Riitoja yhteenmuuton jälkeen :(

ymmäälläänhän

Muutimme käytännön sanelemana pikaisesti yhteen. Sitä ennen suhteemme oli kaunis ja pidimme sitä ainutlaatuisena.

Nyt yhteenmuuton jälkeen meillä on ollut riitoja joka päivä. Miksi ihmeessä?

Onko kellään ollut samaa? Mistä tämä johtuu? Eihän suhde voi muuttua heti siitä että näkee toista enemmän, vai voiko?

t. Aivan ymmällään :O

8

1701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taustaa

      Kauanko seurustelitte ennen yhteenmuuttoa? Kun seurustelitte, miten usein tapailitte ja olitte yöt yhdessä?

      • ymmäälläänhän

        Seurustelua ennen yhteenmuuttoa pari vuottta. Johtuen kaukorakkaudesta näimme vain kerran viikossa tuon parin vuoden ajan. Viikottain oltiin yö yhdessä. Siis kerta viikkoon. Se oli aina tosi ihanaa aikaa...


    • enyhtäänymmällään

      Heh, vai aivan ymmällään :).
      Perusjuttu tuollaisessa tilanteessa on analysointi.
      Mistä te riitelette ja lähdet purkamaan siitä ongelmaa auki riita kerrallaan.

    • kdjflkgj

      Aiemmin teillä on ollut vain suhteen parhaat puolet, tapaaminen silloin kun molemmilla on aikaa ja mahdollisuus keskittyä vain siihen yhteiseen olemiseen. Nyt teillä on koko arki, myös ne huonot hetket ja tavanomaiset hetket. Iso muutos.

      Mistä riitelette? Ovatko ne sellaisia asioita, jotka voisi selvittää ja sopia ihan maltillisesti puhumalla?

    • ukhj

      Meilläkin oli kumppanin kanssa paljon riitoja heti yhteenmuuton jälkeen. Tosin meillä oli ollut sitä ennenkin välillä riitoja, mutta huomattavasti vähemmän ja pienempiä riitoja, heti yhteenmuuton jälkeen suhteemme ajautui kriisiin. Eroakin jo alettiin miettimään, koska arki ei vaan lähtenyt rullaamaan. Aluksi en oikein ymmärtänyt, mistä riidat johtuu (vaikka itse aiheutin niitä huomattavasti enemmän kuin toinen osapuoli), joten aloitin siitä, että yritin pohtia, mikä niitä synnyttää. Ymmärsin, että riidat oli aiheuttanut minussa epävarmuutta, joka kokoajan ruokki itseään, kun riitoja tuli lisää. En päässyt noidankehästä ulos. Paha olo riidoista teki sen, että toisessa ärsytti piirteet ja asiat, jotka ennen ei edes mua häirinnyt mitenkään. Eli olin jotenkin kokoajan hirveän herkillä. Hän on myös hirveän suora ihminen, ja aloin suuttumaan hänelle hänen sanomisistaan, vaikka ennen ne meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tai vain arvostin sitä piirrettä. Aloin enemmän analysoimaan kaikkea ja näkemään suhteessa enemmän ja enemmän huonoa. Lisäksi yhteenmuutto ahdisti, vaikka olin ajatellut ennen yhteenmuuttoa, että mitään en yhtäpaljon halua kuin sitä. Ymmärsin, että olin ladannut liikaakin odotuksia yhteiselämäämme. Muutinhan yhteen maailman ihanimman naisen kanssa asuntoon, johon rakastuin heti kuin näin sen. Ajattelin ennen yhteenmuuttoa, että kun saan asua unelmieni talossa unelmieni naisen kanssa tulevaisuuden on pakko olla niin ihanaa ja onnellista ja täydellistä, kun vain voi olla. Eihän kukaan voinut täyttää sellaisia saappaita. Kun aloin ymmärtää, mistä ahdistukseni, riidanhaluisuuteni ja paha olo johtui, meillä alkoi jo heti mennä paremmin. Sitten päätin, että vaikka mitä toinen sanoo tai tekee, en lähde puolustautumaan, joka usein johti riitaan ja etten enää tee pikkuasioista härkästä vaikka kuinka tekisi mieli päästäkseni siitä pahan olon noidankehästä ulos. Aattelin, että jos jonkinaikaa välttelen kaikkia riitoja niin ehkä muutun taas omaksi itsekseni, enkä enää ärsyynny niin herkästi ja ota kaikkea itseeni. Muutama vahinko kävi, ja riita tuli, mutta pääsääntöisesti onnistuin tässä hyvin ja se auttoi. Vähitellen paha olo, ärsytys ja tyytymättömyys suhteeseen väistyi ja olin taas onnellinen ja tyytyväinen. Naiseni suoruus ei saa mua enää loukkaantumaan tai ärsyyntymään yhtään sen enempää kuin yhteenmuuttoa ennenkään. Palasimme siihen samaan et ehkä 1-2 riitaa kuukaudessa, mikä tilanne meillä oli ennen yhteenmuuttoa. Joten me ainakin saatiin suhde rullamaan. Kannattaa puhua ja yrittää selvittää johtuuko riidat typeristä jutuista, joilla ei oikeasti väliä tai epävarmuuksista tai ahdistuksesta äkkinäisiin muutoksiin jne, jotka varmasti voi selvittää, kun vähän näkee vaivaa ja ymmärtää, mistä ne johtuu vai siitä, että toinen ei esim omaa niitä piirteitä, joita ehdottomasti toisen mielestäsi tarvitsisi omata tai suhteessa ei ole hyvä olla yms mitkä sitten jo oikeastikin aika isoja ongelmia.

      • Mäenkuunaankutsuis

        Kutsutko sä tuota arjen rullaamiseksi?


      • käyttäkääjärkeä

        Juuri samoin kävi minulle. Niin päin, että nainen muutti luokseni. Ennen muuttoa tunsimme/seurustelimme n.3 kk uskomattoman euforisessa tilassa. Yhteen menon jälkeen kaikki muuttui ja nopeasti. Nainen rupesi kipuilemaan, syitä ei kertonut ja mitään ei saatu ratkaistua koska en edes tiennyt mitä milloinkin oli aiheena. Nainen muutti pois 2 kk jälkeen. Mielestäni sitoutuminen ja halu arjen pyörittämiseen puuttui häneltä melkeinpä kokonaan....tietynlaista itsekkyyttä siis. Varokaa miehet tällaisia tapauksia....!!! Tälläkin naisella oli useita epäonnistuneita suhteita takanaan mutta hälytyskellot soivat turhaan..


      • Näinkinvoiasiannähdä
        käyttäkääjärkeä kirjoitti:

        Juuri samoin kävi minulle. Niin päin, että nainen muutti luokseni. Ennen muuttoa tunsimme/seurustelimme n.3 kk uskomattoman euforisessa tilassa. Yhteen menon jälkeen kaikki muuttui ja nopeasti. Nainen rupesi kipuilemaan, syitä ei kertonut ja mitään ei saatu ratkaistua koska en edes tiennyt mitä milloinkin oli aiheena. Nainen muutti pois 2 kk jälkeen. Mielestäni sitoutuminen ja halu arjen pyörittämiseen puuttui häneltä melkeinpä kokonaan....tietynlaista itsekkyyttä siis. Varokaa miehet tällaisia tapauksia....!!! Tälläkin naisella oli useita epäonnistuneita suhteita takanaan mutta hälytyskellot soivat turhaan..

        Suhde on kahden kauppa, ihan turha syyttää pelkästään naista. Ihan yhtälailla sitä sopeutumista, joustamista ja kompromissien tekoa vaaditaan myös itseltäsi. Kummankin elämäthän siihen arkeen on sovitettava eikä pelkästään sinun. Hän on vain erilainen ihmisenä eikä vastaa näkemystäsi ja odotuksiasi siitä, miten hänen olisi suhteessa ja arjessa pitänyt toimia kanssasi. Kaikista ei ole kaikkeen, mutta erilaisuuskin on rikkaus. Ehkä sullakin on itsetutkiskelun paikka kuten tuolla ylempänä joku on vaivautunut tekemään ja muuttamaan omaa asennetta ja käytöstään, sellaiselle kannattaa jo nostaa hattua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe