Kysymys miehille ikäerosta

urheiluhullu123

Hei!

Mulla on tilanne, että olen ihastunu 26-vuotiaaseen mieheen, kun itse olen vasta 19. Voiko mies ikinä kiinnostua minusta vakavasti? Yleensä tässä kohtaa epäillään että onko meillä mitään yhteistä, mutta minulla ja miehellä tosiaankin on yhteisiä intrestejä. Ainakin minun mielestä...
Meillä on sama harrastus, jonka parissa menee 99% vapaa-ajasta. Olisikin siis kivaa treenata yhdessä kyseisen miehen kanssa. Aktiivisuus ja liikunnallisuus yhdistävät meitä muutenkiin; tykkäämme molemmat hiihtää, vaeltaa ja muutenkin liikkua luonnossa vaikka keräämässä puolukoita aamupuuroon niinkuin kyseinen mies totesi. :)
Olemme molemmat myös opiskelijoita, joten olemme samassa elämäntilanteessa. Tosin minä valmistun vasta 6 vuoden päästä ja hän jo parin vuoden päästä. En tiedä voiko tämä tuottaa ongelmia? Meillä molemmilla on kyllä jo nyt vakituiset työpaikat, että ehkä se toimii lievittävänä tekijänä siinä kohtaa kun toinen siirtyy lopullisesti työelämään ja toinen jatkaa vielä opiskeluja.
Kuitenkin kaikkein eniten meitä yhdistää luonne. Luonne olikin se mihin totaallisesti ihastuin, ei niinkään ulkonäkö vaikka hän onkin ihanan pitkä ja urheilullinen. Hänen luonteensä ärsyttää varmasti monia, koska hän on joskus liiankin rehellinen ja sanoo suoraan asiat. Hän myös vitsailee välillä niin että ihmiset eivät ymmärrä. Tämä kuitenkin vetoaa minuun, koska olen itse täysin samanlainen. Tosin yritän peittää tätä luonteenpiirrettä, jotta ihmiset eivät loukkaantuisi. Hänen kanssaan minun ei tarvitsisi peittää sitä, koska hän tietää etten ole tosissani. Hänen kanssaan olen tosiaankin oma itseni!
Nyt kun olette saaneet kuulla taustoja tilanteeseen, kysyn uudestaan. Voiko tämä mies ikinä ottaa minua vakavasti ja aloittaa suhteen kanssani vai olenko auttamattomasti liian nuori, lapsellinen ja naivi?

Ps. Ulkonäöstä tämä ei jää kiinni, luulisin :P

6

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmmm27

      Olipa niin omaa tilannettani muistuttava kijoitus, että täytyy ihan vastata. Mielestäni ikäeron suurin kynnyskysymys on siinä, että elämäntilanteet tai ajatusmaailmat voivat olla liian erilaisia. Kirjoittamasi perusteella siitä ei ole kyse. Mielestäni siis ehdottomasti voi kiinnostua vakavasti, ja jos olet noin samanhenkisen ihmisen löytänyt, sinuna pitäisin hänestä tiukasti kiinni, ikäerosta viis. Jos ikäero vielä mietityttää, voit ottaa asian myös hänen kanssaan puheeksi.

    • ergregerger

      19v nainen ja 26v mies ei ole mielestäni ollenkaan paha ikäero, täysin ok.

    • TilannetajuOnJees

      Ei tuo nyt niin kaamean iso ikäero ole, ettei mies voisi sen takia kiinnostua. Jos viihdytte toistenne seurassa ja sovitte luonteenne puolesta toisillenne, niin miksi ei voisi kokeilla?

      Yksi asia tarttui silmääni: "Hänen luonteensä ärsyttää varmasti monia, koska hän on joskus liiankin rehellinen ja sanoo suoraan asiat."

      Pakko huomauttaa, että itseään suorapuheisina mainostavien ihmisten ongelma ei yleensä ole että he ovat liian rehellisiä, vaan se, että heillä ei ole hienotunteisuutta ja tilannetajua. Ongelma ei ole se mitä sanoo, vaan miten sen sanoo. Asioita voi sanoa suoraan ilman että sen sanoo töksäyttämällä ja muita loukaten. Hienotunteisuuden puute EI ole positiivinen piirre ihmisessä, vaikka he sitä jonain positiivisena "suorapuheisuutena" mainostavatkin. Joskus on tilanteita joissa olisi vain parempi olla hiljaa, eikä johonkin rehellisyyteen vedoten möläyttää kaikkea päin toisen naamaa, mutta moni "suorapuheinen" ei sitä tajua, tai edes halua tajuta.

      • CCriderr

        Myös monet Aspergerin syndrooman omaavat ihmiset töksäyttelevät ilman pahoja aikomuksia. Tunnen parikin tällaista tapausta.


    • Vaunulla

      Ei paha ikäero jos muuten toimii
      Mun eka mies oli 9 v vanhempi ja toinen 15 v vanhempi Eka päättyi eroon ei johtunut ikäerosta Toisesta miehestä jäin leskeksi.
      Onnea sulle

    • Virpi78

      Eipä tuo nyt ole ikäero eikä mikään. Itse löysin ensimmäisen mieheni 16-vuotiaana (avioiduimme siis viiden vuoden päästä), ja mies oli 29-vuotias. Elämäntilanteemme oli täysin erilainen, ja eikä harrastuksissakaan ollut paljon yhteistä. Tiesin jo 11-12-vuotiaana, etten välitä ikäisistäni pojista, niinpä jossain vaiheessa rupesin meikkaamaan, ja jalkaan sujahtivat mustat pillifarkut, ja huomiota rupesi tulemaankin vanhemmilta pojilta. Olin fyysisesti hyvin kehittynyt jo tuossa iässä, mutta henkiseltä puolelta tuskin sen kummempi kuin muutkaan ikätoverini.
      Nyt lähes nelikymppisenä tosin oma kulta on 13 vuotta nuorempi. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe