Olen liian epävarma nainen..

Onnetonjapihalla

Ei nyt ehkä ihan ajankohtaiselle palstalle tule tämä teksti, en tiedä mutta pakko kysyä, koska huomaan olevani tällä hetkellä aika onneton. Pahoittelen sekavaa tilitystä.

Miehet eivät jaksa itsestään epävarmoja naisia?

Olen 30 nainen jolla lapsi. Lapsen isästä olen eronnut vuosia jatkuneen kaaoottisista on/off suhteiden jälkeen hyvillä mielin. Tarkoitan, että oli meillä pitkälti yhteinen päätös viimein tulla järkiimme. Kaiken sähläämisen jälkeen molemmat voidaan jo nauraa itsellemme, että ei enää ikinä. Meillä on ihan okei välit, mikä helpottaa asioita jo lapsenkin takia.
No, se ei ole ongelmani kuitenkaan.

Suhteen vuosiin mahtuu pitkiä taukoja, jolloin tuli toisinaan tapailtua, joitakin miehiä ja itse olen todella todella harvoin ihastuvaa sorttia, joten tuli käytyä kahvilla lähinnä kerran pari vuodessa, eikä kukaan kolissut muitamien viikkojen tapaamisten jälkeen vaan alkoi helposti ahdistamaan vaikka mukavia miehiä ovat olleet.

Vietin kolme ensimmäistä vuotta itsekseni eron jälkeen. Kerran sitten ihastuinkin tulen palavasti ja juttu jopa kesti peräti 3 kuukautta mutta kaatui omaan mahdottomuuteensa ja otin siipeeni huolellisesti tämän playerin pyörityksissä. Tosin olin melko nuori, 22 vuotias ja toisilla kerroilla olenkin älynnyt kiertää kaukaa nämä tietyn tyyliset kaverit ensi treffien jälkeen hyvinkin nopeasti. Eipä heitä toki loppujen lopuksi taida montaa noin luonnevikaista olla ollut mutta ei vaan kukaan ole kolahtanut tarpeeksi ja olen introverttinä muutenkin viihtynyt ihan hyvin yksinkin. Tämä kuitenkin on jättänyt jälkensä siinä mielessä, että huomaan ahdistuvani tutustumisen jälkeen todella helposti, enkä uskalla heittäytyä suhteeseen.

Nykytilanne on se, kaikessa säälittävyydessään, että en ole seurustellut vakavasti juurikaan kenenkään kanssa niin pitkään, että olisin esitellyt ketään esimerkiksi lapselleni.

Ja nyt, valitettavasti jostain syystä sattumien summan kautta tapasin miehen, joka on ensi tapaamisen jälkeen kolissut nyt oikein kunnolla.
Olen aivan paniikissa, epävarma, ihmistohelo, tällä hetkellä..

Miehellä vaikea elämäntilanne meneillään (ei akuutteja erotilanteita mutta kaikki muu elämään liittyvä on muutoksen alaisuudessa) ja haluaa edetä todella hitaasti. Mies on minua vanhempi ja kokee myös, että 11v ikäero voipi olla liikaa, koska itse olen tosi nuoren näköinen ja hänestä tuntuu omituiselta liikkua kanssani.. No ymmärrän toki.

Seuraava tapaamine iskeytyy useimpien viikkojen päähän, olosuhteiden pakosta ja minä tunnen itseni 101% idiootiksi, koska en osaa toimia tilanteessa jossa omat tunteet on tosi voimakkaat, menetän langat käsistäni enkä pysty hallitsemaan mielialojani. Tiedän vain, että tämä mies on jostain syystä ihminen, johon tahdon tutustua lähemmin. Hän tietää että olen ihastunut.

Jotenkin haluaisin juosta nyt karkuun, ennenkuin käy mitään vakavampaa ja saan kylmää vettä niskaani. Mies nimittäin tuntuu jarruttelevan ajoittain omien huonojen kokemustensa takia. Haluaa tietää, mihin on ryhtymässä ja kenen kanssa. Hyvin fiksua sekin.

Meitä molempia siis vähän pelottaa koko juttu.

Hävettää itseä vaan olla näin kokematon pöljä. Pelkään tekeväni virheitä puheissani tai käyttäytyväni hermostuksissani liian oudosti. Tuntuu pahalta ajatella, että munaan koko jutun ja joudun pettymään. Itsesuojelu on tervettä mutta oma on aikanaan mennyt ilmeisesti epäterveen puolelle ja pelkään ottaa riskiä.

Mietin, että jos lyön jutun jäihin, katuisinko myöhemmin? Luultavasti.

Tämä mies tuntuu kuitenkin liian kivalta ohitettavaksi, vai olenko nyt omien tunteitteni sekoittama? Miten lyön jäitä hattuun?

Ei tämä voi, hyvänen aika, olla näin vaikeaa...

2

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rthrtyjh
    • lfhlgkhk

      Täällä taitaa olla kohtalotoverisi. Erosin 4 vuotta sitten hankalasta parisuhteesta, jossa minua mitätöitiin ja suhteen alussa myös petettiin. Toki oli hyviäkin aikoja, mutta 12 vuotta elin huonossa suhteessa. Minulla on myös ollut teini-iässä muutama huono mieskokemus ja tällä hetkellä käyn terapiassa selvittelelemässä lapsuuttani, koska isäsuhteeni ei ole aina ollut paras mahdollinen, onneksi on tällä hetkellä hyvät välit isääni.

      Eron jälkeen olen tapaillut miehiä, joista kolmen kanssa olen tapaillut melko pitkäänkin ja melkein aloittanut suhteen, kunnes joko oma mielenkiintoni tai miehen mielenkiinto ei ole ollut riittävä. Viimeisin kesti peräti puoli vuotta ja loppui omaan jahkailuuni...

      Minulla on myös seksikaveri, jota kohtaan tunnen voimakkaita tunteita, mutten uskalla tehdä yhtikäs mitään asioiden eteenpäinviemiseksi... Pelkään, että mies on juuri tuollainen plaieri ja pelkään satuttavani itseni vaikka voisin ihan hyvin kysyä, että missä mennään, mutta en halua kuulla totuutta...

      Minulla ihan samanlainen ongelma eli mitä ihastuneempi olen sitä hankalammaksi asiat menee.. Minun on periaatteessa ihan helppoa käydä treffeillä miesten kanssa, joihin on vain vähäinen kiinnostus, mutta olenko kuin pikkutyttö sellaisten miesten seurassa, joita kohtaan on tunteita. En taatusti uskalla näyttää tunteitani saati puhua niistä, pelkään satuttavani itseni, olen kuitenkin jo ihan aikuinen nainen. Tälle seksikaverille haluaisin puhua, mutta kun se on niin käsittämättömän vaikeaa, pelkään nolaavani itseni. On myös yksi nettituttavuus, josta olen kiinnostunut tosi paljon ja heti, kun kiinnostukseni on suurta alkaa armoton säätäminen eli mietin liikaa miten toimin, mitä kirjoitan ja milloin jne. Kaikki on paljon helpompaa vähemmän kiinnostavien miesten kanssa..

      Eli ikää on jo sen verran, että kohta alkaa olla kiire näiden parisuhdeasioiden kanssa... Ja tällä menolla joudun tyytymään mieheen, josta olen vähemmän kiinnostunut tai olemaan yksin, kun olen ihan onneton kiinnostavien miesten kanssa.... En todellakaan ymmärrä mikä niissä kiinnostavissa miehissä pelottaa, ehkä suojelen itseäni joltain, en tiedä edes itsekään miltä.... Ei se ole oikein miestäkään kohtaan, jos tyydyn johonkin vähemmän kiinnostavaan... Haluan nyt jo toisella kierroksella rakastua palavasti, niin että sukat pyörii jaloissa, haluan, että mies on minulle tärkein ja ihanin koko maailmassa, kai minulla on oikeus siihen......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe