Suurin osa niistä virheistä

uuu66676uuuu

mitä terveydenhuollossa ja hoitopaikoissa, sairaaloissa ynnä muualla tapahtuu on pakko olla tahallisia tekoja. Niin huolimattomia hoitajat eivät oikeesti voi olla.

26

1405

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Esimerkkejä

      En usko. Viitsikö antaa esimerkkejä virheistä, joita olet kohdannut ja joita epäilet tahallisiksi.

    • Punikkija7kääpiötä

      Suurin osa virheistä johtuu siitä että ollaan vain töissä niin kuin ennenkin. Kun on osa isompaa yksikköä, joku muu on johtaja ja vastuussa alaisistaan niin homma lipsuu, turrutaan omaan työhön, ei keskitytä seuraamaan uutta tietoa ja sitä mitä tehdään.

      Neuvon aina etsimään tietoa netistä ja julkaisuista ennenkuin astuu vastaanoton ovesta sisään tai kun tilaat remonttimiehen. Kun vastapuolelle selviää ettei asiakaskaan ole täysin ulkona niin useimmat terästäytyy ja diagnoosi paranee. Täysin pölvästin erottaa kysymällä asioista jotka kuuluvat ammmattilaisten tietoihin, moni ei osaa vastata tai sopertelee ja mumisee. Näitä pölvästejä on suomi täynnä.

      Neuvolassa lapselleni oltiin laittamassa kahta elävää rokotetta samaan aikaan minkä keskeytin kysymällä oletko nyt varma, voiko todella antaa, rokotussuositus kieltää. Siitäkös sählinki syntyi. Kysyn vaan monestikko virhe oli tullut tehtyä ennen huomautustani.

      Pesuhuoneremontointi oli sitä luokkaa että tunsin itseni rakennustarkastajaksi. Eise mitään tuo on turhaa jne. Mutta kun ohjeistus sanoo miten tehdään, sekin sanotaan että remontin tilaaja eli omistaja on lopulta vastuussa.

      Vakuutusasiamies ei tiennyt uudesta oleellisesta voimaan tulleesta laista. Kun huomautin, hän soitti esimiehelleen kun ei uskonut sanomaani. Esimies ei tahtonut saada suunvuoroa kun asiamies pälpätti päälle etteihä tällaista ole. Esimies joutui karjaisemaan kun alainen ei kuunnellut.

      Verottajalta kysyin neuvoa ja hihnalta suoraan tuli vastaus että näin menee. Pyysin paperin ja allekirjoituksen siitä. Ja nikottelu alkoi, tää pitää lähettää Helsinkiin varmistettavaksi ja seli seli. Verovirkailijan neuvo oli muuten väärä ja minä olisin ollut maksumies. Joten pyydä aina kaikki paperille ja allekirjoitettuna niin vastuu virheestä menee oikeaan osoitteeseen.

      Postikaan ei osaa lukea mitä kirjeessä lukee kun tämän tästä tulee jonkun muun kirje postilaatikkoon. Se on aina riesa kun joudut jonkun muun töppäyksiä korjaamaan. Ei se lukeminen ja lukemisen ymmärtäminen kovin vaikeaa ole, ja kun on vielä postissa töissä.

      Talonmiespalvelun kukkanen. Joka vuosi samat asiat pitää heille soittaa ja näyttää. Kerroin että olisi viisaampaa ja kaikille helpompaa kun teette joka talolle toimintalistan jonka menette läpi vuosittain sovittuina aikoina niin sählinki loppuu ja hommat sujuu. Arvaa menikö ehdotus läpi.

      Lääkärit eivät löydä polvestani vikaa vaikka se on sökö ja tapahtumakin tiedossa. Ei kuulemma ole hyötyä tähystää, ei niistä ole apua. Ihmettelen jos kyseessä on urheilun huippu jolta polvi rasahtaa hajalle niin leikkaukseen menee pika pikaa ja polvikin saadaan kuntoon. Onko ortopedien ammattitaito julkisella puolella keskimäärin onnetonta, vai työnnetäänkö potilaat yksityiselle puolelle poliittisin päätöksin?

      Tässä on vain muutama esimerkki elämäni varrelta, joten älkää koskaan uskoko mitään ilman omaa perehtymistä.

      Kun ihmisten, työntekijöiden ja yritysten tapoja seuraa, ei voi kuin ihmetellä sättäämisen ja tiedottomuuden määrää.

      • Asiakas_usein_väärässä

        Rokotteita voi antaa yhtäaikaa useampia, vaikka olisikin eläviä rokotteita. Aiheutit siis täysin turhan sählingin väärien tietojesi kanssa.

        Riippuu polven vammasta ja oireista kannattaako tähystää. Ja myös siitä mitä polvelle pitää pystyä tekemään. Melko tuore tutkimus on osoittanut, ettei polven tähystyksellä ja puhdistamisella ole tehoa. Yksityspuolella rahalla usein saa halutessaan turhempiakin tutkimuksia/toimenpiteitä. Toki tuntematta tapausta tarkemmin en pysty sanomaan menikö tilanne oikein. Virheeltä se ei ainakaan kuulosta.


      • Näinpäin

        Näinhän se usein menee. Asiakas on se joka kivut ja vaivat kärsii ja on väärässä. Byrokratia sen sijaan oikeassa!


      • Hohoijaa

        Sinähän se vasta mestari olet. Ammattisi? Toimittaja?

        Paljonkohan painoindeksisi mahtaa olla kun polvet paukkuu?

        Sinulla on varmasti todella vähän oikeita ystäviä.


    • oma_vastuu

      Olen entinen työssä sairastunut hoitaja. Tosi asiassa olin tyhmä ja nuori enkä tiennyt yhtään mistään yhtään mitään. Hoitoalan koulutukseen otetaan ihmisiä ihan liian kevein kriteerein, siinä yksi syy. Vain minimaalisen pieni määrä tekee virheitä tahallaan.

      Suurimmat syyt virheidsiin ovat 1) nuoruus, kokemattomuus, tietämättömyys ja 2) kiire ja 3) väärät hoitolinjat. Hoitolinjat taas ovat enemmän lääkärien ja lääketehtaiden heiniä. Eli esim. leikkaushoitoja tarjotaan liian helposti, ja jokaisessa toimenpiteessä on riskinsä. Lääketehtaat puolestaan ovat aivopesseet lääkärit lääkehoitojen kannalle. Aika moni sairaus olisi hoidettavissa ilman lääkkeitä, jolloin sivuvaikutuksiakin olisi vähemmän. Moni sairaus olisi myös ehkäistävissä oikeilla elämäntavoilla. Yhteiskunnan vastuu ei ole paikata sitä minkä ihminen itse laiminlyö. Jossain vaiheessa tämä tajutaan ja hoidonsaadin kriteerit tiukentuvat.

      • Hankalaa_olisi

        "Moni sairaus olisi myös ehkäistävissä oikeilla elämäntavoilla. Yhteiskunnan vastuu ei ole paikata sitä minkä ihminen itse laiminlyö. Jossain vaiheessa tämä tajutaan ja hoidonsaadin kriteerit tiukentuvat."

        En usko, että tuohon on politiikoilla uskallusta ja varsin hankala asia se toki onkin. Ketä sitten hoidetaan ja ketä ei. Jääkö automaattisesti ylipainoiset, tupakoijat, päihteiden käyttäjät jne ilman hoitoa. Tai miten osoitetaan, että sairaus johtuu ylipainosta tai tupakoinnista, eikä olisi näin ollen sairastaunut muuten. Urheilijoille tulee myös vammoja ja rasitussairauksia, pitääkö nämäkin jättää hoitamatta, kun oma vika, kun rasitti itseään.


      • Logiikkaa

        Juopot, tupakoitsijat ja ylipainoiset maksavat jo nyt omat hoitonsa. Onhan meillä alkoholivero, tupakkavero ja makeisvero. Siis yhteiskunta maksaa hoidot niistä rahoista, mitkä ihminen on maksanut yhteiskunnalle riskeeratessaan terveytensä. Usko pois, kyllä poliitikot osaavat asiansa!


      • Ei-kata
        Logiikkaa kirjoitti:

        Juopot, tupakoitsijat ja ylipainoiset maksavat jo nyt omat hoitonsa. Onhan meillä alkoholivero, tupakkavero ja makeisvero. Siis yhteiskunta maksaa hoidot niistä rahoista, mitkä ihminen on maksanut yhteiskunnalle riskeeratessaan terveytensä. Usko pois, kyllä poliitikot osaavat asiansa!

        Ei pidä paikkaansa. Vaikka tupakkavero on suuri, niin siitä on laskelmat, ettei se riitä kattamaan tupakoinnin aiheuttamia terveyskuluja. Toivon, että poliitikot nostavat veroa tai kieltävät tupakoinnin kokonaan.


    • Sairaanhoitajavm90

      Mikä ihmeen vimma teillä oikein on terveydenhuollon henkilökuntaa vastaan? Mihin nämä sinunkin tilastosi ja olettanuksesi oikein perustuvat?

      Tosiasia on kuitenkin se että esimerkiksi minä työskentelen vaativan erikoissairaanhoidon piirissä ja vauhti on siellä aika kova kun pitää yrittää olla nopeampi kuin kuolema. Monitorit valvovat ja laitteet pitävät elintoimintoja yllä. Se on kuitenkin hoitaja joka hoitaa ja reakoi.

      Itse en ole henkilökohtaisesti tavannut yhtään hoitoonsa tyytymätöntä potilasta. Ehkä se johtuu siitä että he ovat olleet oikeasti hengenvaarassa sairautensa kanssa ja jopa kuolleetkin sairauteensa. Siitä huolimatta en ole heidän mielestään ollut huono hoitaja. Omaisetkin siviilissä tulee halailemaan ja juttelemaan.

      Ei meillä ainakaan kukaan virheitä tahallaan tee ja jos joku tapahtuu niin se hoidetaan ja siitä raportoidaan niille tasoille jonka virheen laatu vaatii.

      Oletteko te kaikki narisijat omassa työssänne täydellisiä ja virheettömiä?
      Onko teistä hirveän kivaa että teille tulla sanomaan kuinka teidän pitäisi tehdä työnne?

      Se on vähän eri asia tulla sanelemaan lääkärille kuinka vaiva pitäisi hoitaa. Kauppaan voi mennä ostoslistan kanssa, mutta terveydenhoito ei ole ihan sama asia. Leikkaus on aina riski. Potilas voi olla itse riski leikkaukselle. Nukutus ei ole samaa kuin normaali uni. Jokaisesta röntgenkuvasta saa säteilyä ja säteily lisää syöpäriskiä. Yhteiskunnalla ei ole varaa kouluttamattomien omille ostoslistoille terveydenhuollossa.

      Ja viisas toimittaja aina kirjoittaa "vaivutettiin koomaan". Paskana marjat. Potilas intuboidaan, nukutetaan, joskun jäähdytetään ja pidetään lääkkeellosessä unessa. Ei se mikään kooma ole.

      • tosionvirhe

        Joskus nukutetaan jostain syystä ikuiseen uneen.

        Sairaalasta hoitohenkilökunta ei ilmoittanut omaisille potilaan kuolemasta. Ilmoituksen omaisille teki poliisi. Tämä on tosi.


      • hoit_su

        Oliko nimesi ensisijaisena tiedonsaajana sairaalan tiedoissa? Jos ei ollut, niin sairaala ilmoittaa sille jonka nimi heidän tiedostoistaan löytyy.


      • Eikuulostavirheeltä

        Tai oliko potilastiedoissa edes merkintään lähiomaisista ja heidän yhteystiedoista. Jos ei ollut, niin eiköhän se juuri poliisin tehtävä ole selvittää nämä. Yllättävistä kuolemistahan yleensä juuri poliisit sen suruviestin tuovat.


      • tosionvirhe
        tosionvirhe kirjoitti:

        Joskus nukutetaan jostain syystä ikuiseen uneen.

        Sairaalasta hoitohenkilökunta ei ilmoittanut omaisille potilaan kuolemasta. Ilmoituksen omaisille teki poliisi. Tämä on tosi.

        Kaikki lähiomaismerkinnät olivat kohdallaan.

        Potilas oli vuodeosastolla ja toipunut erinomaisesti, kunnes,....

        Poliisi soitti omaiselle potilaan kuolleen osastolla, epäillään hoitovirhettä.


      • ShVm90

        Vaikka epäiltäisiin hoitovirhettä niin kyllä se on niin että lääkärin pitäisi soittaa omaisille. Ihmiselle tehdään yleensäkin aina ruumiinavaus jos hän kuolee yllättäen kotona, löytyy jostain kuolleena tai kuolee odottamatta sairaalassa.

        Lääkäri tai poliisi tilanteesta riippuen kysyy omaisilta saadaanko tehdä lääketieteellinen ruuminavaus tai ilmoittaa että tehdään oikeustieteellinen ruumiinavaus, jota omaiset eivät voi estää. On aika paljon niitäkin potilaita joiden omaiset ovat halunneet hieman vauhdittaa perinnönsaantia...

        Vuodeosastoilla ei "nukuteta" samalla tavoin kuin vertasin "vaivuttaa koomaan". Tuo sinun viimeisin kommenttisi vei pohjan koko viestiltäsi. Viisastelet vaikket ymmärrä edes termejä.


      • tosionvirhe
        ShVm90 kirjoitti:

        Vaikka epäiltäisiin hoitovirhettä niin kyllä se on niin että lääkärin pitäisi soittaa omaisille. Ihmiselle tehdään yleensäkin aina ruumiinavaus jos hän kuolee yllättäen kotona, löytyy jostain kuolleena tai kuolee odottamatta sairaalassa.

        Lääkäri tai poliisi tilanteesta riippuen kysyy omaisilta saadaanko tehdä lääketieteellinen ruuminavaus tai ilmoittaa että tehdään oikeustieteellinen ruumiinavaus, jota omaiset eivät voi estää. On aika paljon niitäkin potilaita joiden omaiset ovat halunneet hieman vauhdittaa perinnönsaantia...

        Vuodeosastoilla ei "nukuteta" samalla tavoin kuin vertasin "vaivuttaa koomaan". Tuo sinun viimeisin kommenttisi vei pohjan koko viestiltäsi. Viisastelet vaikket ymmärrä edes termejä.

        Kuuleppa, ei soittanut lääkäri, vaan nimenomaa poliisi soitti lähiomaiselle ja ilmoitti, että poliisi soittaa siksi, kun epäillään hoitovirhettä. Tämä on totuus ja jos et usko niin sille kun minä en voi mitään.
        Poliisi ilmoitti myös oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta ja mm siitä kuinka kauan vastauksen saaminen kestää ym.
        Myöskin, niin potilaalla ei mitään rikostaustaa, vanhempi ihminen. Ihan tavallinen kansalainen.
        Ymmärtänet itsekin, kuinka suuri järkytys tällainen asia on omaisille. Tästä asiasta en jaksa surussa sen enempää.


      • Shvm90
        tosionvirhe kirjoitti:

        Kuuleppa, ei soittanut lääkäri, vaan nimenomaa poliisi soitti lähiomaiselle ja ilmoitti, että poliisi soittaa siksi, kun epäillään hoitovirhettä. Tämä on totuus ja jos et usko niin sille kun minä en voi mitään.
        Poliisi ilmoitti myös oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta ja mm siitä kuinka kauan vastauksen saaminen kestää ym.
        Myöskin, niin potilaalla ei mitään rikostaustaa, vanhempi ihminen. Ihan tavallinen kansalainen.
        Ymmärtänet itsekin, kuinka suuri järkytys tällainen asia on omaisille. Tästä asiasta en jaksa surussa sen enempää.

        Se on todella ikävää jos näin on käynyt. Kannattaisi ehken ottaa yhteyttä siihen sairaalaan ja kysyä miksi näin on toimittu, että muistaisivat seuraavan kerran olla huomaavaisempia omaisia kohtaan.


    • internetIBglobalas

      Onko se Internet ja SOMET, joita hoitohenkilökunta selailee silloin, kun pitäisi tehdä työt.?????
      Turun yliopistollisen keskussairaalan kirurgian osastolla sairaanhoitaja istui tietokoneen äärellä ja pläräsi FACEBOOKKIA. Mitä tällaisille asioille tulisi tehdä?

      Hoitohenkilökunnalta tulee kieltää netin käyttö työaikana. Koska tästä asiasta on jo paljon puhuttu niin se toteutuu ainoastaan kovilla otteilla.

      Oma puhelin ja nettiyhteys pois kokonaan työpaikalta.
      Osastoilla olevat internetyhteydet voi kyllä lukita niin ettei pääse muualle kuin sairaalan potilastietoihin jos niihin on pakko mennä.
      Myöskin osastoilla oleviin nettipäätteisiin voi lisätä sellaisen kirjautumisisysteemin, joka kieltää tietyllä koodilla sisäänpääsyn.

      Koodi, josta ilmenee heti, onko internetyhteyden yrittäjä sairaalaosaston henkilökuntaa eli jolla oma koodi, nettiyhteys ei aukea. Tällöin myöskin kaikki työaikana nettiin pyrkivät lukittuvat netin ulkopuolelle.

      Ei muuta kuin kehittämään asiaa ja näin saadaan työntekijöistä parempia ja ihmishenkiä säilyy.

      • Sama-kaikille

        Eikö tuo nyt pitäisi olla ihan joka alalla sama juttu, että töissä otetaan siviilipuhelimet pois ja työkoneelta ei ole pääsyä kuin pelkästään työhön tarvittaviin asioihin. Some, foorumit, nettikaupat, iltalehdet jne blokattava. Kellokortti käyttöön myös ruoka- ja kahvitauoille. Tarkempaa esimiesvalvontaa, mahdollisesti valvontakameroita enemmän työpisteille? Kunnon sanktiot toki, jos sääntöjä rikotaan.


      • Etkö_itse_käy

        Eli ammattitietoa ei saa etsiä netistä (jopa FB:sta)? Pitää vaan tehdä kiltisti ne työt jotka ylempi taho määrää. Tuttua tekstiäkö? Sehän on armeijasta.


      • RiittääköTyöpäiväPrkl
        Etkö_itse_käy kirjoitti:

        Eli ammattitietoa ei saa etsiä netistä (jopa FB:sta)? Pitää vaan tehdä kiltisti ne työt jotka ylempi taho määrää. Tuttua tekstiäkö? Sehän on armeijasta.

        Länkyti, länkyti, länkyti.
        Asennevammaset hoitajat selittelevät väärintekojaan ihmeellisellä länkytyksellä.
        Ammattitietoa FB:stä työaikana???


      • Shvm90

        Ikävä kyllä esimerkiksi HUS:n johto ei ole ottanut kuuleviin korviinsakkaan että FB:n käyttö estettäisiin työaikana. HUS kun kerran myös Facebookissa.
        Itse kylläkin työskentelen HUS:n yksikössä jossa internetiin ei työkoneelta pääse. Ei edes lääketieteellisillä sivuille, Terveysporttia ja lääketietokantaa, lukuunottamatta pääse.

        Aika monella ei kuitenkaan ole käsitystä siitä että nykyaikaisessa sairaalassa ei ole enää paperiversioita potilaiden papereista, ei paperiversioita lääkemääräyksistä, ei lääkärin määräyksistä, toimenpideohjeista, röntgen vastauksista, laboratoriovastauksista yms. Kaikki se tieto on sähköisessä kirjaamisessa eli tietokoneella. Jokainen annettu lääke, neste, pesu, haavahoidot, syömiset, vatsantoiminnat, verenpaineet jne. pitää hoitajan tietokoneella kirjata, omilla tunnuksillaan. Myös hairpro eli haittailmoitus (putoaminen, potilaan itsensä poistamat hoitovälineet, tapahtuneet virheet, melkein tapahtuneet virheet eli riskit yms) kirjataan tietokoneelle.

        Aika moni ei myöskään tiedä että jokaisen sairaanhoitajan on määrävuosina suoritettava LoVe-tentti (lääkehoidon tentti) ja teho hoidon henkilökunnan Akutologian tentti (muistaa ulkoa 76 akuuttihoidon lääkettä, niiden antamismuoto, antonopeus, indikaatio, sivuvaikutukset, laskea lääkelaskut, yhteisvaikutukset yms. )

        Olen samaa mieltä siitä että omaa puhelinta eikä työasioihin liittymätöntä netinkäyttöä pitäisi SALLIA MISSÄÄN(koskien kaikkia ammattiryhmiä, kaikissa ammateissa, kaikilla työpaikoilla) TYÖPAIKASSA.

        Siinä kohden jokainen voi katsoa itseään peiliin. Mihin se työaika itsellä oikeastaan menee.


    • Ongelmia
      • peukuttaa

        Olipa hienosti toimittu AVI:lta.
        Nopean toiminnan joukot!
        Näin sen pitääkin mennä, nopeasti asiat korjattava oikeaan suuntaan.
        Näitä lisää.


    • Anonyymi

      Minkä teet, meistä on vaan niin kivaa olla perseestö.

      • Anonyymi

        Eikö löydy yhtään seli, seli, selitystä tapahtumille?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe