* TALOUS EI KASVA, VELKA KASVAA *

987678987

Kyllä siinä ei paljoa matematiikkaa tarvita kun
voi laskea että meille syötetään huuhaata talouden elpymisestä.

Kun velanotto nousee toki sillä nyt vähän voidaan tempputyöllistää
ja tilastonikkaroida.

Velkaa se on.

www.velkakello.fi

20

151

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuyuiuiu

      Aivan aivan.

    • AinavtnUlkopolitiikkaa

      Suomi arvot on päälaellaan, yritykset ulkomailla, verotus ulkomailla, meistä hyötyvät ulkomailla..... millon Suomi hoitaa ittensä?

      • Kyvvä

        Ensin hoidetaan koko muun maailman ongelmat.


    • UdkzjKz

      Totta, savuoiipputeollisuus myyty ulkomaille, työt tekevät virolaiset ja puolalaiset. Palkat ja ostovoima menevät sinne. Ulkomaisia maahantunkeutujia otetaan elinikäiseen täysihoitoon, suomalaisilta viedään se olematonkin ostovoima joka ns hyvinäkin aikoinaoli Euroopan mutasarjaan.Hallituskin leikkaa sieltä mistä ei pitäisi ja antaa sinne mistä pitäisi leikata. Veroja vaan lisää, miten talouskasvu muka voi yleensä alkaa.

    • tulevaisuuttaa

      sitten kun kaksi miljoonaa suomalaista tekee työtä ilman palkkaa ja eläättä eliitti ja mamuloisia, alkaa talous kasvamaan. Eliitti ja mamuloiset pitävät kotimaisen kulutuksen käynnissä mutta sentään palvelut ovat halventuneet, johtuen ilmaisesta suomalaistyövoimasta.

    • Minimumm

      Edessämme on raju elintason laskeminen.

    • ay.liikkeet.syöpä

      Suomessa aivan liian korkea palkkataso. Kiitos ay syöpäläisten ja aivan liian korkean sosiaaliturvan.

      • Kermapersloisluokka

        "Suomessa aivan liian korkea palkkataso. Kiitos ay syöpäläisten ja aivan liian korkean sosiaaliturvan".

        -

        VÄÄRIN:

        Suomessa on liian korkea kermapersloisluokan sosiaaliturva, se kun poistetaan niin hädänalaisille on varaa maksaa kunnes pääsevät työhön taas kiinni:

        Kokoomuslainenkin rokottaa Suomen sosiaalitukia
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14419192/kokoomuslainenkin-rokottaa-suomen-sosiaalitukia

        "Suomessa työssä käyvät ja varakkaat hyväosaiset kermapersloiset saavat tulonsiirtososiaalitukia lähes yhtä paljon kuin työttömät huono-osaiset ja muut köyhät. Suomella menee huonosti, valtionvelkaa lisätään ja hyvinvointia alasajetaan koska tämä kermapersloisluokka ei viitsi elää omillaan, vaikka naukuu ja itkupotkuraivoaa verotusta. Sinäkin hyväosainen saat sosiaalituista 17-25% välillä, lopeta narina ja vaadi paapomisesi lopettamista. Ne tuet pitää antaa työttömille, pieneläkeläisille ja köyhille, ei sulle narisijalle.

        Suomessa köyhin viidennes siis työttömät, köyhät jne. saavat Suomen sosiaalituista 25% mukaan lukien työttömyysturva ja sosiaalituki. Rikkain viidennes saa 17% Suomen sosiaalituista ja muut viidennekset 17-25% väliltä. Jos työttömyysturva poistetaan työttömiltä niin sitten kait poistetaan kaikki muukin sosiaalituet myös työssäkäyviltä ja kermaperseiltä. Se tietäisi ainakin 17-25%:n lisämenoja kotitalouksille, todennäköisesti vapailta markkinoilta palvelut ym. hankkien jopa yli 30%:n lisäystä menoihin sosiaalitukipalvelujen siirtyessä itse kustannettaviksi. Australiassa köyhin viidennes saa Australian sosiaalituista yli 40% varakkain viidennes ei juuri lainkaan. Miksi Suomi paapoo sosiaalituillaan kermapersloisluokkaa joka valittaa samalla Suomen muka liian kovaa verotusta ja velkaantumista. Tuet pois niiltä, jotka niitä eivät tarvitse ja omillaan siitä elämään!
        -
        Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
        https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/
        "Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia. (muut varallisuusryhmät 17-25%:n väliltä).

        Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Suomessa varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista).

        Täytyy muistaa, että varakkaat eivät tarvitse sosiaalitukia, mutta he nostavat niitä mielellään. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 - 300 000 maataloustukeakin sivutoimisesta maanviljelystään, ollen Suomen suurimmat tuensaajat. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen.

        Köyhempi puolisko(50%) suomalaisista omistaa Suomen varallisuudesta 6%. Rikkaampi puolisko omistaa Suomen varallisuudesta 94%. Rikkain 10% suomalaisista omistaa varallisuudesta 45%. Rikkaimman osan varallisuus on kasvanut samaa tahtia, kun köyhemmän puoliskon varallisuus on kutistunut, kertoen tuloerojen kasvusta. Tätä vasten hyväosaisten palkansaajien veronapina tuntuu naurettavalta, Rikkailla menee kuitenkin paremmin kuin koskaan ja he maksavat vähemmän veroja, kuin pieni- ja keskituloiset".


      • LiianMatalaPääomaverotus

        Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska Suomessa yrittäminen on halpaa, kertoo Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3 .
        http://www.verkkouutiset.fi/talous/hs_yrittaja_hafner-53879

        Miksei yrittäjyys kannata Suomessa?

        1. Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%.
        https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/493543-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuonna
        "– Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".

        .

        2. Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason.
        http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/

        .

        3. Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason
        http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
        Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa
        http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/
        "Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi

        Blogikirjoituksessaan http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/ 4.5.2015 Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.

        Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.

        Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.

        Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:

        Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

        Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

        Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

        Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

        Savela toteaa, että myös suhteessa kansan­talouden kokoon oli pääoma­­verojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääoma­­verojen suhde bruttokansan­­tuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia".

        .

        4. Suomen palkat, työn sivukulut ja työvoimakustannukset kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
        ” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason”.

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
        http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444

        .

        5. Suomen arkipyhät ja lomat kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

        Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu

        6. PersKeKo porvarihallitus alkaa kokoomuksen Orpon mukaan valmistelemaan syksyllä veromuutosta jonka tarkoituksena on saada verotukseen 5%:n yrittäjävähennys yrittäjien nettotuloihin pikana 2017 alusta.
        http://www.hs.fi/talous/a1468296185190
        "Valtiovarainministeriön esitys niin sanotusta yrittäjävähennyksestä on lähdössä lausuntokierrokselle.
        Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo HS:lle, että laki on tarkoitus saada läpi syksyllä eduskunnassa niin sanottuna budjettilakina, niin että se tulee voimaan vuoden 2017 alusta kuten hallitusohjelmassa kaavailtiin.
        Yrittäjävähennyksessä yhteisöveron piiriin kuulumattomat henkilöyhtiöt kuten kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja avoimet yhtiöt sekä metsänomistajat saavat viisi prosenttia tuloistaan verotta. Tällaiset yhtiöt ovat usein pieniä tai keskisuuria yhtiöitä.
        Kyse on ylimääräisestä vähennyksestä, jonka voi tehdä sen jälkeen, kun kaikki muut vähennykset on tehty".


      • FaktaaPukkaa
        LiianMatalaPääomaverotus kirjoitti:

        Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska Suomessa yrittäminen on halpaa, kertoo Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3 .
        http://www.verkkouutiset.fi/talous/hs_yrittaja_hafner-53879

        Miksei yrittäjyys kannata Suomessa?

        1. Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%.
        https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/493543-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuonna
        "– Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".

        .

        2. Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason.
        http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/

        .

        3. Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason
        http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
        Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa
        http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/
        "Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi

        Blogikirjoituksessaan http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/ 4.5.2015 Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.

        Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.

        Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.

        Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:

        Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

        Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

        Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

        Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

        Savela toteaa, että myös suhteessa kansan­talouden kokoon oli pääoma­­verojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääoma­­verojen suhde bruttokansan­­tuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia".

        .

        4. Suomen palkat, työn sivukulut ja työvoimakustannukset kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
        ” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason”.

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
        http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444

        .

        5. Suomen arkipyhät ja lomat kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

        Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu

        6. PersKeKo porvarihallitus alkaa kokoomuksen Orpon mukaan valmistelemaan syksyllä veromuutosta jonka tarkoituksena on saada verotukseen 5%:n yrittäjävähennys yrittäjien nettotuloihin pikana 2017 alusta.
        http://www.hs.fi/talous/a1468296185190
        "Valtiovarainministeriön esitys niin sanotusta yrittäjävähennyksestä on lähdössä lausuntokierrokselle.
        Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo HS:lle, että laki on tarkoitus saada läpi syksyllä eduskunnassa niin sanottuna budjettilakina, niin että se tulee voimaan vuoden 2017 alusta kuten hallitusohjelmassa kaavailtiin.
        Yrittäjävähennyksessä yhteisöveron piiriin kuulumattomat henkilöyhtiöt kuten kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja avoimet yhtiöt sekä metsänomistajat saavat viisi prosenttia tuloistaan verotta. Tällaiset yhtiöt ovat usein pieniä tai keskisuuria yhtiöitä.
        Kyse on ylimääräisestä vähennyksestä, jonka voi tehdä sen jälkeen, kun kaikki muut vähennykset on tehty".

        Miksei yrittäjyys kannata Suomessa
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14431320/miksei-yrittajyys-kannata-suomessa


    • TYÖvoimaPULA

      Valtava työvoimapula vallitsee.

      • EKokkaremafia

        Joo, rehellisiä johtajia, ministereitä ja ylempiä virkamiehiä ei enää tahdo löytyä.


    • oiuyiiooiuoi

      Hallitus odottaa ihmettä joka nostaa talouden syvästä lamasta.

    • Missä-vastuu

      Keväällä on vaalit. Katsotaas millaisen Sirkuksen Hallitus järjestää, näiden leikkauksien ja verotuksen välillä. Kun Hallitus on ohjelmassaan päättänyt ettei velanoton määrää voi lisätä. Hallitus lupaa lisää työpaikkoja ja samalla leikkaa kaikialta määrärahoja, joilla edes näitä nykyisiä työpaikkoja voisi säilyttää. Vastuulista toimintaa on todella hankala löytää tästä nykynenosta.

    • Jdndkkdkd

      Keksin työttömyyteen ratkaisun. Voin lopettaa työn haun, jos minulle maksetaan siitä hyvästä tonni kuussa. Luulen että aika monikin suostuisi tähän.

      • eiauennut

        Ja pointti oli?


      • Kaikki alkoi pohjois-Amerikasta Yhdysvalloista, josta se siis alkoi ja pankkikriisin aikana se johti kansainvälisen talouden kierteeseen, myös EU:ssa ja näin tänne Suomeenkin samoin iski se 2008 ongelma. Sitä 2008 alkanutta velkaantumista sanotaan myös Yhdysvaltain pankkikriisinä, josta se alkoi.


    • Sehän alkoi silloin vuonna 2008, jolloin Yhdysvalloissa oli pankkikriisi ja se levisi globaalisti maailmalle, myös Eurooppaan.

    • Sipiviinanen

      Esko aho se on ihan laho niin myös juhan talo

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe