Auto törmäsi pyöräilijään - nainen kuoli

eikä.porukka.osaa

Henkilöauto ajoi poliisitiedotteen mukaan pitkin Kivisalmenkatua ja kääntyi kulkusuunnassaan vasemmalle Taipalsaarentielle johtavalle rampille. Pyöräilijä tuli samaan aikaan vastakkaisesta suunnasta pyörätietä pitkin. Kun pyöräilijä oli ylittämässä ajorataa suojatiellä, auto törmäsi häneen. Onnettomuus tapahtui kello 14.33. Naisella ei ollut päässään kypärää ja hän menehtyi onnettomuudessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082522221087_uu.shtml

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää että risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa?!

15

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YmmärtääYmmärtää

      Enpä tiedä yksityiskohtia viitatusta tapauksesta, mutta jos se polkupyörä tulee sateessa 40 km/h ja auto ajaa 10 km/h, tai ajokaistan ja pyörätie/jalkakäytävän välissä on jotain paksuja lehmuksia, niin autoilijan voi olla hyvin hankala havaita pyöräilijää.

      Tai jos autoilija kääntyy oikealle ja takana rinnalla ajaa pyöräilijä samaan suuntaan, pyöräilijä voi jäädä totaaliseen katveeseen auton ratista katsoen vaikka autossa olisi hyvät peilit. Sitäpaitsi henkilöautoissa on yleensä luvattoman pienet peilit. Usein tässä tilanteessa auto ajaa kävelykyytiä mutta pyöräilijä voi tulla 40 km/h.

      Niinpä kevyen liikenteen olisi sisäistettävä, että auton kanssa ei kannata koskaan lähteä haastamaan väistämisvelvollisuutta vaan on otettava huomioon se, että autoilija ei kertakaikkiaan saata nähdä kyseistä kevyttä liikennettä. Syynä voi olla se että pellin läpi ei näe, mikä pätee etenkin pakettiautoihin ja raskaaseen kalustoon. Tai se että taustapeileissä on katveita. Tai että sivulasi ja taustapeili ovat vesipisaroissa ja polkupyörän valo hukkuu muuhun valonsirontaan sateessa ja pimeässä. Peileissä ja sivulaseissa kun ei ole pyyhkijöitä eikä autoilija voi kesken risteyksen nousta ulos pyyhkimään niitä rätillä puhtaiksi. Monet näkyvyyteen ja havaittavuuteen liittyvät asiat ovat luonnonlakeja, joita eduskunta ja oikeuslaitoskaan eivät voi muuttaa. Siten osa tapauksista pitäsi voida panna selviksi vahingoiksi eikä syyttää autoilijaa.

      Itse ajan paljon ison pakettiautoluokan autoa, ja on vain ajan kysymys milloin oikeaan kylkeen kolahtaa joku pöyräilijä oikealle kääntyessäni. Auton ratista kun kertakaikkiaan ei näe joka puolelle mistä kevyttä liikennettä voi risteyksissä singahdella. Jos en voi nähdä pyöräijää, en voi olla syyllinen vaikka laki sanoisi mitä vaan kyseessä on vahinko. Kevyen liikenteen pitäisi tiedostaa että vasta sitten voi mennä kun autoilija on esim. pysähtymällä osoittanut että on huomannut väistettävän kevyen liikenteen. Sama pätee autoihin: vasta sitten voi mennä kun väistämisvelvollinen on ajokäytöksellään osoittanut väistävänsä eikä ajaa itse väkisin etuajo-oikeuteensa vedoten.

      "Yhteispelillä se sujuu" laulettiin aikoinaan TV:n liikennevalistusohjelmissa. Vain toisen osapuolen velvollisuuksiin ja omiin oikeuksiin vetoamalla tulee vaikeuksia millä tahansa elämän alueella.

      • silmiänopeammat

        "Sitäpaitsi henkilöautoissa on yleensä luvattoman pienet peilit." - lisäksi täytyy ottaa huomioon, että autoilijoiden silmät ovat yleensä peilejä pienemmät. Tästä aiheutuu ns. optinen harha.


      • Hiirulaismiehet

        Jestas sentään näitä neljääkymppiä ajavia naisia. Aikamoisia betonireisiä. Luulisi ylipainoisia automiehiä hävettävän.


      • opaskoirakuskille

        Harvassa on vuonna 1948 syntyneet naiset , jotka vetelee 40 km/h fillarilla.

        Lisäksi, pyöräilijä tuli vastakkaisesta suunnasta, joten edes katveesta tulosta ei ole kyse.

        Opaskoirakaan ei taida tuollaisessa tapauksessa auttaa.


    • huonoSägä

      linkki paikkaan: https://www.google.fi/maps/@61.07736,28.1546635,3a,90y,163.73h,58.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRrUxU28e6kNJC4SOnPKRWA!2e0!7i13312!8i6656

      itse en koskaan oleta että auto väistää.. koska harva väistää. turhan kovat nopeudet pyöräiliöillä.

    • NäinOnNäppylät

      Jos väistämisvelvollinen autoilija joutuu kolariin pyöräilijän (tai jalankulkijan) kanssa, on turha vedota siihan, että toinen osapuoli oli katveessa ja sitä "ei voinut nähdä". Autoiljan velvollisuus on nähdä kaikki. Jos ei näe, pitää hiljentää, pysäyttää, mennä vaikka ulos katsonaa.

      Juuri tuli toissapäivänä Helsingissä ehdollista vankeutta oikealle kääntyvälle kuskille, jonka alle pikkutyttö juoksi risteykseessä. Oli katveessa juu, mutta se ei poista väistämisvelvollisuutta.

      • tuliko_hyvä_selfie

        Eipä mainuttu pyörälijän tappaneen autoilijan pukusuolta, mutta melkein poikkeuksetta on vastaavissa tapauksissa ollut akka ratissa. Valtaosa akoista ei lainkaan näytä olevan tietoinen siitä, että kääntyvän auton pitäisi väistellä edes jalankulkijoita. Näitä yliajoja *suojatiellä* on tupannut tulemaan useampi vuodessa.

        Eihän sitä kerkiä ympäristöä havainnoimaan, kun keskitytään meikkaamaan ja päivittämää pyllykirjan statusta.


    • Lakijakäytäntö

      Laki ja käytäntö ovat kaksi eri asiaa. Pätee myös autojen keskinäiseen väistämisvelvollisuuteen. Tyyppiesimerkki on että ajan suoraan ja risteykseen tulee oikealta kuorma- tai linja-auto. Se peittää näkyvyyden niin että en voi mitenkään nähdä onko hänellä kärkikolmio vai ei. Paikkoja on paljon taajamissa, joissa teitä ei tarvitse merkitä etuajo-oikeutetuksi kulmallaan seisovalla keltaisella neliömerkillä. Vain paikkakuntalaiset tietävät ketä oikealta tulevaa on väistettävä ja milloin saa itse ajaa ensin suoraan. Jos suoraan ajaja hidastelee ja epäröi suotta joka risteyksessä, perässä tulevat paikkakuntalaiset soittavat torvea ja tekevät mielenosoituksellisia ohituksia.

      Tai kun suoralla tiellä on kymmenen risteystä peräkkäin niin että sivusta tulijoille on kärkikolmio, siihen alkaa luottamaan. Sitten onkin yllättäen yksi risteys jossa ei ole kolmiota, josta sitten tulee oikealta linja-auto etuajo-oikeudellaan yllätyksenä eteen.

      • tättärää..pippijuu

        Paljonhan voi väistämisvelvollisuudesta päätellä vallitsevasta nopeusrajoituksesta taajamissa. Jos ollaan tiellä, jonka nopeusrajoitus on 50 tai 60 km/h eikä risteystä ole merkitty merkillä 161, tiedetään, että sivulta tulijalla on kolmio. Jos taas rajoitus on 40 tai 30 km/h, on noissa nopeuksissa aikaa havaita se kolmio tai kolmiottomuus.


    • Katveet

      Katveet näkyvyydesä auton ratin äärestä ovat fysikaalisia tosiasioita joita ei voi muuttaa. Junan pitkä jarrutusmatka on fysikaalinen tosiasia jota ei voi muuttaa. Jos jalankulkija jää alle, autokuskia syytetään mutta junakuskia ei vaikka ratkaiseva tekijä on fysiikan luonnonlaki.

      Jalankulkijalla ja pyörälijällä pitäisi olla itsesuojeluvastoa että alle ei kannata jäädä olipa toinen osapuoli auto tai juna riippumatta siitä mitä eduskunta on säätänyt väistämisvelvollisuudesta.

      Tuskin väistämisvelvollisuus voi tarkoittaa toiselle osapuolelle allemeno-oikeutta.

      • Veturimiehetheiluttaa

        Joopa joo Katveet. Junat harvemmin koukkaavat sinun ajolinjallesi sieltä vieressä kulkevalta radalta. Taidat olla varsinainen sillanalusfyysikko.


    • kurkkadee

      Pyöräilijä törmäsi autoon on oikea uutinen, eli siis kannatta varoa autoilijoita, moni kuski voi olla sen verran tuubassa, jotta henki lähtee varmasti, kehosta!

    • Mik.Mik

      Eikö kyseessä ollut pyörätien jatke, eikä suojatie jossa kolari tapahtui.

      Tuossa tulee tuomiot melkeinpä sen mukaan kummalla puolella on kalliimpi juristi.

      • eiköeikö

        Ei nyt huippujuristikaan puhu asiakasta vapaaksi, jos tämä kääntyy vastakkaisesta suunnasta tulevan eteen - jatke tai suojatie, sillä ei ole mitään merkitystä tässä tapauksessa. Voit tietysti itse kokeilla ja maksaa oikeusavustajalle lompakkosi tyhjäksi.


    • 62625363526

      Pyöräilijä on tullut pyörätietä vastaan ja peittynyt/kadonnut vaatetuksen ja pyörän värin takia takanaan olevaan metsään. Aurinko on paistanut juuri tuosta suunnasta kuin kuvassakin.

      https://goo.gl/maps/Pv26AoeKQ8A2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8721
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2613
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe