Tietoa menneessä roikkuville kalkkiksille

UusiUljasAika

Langaton lataus ja uudenlaiset akut:

"Langaton latausteknologia on yksi pääkehityskohteista, kun autoala valmistautuu sähkö- ja hybridiautojen yleistymiseen lähivuosina."

"Litium-sulfaattiakun ansiosta sähköautojen pelikenttä on ensi vuosikymmenellä kokonaan toisen näköinen kuin nyt, Mercedes-Benzin tutkimus- ja kehitysjohtaja Prof. Dr. Thomas Weber kiteyttää. Mercedes-Benzin mukaan lupaavin uusista ratkaisuista on litium-sulfaattiakku, joka tarjoaa autolle nykyistä pidemmän toimintamatkan latauksella, mutta entistä alhaisemmilla tuotantokustannuksilla. Daimler ennakoi akun energiatiheyden kaksinkertaistuvan nykyisestä, samalla kun tuotantokustannukset vastaavasti puolittuvat."

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001245462.html

http://www.uusiteknologia.fi/2016/08/22/induktiolataus-uutuusakut-mercedes-benziin/

.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peerehdyensin
      • Patteri-Paavo

        Tuossa tiedotteessa on asiallista tietoa. Siitä käy myös selväksi, että latauspisteiden rakentaminen taloyhtiöihin ei ole mitenkään yksinkertainen asia. Tekniset rajoitukset tulevat vastaan hyvin nopeasti, jos paikkoja aiotaan rakentaa useampia. "Poliittiset" ongelmat ovat toinen merkittävä asia. Useinkaan taloyhtiössä ei ole edes autopaikkoja kaikille, eikä kaikilla autoja. Autottomat tai autopaikattomat tai sähköautottomat asukkaat eivät varmasti halua maksaa latauspaikkojen rakentamista muutamille sähköautoilijoille. Jos taas latauspaikkoja rakennetaan vain muutamille, he joutuvat taas maksamaan sen itse kokonaan.

        Käytännössä käy monissa tapauksissa niin, että joko riittämättömän sähkönsyötön, erimielisyyden tai korkeiden kustannusten takia latauspaikat taloyhtiöissä jäävät toteuttamatta.


      • eiIhanNurkanTakana

        Kerranki realistinen kirjoitus, kiitos siitä.


    • Toimivuutta_odotellessa

      Eihän tässä mitään menneisyydessä roikuta.
      Ei, vaan odotellaan koska sähköautot tai muut polttomoottoriautot tulevat kilpailukykyisiksi hinnoiltaan, käytettävyydeltään, akkujen kestoltaan ja lautausnopeudeltaan ja tietysti latauspisteltäänkin. Tai jos joku muu vaihtoehto, niin vastaavat jutut.
      Heti, kun nuo asiat ovat kohdallaan, niin hankin sähköauton tai sen muun vaihtoehdon. Mitenkään en ole sitoutunut mihinkään polttomoottori- tai muuhunkaan vaihtoehtoon. Kaikki kay, kunhan em jutut ovat kohdallaan.

      • 3plus9

        Juuri näin.
        Ei roikuta menneisyydessä, mutta ei myöskään jalat ole irti maasta....


    • Lisäätietoa

      Tässä on lisää kalkkiksille tietoa menneisyyden kuvitelmien tilalle. Pitäkää ne jalat maassa tässä ajassa älkääkä menneisyydessä ja kaatakaa ne bioetanolinne maahan, vaikka luonnon saastumisen kustannuksella. Auton moottorissa ne eivät tule koskaan palamaan:

      http://www.iltalehti.fi/autot/201608240065502_au.shtml

    • ElectricPhantom
      • piltit_nukkumaan

        Patteripetteri se vaan jaksaa nolata itseään.

        Käytännöllinen sähköauto = pakettiauto, jonka tavaratila on täynnä akkuja. Soveltuu terveisten kuljettamiseen. Patteripetterin pöksyt kostuu, kun petteri haaveilee tästä - ei tarvi enää kännykällä mesettää, kun voi käydä viemässä terveiset itse!

        Koitas nyt patteripetteri ensi saada edes mopokortti hankittua. Ja vähän kokemusta oikeasta elämästä. Ei kaikkiin markkinointivedätyksiin kannata uskoa. Palataan asiaan sitten, kun petteri on saanut amisviiksensä kasvatettua. Eli joskus 2023?


      • ElectricPhantom
        piltit_nukkumaan kirjoitti:

        Patteripetteri se vaan jaksaa nolata itseään.

        Käytännöllinen sähköauto = pakettiauto, jonka tavaratila on täynnä akkuja. Soveltuu terveisten kuljettamiseen. Patteripetterin pöksyt kostuu, kun petteri haaveilee tästä - ei tarvi enää kännykällä mesettää, kun voi käydä viemässä terveiset itse!

        Koitas nyt patteripetteri ensi saada edes mopokortti hankittua. Ja vähän kokemusta oikeasta elämästä. Ei kaikkiin markkinointivedätyksiin kannata uskoa. Palataan asiaan sitten, kun petteri on saanut amisviiksensä kasvatettua. Eli joskus 2023?

        Kunhan selviät lapsellisen vastauksesi aiheuttamasta mielihyvästä niin ajatteleppa seuraavaa: Tuossa autossa oli 180kWh akkuja ja kulki 1000km. Eli 18kWh/100km. Tällä hetkellä mennään hieman alle kilo ja kilometri painossa. Akkujen sijoitus ei ole ongelma, ne voidaan laittaa vaikka useampaan laatikkoon auton alle kuten on tehty monessa 90-luvun sähkiksessä. Tosin tuossa jutussa mainitussa pelissä varmaankin perätilaa on käytetty.
        Mutta lyhyesti sanottuna 500km vaatii alle 500kg akustoa. Ei ole ongelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe