maassa vallitsevan talousahdingon ja sisäisen sekasorron seurauksena hyvinvointivaltiona tunnettu maa mureni pala palalta ja joutui lopulta useita vuosikymmeniä kestäneeseen henkiseen ja taloudelliseen taantumaan.

Tuona aikana väestön rakenne muuttui perusteellisesti. Aiemmin maata asuttanut alkuperäinen väestö harveni ja viimeinen kantasuomalainen rekisteröitiin kuolleeksi vuonna 2137. Nykyään maata asuttaa etnisesti luokittelematon väestö.

Sen pituinen se.

3

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • veikkaus.2

   Suomen asukasluku nousee ensin mutta elättäjien eli valkoisten hävittyä muslimimulatit tappavat toisensa asein, taudein ja nälällä. Venäjän raunioiden läpi tulee sitten kiinalaissiirtolaisia.

   • PaholaisenPentu

    Unelma etenee...


  • zxdfgfbfgb

   viron itsenäistyminen

   Viron presidentti Lennart Meri kertoi: virolaiset olivat laskeneet että jos Viro pysyy Neuvostoliiton jäsenenä niin v 2050 syntyy viimeinen virolainen !!!!!!!
   Tämä johtui venäläisten kiihtyvästä maahanmuutosta

   siinä käytännön esimerkki maahanmuuton vaikutuksesta ja miten kansan murha voidaan estää

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   333
   3879
  2. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   2431
  3. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   69
   1732
  4. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   31
   1509
  5. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   1181
  6. Jää meidän välillä

   Mitä haluisin sanoa sulle, jos voisin. Me tiedostettiin tai tiedostetaan, että meidän välillä on jotain. Mistä se siihen tuli, kun sitä ei aiemmin oll
   Ikävä
   60
   980
  7. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   978
  8. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   203
   855
  9. Super-Sanna

   Jää pois Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta Korona-altistumiseen vedoten.Mutta Sanna-tytön Baari-kierrosta Korona-altistuminen ei estä.Näin k
   Tampere
   117
   802
  10. Maksoiko Martinan sisko huumevelat hengellään?

   Joutuiko Martinan sisko maksamaan hengellään kun hällä ei ollut rahaa maksaa käyttämiään aineita? Miks Martina ei tuntenut empatiaa, vain soi siskolle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   779
  Aihe