Lihankorvikkeet sinkuille

Johdanto: Karhun- tai hirvenkaato vaati yhteisön. Siankin voi iso perhe syödä kohtuullisessa ajassa kun vähän säilöö ja tekee makkaroita ja sellaista. Kanan voisi yksi perhe jo syödä kerralla. Mutta mitä söisi sinkkutalous: pienen marsunko jos lihaa haluaa syödä?

Talouden pitää kasvaa. Olisi alkeellista syödä kauraa kaurana, pavut papuina tai maitoa kuten sitä on vuosisatoja syöty, vaikka nyt erilaisina juustoina.

Nykyaikaa, lihankorvikkeet:
http://www.hs.fi/ruoka/a1472095256541

Mun lähikauppa on jatkuvasti pahoitellut kun nyhtökaura on loppu, joten joku näitä myös ostaa. Osaisiko joku kertoa mitä järkeä näissä on?

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m-i-e-s

      Mitä lihankorviketta sinkut mukamas tarvitsee? Enkö muka saa enää yksin syödä koko karhua ja/tai hirveä, mikäli mieleni näin tekee?

      Tuo järkikysymys vaatisi liikaa aikaa, vaivaa ja jossittelua joten jätän sen tekemättä.

      • Kätevin ja yleisin tapa eläinproteiinin nauttimiseksi sinkkutaloudessa on tietysti se, missä moderni yhteiskuntamme tuottaa eläinproteiiniä yhtäällä ja jalostaa se sitten suuren lihamyllyn läpi ja annostelee suunnilleen kerta-annoksiin jaeltavaksi toisaalla. Tuossakin yhtä lailla helposti hämärtyy ruuan alkuperä. Oleellinen ero on, että tapamme käyttää eläinravintoa on muotoutunut sen ehdoilla, että isompia eläimiä ei voi käytännössä nauttia sellaisenaan, luonnollisella tavalla.

        Mutta ei yksi härkäpapu ole niin iso, että siitä sen vuoksi pitäisi erottaa jossain pavunjalostuslaitoksessa erilaisia jakeita ja puristaa niistä sitten jotain papubrikettejä jne.


      • m-i-e-s
        scrg kirjoitti:

        Kätevin ja yleisin tapa eläinproteiinin nauttimiseksi sinkkutaloudessa on tietysti se, missä moderni yhteiskuntamme tuottaa eläinproteiiniä yhtäällä ja jalostaa se sitten suuren lihamyllyn läpi ja annostelee suunnilleen kerta-annoksiin jaeltavaksi toisaalla. Tuossakin yhtä lailla helposti hämärtyy ruuan alkuperä. Oleellinen ero on, että tapamme käyttää eläinravintoa on muotoutunut sen ehdoilla, että isompia eläimiä ei voi käytännössä nauttia sellaisenaan, luonnollisella tavalla.

        Mutta ei yksi härkäpapu ole niin iso, että siitä sen vuoksi pitäisi erottaa jossain pavunjalostuslaitoksessa erilaisia jakeita ja puristaa niistä sitten jotain papubrikettejä jne.

        Moderni lihanjalostus, sitä mitä se on ollut ja tällä lihankorvikkeella saattaa olla yhtäläistä historiaa aktivistien muodossa, toki kulinaristejakin voi löytyä, nykyään kun ihan graniittikin (painosanalla) saattaa kuulua ruokavalioon. =) (Jäkälää, kalliota, poron papanoita jne.)

        Jollekin liha on murha, eläimiä kohdellaan huonosti voi olla hyvinkin tärkeää saada jotain mukamas sitä muistuttavaa, menettämättä täysin kasvojaan syömällä 3kg pihviä sanomalla lihan syönti on väärin. (Saattavat toki nallekarkeeja vetää useita kiloja viikossa, mutta se liivatehan on täysin eri asia. =D)

        Härkäpapu ilmeisesti ei ihan härän kokoinen ole, mutta kyllähän ne viljatkin, niin miksi ei papujakin? Otatko koko jyvän, vai ainoastaan kuoren, ytimen vai alkion.

        Todennäköisesti suuri joukko on toivonut jotain, näyttää ja tuntuu samalta, mutta ei ole samaa. Melkein kuin lihataskulamput, en ole kokeillut, mutta ilmeisesti melkein kuin aito, tosin tiedä sitten lausujan pätevyydestä ja monenko promillen humalassa oli tms.


      • m-i-e-s kirjoitti:

        Moderni lihanjalostus, sitä mitä se on ollut ja tällä lihankorvikkeella saattaa olla yhtäläistä historiaa aktivistien muodossa, toki kulinaristejakin voi löytyä, nykyään kun ihan graniittikin (painosanalla) saattaa kuulua ruokavalioon. =) (Jäkälää, kalliota, poron papanoita jne.)

        Jollekin liha on murha, eläimiä kohdellaan huonosti voi olla hyvinkin tärkeää saada jotain mukamas sitä muistuttavaa, menettämättä täysin kasvojaan syömällä 3kg pihviä sanomalla lihan syönti on väärin. (Saattavat toki nallekarkeeja vetää useita kiloja viikossa, mutta se liivatehan on täysin eri asia. =D)

        Härkäpapu ilmeisesti ei ihan härän kokoinen ole, mutta kyllähän ne viljatkin, niin miksi ei papujakin? Otatko koko jyvän, vai ainoastaan kuoren, ytimen vai alkion.

        Todennäköisesti suuri joukko on toivonut jotain, näyttää ja tuntuu samalta, mutta ei ole samaa. Melkein kuin lihataskulamput, en ole kokeillut, mutta ilmeisesti melkein kuin aito, tosin tiedä sitten lausujan pätevyydestä ja monenko promillen humalassa oli tms.

        Joo, syödäänhän me kieltämättä viljojakin paljon jauhoina ym jalostettuna eikä jyviä kokonaisina. Yleensäkin se, että vehnällä, maissilla, riisillä jne on niin vahva asema ravinnossamme johtunee sekin enemmän tuotannollisista ja logistisista syistä kuin mistään muusta. Jyviä nyt vaan on ollut niin helppo varastoida ja myöskin viljellä.


      • m-i-e-s kirjoitti:

        Moderni lihanjalostus, sitä mitä se on ollut ja tällä lihankorvikkeella saattaa olla yhtäläistä historiaa aktivistien muodossa, toki kulinaristejakin voi löytyä, nykyään kun ihan graniittikin (painosanalla) saattaa kuulua ruokavalioon. =) (Jäkälää, kalliota, poron papanoita jne.)

        Jollekin liha on murha, eläimiä kohdellaan huonosti voi olla hyvinkin tärkeää saada jotain mukamas sitä muistuttavaa, menettämättä täysin kasvojaan syömällä 3kg pihviä sanomalla lihan syönti on väärin. (Saattavat toki nallekarkeeja vetää useita kiloja viikossa, mutta se liivatehan on täysin eri asia. =D)

        Härkäpapu ilmeisesti ei ihan härän kokoinen ole, mutta kyllähän ne viljatkin, niin miksi ei papujakin? Otatko koko jyvän, vai ainoastaan kuoren, ytimen vai alkion.

        Todennäköisesti suuri joukko on toivonut jotain, näyttää ja tuntuu samalta, mutta ei ole samaa. Melkein kuin lihataskulamput, en ole kokeillut, mutta ilmeisesti melkein kuin aito, tosin tiedä sitten lausujan pätevyydestä ja monenko promillen humalassa oli tms.

        Ja näissä muissa lihankorvikkeissa luulisi olevan myös paljon potentiaalia. Nämä aidot kapineet kun kuitenkin on parhaimmillaankin jonkinlaisia kompromisseja jälkeläisten tuottamisen ja nautinnon tuottamisen välillä. Minusta modernin ihmisen ratkaisu tähänkin olisi jättää aidot ensin pelkästään lisääntymiseen ja tuotteistaa tuo nautintopuoli jotenkin erikseen.


      • m-i-e-s
        scrg kirjoitti:

        Joo, syödäänhän me kieltämättä viljojakin paljon jauhoina ym jalostettuna eikä jyviä kokonaisina. Yleensäkin se, että vehnällä, maissilla, riisillä jne on niin vahva asema ravinnossamme johtunee sekin enemmän tuotannollisista ja logistisista syistä kuin mistään muusta. Jyviä nyt vaan on ollut niin helppo varastoida ja myöskin viljellä.

        Kyllä, hyvin vahva ja väkevä asema. (Väkevällä viitataan tässä tapauksessa nestemäisiin elintarvikkeisiin.)

        Monipuolisuudestaan huolimatta sopivat lihan kanssa, kuten juurekset ja kasviksetkin, ehkä tulevaisuudessa kaikki on jotain tahnaa tai mössöä, ehkä tulee täysin lihasta valmistetut porkkanankorvikkeet. =) Täysin synteettisesti valmistettu ihmisten eritteistä.

        Riistakin on täysin erilainen makuelämys verrattuna perinteiseen sikaan ja nautaan, mikä melko verrattavissa on viljoihin, kun ne muut sorkkaeläimet juoksee karkuun kun lehmä sanoo muu kun kaveri kaatuu vieressä.

        Peruna- ja vehnäjauho näin esimerkiksi kovin nautittavalta maistu sellaisenaan, mutta varmasti venhäjauho, voilla ruskistettuna, vedellä ohennettuna ja valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustettuna saa tuollaiset lihankorvikkeetkin maistumaan hyvältä.

        Siihen en osaa ottaa kantaa, kuinka helposti valio oman korvikkeensa tuottaa, tosin jauhomakkaran valmistus ei kauhean monipuolinen prosessi ole, raaka-aineet, muutama ihokarva ja betonimylly (HK:lla) tuotantolaitoksena kutakuinkin.

        En nyt uskalla heittää ilmoille, että ehkä muiden tehotuotannolla piilotetaan muita tehotuotantoja. Lihat ovat loppumassa, niin tehoviljellään maaperä hedelmättömäksi härkäpapuilla. Kauppojen hyllyssä täysjyvän lisäksi tulee täysviljatuotteet, saattaa sisältää huomaamattoman osan viljelijää.


    • Karhuja on noin 1000 kpl, joten niistä ei kauan riittäisi viisimiljoonapäiselle kansalle. Itse asiassa hirvetkin loppuisivat alle vuodessa jos suomalaisten lihansyönti olisi niiden varassa.

      • Soijapapuja tämä viisimiljoonainen kansa tuottaa noin 0 kpl:
        http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=17618

        En mä ollut ehdottamassa omaehtoista karhunkaatamista sinkuillekaan. Ihmettelin vaan, että mikä idea on valmistaa ja syödä lihankaltaisia tuotteita, jos kerran ei ole tarkoitus syödä lihaa. Kai nuo valmisteet sitten on edes jotain makuelämyksiä.


      • scrg kirjoitti:

        Soijapapuja tämä viisimiljoonainen kansa tuottaa noin 0 kpl:
        http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=17618

        En mä ollut ehdottamassa omaehtoista karhunkaatamista sinkuillekaan. Ihmettelin vaan, että mikä idea on valmistaa ja syödä lihankaltaisia tuotteita, jos kerran ei ole tarkoitus syödä lihaa. Kai nuo valmisteet sitten on edes jotain makuelämyksiä.

        Ehkä joku haluaakin vain vähentää lihaa, ja korvaa osan lihasta nyhtökauralla jne. Tuotteen suosio puhuu puolestaan.


      • atännä
        outsider1 kirjoitti:

        Ehkä joku haluaakin vain vähentää lihaa, ja korvaa osan lihasta nyhtökauralla jne. Tuotteen suosio puhuu puolestaan.

        Suositellaan, ettei punaista lihaa syötäisi yli 500 g viikossa. Tutkimusten mukaan jo 400 g olis rajana, sen jälkeen alkaa suolistosyövät lisääntyä. Kai se tästä lähtee, vaikka itse toivoisin että taustalla olis myös ajatus paremmasta maailmasta...


      • atännä kirjoitti:

        Suositellaan, ettei punaista lihaa syötäisi yli 500 g viikossa. Tutkimusten mukaan jo 400 g olis rajana, sen jälkeen alkaa suolistosyövät lisääntyä. Kai se tästä lähtee, vaikka itse toivoisin että taustalla olis myös ajatus paremmasta maailmasta...

        Mikähän mahtaa olla todennäköisyys, että kuolisi juuri lihan eikä esimerkiksi viinan aiheuttamaan suolistosyöpään? Puhumattakaan jostain muusta syövästä. Ja ajatella, jos kuoleekin johonkin muuhun kuin syöpään.

        Tätä pohtiessani taidan syödä pihvin.


      • Ratikkakuski kirjoitti:

        Mikähän mahtaa olla todennäköisyys, että kuolisi juuri lihan eikä esimerkiksi viinan aiheuttamaan suolistosyöpään? Puhumattakaan jostain muusta syövästä. Ja ajatella, jos kuoleekin johonkin muuhun kuin syöpään.

        Tätä pohtiessani taidan syödä pihvin.

        On tutkimuksia joissa on osoitettu runsaan punaisen lihan yhteys joihinkin sairauksiin, mutta vaikea sanoa miten hyvin siitä on saatu poistettua esim. se vaikutus että runsaasti lihaa syövä kenties jättää vastaavasti syömättä jotain muuta joka olisi myös oleellista terveydelle tai sitten yleensäkin syödä liikaa, mikä lienee länsimaisen ihmisen suurin ongelma ruuan ja terveyden suhteen.


      • scrg kirjoitti:

        On tutkimuksia joissa on osoitettu runsaan punaisen lihan yhteys joihinkin sairauksiin, mutta vaikea sanoa miten hyvin siitä on saatu poistettua esim. se vaikutus että runsaasti lihaa syövä kenties jättää vastaavasti syömättä jotain muuta joka olisi myös oleellista terveydelle tai sitten yleensäkin syödä liikaa, mikä lienee länsimaisen ihmisen suurin ongelma ruuan ja terveyden suhteen.

        Sanos muuta. Tuollaiset tutkimuksethan ovat aina suuria väestötutkimuksia, josta yritetään seuloa yksittäisen syyn vaikutus riskiin. Kaikkiin suolistosyöpiin sairastumisen todennäköisyys nousee iän myötä ja on 80 ikävuoteen mennessä jo peräti 5%. Ja sitten valistetaan, että kun jätät jonkun ruoka-aineen, riskisi pienenee x-prosenttia. Jostain syystä mahdollisuus ei oikein motivoi minua, vaikka monia näytää motivoivankin. Noh, kuolkoot ne sitten johonkin toiseen syyhyn. Ja jos ei muuhun, niin murehtimiseen.


      • m-i-e-s
        Ratikkakuski kirjoitti:

        Sanos muuta. Tuollaiset tutkimuksethan ovat aina suuria väestötutkimuksia, josta yritetään seuloa yksittäisen syyn vaikutus riskiin. Kaikkiin suolistosyöpiin sairastumisen todennäköisyys nousee iän myötä ja on 80 ikävuoteen mennessä jo peräti 5%. Ja sitten valistetaan, että kun jätät jonkun ruoka-aineen, riskisi pienenee x-prosenttia. Jostain syystä mahdollisuus ei oikein motivoi minua, vaikka monia näytää motivoivankin. Noh, kuolkoot ne sitten johonkin toiseen syyhyn. Ja jos ei muuhun, niin murehtimiseen.

        (Liian terveelliset elämäntavat aiheuttavat myös syöpää. Liiallinen hygieniakin. Ylisteriili, niin immuniteetti katoaa. =P)

        Maalaisjärjellä on hyvä mennä (tosin välttämättä silläkään, jos väärän heinähatun valitsee), kuolema on varma tekijä, turhaa sitä x-prosenttia säästää, kun todennäköisesti se syöpä hyökkää heti kun sen riskiaineen jätät veke tai voit hyräillä ettei ollut suolistosyöppä kun se olikin jokin toinen. Nautinnollinen elämä on parempi kuin foliohattu päässä toitottaa, kuinka avaruusoliot kaappasi. =)

        Jätät kaikki ruoka-aineet syömättä, niin syövän riski on nolla. Tosin kohtalon ivaa mikäli se ehditään toteamaan ennen kuin elimistö sanoo työsopimuksen irti.
        (Ne vesijohtoveden bakteeritkin tekee elimistölle pelkkää hyvää. =D)


      • m-i-e-s kirjoitti:

        (Liian terveelliset elämäntavat aiheuttavat myös syöpää. Liiallinen hygieniakin. Ylisteriili, niin immuniteetti katoaa. =P)

        Maalaisjärjellä on hyvä mennä (tosin välttämättä silläkään, jos väärän heinähatun valitsee), kuolema on varma tekijä, turhaa sitä x-prosenttia säästää, kun todennäköisesti se syöpä hyökkää heti kun sen riskiaineen jätät veke tai voit hyräillä ettei ollut suolistosyöppä kun se olikin jokin toinen. Nautinnollinen elämä on parempi kuin foliohattu päässä toitottaa, kuinka avaruusoliot kaappasi. =)

        Jätät kaikki ruoka-aineet syömättä, niin syövän riski on nolla. Tosin kohtalon ivaa mikäli se ehditään toteamaan ennen kuin elimistö sanoo työsopimuksen irti.
        (Ne vesijohtoveden bakteeritkin tekee elimistölle pelkkää hyvää. =D)

        Minä vähän epäilen, että kun moni ihminen tuntee, ettei voi hallita elämänsä isoja asioista, haluaa sitten hallita pieniä. Vaikka sitten välttelemällä jotain tiettyä ruoka-ainetta.


    • PalstanRuminMies

      Itse luonnollisesti riistataloudessa elävänä en koskaan osta lihaa kaupasta. Hirvi, valkohäntäpeura, kauris on pääasiallinen pakkasen täyte plus linnut ja ajurin ajamat jänikset. Viimeksi karhun kaadoin kolme vuotta sitten ja sekin jaettiin tavalliseen tapaan jahtiin osallistuneiden kesken josta muutama kilo tuli omaankin talouteeni trikiini tarkastusten jälkeen.
      Ja outsaiderille lisä faktana karhuja on noin hieman vajaa 2000kpl ja hirvikanta vaihtelee vasojen syntymisen jälkeen noin 100 000-200 000 välillä. Noin 100 000 hirvenmetsästäjän perhe plus sukulaiset elävät osittain hirvestä saadun lihan turvin. Myyntiin päätyy pieni prosentti vuosittain huonojen hirvivuosien 50 000 kaadon ja huippuvuosien päälle 100 000 kaadon määrissä. Eteläisen-suomen peurakaadot lisänä muutamankymmenentuhannen luokkaa plus jatkuvasti lisääntyvä kauris kanta. Nyt villisika myös laajentaa reviiriään todella voimakkaasti ja paikallisia kantoja on moninpaikoin vaikka sikaruton takia sitä yritetään epätoivoisesti verottaa. Mutta loppuviimein sikanautakana sektorin korvaajia on luonnonvaratalauksissa aika iso määrä.

      • Suomalaiset syövät noin 70 kiloa lihaa vuodessa. Jos kaikki söisivät pelkkää riistalihaa, kaikki isot ja pienet elikot olisi metsästetty loppuun aika nopeasti.


      • PalstanRuminMies
        outsider1 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät noin 70 kiloa lihaa vuodessa. Jos kaikki söisivät pelkkää riistalihaa, kaikki isot ja pienet elikot olisi metsästetty loppuun aika nopeasti.

        Mutta ei syö. Oma valinta eikä muuta mitään todellisuutta sen pohjalta.


      • PalstanRuminMies
        outsider1 kirjoitti:

        Suomalaiset syövät noin 70 kiloa lihaa vuodessa. Jos kaikki söisivät pelkkää riistalihaa, kaikki isot ja pienet elikot olisi metsästetty loppuun aika nopeasti.

        Pakko vielä lisätä että suomen pelkkä särkikalakantakin elättäisi kalallisesti koko suomen väestön mutta kun nämä hienohelmat eivät pussilohta ja tonnikalaa kummempaa suostu suuhunsa laittamaan niin siten maailmanlaajuisestikin ollaan ihmeissään miten tonnikalakannat enään kestävät liika verotusta. Itse verkotan keväisin suuret määrät pikku särkeä ja lahnaa ja teen niistä purkkikalaa uunissa. Tomaattiset yms mausteet purkkiin ja viitisen tuntia uunissa niin ei enään ruodotkaan haittaa. Vakuutan että on parasta säilyke kalaa mitä ikinä kaupassa myydään kalasäilykkeiden muodossa. Tuo ruisleivän päällä, uusien perunoiden kera yms mitä mieleen ikinä juolahtaa niin avot parempaa ei ole mut eihän nyky nirso ihminen särkikalaan koske vaan mieluiten vedetään vaikka viimeiset avomerikalat loppuun jos mahdollista.


    • Syökää_lihaa_vitun_homot

      Kasvissyönti on akkojen ja homojen hommaa. Nyhtökauraa syövä mies on hintti. Söisitte vaan sitä lihaa kaikki hint-homppelit ja muut hinuri-hanurit sekä kaikki kierrättäjä-polkupyöräilijä-ilmastonsuojelijat, niin alkaisitte näyttää miehiltä ja panna pillua.

      • m-i-e-s

        Eikö se pillu ole sitä parasta lihaa? Riittävästi syödessä irtoaa siitä sitä hedelmälihaakin. =)

        Maailma on täynnä hyviä makuja, miksi turhaan jättää iso osa näistä veke, varsinkin kun ne usein täydentää toisiaan. Pupu ajelee mun Ferrarilla, niin mä syön kyllä pupun salaatit.


    • atännä

      Mä haluun syödä matoja.

      Noi einekset ei nappaa, vaikka olis kuinka kasveista valmistettuja. Osaan tosiaan syödä kaurani puurona, herneet vaikka keitossa tai rouheena murekkeessa. Mulla on kyllä soijarouhetta kaapissa hätävarana, mutta se ei kuulu viikottaiseen ruuanlaittoon. Kananmunan valkuainen on hyvä protsu myös.

      Ostan ison satsin kerralla broitsun suikaleita, vähärasvaista jauhelihaa tai kalaa. Teen niistä ruokaa ja pakastan annosrasioissa. Helppoa. Ei tarvi aina kokkailla, sen kun sulattaa mikrossa ja rehut päälle. Ja ravintoarvotkin on helppo laskea, jos olis haluja sellaiseen.

      Jahka mulla on enemmän aikaa, perehdyn noihin jauhotoukkiin. Harmi kun niitä ei saa vielä myydä Suomessa elintarvikkeina.

    • Ikis__M

      Minusta tuossa on järkipuhetta:

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/424386-kirjailija-kaansi-selkansa-karppaamiselle-veganismille-ja-paleolle-ja-kertoo-nyt

      Muotidieettejä ja ruokaohjeistuksia tulee ja menee mutta ihan tavalliset peruspöperöt on ja pysyy eikä niihin kukaan ole vielä ainakaan hetkessä kuollut. Jos on ylipainoa siihen voi vaikuttaa helpoimmin keventämällä syömisen määrää ja saa pysyvämmät tulokset kuin jollain ihmedieetillä jolla kyllä paino putoaa mutta kun sitä ihmeruokavaliota useimmat ei sitten jaksa kuitenkaan ylläpitää loppuelämäänsä ne kilot hiipii sitten takaisin.

      Jos lihaa tulee syödyksi mielestään liikaa niin parempi kuin vaihtaa se johonkin ihmenyhtöön on syödä sitä vaan vähemmän tai sitten harvemmin. Pölhöimpiä taitaa olla ne kaikki toukkauskovaiset jotka korvailee lihaprotskuja joillain toukkajutuilla, olisi kai se ok jossain viidakossa mutta että täällä alkaa niitä kasvattelemaan kuulostaa aika sairaalta ja luonnottomalta.

      • atännä

        Kiitti vaan :)


      • Ikis__M
        atännä kirjoitti:

        Kiitti vaan :)

        Jaaa mistä, et kai vaan ole toukkaprotkskaaja :D


      • Ikis__M
        atännä kirjoitti:

        Kiitti vaan :)

        Jaa sorry, huomasin tuon vasta nyt "Jahka mulla on enemmän aikaa, perehdyn noihin jauhotoukkiin. Harmi kun niitä ei saa vielä myydä Suomessa elintarvikkeina."

        Älä nyt h..tti, kyllä te palstanaiset jo muutenkin ihan tarpeeksi outoja olette, ei tarvitse toukkia enää popsia :D


      • atännä
        Ikis__M kirjoitti:

        Jaaa mistä, et kai vaan ole toukkaprotkskaaja :D

        En vielä, mutta jos ne vaan maistuu, niin sitten kyllä :) Niitähän voi kasvattaa itsekin, melkein ilmaista proteiinia ja helpolla.


      • "Ravinteikkaita ruoka-aineita ovat muun muassa lihat, kalat, maksa ja kananmunat, Kartettavien ruokien listalla ovat muun muassa sokeri ja modernit rasvat."

        Eli siis lihaa ja eläintuotteita enemmän, ja kaiken maailman margariineja vähemmän. Kuulostaa epäilyttävästi ihan karppaamiselta!


      • Ikis__M
        HC-ätmel kirjoitti:

        "Ravinteikkaita ruoka-aineita ovat muun muassa lihat, kalat, maksa ja kananmunat, Kartettavien ruokien listalla ovat muun muassa sokeri ja modernit rasvat."

        Eli siis lihaa ja eläintuotteita enemmän, ja kaiken maailman margariineja vähemmän. Kuulostaa epäilyttävästi ihan karppaamiselta!

        Minusta taas kuulostaa ihan siltä kuin olisi samantyyppisiä eväitä kuin parempina aikoina, 50-luvulla ei varmaan vielä margariineja ollutkaan ja naisetkin oli hoikempia. Ei silloin kuitenkaan ole karpattu varsinaisesti vaan perunoita sun muuta on mennyt myös.


      • Ikis__M
        atännä kirjoitti:

        En vielä, mutta jos ne vaan maistuu, niin sitten kyllä :) Niitähän voi kasvattaa itsekin, melkein ilmaista proteiinia ja helpolla.

        Arvaapa vaan moniko mies haluaisi löytää jääkaapistaan toukkaviljelmän tai antaa aamusuukon juuri toukkia popsineelle naiselle? Veikkaan ettei kovinkaan moni :)


      • atännä
        Ikis__M kirjoitti:

        Jaa sorry, huomasin tuon vasta nyt "Jahka mulla on enemmän aikaa, perehdyn noihin jauhotoukkiin. Harmi kun niitä ei saa vielä myydä Suomessa elintarvikkeina."

        Älä nyt h..tti, kyllä te palstanaiset jo muutenkin ihan tarpeeksi outoja olette, ei tarvitse toukkia enää popsia :D

        Minä syön myös hyvällä ruokahalulla katkarapuja ja etanoita. Eläviä simpukoita en ole maistanut, purkitetut menee kyllä herkkuina nekin. Ei noi sen ihmeellisempiä ole kuin heinäsirkat tai jauhotoukatkaan, tai vaikkapa sammakonreidet, luultavasti.


      • Musta tuossa on paljon järkeä. Tavallaan näen tuossa "nyhtökaurassa" sun muissa harhapolun: Perinteisesti sekaravinnonsyöjälle liha on ollut niukka resurssi, jota on käytetty kohtuudella ja yhdessä kasvien kanssa. Sitten elintason myötä lautaselta on karsittu pois kaikkea "hankalaa", niin että jäljelle on jäänyt lihasta "pihvi", jokin hiilaripommi ja muutama salaatinlehti. Ja nyt kasvisruokaa pyritään tekemään samoilla resepteillä korvaamalla se "pihvi" lihankorvikkeella. Minusta on vain helpompi syödä monipuolisesti hyvältä maistuvaa ruokaa kuin miettiä ja laskea sen aminohappokoostumuksia.


      • atännä
        Ikis__M kirjoitti:

        Arvaapa vaan moniko mies haluaisi löytää jääkaapistaan toukkaviljelmän tai antaa aamusuukon juuri toukkia popsineelle naiselle? Veikkaan ettei kovinkaan moni :)

        Ajatteles, silti moni haluaa antaa pusun vaikka siellä suussa olis just ollut, noh, en sano. :)


      • HC-ätmel kirjoitti:

        "Ravinteikkaita ruoka-aineita ovat muun muassa lihat, kalat, maksa ja kananmunat, Kartettavien ruokien listalla ovat muun muassa sokeri ja modernit rasvat."

        Eli siis lihaa ja eläintuotteita enemmän, ja kaiken maailman margariineja vähemmän. Kuulostaa epäilyttävästi ihan karppaamiselta!

        Siksipä kuulostaakin erinomaisen hyvältä. Nyt vaan kaikki pellot karjarehua kasvamaan, niin saadaan lihaa pöytään!


      • atännä kirjoitti:

        Minä syön myös hyvällä ruokahalulla katkarapuja ja etanoita. Eläviä simpukoita en ole maistanut, purkitetut menee kyllä herkkuina nekin. Ei noi sen ihmeellisempiä ole kuin heinäsirkat tai jauhotoukatkaan, tai vaikkapa sammakonreidet, luultavasti.

        Etkös sinä kuljeksi metsässä? Siellähän on nyt valtavasti sieniä ja jos jossain on oikein herkullinen sieniyksilö, niin siellä on jo varmasti myös etana sitä herkuttelemassa. Noita vaan pannulle, niin saa samalla sienten ja etanoiden proteiinit.:D


      • Ikis__M
        scrg kirjoitti:

        Musta tuossa on paljon järkeä. Tavallaan näen tuossa "nyhtökaurassa" sun muissa harhapolun: Perinteisesti sekaravinnonsyöjälle liha on ollut niukka resurssi, jota on käytetty kohtuudella ja yhdessä kasvien kanssa. Sitten elintason myötä lautaselta on karsittu pois kaikkea "hankalaa", niin että jäljelle on jäänyt lihasta "pihvi", jokin hiilaripommi ja muutama salaatinlehti. Ja nyt kasvisruokaa pyritään tekemään samoilla resepteillä korvaamalla se "pihvi" lihankorvikkeella. Minusta on vain helpompi syödä monipuolisesti hyvältä maistuvaa ruokaa kuin miettiä ja laskea sen aminohappokoostumuksia.

        "Perinteisesti sekaravinnonsyöjälle liha on ollut niukka resurssi, jota on käytetty kohtuudella ja yhdessä kasvien kanssa. Sitten elintason myötä lautaselta on karsittu pois kaikkea "hankalaa", niin että jäljelle on jäänyt lihasta "pihvi", jokin hiilaripommi ja muutama salaatinlehti."

        juurikin noin, siksi ihmiset läskistyy kun lihaa syödään suunnilleen joka aterialla ja niitä aterioita monella se pari päivässä ja samaan aikaan kun työt on muuttuneet kevyemmiksi niin ei ihmekään jos kertyy ylimääräistä. Lisäksi nykyään aika moni ei halua ollenkaan syödä keittoruokia jotka aikoinaan olleet ihan normaalia arkievästä vaan aina pitää olla kiinteää pihviä, rintaleikettä tms.


      • Ikis__M
        atännä kirjoitti:

        Ajatteles, silti moni haluaa antaa pusun vaikka siellä suussa olis just ollut, noh, en sano. :)

        No niinpä, ei tarvitse sanoa :D


      • atännä
        scrg kirjoitti:

        Etkös sinä kuljeksi metsässä? Siellähän on nyt valtavasti sieniä ja jos jossain on oikein herkullinen sieniyksilö, niin siellä on jo varmasti myös etana sitä herkuttelemassa. Noita vaan pannulle, niin saa samalla sienten ja etanoiden proteiinit.:D

        Noissa syötävissä etanoissakin on oma lajikkeensa ja omat systeeminsä, että ne saa pannulle saakka. Sienet onkin hyvää ravintoa, jos vaan vatsa kestää sienisokerin :(


      • Ikis__M kirjoitti:

        "Perinteisesti sekaravinnonsyöjälle liha on ollut niukka resurssi, jota on käytetty kohtuudella ja yhdessä kasvien kanssa. Sitten elintason myötä lautaselta on karsittu pois kaikkea "hankalaa", niin että jäljelle on jäänyt lihasta "pihvi", jokin hiilaripommi ja muutama salaatinlehti."

        juurikin noin, siksi ihmiset läskistyy kun lihaa syödään suunnilleen joka aterialla ja niitä aterioita monella se pari päivässä ja samaan aikaan kun työt on muuttuneet kevyemmiksi niin ei ihmekään jos kertyy ylimääräistä. Lisäksi nykyään aika moni ei halua ollenkaan syödä keittoruokia jotka aikoinaan olleet ihan normaalia arkievästä vaan aina pitää olla kiinteää pihviä, rintaleikettä tms.

        Lisään vielä sen, että kun kiinalainen yleensä tekee "liharuuan" niin se on aina puikoilla syötävää, eli liha on paloiteltu pieneksi ja mukana on sitten monenlaisia kasviksiakin. Toki siihenkin kuuluu kylkeen se "energiapommi" riisin muodossa. Mutta tuo on sikäli hyvä malli, että pakottaa kohtuuteen. Kuten ne keitotkin.


      • Ikis__M
        scrg kirjoitti:

        Lisään vielä sen, että kun kiinalainen yleensä tekee "liharuuan" niin se on aina puikoilla syötävää, eli liha on paloiteltu pieneksi ja mukana on sitten monenlaisia kasviksiakin. Toki siihenkin kuuluu kylkeen se "energiapommi" riisin muodossa. Mutta tuo on sikäli hyvä malli, että pakottaa kohtuuteen. Kuten ne keitotkin.

        Totta, Kiinassa kun ei todellakaan ole liiemmälti lihaaa käytettäväksi per annos niin pitää laittaa pienempinä siivuina ja vaikka riisiä (pahaa hiilaria) syövät paljon lisukkeena ei aasian maissa siinämäärin ole läskejä kuin länsimaissa. Mausteisia keittojahan myös paljon syödään aasian maissa ja itse ainakin tykkään kyllä aasialaistyyppisistä pöperöistä, aika useinkin tulee wokkeja laitettua kun on helppoa & nopeaa ja aika terveellistä eikä esim. Jauhelihaa per annos tule ylettömiä määriä. Toisinaan tulee myös sitten syötyä tikuilla niin kun on hieman hitaampaa niin tulee ainakin pureskeltua paremmin kuin haarukalla kauhomalla.


    • Ei mitään. Syökää tekin hullun lehmän lihaa ja influenssalintua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      17
      4926
    2. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      214
      2649
    3. Onko muita oman polkunsa kulkijoita

      Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella
      Iisalmi
      34
      1715
    4. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      73
      1697
    5. Minä häviän tämän taistelun

      Ikä tekee tehtävänsä. En enää miellytä silmääsi.
      Ikävä
      28
      1634
    6. Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi

      En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon
      Ikävä
      30
      1528
    7. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      64
      1227
    8. Mikä älykkäissä naisissa pelottaa?

      Miksei heitä uskalla lähestyä?
      Ikävä
      150
      1143
    9. Sydän karrella

      Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme
      Ihastuminen
      8
      1134
    10. Toivoisin etten jännittäisi

      niin kauheasti. Hassua tässä on se, että en varmaan olisi niin ihastunut sinuun, jos et olisi niin älykäs, ja henkisesti
      Ikävä
      42
      962
    Aihe