Erdogan: "Kaapausyritys oli jumalan lahja"

abcdefghijklmnopqr

Tänään uutisissa sanottiin se mitä minä sanoin jo eilen S24 Terrorismi-palstalla, jota muuten harva on löytänyt. Luulisi että silläpalstalla olisi paljon aloituksia, mutta ilmaisesti ne menevät muilla palstoille, kenties esim. maailmanmenoa-palstalle?

Erdogan ja islamistinen puolueensa AKP, sen edustajat, potkivat pois viroistaan ja/tai pidättivät tuhansia tuomareita ja sotilaita pikavauhtia vallankaapus yrityksen jälkeen.

Mahdotonta että olisivat ehtiee tutkia yksilöllisesti kuka on syyllinen osallisuuteen vallankappauyrityksessä.

Eli. Erdoganilla on ollut jo valmiina nimilista vastustajistaan tai E:n sellaisiksi luokittelemista, ties millä (mitättömällä) perusteella. Listalle pääsyyn ei ole paljon vaadittu, yksi kriittinen kommentti E:n itsevaltaisesta johtamistavasta?

Toinen huomion arvoinen seikka, jonka mainitsi mm. YLEn toimittaja raportoidessaan Turkista. Erdogan on tehnyt entisestä kaveristaan, korkeasta uskonoppineesta, joka nyt on E:n arkkivihollinen, ja maanpaossa USA:ssa, syntipukin kaikkeen mielestään pahan TUrkissa. Ja E. käy Turkissa kaikkien niiden, joista ei syytä tai toisesta pidä, kimppuun syttämällä heitä tuon uskonoppineen kannattajiksi, ja Turkin vihollisiksi.

Erdogan vain odotti että tapahtuisi jotain , jonka tekosyyn varjolla voisi "puhdistaa" oikeuslaitoksesta ja armeijasta kaikki joista hän ei syystä tai toisesta pidä, joiden uskoo, sairaassa vainoharhaisessa mielessään olevan E:n yksinvaltiuden tiellä.

Turkkia kutsuttiin joskus Euroopan sairaaksi meiheksi. Nyt sillä on ainakin sairas - henkisesti - presidentti.

Rakennutti hallintoplatsinkin, jossa on yli 1100 huonetta. Ihan tulee Romanian ex- hallitsijapari Ceausescut mieleen. Ihan yhtä mogalomaaninen kaistapää tämä E.. LIekö sama kohalokin josku hänellä.

Ehkä E. perustaa sinne ikioman hallintokoneiston ja oikeuslaitoksen, joka takuuvarmasti eivät ole riippumattomia, vaan Erdoganin tiukassa ohjaksessa ja valvonnassa, hänen sätkynykkejaan, sätkivät siinä tahdissa kuin E. naruista vetelee.

Siitäkin tulee mieleen Ceausescut, että Nicolain vaimo oli muka ties minkä alojen tohtori, muistaakseni mm. kemian.

Ergoganin osalta on liikkunut huhuja, että hänellä ei olisi todellisuudessa korkeakoulututkintoa, joka Turkin lain mukaan presidentiksi pyrkiviltä edellytetään. Erdogan saattaa olla laittomasti presidentti.

Erdoganin pojan on kerrottu syllistyneen talousrikoksiin, mutta eihän Turkissa ole puoleetonta oikeuslaitosta joka asiaa tutkisi ja tuomitsisi, jos lakia on rikottu.

30

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epewq

      On esitetty, että Erdogan olisi itse ollut järkäämässä tätä kaapausta, jotta saa tekosyy koville otteille kriitikoitaan vastaan.

      Outoa että Erdogan oli sopivasti lomalla vallankaappausyrityksen aikana. Luulisi, että kapinalliset olisivat halunneet nimenomaan Erdoganin haltuunsa heti kättelyssä. Outo ajoitus kappaajilta, kun tärkein saalis on muualla kuin keskeisessä hallintorakennuksessa, joihin hyökättiin.

    • fda

      Olet oikeassa. Erdoganin reichstagin jälkeen islamistit E:tä tukevien poliisien valvonnassa pistivät hengiltä ja kiduttivat "kaappaajia". Erdogan on aiemmin jäänyt kiinni siitä että oli yrittänyt väärentää todisteita näitä nyt oikeudenkäynnittä tapettuja, kidutettuja ja vangittuja vastaan.

      http://rodrik.typepad.com/dani_rodriks_weblog/2012/10/did-microsoft-steal-its-fonts-from-the-turkish-army.html

      Eikä tuo hänen jumalansa lahja ollut, ellei erdogan pidä itseään jumalana. Isistä autellut Turkki koki sekularismin kuoleman. Odotettavissa uusi kurdien, armenialaisten, assyyrialaisten, kreikkalaisten kansanmurha kun E fantasioi Ottomaani imperiumin uudesta suuruudesta.

      • aakkoset

        Niinpä, armenialaisten kohtalo ei ollut kansanmurha, eipä tietenkään. Oleellista ei ole se mitä silloin tehtiin, vaan se kuka teki. Ja kun tekijät olivat ottomaanit, niin silloinhan se ei voi olla kansanmurha, ainakaan E:n kaltaisen pellen mielestä.

        Eihän Francokaan mitään pahaa koskaan tehnyt. Monet häntä edelleenkin ihannoivat Espanjassa.

        Turkissahan toimittajat paljastivat, ihan videokuvatodisteiden muodossa, kuinka Turkki salakuljetti aseita rajan yli, ilmeisesti ISIS:ille. Aseet oli kätketty rekkaan muun lastin alle.

        Ja tietenkin toimittajat joutuivat tuomiolle maanpetoksesta tai vastaavasta.


      • fda

        Olen nähnyt näitä videoita.

        Oppositiokansanedustajan mukaan Turkki on myös tienannut komeasti öljykaupalla isis-öljykentiltä. Vastavuoroisesti on sitten hoidettu taistelijoita turkkilaisissa sairaaloissa. Sinisilmäiset toimittajat eivät tunnu tarpeeksi kyselevän mihin se öljy menee ja kuka sitä ostaa... hitaasti länkkärit tuntuvat heräämään tosiasioihin:

        New York Times mielipidekirjoitus:

        "It was enough for President Recep Tayyip Erdogan, speaking on his cellphone’s FaceTime app, to call supporters into the streets for the insurrection to fold. That Erdogan will no doubt be the chief beneficiary of this turmoil, using it to further his push for an autocratic Islamist Turkey, does not mean that he staged it. The Turkish army remains isolated from society. It is entirely plausible that a coterie of officers believed a polarized and disgruntled society would rise up once given a cue. If so, they were wrong – and the error has cost more than 260 lives."

        http://www.nytimes.com/2016/07/18/opinion/turkeys-coup-that-wasnt.html?smid=tw-share&_r=0


      • fda

      • fda

    • IlkimyksenEsiäitiLucy

      Nyt olisi aidon ja oikean, lempeän ja rakastavan Jumalaattorin aika käynnistää mannerlaattojen liikuttelukone ja pistää pystyyn megaluokan maanjäristys Istanpullan seuduille. Yksi jos toinenkin pääsisi silloin ilakoimaan että siinäs näitte, Jumala rankaisee väärintekijöitä!

      Ei saisi olla näin ilkeä. Hyi.

    • Niin, mitenkään kantaa ottamatta siihen kenen masinoima tuo vallankaappausyritys oli, mutta ainakin vikkelä opportunisti herra Erdogan näyttää olevan. Tuhansia pidätyksiä ja potkuja - oliko se 2700 tuomaria jo samana päivänä kun coup d'état -yritys oli. Puhdistuksia koneistossa, joista itse Stalinkin olisi varmaan ollut ylpeä. Ja tänä viikonloppuna herra Erdogan kallisti Turkkia aika paljon Venäjän suuntaan, poispäin esimerkiksi arabikevään ja vastaavien "demokratiahullutuksista". Ja Euroopan Unionista. Veikkaan, että koneisto jauhaa "valtion vihollisia" pitkän aikaa.

    • aakkoset

      8700 poliisia viralta pantu pikatahtia, kuvernöörejä myös. Eihän tuollaista määrää ihmisiä ja niiden tekemisiä littyen vallankappausyritykseen voi tutkia parissa päivässä. Siihen menisi vähintään kuukausia, ja sen jälkeen pitäsi nostaa syytteet ja käydä oikeutta.

      Ihan selvää on, että Turkin johto, Erdogan ja AKP, ovat keränneet mustia listoja vuosikausia. Nyt tuli sotilasvallankaappausyritys kuin Taivaan lahjana, nyt koitti hetki puhdistaa ne jotka ovat hiertäneet E:n kengässä jo pitkään, jotka ovat kritisoineet Turkin nykyhallintoa, tai olleet tukematta selväsanaisesti sitä.

      Pääministerin vaihto vähän aikaa sitten tulee sekin nyt uuteen valoon. Edellinen erosi, kun tuli erimielissyyttä Erdoganin kanssa. Liekö Tavutoglu, vai mikä sen ex-pm:n nimi olikaan, aavistellut mitä tuleman pitää, eikä halunnut olla siinä, tässä, mukana?

      Ei se ihan mahdoton ajatus ole, että kaapaus olisi lavastus tai että Turkin hallinto, lojaalien sotilaiden avulla, olisi sitä ollut junailemassa, huijaamassa osaa sotilaista siihen lähtemään mukaan, kertomalla että enemmistö on sen takana.

      Sitähän on vaikea todentaa, ei voi mennä kyselemään sotilailta kuka on mukana kuka ei. Koko suunnitelmahan paljastuisi silloin takuulla.

      Ex pm:hän sanoi erotessaan, että hän ei tule asettumaan Erdoganin tielle tulevaisuudessakaan. Ihan viisaasti varmaan sanottu oman tulevaisuutensa kannalta.

    • fhgh

      Nyt jo 20 000 erotettu tai pidätetty. Sotilaita, poliiseja, 103 kenraalia, kuvernöörejä, yksi pormestari ammuttiin eilen Euroopan puoleisessa Istanbulissa, ilmeisesti islamistien toimesta, vaikka väitetään myös että siinä olisi ollut kyse riidasta jonkun rakentajan kanssa, tuomareita n. 3 000, myös lehtimiehet ja yliopistolla työskentelevät vaarassa. Puolueeton tieteenteko on todennäköisesti pian loppu Turkissa.

      Mikä lie naisten asema tulevaisuudessa Turkissa. Erdoganhan on sanonut että kunnon muslimit hankkivat paljon lapsia, .olikohan se minimi 5 lasta.

      Pakotetaanko naiset käyttämään huivia ja tyytymään olemaan synnytyskoneina , ja hellan ja nyrkin välissä?

      Turkin pm sanoi että ovat pettyneitä, jos USA vaatii Turkilta todisteita Gulenin syllisyydestä vallankaappauyritykseen - sillä gulenhän on syllinen. Mitäs todisteita siinä enää vaatimaan. Selevä, mikä selevä.

      Ja uhkailevat USA-syhteiden huononemisella.

      Gulen sanoon että kaapaus saattoi ola erdoganin ja AKP:n feikkaama. On esitetty väite että nuoriasotilaita olis uunotettu sanomalla että ollaan menossa sotaharjoituksiin tai johonkin turvaamistehtäviin, järjestyksen pitoon tai vastaavaan ja huomasivatkin olevansa keskellä vallankaappausta.

      Voisivatko kaapausta suunnitelleet sotilaat olla noin julmia, että uunottivat valheella sotilaita ulos parakeilta jalmukaan kappaukseen. Liekö moni kuoli. Ei kai kukaan oikein tiennyt kenen puolella he olivat, tuskin itsekään.

      Vai oliko harhauttajana Turkin vallnpitäjät, jotka lavastivat vallankappauksen?

      Se on käsittämätöntä, miten kaappajat olsivat olleet niin tyhmiä, että aloittisivat kaapauksen ilman että Erdogan, on ykköskohde, hänet saatava vangiksi jotta olisi mitään toivoa vallankaappauksen onnisitumisesta.

      Eli ei järkeä yrittää vallata tärkeitä kohteita, rakennuksia, jos ei siellä ole presidentti erdogan paikalla. Erdoganhan oli lomaala, käsittäkseni Marmariksessa. Eikä käsittääkseni sielläkään ollut yritystä sotilasvallankaappaajilla saada Erdogaina vangiksi.

      Ehkäpä ja toivottavasti tämäkin onneton tapaus, (sen kulku, suunnittelijat, tekijät ja motiivit), joskus - ehkäpä hamassa - tulevaisuudessa selviää.

    • mustamaalaus.vauhdissa

      Nyt on menossa koulujen ja yliopistojen puhdistus tuhansista"epälojaaleista" opettajista. Perusteella: Olemme saaneet vihjeitä opettajista, jotka ovat juonineet hallitusta vastaan.

      Islamistisen AKP:n ja presidentti Erdoganin kannattajat sen kun ilmoittelevat kaikista opettajista joista eivät syystä tai toisesta tykkää, niin potkut tulee opettajille pikatahtiin.

      • Paluu 1700-luvulle.


      • salmiakkisaluki kirjoitti:

        Paluu 1700-luvulle.

        Itseasiassa paluu 1930-luvun Neuvostoliittoon tai 1960-luvun kommunistivallankumouksen Kiinaan.


      • marathustra kirjoitti:

        Itseasiassa paluu 1930-luvun Neuvostoliittoon tai 1960-luvun kommunistivallankumouksen Kiinaan.

        kommunistivallankumous piti olla siis kulttuurivallankumous


      • fda

        Samaa touhua tosiaan. Turkki hakee menneisyydestä itselleen sotakoneeseen tehoja ja käyttää natsien ja kommunistien menetelmiä sen tavoittelemisessa.

        Ei se 1700-lukukaan kaukana ole, E:n fantasioissa varmasti Bulgaria, Armenia, Syyria, Kreikka, Israel, Irak, Libanon, Mekka, Medina "kuuluvat" kaikki Turkille ja kurdit viimeistä myöten ruumishuoneelle. Kova kiire on laittaa naiset synnytyskoneiksi sellaisen valloituskoneen toimiin jota hän visioi ja myös korvaamaan ne kansat joita Turkista on poistettava tuon toteuttamiseksi.


    • fda

      Turkissa suljetaan maltillisia kouluja ja annetaan kenkää opettajille, samalla suljettiin pääsy wikileaksiin joka aikoi jaella todisteita Turkin toimista...

      "Turkey to shut hundreds of schools in anti-coup measure

      ANKARA, Turkey (AP) — Cracking down on alleged subversives in education, Turkey said Wednesday that it will close more than 600 private schools and dormitories following an attempted coup, spurring fears that the state's move against perceived enemies is throwing key institutions in the NATO ally into disarray.

      The government of President Recep Tayyip Erdogan said it has fired nearly 22,000 education ministry workers, mostly teachers, taken steps to revoke the licenses of 21,000 other teachers at private schools and sacked or detained half a dozen university presidents in a campaign to root out alleged supporters of a U.S.-based Muslim cleric blamed for the botched insurrection on Friday."

      http://bigstory.ap.org/article/87c9b49d21da45a58c7192b0f05d43ed/turkish-jets-strike-rebels-iraq-following-failed-coup

      • srfk

        Taitaa uskonnon, lue islamin, opetus lisääntyä Turkin kouluissa.


    • LahjakasJulmala

      Kovin lahjakas on Jumala, kun diktaattoreille aina ojentaa Jumalaisen Kätensä.

    • a.loit.ta.ja

      Katsoin eilen France24:llä simultaanitulkatun Erdoganin pitkän puheen, saarnan, juuri säädetyn 3kk, tuskin jää tuon mittaiseksi, poikkeustilan julistuksen kunniaksi.

      Se oli itsevaltiaan puhe, suorastaan pelottavaa kuultavaa. ihan tuli mielleen Kim'it ja Ceausescu. E. on niin täynnä itseään, jumalasta seuraava, ties vaikka luulee olevansa itse jumala.

      Puhe näytti tulevan ilman papereita, ex-tempore. Vaikutti että hän poukkoili sekavasti puheessaan satunnaisesti asiasta toiseen, yhden asian jälkeen toinen, ja kolmas, kunhan vain asia oli vastustajien säälimätön ja huonosti perusteltu mollaminen, ilman todisteita kaappaukseen osallitumisesta, 100%:sessa vallantunnosaan - mikään ei voi minua enää estää.

      Ja kuulijakunnan korkearvoiset henkilöt, ihan kuin P-Koreassa, mielin kielin nyökytellen ja lopuksi taputtaen - parasta onkin, jos haluua olla vapaa.

      Puhe oli jatkuvaa tautologiaa, palasi samaan jankutukseen uudelleen ja uudelleen, demokratia tuli mainituksi varmaa 100x, F24:n kommentaattori totesi asemapaikaltaanTurkista että E:n käsitys ja tulkinta demokratiasta on ihan hänen omansa ja vähintääkin erikoinen.

      E. sanoi että pidätyksi tulossa lisää. Nimiä SAADAAN jo pidätetyiltä. Ja mitenköhän niitä nimiä SAADAAN?

      Kukakohan on Turkin syöpävirus, (E:n käyttämä nimitys vastustajistaan).

      Joku luottoluokituslaitos laski Turkin luottoluokitusta. E. sanoi että ei haittaa, me ei olla tuon laitoksen jäsen.

      Turkin liiran arvo laski suhteessa USAn dollariin, ja Turkin valtionmaksaa liki 10%: korkoa lainoilleen.

      E.sanoi että ulkomaila ei ole oikeutta arvostella Turkkia. Muissakin maissa on julistettu poikkeustiloja terrorismin vuoksi. Ontuva vertaus ilmeisesti Ranskaan. Ei Ranska ole pidättänyt summittaisesi 10 000:ntä "terroriepäityä", vaikkapa sillä perustella että ovat muslimeita.

      Nyt voivat erdogan ja AKP säätää lakeja pikavauhtia ohi parlametin. Rajoittaa ilmaisun- ja kokoontumis- ja matkustusvapautta, samaan aikaan kun Erdogan kehottaa mm. tekstiviestein kannattajiaan kaduille - joukkoliikenne on ollut ilmaista viime päivinä.

      Olemme kukistaneet kaappauksen "through effective action by ME and"..., sanoi E. simultaanitulkin mukaan.

    • stkl9

      Saksalainen jalkapalloilija jättää seuransa Besiktasin poliittisista syistä ei urheilullisista.

      Besiktas on käsittääkseni "duunareiden" suosiossa, ja sen kannattajat Turkin nykyjohdon vihaamia ja vainoamia. Besiktas voitti mestaruuden pitkän tauon jälkeen ja sekös Erdoganin porukoita pännii.

    • a.loit.ta.ja

      Salaliittoteoria?

      TUR ja RUS, Erdogan ja Putin, sopivat sopivasti juuri ennen kaappausyritystä kiistansa Venäjän hävittäjän alasampumisesta. Sopisi hyvin kuvaan jos E. junaili itse vallankaappauyrityksen, harhauttamalla siihen mukaan tyytymättömiä sotilaita.

      TUR ja RUS kaipaavat kipeästi ystäviä, siitähän tuo "sopu" myös kertoo.

      Tuokin sopu kertoo paljon em. miesten samankaltaisista luonteista. Itsevaltaisia ylemmyydentuntoisia jääräpäitä molemmat.

      Molempien pitää säilyttää kasvonsa, joten sovun syntymisestä on kummallakin oma toistaan poikeava tarina, tulkinta, versio kannattajilleen kerrottavaksi.

      E. sanoo että on vain pahoitellut alas ammutulle lentäjälle ja hänen perheelleen, Putin sanoo että E. pyysi anteeksi Venäjältä. Noin molemmat despootit voivat olla tyytväisiä , molemmat voittivat, ainakin omasta mielestään ja kannattajiensa mielestä.

      Aika sopivaan saumaa kaappauksen ajankohtaan nähden tuli TUR ja EU:n välinen pakolaisopimuskin, joka takaa Turkille miljardeja euroja. Se sitoo EU:n käsiä mitä tulee kritiikkiin E:n ja AKP:n harjoitamia masiivisia kostotoimia kohtaan.

      Sitä olen miettinyt että miksi Turkin johto on niin myötämielinen miljoonille? pakolaisille, jotka ovat Turkin maaperällä. En oikein jaksa uskoa E:n motivina olevan humanismi - vaan oma etu, niin kuin kaikessa mitä hän tekee. Onko se tapa saada pakolaisista lisää muslimikannattajia E:lle ja AKP:lle ja lisää muslimilapsia Turkkiin tulevaisuudessa?

    • a.loit.ta.ja

      Ennustus:

      Turkki aloittaa massivisen hyökkäyksen, sotilallisesti ja muutenkin, kurdeja vastaan. Kurdit kostavat iskulla, ja sitten alkaa laajamittainen kaikkien kurdien pidättäminen, listat on taas valmiina jo etukäteen. Kaikki kurdikansanedustajat erotetaan. Ja heidän puoleensa kielletään.

      • fda

        Harvinaisen osuva ennustus, johan näillä oli nyrkkitappeluita Turkin "eduskunnassa".


    • atjr9

      Ergogan väitti, että vieraita valtioita oli mukana vallankaappausyrityksessä. Ei esittänyt nimiä, ei todisteita - pelkäksi vihjailuksi ja väitteeksi jäi.

      Ketäköhän, mitä maata, vastaan Erdogan nyt sotaa suunnittelee?

    • zdgj9

      Turkin Suomen lähettiläs sentään myönsi että musta lista ovat olleet valmiina, niitä oli kerätty jo vuosia.

      Outoa että niiden pohjalta ei ole toimittu jo aikaisemmin. On mahdotonta että parissa päivässä olisi saatu todisteet tuhansien listalla ollleiden ja pidätettyjen osallisuudesta sotilasvallanakkappausyritykseen.

      Eli perusteluja nyt tehdyille pidätyksille ei voi olla sen enempää kuin ennen kaapausyritystä. Todisteiden löytäminen yksilöllisesti jokaisen pidätetyn osallisuudesta edes jossain määrin kaappauksen toimeenpanoon ja/tai suunnitteluun, ottaisi vähintää useita kuukausia.

      Lähettiläs sanoi että gulenistit yrittivät kaapata valtaansa koko maan. Aikaisemmin on väitetty että gulenistit "soluttautuivat" Turkin hallintokoneistoon. Erdogan ja AKP:hän itse heitä hallintoon nimitti, kunnes tuli välirikko Erdoganin ja Gulenin välille. Sen jälkeen gulenistit olivatkin yht'äkkiä soluttautujia.

    • ru9

      Turkki hyllyttä Euroopan ihmisoikeusopimuksen noudattamisen ainakin väliaikaisesti.

      Opetusaitos puhdistetaan oikein kunnolla. Ei yllätä. Niin kuin Vilkkumaan Satumaa tangossa lauletaan: "Mulla on valtaa, mä koulutan muita.." Turkissa kaikki opetus tullaan islamilaistamaan.

    • Eilisessä Aamulehdessä oli Tampereen islam-yhteisön johtajan Mustafa Karan haastattelu Turkin tapahtumista. Kara on fanaattisen yksisilmäinen Erdoganin kannattaja ja jutut sen mukaisia: kaikki valtion tarjoilema propaganda on hänelle sataprosenttisesti totta.

      Karan kerran tavanneena voin vain kuvitella, miten hänen silmänsä tapittivat, kun hän kertoi turkkilaisten rakkaudesta johtajaansa kohtaan. Ja kuolemanrangaistuksen palauttaminenkin olisi täysin islamin mukaista. Islamin? Ilmeisesti Turkin suunta todella on kohti teokraattista (elinikäisen) presidentin diktatuuria eikä mikään vähempi tule riittämään. Mustafalla on kyllä suhteensa ja lähteensä, joiden perusteella hän sanailee.

      • fda

        Samaa alkaa tulla yleltäkin. Kaikki hyvin, natomaa Turkki on hyvä paikka matkustaa, islamilainen diktatuuri tai ei.


      • fda kirjoitti:

        Samaa alkaa tulla yleltäkin. Kaikki hyvin, natomaa Turkki on hyvä paikka matkustaa, islamilainen diktatuuri tai ei.

        Äsken tuli Jälkiviisaitten keskustelu Yleltä ja olivat kyllä erittäin huolissaan.

        Vihreitten pirkanmaalainen kansanedustaja O-P Parviainen kommentoi tänään Aamulehdessä Karan juttuja kovin sanoin. Hän piti Erdoganin vastustajien vertaamista "viruksiin" kerrassaan törkeänä ja vaati tampereen muslimiyhteisöä irtisanoutumaan nokkamiehensä vihanlietsonnasta. Tällaista "musuhyysäämistä" siis vihreillä tänään...;)


    • a.loit.ta.ja

      Ruotsin SVT:n text-TV:ssä oli uutinen jossa kerrottiin että Turkin hallinto jahtaa gulenisteja, opposition jäseniä, Ruotsissakin. Pyytävät ilmiantamaan Ruotsissa olevia "pettureita".

      Toimittaja soitti annettuun ilmiantopuhilinnumeroon ja puhelu meni Erdoganin kansliaan, jossa vahvistettiin että Turkin opposition jäseniä jahdataan Ruotsissakin.

      Ja varmaankin kaikkialla ympäri maailmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe