Kannatus nyt 7,6 %

IlmatPois

Vuosi sitten YLE:n gallup näytti 15 %:n kannatusta

Kannatus siis puolittunut vuodessa.

Historiallinen saavutus?

Ei taida Suomen poliittisesta historiasta löytyä vastaavaa tapausta.

36

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.M.P

      Petos ei kannata. Kyllä kansa tietää.

      • umpipersu

        Vittusekansamitä tiedä


    • Mitä.luulette

      Muissa puolueissa puheenjohtaja on tajunnut ottaa vaarin pienemmästäkin kannatuksen laskusta. Vaan lähteekö Isä Timo edes santapaperilla?

      • IsäVaihtoon

        Pyhä Isä Timo kannattaisi vaihtaa Pyhään Isä Mitroon, vaihto virkistäisi, toisi pöhinää puolueeseen, ainakin puoluetta kannattavat naiset ilahtuisivat.


    • Tämäkin.huomataan

      Uuden puheenjohtajansa siivittämänä Vasemmistoliitto on kirinyt jo enemmän kuin pelkän virhemarginaalin verran perseitä edelle.

      No, valinnan viehkeän Li'n ja Pystyyn Nostetun Sian välillä ei pitäisi olla mitenkään monimutkainen.

      • iivisniemen.runkkari

        Tämä on onnen päivä. Ihana Li nöyryyttää haisevaa läskivuorta. Persereikien runkkaripojat Kymenlaaksossa tikahtuvat raivosta.


      • Li.on.ihana

        Ja älykäs.

        Ei siis ihme, että karvaperseäijät vihaavat ja persuakat kadehtivat häntä.


    • Minunpuolue

      Tämähän on Minun puolueeni ja säätiön rahat ovat Minun. Näin siis ajattelee Soini eikä ymmärrä väistyä vaikka kohta on lantarattaiden lava typötyhjänä. Kuka enää kehtaa tällaista Minun puoluetta yleensä äänestää???

    • lupaus-joka-pitää
    • vanhamiinakikka

      kallupit on kalluppija sannoo timo tomera niin sitä pittää uskoo..sdp-rinne taitavana järjestöjyränä monessa liemessä keitetty ajoi persut hallitukseen niin tässä on kannatuksen tulos,rinteellä enempi tietoa mitä on tulossa niin rinne ei halunnut sdp :ä hallituksen, persut neuvotteli itsensä miinaan kun kaikki kävi timolle ja sipilän ehdoilla mentiin...no olihan siellä joku kokoomus porukka

    • PS.hallituksessa

      Tehköön vaikka joka päivä näitä galluppeja. Fakta on kuitennin se että ps timo soinin johdolla istuu hallituksessa vastuuta kantamassa vielä kolme pitkää vuotta. Mahtaa muuten puskista huutelijoita vituttaa!

      • omia.äänestäjiä.huijattu

        "Mahtaa muuten puskista huutelijoita vituttaa!"

        Eniten harmittaa tavallisia perussuomalaisten äänestäjiä. Ei muissa puolueissa ole vastaavan mittakaavan takinkääntöjä tehty kuin mitä ps-puolue nyt tekee.


      • Antipersux

      • IsäAurinkoinen
        omia.äänestäjiä.huijattu kirjoitti:

        "Mahtaa muuten puskista huutelijoita vituttaa!"

        Eniten harmittaa tavallisia perussuomalaisten äänestäjiä. Ei muissa puolueissa ole vastaavan mittakaavan takinkääntöjä tehty kuin mitä ps-puolue nyt tekee.

        Katso Uutisia, Poutsalon kommentit. Vika on tiedonkulussa, jäsenille ei ole riittävästi kerrottu HYVISTÄ TEOISTA/aikaansaannoksista.


      • Se_on_Oma_palli

        Timppa tekee Veke Vennamot, eikä luovu pallistaan, vaikka kannettaisi ulos eduskunnasta. On siinä sen verran omahyväinen mies, ettei Suomen lähihistoria tunne vertaista.


    • Positiivistakin

      Persut voittaa RKP:n mennen tullen. Ainakin toistaiseksi.

      • Kyl sitte riemu repeää, ku RKP:kin menee ohi. Vois olla taas kuoharin paikka sit. Viimeks ostin, ku Vassarit meni ohi.


    • Näin.tulee.käymään

      Väännetään rautalangasta. Eduskuntavaalit ovat kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden päästä. Siinä vaiheessa perussuomalaisten kannatus on noussut 15% ja saamme loistavan torjuntavoiton. Punavihreä kupla on puhjennut, nykyinen hallitus jatkaa. Suomea ei nosteta yhdessä vaalikaudessa, siihen tarvitaan kaksi.

      • nousujatuho

        Tasan varmaa ettei tule uutta jytkyä. Kannatus jää näille lukemille, mikä nyt on mitattu. Lehmätki lentää ennen kuin kannatus nousee.
        Persujen nousu ja tuho on totta. Kukaan tutuistani, joka äänesti persuja, ei äänestä enää. Nähty on.


    • pöllöpersu

      Kyllä se aika on melko lähellä kun kristilliset ja RKP pyyhältävät
      persujen ohi ja kohta alkaa persujen kansanedustajien loikkauk-
      set muihin puolueisiin sillä alati laskevasta kannatuksesta johtuen
      ensi eduskuntavaaleissa ei monta persuedustajaa tule uuteen
      eduskuntaan.

    • PS.äänestäjä

      Kolme pitkää hallitusvuotta ps vielä jäljellä. Ja helvetin hyvä niin. Kiitos PS !!!

    • Soini_eroa

      Ennen kuin tämä vuosi on lopussa, niin rkp ja kristilliset ohittavat persut. Viimeinen romahdus tapahtuu, kun Orpo leikkaa budjetissaan pienituloisilta ja Turkki päästää pakolaiset Eurooppaan ja Suomi ottaa osansa heistä, hallituksen päätöksellä.

    • antiperspirantti

      "Gallupit ovat galluppeja, aina sorsivat perussuomalaisia", sanoo Soini. Voisi edes lopettaa kansan tahdon halveksimisen. Linkki viime vaalikaudelta suunnilleen samoihin aikoihin. Miten joku voi väittää ettei haittaa mitään, höpöttää vain ulkomaan matkoistaan, luulee että ennen seuraavia vaaleja tehdyt manööverit saavat taas kannatuksen takaisin.
      http://yle.fi/uutiset/kannatuskysely_sdp_ui_entista_syvemmalla/6818145
      Vastausprosentti suunnilleen sama. Soini ei välitä muusta kun omasta urastaan. Se on sääli että moni järkevä perussuomalainen on hiljennetty. Tämäkö oli se rehellinen puolue jota piti äänestää. Ei edes vähäväkinen Suomen kansa persujen valheisiin tule enää uskomaan. Hyvät perussuomalaisten kansanedustajat, erotkaa heti puolueesta. Soini on ahneuksissaan menettänyt järkensä.

    • saa.mitä.tilasi

      Kaikkien aikojen suomalaisena poliittisena inhokkina Soini on ohittanut jo aikoja sitten Otto Wille Kuusisen. Melkoinen saavutus. Ennätystä ei voi rikkoa, sillä muita ohitettavia ei enää ole.
      Soini tulee aikanaan poistumaan poliittisista kuvioista rikkaana säätiöherrana, mutta vailla todellisia ystäviä, syvästi inhottuna ja suorastaan vihattuna. -Ahneella on tälläkin kertaa paskainen loppu. Ja kun siihen lisätään vielä kaikki Soinin poliittiset petokset ja se, kuinka hän aikanaan armotta selkäpuukotti uskollisimpia ystäviään, sairauksien runteleman Soinin loppuaika tulee olemaan henkisestikin todella karsea.

      • PaljonkoOnPaljon

        Soinin kohtalo muistuttaa Pekka Vennamon kohtaloa. Vennamollakin on varallisuutta vaikka kuinka, mutta kansa inhoaa edelleen tätä seteliselkärankaista saalistajaa. Soinia vihataan avoimesti jo omienkin keskuudessakin ja puolueen ulkopuolella Soinia inhotaan eniten nykypoliitikoista.


    • muistakaapetturit

      Kun petossuomalaiset alkaa hädissään lokkimaan muihin puolueisiin kuin rotat uppoavasta laivasta niin ,pistäkää äänestäjät nimet muistiin ettei näitä kansanpettäjiä ja takinkääntäjiä kukaan äänestäisi.Muistakaa petturit !!!!

    • valtit-isä-timolla

      Soini pystyy pitämään puoluettaan kasassa enää vain säätiönsä avulla. Se on sellainen taloudellinen ja poliittinen kiristysruuvi, että sen edessä muut persut näyttävät alistuvan mihin tahansa?!

    • IhanaaPersutIhanaa

      Persujen lopullinen romahdus toteutuu sitten, kun laboratorionnoutaja Lindströmin ilakoimat etuisuuksien ja työehtojen leikkaukset tulevat voimaan eli sopivasti seuraaviin vaaleihin mennessä.

      Kun persujen politiikka alkaa tuntua jokapäiväisessä elämässä, näitä niljakkeita ei äänestä enää kukaan. No, Soini saa lohtua Suomen ennätyksestä poliittisen kannatuksen hävittämisessä. Kakkossijalta pienimmäksi eduskuntapuolueeksi on harvempi onnistunut puoluettaan johtamaan.

    • ex-persehinen

      Soini jää Suomen historiaan heppuna, joka on tuhonnut kaksi puoluetta. Ensin SMP:n, sitten persut. Tuhansien ja tuhansien kenttätyöntekijöiden talkootyö on valunut Soinin käsien läpi hukkaan. Miljoonien arvoiset kultahiput ovat toki Soinin siivilässä otettu talteen, soinisäätiöön.

    • Perussuomalaisten kannastuksen romahtaminen viimeisen vuoden aikana johtuu hyvinkin paljon siitä, että aiemmin puolue halusi ja myös lupasi tuoda ison muutoksen maamme politiikkaan. Nyt lopulta mikään ei muuttunut, kun puolue tulikin hallituksessa tekemään samanlaista politiikkaa kuin toiset puolueet ja jopa yhteistyötä Alexander Stubbin kanssa, joten odotetusti se puolueen kannatus romahti. Olisi kuitenkin vielä parempi mitata Soinin henkilökohtaista suosiota eli sitä, miten paljon hänen äänimääränsä voisi nyt romahtaa, mutta laski se jo aika paljon viime vuoden vaaleissa. Lisäksi puolueen useat johtohahmot ovat olleet aika pahasti epäonnistuneita ja näitä ovat etunenässä ministerit Jari Lindström ja Hanna Mäntylä sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan pj. Ari Jalonen ja konkariedustaja Toimi Kankaanniemi, mutta näistä ainakin Jalonen ja Mäntylä ovat tällä hetkellä isossa vaarassa pudota näiden lukemien perusteella eduskunnasta.

      Putoaminen voi koitua seuraavissa eduskuntavaaleissa myös esim. samassa vaalipiirissä olevien Maria Lohelan ja Kike Elomaan kohtaloksi, mutta sen sijaan Teuvo Hakkarainen on pienemmässä vaarassa oman vaalipiirinsä ehdokkaiden tason vuoksi, mutta erittäin pienessä vaarassa on puolestaan ääniharavaksi noussut Laura Huhtasaari ja hän puolestaan on pitänyt linjansa erittäin järkevänä ja voisi hyvin päästä jo puoleen varapuheenjohtajaksi. Lisäksi voi myös erittäin hyvin jo huomata useiden aiemmin julkisuutta saaneiden poliitikkojen kadonneen melko näkymättömiin, kun Jussi Halla-ahokin on vain ollut ihmeen hiljaa ja hän saattaa kuitenkin odottaa tällä hetkellä jotakin sopivaa hetkeä palata esiin, mutta Olli Immonen puolestaan hiljeni kokonaan vuoden takaisten kovien sanomisten jälkeen. Samoin edellisellä kaudella paljon meteliä uskonasioista pitänyt Mika Niikko tuntuu kadonneen aivan täysin piiloon, joten hän saattaa olla ehkä vähän lannistunut puolueen kannatuksen romahtamisen jälkeen ja pelätä putoamista useiden muiden tavoin. Lisäksi alkaa olla näkyvissä samoja merkkejä kuin viime kaudella, jonka lopussa Laila Koskela päätti loikata huikeaa kannatusta nauttineen Keskustan riveihin ja tämä koituikin vaaleissa hänen kohtaloksi.

      Nyt puolestaan Maria Tolppanen loikkasi vain takaisin demareihin ja vielä on useita mahdollisia jäljellä, kun esimerkiksi Arja Juvonen on jo hyvin paljon ollut erilaisilla linjoilla ja samoin Tom Packalen tunnetaan hyvin päinvastaisena ja lisäksi Kimmo Kivelä on jo aiemmin ollut kepussa. Tämä kuitenkin tuntuu jo erittäin selvältä asialta, että Antti Rinteen on pakko jättää paikkansa SDP:n puheenjohtajana, jos he haluavat saada kannatuksen reilusti ylemmäs. Kokoomuksella on ymmärrettävästi alkanut mennä taas paremmin, kun Stubb laitettiin odotetusti vaihtoon ja tämä tuntui jo etukäteen selvältä, joten he ovat nyt päässeet viimeisten kahden vuoden jälkeen taas melko hyvin jaloilleen. Vasemmistoliitto taas on muuttumassa Li Anderssonin valinnan myötä vielä enemmän joukoksi tuuliviirejä, jotka ovat erittäin kaukana Tennilän ja Seppäsen kaltaisista kovista vanhoista kommareista, joten heidän tulevaa menestystä vaaleissa on tällä hetkellä vielä melko vaikea arvioida. Vihreillä on puolestaan ollut ihan käsittämättömän iso kannatus jo pitkän aikaa ja voi pitää selvänä, että vaaleissa se tulee palautumaan takaisin maan pinnalle etenkin äänestysvilkkauden takia ja lisäksi Niinistö luopuu ensi vuonna, mutta Pekka Haavisto leipoi aimmin erittäin hyvän pohjan tälle vihreiden hyvälle kannatukselle ja vaaleissa hän olikin puolueen ääniharava. Vihreiden kannalta saattaa olla erittäin huono asia, että siellä on mukana Ozan Yanarin kaltaisia henkilöitä tekemässä puolueesta negatiivista kuvaa äänestäjille.

      • muutos.tuli

        Kyllä perussuomalaiset saivat aikaan muutoksen koko Suomen politiikkaan: petosjytkyhän mahdollisti hallituksen toteuttaman kyykyttävyysloikan, joka ei olisi ikinä ollut mahdollinen ilman persujen nousua poliittiselle kartalle ja hallitukseen.


    • muakiustaantaasniinkö

      Ei ainakaan menesty jos vielä kansa on kaikkeen syyllinen, oli niin tai näin niin kansa on kimpussa, muka?

    • PersuPettääAina

      Mikään lähiaikojen hallitus ei ole kyykyttänyt suomalaisia yhtä paljon kuin tämä persujen petkuhuiputushallitus. Kuvat Lindströmistä ilakoimassa pienipalkkaisten naisten työehtojen heikennyksistä ovat syöpyneet kaikkien mieliin. Työttömien aseman kurjistaminen ja Lindströmin avuttomuus työllisyyden hoidossa ovat kaikkien tiedossa.

      Onkin suoranainen ihme, että persuja kannattaisi vielä noinkin suuri osa äänestäjistä. Osa gallupluvusta perustunee kannatusosuuden korjauskertoimeen, jossa huomioidaan edellisten vaalien tulos. Gallupit eivät siis todennäköisesti näytä persujen kannatusromahdusta koko karmeudessaan.

    • nookiuy

      mitkä huolivat ps edustajat omiinsa jytkyn pelossa.

    • ps-pohja-häämöttää
    • Punikkimädättäjä

      PS-vaalitulos 17,7%.Ainut oikea virallinen.Voimassa EDELLEEN.
      Kaikki muu on punikkimädättäjien
      joukkorunkutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      218
      7053
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2462
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      36
      1872
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1758
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      332
      1683
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1664
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1661
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1519
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      137
      1457
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      337
      1275
    Aihe